Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בעולם אידיאלי בעל המוסך יתן את הבדיקה בחינם והלקוח יתעקש לשלם לו על הידע והזמן שהקדישו לו בבדיקה. בגלל שזה לא עולם אידיאלי צריך לתמחר כל דבר בגלל חכמולוגים כמו הפרסי בבדיחה הזאת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ומי אמר שהסטראוטיפים על תימנים נכונים ?:-P .

אני,למרות היותי חסכן הייתי משלם את עלות הבדיקה.ההצעה נשמעת לי הוגנת מאד.

ליטר1 ל 15 מטר ..... :lol:

פורסם

יש עוד סיבה לתמחור אבחון ממוחשב, תשלום עבור הבדיקה שמוסכים דורשים הוא מעיין "דמי רצינות" לקוח, ברוב המקרים שלקוח נוותן אישור לבצע את הבדיקה בלי היסוסים ווכוחים, רוב הסיכויים שגם את התיקון הוא יבקש לעשות באותו מוסך.

פורסם

מנסיוני יש מוסכים מורשי יבואן בת"א שדורשים 250 ש"+מע"מ על בדיקה, שלא תקוזז ממחיר התיקון.

ההסבר הוא שעלות ציוד הבדיקה יקר , העדכונים תכופים ועולים כסף, השתלמויות עולות כסף .

פורסם
אז ככה חברים,רק שתדעו שהיה פה מישהו (וכאן המקום באמת לשבח אותו) שבאמת הסכים לבדוק לי את התקלה עוד היום ואף לאפס במידת האפשר , וזאת ללא כל תמורה ואף על פי שאנחנו לא מכירים בכלל! רק שתדעו לכם שיש וקיימים אנשים כאלו. עוד נשארו אנשיים כאלו.

לבחור הזה,שהוא מהפורום "במקרה" קוראים אסף והכינוי שלו בפורום הוא asafasaf. מגיע לו.רק עצם ההצעה לעזרה.

בסופו של דבר (כן תשמעו עוד משהו,לכל המפקפקים למיניהם) הומלץ לי גם במקרה מצד העבודה שלי על מוסך מורשה של סובארו וישר ניגשתי למנהל והוא בדק לי ללא כל עלות ואף איפס את התקלה. כל העניין-אולי 2 דקות.

על דבר שכזה צריך להתווכח?לריב? אתה לקוח מזדמן,לא מזדמן? קבוע או לא?

ו"איילצבי" , אני ממש לא אהבתי את הדעה שלך עלי שלדעתך "כוונותי אינן טהורות". זה שאתה חושב שכולם רמאים,גנבים ושקרנים זה משהו אחר. אבל עלי? ממש לא.

רון ממוסך רון,אני מממש איתך באותה דעה של לגשת ללקוחות. ולא בגלל שאני מהצד של הלקוח במקרה הזה (ד"א חברים,כאן המקום גם להזכיר את רון שגם הציע לי להגיע אליו לבדיקה ללא תשלום,כן ירבו אנשים כמוך).

גם אני בתור טכנאי מחשבים מוסיף עוד ועוד מעצמי בתיקון/פרמוט עצמו במידת הצורך ולא "עוצר" ואומר:"טוב, פרמטנו? זהו. עכשיו תתקין לך אופיס כי זה לא קשור. תתקין לך אנטי וירוס כי גם זה לא קשור,כל זה בתוספת תשלום. כל תוכנה עולה כ-200 שקל. הרי יכלתי להגיד לא? אבל לא! אני עושה ה-כ-ל במחיר של 200-250 שקל שרק תוכנה פשוטה עולה את זה!!!

צודק מי שאמר "שלח לחמך על פני המים".

תגיד, בתור טכנאי מחשבים.

נגיד יש לי תקלה במחשב ואני לא מבין גדול במחשבים. היית מגיע אליי ועושה בדיקה בחינם למרות שאני לא מתחייב שירצה שאתה תתקן לי אותו?

פורסם

מזו ההשוואה הטיפשית הזאת ? סליחה למה בעל המוסך בא אלי הביתה ובודק לי חינם ? מחשב זה לא מוסך מחשב עיקר ההכנסה ממנו זה זמן ושירות , לעומת מוסך שרוב ההכנסה שלו נובעת ממוצר ולא שירות שירות זה אוויר זה לא משהו שניתן למדוד אותו במלאי , לעומת מוסך שעושה רווח יפה מאוד על החלקים ועוד בונוס על העבודה . טכנאי מחשבים אם הוא מריץ לך בדיקה על המחשב אז זה כבר שלוש רבעים מההכנסה שלו , התיקון הוא הוא החלק הקטן גילוי הבעיה והתקלה זה החלק הגדול (אני לא מבין ענק במחשבים אז אם אני טועה שמישהו יעמיד אותי על הטעות )

פורסם
יש עוד סיבה לתמחור אבחון ממוחשב, תשלום עבור הבדיקה שמוסכים דורשים הוא מעיין "דמי רצינות" לקוח, ברוב המקרים שלקוח נוותן אישור לבצע את הבדיקה בלי היסוסים ווכוחים, רוב הסיכויים שגם את התיקון הוא יבקש לעשות באותו מוסך.

אני מסכים איתך לחלוטין.

אם הקליינט מתקמצן לשלם על הבדיקה אז בטח שעל התיקון שבגינה דולקת המנורה הוא יתקמצן.

התימחור של הבדיקה החיבור למחשב זו גם דרך לסנן קליינטים קמצנים שגם ככה לא יתקנו את התקלה.

במוסך של אבא שלי אני לא לוקח כסף לקליינטים קבועים על חיבור למחשב לבדיקה מנורת צ'ק אינג'ין ואיפוסה כי אני מכיר אותם.

אבל קליינט חדש שאני לא מכיר לפני הבדיקה אני יתמחר אותה על מנת לסנן אותו.

פורסם
אז בעצם אתה מסנן כל קליינט חדש!? יפה לכם.

גם אתה היית מסנן קליינטים אחרי שהיית נעקץ מספר פעמים ע"י קליינטים חכמולוגים.

פורסם

נעקץ? אתה מתאר זאת כאילו ניסו למכור לך גשר:-). אבל תהיה רציני לרגע, נאמר והשקעת מספר דקות בבדיקה והלקוח החליט להתעלם או לתקן במוסך מדרכה כלשהו אז מה כספית הפסדת? (ותסלח לי שאני מתעלם מעלות הזמן שלך אך היא אינה מדידה) התשובה היא עלות החשמל בלבד (מספר אגורות?) וזה פחות מעלות החשמל להרתחת מים לכוס קפה, זה מה שמטריד אותך? נאמר ו 9 לקוחות ניצלו את טוב לבך לקבלת הבדיקה בחינם וברחו, מספיק שהלקוח העשירי לא יברח כדי להפוך את הבדיקה בחינם למשתלמת.

עוד דבר (שקשור בעקיפין), יחס גורר יחס. רוב האנשים בעלי רכבים משומשים אותם אני מכיר מגלים נאמנות מופלגת למוסך הקבוע שלהם ובדרך כלל בגלל דברים זניחים (לקיחת מפתחות מהבית, לקיחה לטסט ע"ח המוסך וכו') ולאו דווקא בגלל רמה מקצועית יוצאת דופן או מחירים זולים. לטעמי, הגישה שלך מרתיעה לקוח הנכנס בפעם הראשונה למוסך שלך ותגרום למספר נמוך של לקוחות נאמנים/חוזרים.

פורסם
נעקץ? אתה מתאר זאת כאילו ניסו למכור לך גשר:-). אבל תהיה רציני לרגע, נאמר והשקעת מספר דקות בבדיקה והלקוח החליט להתעלם או לתקן במוסך מדרכה כלשהו אז מה כספית הפסדת? (ותסלח לי שאני מתעלם מעלות הזמן שלך אך היא אינה מדידה) התשובה היא עלות החשמל בלבד (מספר אגורות?) וזה פחות מעלות החשמל להרתחת מים לכוס קפה, זה מה שמטריד אותך? נאמר ו 9 לקוחות ניצלו את טוב לבך לקבלת הבדיקה בחינם וברחו, מספיק שהלקוח העשירי לא יברח כדי להפוך את הבדיקה בחינם למשתלמת.

עוד דבר (שקשור בעקיפין), יחס גורר יחס. רוב האנשים בעלי רכבים משומשים אותם אני מכיר מגלים נאמנות מופלגת למוסך הקבוע שלהם ובדרך כלל בגלל דברים זניחים (לקיחת מפתחות מהבית, לקיחה לטסט ע"ח המוסך וכו') ולאו דווקא בגלל רמה מקצועית יוצאת דופן או מחירים זולים. לטעמי, הגישה שלך מרתיעה לקוח הנכנס בפעם הראשונה למוסך שלך ותגרום למספר נמוך של לקוחות נאמנים/חוזרים.

תבדיל בין לקוח חדש שנשלח אלי ע"י קליינט קיים בהמלצה ללקוח שנכנס במקרה למוסך בגלל תקלת צ'ק אינג'ין.

לא כל תקלות הצ'ק אינג'ין הן פשוטות לפיתרון, דיאגנוסטיקה זה תחום שדורש סבלנות ואמון מצד הלקוח וזמן מצד המכונאי המאבחן.

הזמן שהקדשתי ל9 הלקוחות שאני לא מכיר ולא נשלחו אלי בהממלצה הוא זמן יקר ואני לא מהמר על הזמן שלי.

חוץ מזה כשאני פותר תקלות של צ'ק אינג'ין זה לא מכרה זהב(אני נותן לקליינטים שלי מחירים סבירים ולא גבוהים).

הקליינט העשירי לא יכסה את הזמן שהקדשתי לתשע הקליינטים האחרים.

הדיאגנוסטיקה במוסך אצלי כרגע היא שירות לקליינטים קיימים אין לי אפשרות כרגע להתרחב למחוזות לא ידועים.

• ספונסר פורום
פורסם

דרך אגב ה ''חשמל " מגיע משקע האיבחון של הרכב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני בכלל לא מבין מה הבעיה,

שאתה נכנס לבעל מקצוע אתה משלם על הידע, אתה משלם על הנסיון. לא כל דבר מדיד בכמה ברגים החליפו.

אם יש בעל מוסך שכבר יצא לו שם טוב, והחליט כי את הבדיקות הוא עושה חינם, מצויין. זה בטח ובטח עוד לא עועה את זה שגובה על זה כסף, ללא הוגן.

פורום רכב נכון? תזכירו לי כמה עולה בדיקת רכב פרטי במכון לפני קניה היום?( עזבו רגע שווה או לא, כסת"ח או לא). בדיקה כזאת עולה פאקינג 500 ש"ח!:shock: לרבע שעה!! על מה ולמה? כמה חשמל מתבזבז שם? מחברים לאיזה אבחון מסכן במחשב? (אגב בדיוק כמו במוסך), יוצאים לסיבוב ברכב 5 דקות? ביננו , גם האחריות לא שווה כלום, כי מרוב כסת"ח אתה לא יכול לתבוע ולהוכיח כלום.

אז הנה תשובה: משתלם או לא, הוגן או לא, אתה משלמים על מיקצועיות, על נסיון, על הדרכות וידע של הבוחנים. SMALLERS,

קנית לא מזמן רכב חדש לא? ושילמת 400-500 ש"ח על בדיקה? אז זה משתלם כי זאת "בדיקה כללית לפני קניה", אבל 180 ש"ח על תקלה אלקטרונית כזאת או אחרת, זה שוד?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תוכן חדש...