Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2271 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 1.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוני, עם בזבוז מצומצם מאוד על אוכל בסיסי ביותר, נסיעה בתח"צ וחיסכון של תקופה, אתה יכול לרכוש דירה בטאלין, עם שכר של 800-900 לבן אדם (מדובר על משק בית להזכירך, משמע זוג).

מדובר בקבוצה קטנה של אנשים שאתה לא יודע עליהם כמעט דבר ועל סמך זה אתה מסיק מסקנות כיצד חיים 1.32 מיליון בני אדם. אגב, אני לא יודע איזה ניסיון רב שנים יש לך שמאפשר לך לקבוע בנחרצות שבישראל מקבלים צינור ביחס למיסים.

אני משלם המון כסף למיסים. מיסים כמו כולם (דלק, מע"מ על כל רכישה, מיסי הכנסה, ביטוח לאומי, ועוד) וגם מיסים לא כמו כולם (מס שבח, מס רכישה, ומס הכנסה גבוה, מע"מ שקשור לעסק). מה אני מקבל בתמורה? מישהו ידאג לי כשיהיה לי רע? לא. אם אני אפול ואשבור את היד, מה יקרה? אני צריך ביטוח שגם עליו אני משלם. לא המדינה הרי.

אני לא אהיה זכאי לקבל ביטוח, לאומי כי בשביל לקבל אותו אני צריך להיות במצב גרוע ביותר. למה לי לשלם על ביטוח שאינני מקבל ממנו כלום? ממש כלום. אם מחר אפול ולא אוכל לעבוד יותר מסיבה כל שהיא, במקרה הטוב אקבל כמה גרושים שלא יעזרו לי בכלום. גם מזון לחודש לא יכסו לי. מה יקרה לי לעת זקנה? כשלא אוכל לעבוד? אני צריך לבנות את העסק ככה שימשיך לתפקד, שאמשיך להכניס רווח, אחרת אוכל צינור, לא? מי ידאג לי? פנסיה? לא. ביטוח לאומי? לא. אני צריך לדאוג לעבוד קשה, להשקיע, לפתח, שאני אוכל להמשיך לחיות. לשרוד.

אני מקבל ביטחון במדינה? אי - אפשר להסתובב ברחוב מבלי להסתכל מעבר לכתף, שאולי איזה פאנאט יחליט שהוא עושה פיגוע וידקור אותך בגב. שלא לדבר על מלחמות ומבצעים אחת לשנתיים.

תשתיות כבישים טובות? בוא, סע בתל - אביב, אני נסעתי שם ביום רביעי בפעם האחרונה - הרמה זוועתית. כמות הבורות והסלילה הגרועה זה אבסורד. אני נוהג להתחמק מבורות בכביש, אבל שם זה היה בלתי אפשרי פשוט.

על מה שילמתי מס שבח כאשר מכרתי דירה? על מה תסביר לי? על כבישים? תאורה? אבל לשם הולכת ארנונה, לא? על גן ילדים שאינני זקוק, וגם זה אמור להיגזר מהארנונה, לא?

על מה שילמתי מס רכישה? שהבית שלי יקר? אז מה? מה אני מקבל מזה? כלום. סתם זרקתי המון כסף לפח.

אני (וגם אתה) משלם על רכב פעמיים - רכב לך ורכב לממשלה. למה? מה יוצא לך מזה? כלום.

לא קיימת פרופורציה בין כמות המיסים שאתה משלם לבין מה שאתה מקבל.

אני חושב שאנשים איבדו כל פרופורציה ורמת הבכי והיללות בישראל שברו את כל השיאים. כן, קשה. כן, בלי הורים אי אפשר לקנות דירה. איפה לא קשה? איפה דירות נופלות מהשמיים? אפשר לחשוב בחו"ל אין עניים ואומללים.

בכל מקום יש עניים ואומללים. אבל לא בכל מקום אתה לא יכול לקנות דירה לא משנה ומה תעשה. דירות לא נופלות מהשמיים, אבל אם תעבוד קשה ותחסוך תוכלל לקנות. בטאלין למשל, לא בארץ. בארץ אתה תאכל חרא אם תעבוד קשה ותחסוך.

פורסם
רוני, עם בזבוז מצומצם מאוד על אוכל בסיסי ביותר, נסיעה בתח"צ וחיסכון של תקופה, אתה יכול לרכוש דירה בטאלין, עם שכר של 800-900 לבן אדם (מדובר על משק בית להזכירך, משמע זוג).

טוב, כאן אנחנו נכנסים למשהו אחר אבל באסטוניה יש פחות משקי בית ממה שנדמה לך. יש כאן המון רווקים וגם יש המון הורים יחידים, ואז מה שכתבתי אכן תקף. במקרה של זוג אכן מדובר כבר ב-1600 יורו לחודש ואז אפשר לחיות יותר טוב.

לצורך העניין וללא השוואה ישירה, החברה ואני חיים טוב מאוד ומוציאים פחות מ-2000 יורו בחודש על מחיה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

1.01 בעולם המס: אין שום קשר בין המיסים שאתה משלם לתמורה במישור האישי.

אתה עושה הכללה קיצונית ומסתכל על החיים מנוקדת מבט של נמלה. הבעיות שאתה מתארת קיימות בכל העולם במידה כזאת או אחרת. זה חלק מהחיים.

פורסם
טוב מאוד. אני בעד שיפריטו את כל שירותי המדינה.

ברור!

כי הפרטת המים לתאגידי המים (כדוגמא בשליפה מהמותן)עשתה רק טוב.

טרום ההפרטות, המערכת הייתה מסואבת אבל האזרח קיבל תמורה טובה למיסים.

היום המערכת פרטית, מושחטת והאזרח לא מקבל כלום עבור העוד יותר תשלומים שהוא גם ככה משלם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מצב פה לא רע יכול להיות הרבה יותר טוב.

סמירו

בכל העולם משלמים מיסים, לפעמים גבוהים יותר מישראל.

כמדומני שלא המצאנו איזה מס שלא קיים במקומות אחרים.

רק במקומות רבים, אתה מקבל שירותים טובים יותר כנגד אותם מיסים.

וכאן במשך שנים רמת השירות יורדת ויורדת ויורדת ויורדת ויורדת ויורדת

עד שגורמת לחלק מהצעירים לרדת. ולא רק מרמת השירות כמובן.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

מערכת הבריאות הישראלית היא מהטובות, אם לא הטובה בעולם המערבי.

תוחלת החיים בישראל הגבוהה בעולם המערבי.

שיעור האבטלה נמוך מאד, בטח בהשוואה למדינות דרום אירופה.

בישראל יש מעמד ביניים רחב מאד וחזק, והוא זה שמניע את הכלכלה.

התוצר לנפש בישראל מתקרב לזה של מדינות מערב אירופה, ועבר בהרבה את זה של מדינות דרום אירופה, כולל איטליה (!).

כלכלת ישראל מתנהלת, לפחות ב 25 שנה האחרונות, באחריות מופתית, החוב החיצוני נמוך ודירוג האשראי שלנו גבוה מאד, בוודאי ביחס למדינה כה צעירה עם משק לא מאד גדול.

הציבור קונה מכוניות בהלוואות, כי הוא מרגיש יציב ובטוח במקום העבודה שלו, ויש לו הכנסה פנוייה לממן את זה.

ומי שחושב שהבנקים נותנים אשראי בלי סוף לאנשים, חי בסרט.

זה לא שאין מה לשפר, בסה"כ טוב לחיות בישראל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רבי חן

תצא מהבועה שלך!!

כל מה שכתבת הוא כמעט נכון אבל הוא לא יכול לשנות תחושות של צעירים רבים ששאיפת חייהם לרדת מהארץ.

והם שואפים כך כיוון ש"טוב" להם.

ההתעלמות שלך לא מוסיפה לך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אפשר לחשוב איזה רמת שירות מדהימה הייתה כאן בעבר.

הייתה טובה מהיום.

המקום היחיד שבו חל שיפור הוא האפשרות לא להגיע לרשויות ציבוריות רבות בזכות האינטרנט.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• חברי המעגל הראשון
פורסם
1.01 בעולם המס: אין שום קשר בין המיסים שאתה משלם לתמורה במישור האישי.

אתה עושה הכללה קיצונית ומסתכל על החיים מנוקדת מבט של נמלה. הבעיות שאתה מתארת קיימות בכל העולם במידה כזאת או אחרת. זה חלק מהחיים.

הבחור משוויץ לא חושב כמוך. הוא כן רואה יחסי עלות תועלת טובים בין המיסים שהוא משלם לשירותים שהוא מקבל מהמדינה שלו, והוא משלם כנראה יותר מהישראלי הממוצע.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
רבי חן

תצא מהבועה שלך!!

כל מה שכתבת הוא כמעט נכון אבל הוא לא יכול לשנות תחושות של צעירים רבים ששאיפת חייהם לרדת מהארץ.

והם שואפים כך כיוון ש"טוב" להם.

ההתעלמות שלך לא מוסיפה לך.

מי שלא רוצה לחיות כאן מוזמן לעזוב; יש לו 364 יום לעשות את זה.

בברלין יש מקום לכולם לכולם, והמילקי מה זה זול..

ותבדוק בבקשה את מספר היורדים מול העולים, נראה לי שתופתע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ישה, איך זה שאני מסכים איתך כבר שרשור שני ברציפות? צריך לתקן.

חן, אתה חי בבועה לחלוטין. אנשים מחזיקים רכב כי אין תחבורה ציבורית נורמלית (אלא אם אתה גר בשכונה באשדוד שלוקח 10 דק' להגיע ממנה לתל אביב). כבר כתבתי פה בעבר שכל מי שיכול כבר הוציא, או נמצא בתהליך הוצאה של דרכון זר, והכי קל בעולם לכתוב "מוזמן לעזוב". זה גם הכי ציני שיש. אנשים שמגיעים לכאן, או לא עוזבים מתוך פחד מאנטישמיות - זה דבר טוב?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

חן לא צריך לרשום כל פעם ברלין, יש מקומות אחרים שאפשר להגיע אליהם (אפילו שאני מכיר אנשים פה בשוויץ שיצאו לפנסיה ועברו לברלין בגלל ששם יותר זול).

חן המצב בארץ טוב למי שמרוויח טוב, אז נכון שיש מקומות עבודה, אבל כמה מהם משלמים משכורת שיאפשרו לך לסיים את החודש אם קצת כסף בחשבון?

כמה בעלי משפחות יכולים להרשות לעצמם שרק האבא יעבוד והאמא תוכל לעבוד במשרה של 30 אחוז (כי זה רצונה), בלי לעשות יותר מדי וותורים בחיי היום יום?

אני בשוויץ משלם פחות מיסים מאשר בארץ, ובגלל שיש לי משכנתא אז אני משלם פחות מיסים מאשר בדרך כלל, הריבית שאני משלם על משכנתא קבועה היא 1.5 אחוז.

רוב המיסים שאני משלם, אני רואה את התוצאות של המיסים כמו לדוגמא פינוי אשפה, מים, חשמל ועוד.

שבוע שעבר קיבלתי טלפון מהעיריה שהם צריכים לעשות עבודות תשתית אצלנו ברחוב, ואם אנחנו מעוניים Glasfaser (אפשרות הורדה וגלישה במהירות מטורפות), בחינם, ההצעה תקפה לתקופה שהם עובדים אצלנו ברחוב.

אני משלם לפעוטון של הילדה 130 פרנק ליום, אבל זה כולל טבח פרטי (כול האוכל מהאזור והכל ביו) אחות, 3 גננות על קבוצה של 6 ילדים, ועוד.

אני מרגיש שאני מקבל תמורה על מה שאני משלם, ואת האמת? בשביל התוצאות אין לי בעיה לשלם.

• תוכן חדש...