Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זכותו של המוסך לדרוש תשלום עבור הבדיקה על זה אין עוררין ובנוסף

המחיר שנדרשת לשלם הוא סביר .

אני אישית רואה כל אדם שיש לו תקלה ברכב כלקוח אפשרי של המוסך

ולכן אני לא גובה תשלום עבור בדיקות ,איפוס תקלות וכו .

עם השנים למדתי שזה משתלם לי ,ובסופו של דבר הורדת החסם הזה של מחיר

הבדיקה מכניסה עבודה למוסך יותר מהזמן שמתבזבז על כאלו שלא בחרו לקבל

שרות אצלנו .

אני מניח שזה פרסום טוב אבל לא כלכלי, אני לא חושב שיש אפשרות לבדוק בכלל כמה כסף

מבוזבז לריק, מה גם שכיום מוסך כלכלית נמדד גם בכמה כניסות יומיות יש לו (ולא כאלה חינמיות).

דוגמא אמיתית מקיץ שעבר, הוחלט לכל רכב שיכנס למוסך נהגו יקבל שתיה חינם ממכונת הפחיות שבמוסך,

מוסך ממול שמע על כך והחליט להוסיף גם בגט כל בוקר לשתיה שחילק גם בחינם, מכאן ועד לשובר ארוחת בוקר

למסעדת הפועלים בפינת הרחוב לכל מטופל הדרך היתה קצרה, בסוף הקיץ הצטערנו על ה"מבצע לקיץ" שעשינו!!!

מסקנה: לקוח שנכנס למוסך רצוי שישלם עבור כניסתו ולא שהמוסך יממן אותו!!!!

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מסכים עם ערן וכל מי שתמך פה בהיבט ה"ידע".

ובהמשך למה שרשמו פה: בעולם אידיאלי אתה תשלם הרבה על ידע שנרכש בזכות לימודים ונסיון ותשלם מעט על "ברזל" כלומר על חלפים. למעשה זה מה שקורה באופן מסויים בארה"ב ואירופה.

בעולם שלנו- כלומר בישראל החלפים עולים כ"כ הרבה שכולם מנסים לחתוך עלויות ולתכמן(גם לקוחות וגם בעלי מקצע).

ויחד עם כל מה שרשמתי אני חושב שאם זמן הבדיקה הוא רבע שעה או אפילו חצי שעה(אם אני מחשיב את זמן הרישום אצל הפקידה) אז לא ראוי לגבות יותר מ30 דולר על הסיפור. וכעת שווה לחשוב האם 30 דולר שווים את הנייר והבירוקרטיה בשביל הקבלה/ חשבונית.

נראה לי שבשם קידום המכירות בלבד שווה לבצע את הבדיקה בחינם ל10 נודניקים ולבנות שם אמין ואדיב ולזכות לבסוף, מתוכם בלקוח נאמן אחד.

פורסם

ערן שאלה יפה ! , אני באמת הלכתי לעשות בדיקה לרכב לפני קנייה המכיר הרשמי היה 500 ש"ח , אבל אתה חייב להבין משהו וזה משהו מאוד קריטי כי הוא יסדר לך הכל , במכון בדיקה ממה הם מרוויחים ? (בטוח שלא מהקטלוג תאריכים של פלייבוי) הם מרוויחים נטו מבדיקת רכבים . אם הם לא ידרשו סכום נכבד על בדיקה זאת אז אין להם מקור הכנסה ! . לעומת מוסך שמקור ההכנסה שלו זה לא הדיאגנוזה שהוא עושה לרכב באמצעות המחשב שהוא מחבר לכמה דקות ומריץ פקודה מקבל או אוקי או תקלה . המוסך מקבל את כספו מאלף ואחד גורמים אחרים

אם נלך בשיטה שלך ... , מוסך צריך לגבות ממני על ברגים שהוא שם ברכב , על החומר ניקוי שהוא השתמש על מנת לראות משהו במנוע מלוכלך , ועל הסוכרייה שאכלתי במשרד של רון שנראה לי כל פעם שביקרתי שם פירקתי לו את כל סלסלת הסוכריות .

בוא נהיה רציניים ורציונליים אי אפשר לדרוש על כל שטות כסף , כמו שכבר ציינתי פסיכולוג לא ידרוש כסף על הבלאי שאתה יוצר לכורסה שלו.

המחירים במכוני בדיקה הם כמעט וזהים , המכון בדיקה שאני הייתי בו הוא מעולה ורווי טכנולוגיה מקבלים חוברת מקצועית שמציגה את כל המי ומה ברכב , שם תמיד בדקתי את הרכבים שלי ואני נאמן למקום , ביקשתי הנחה וקיבלתי הוא עשה לי את זה ב450 במקום 500 וגם חילק לתשלומים , שהולכים לקראתך אתה חוזר שהולכים נגדך אתה בורח זה חשבון פשוט. לפעמים תבלע צריך ל"הפסיד" בשביל להרוויח זה הסתכלות עתידית

(והכל נאמר כאשר מדובר על לקוחות וותיקים בעיקר ואם נראה לך בעין לקוח חדש שנכנס למוסך ומבקש בדיקה זו אני אישית בשביל לקנות את אותו לקוח הייתי מציע לו בחינם את הבדיקה , אנשים לא אוהבים רודפי בצע )

ואני יתן לכם דוגמא יפה מאוד - אני רכשתי את הרכב מזוג שבחיי התאהבתי בהם , אנשים מדהימים הייתה לי חווית קנייה הכי טובה שיש אני והבחור שמכר לי עד היום נשארנו בקשר והוא שואל אותי איך הולך לי בתקופת מבחנים , אותו בחור הפנה אותי לתקן את המנעול בגאג' במוסך שלו בחולון חבר הכי טוב שלו , ניגשתי למוסכניק ואיזה יחס קיבלתי ... מזעזע -

"תשאיר לי את הרכב אל תישב לי על הראש לך תסתובב אני לא מבטיח לך שזה יהיה מוכן אפילו היום מקסימום מחר יאללה יש לי הרבה עבודה תן לי פה אוויר" ציינתי בפניו שבאתי מרעננה ואני מבקש שהוא שניה יטפל לי בזה, הבן אדם היה פשוט גס ולא נעים כמובן שלמרות שהמוכר ציין בפני את מקצועיות המוסכניק לא נשארתי שם דקה , לעומת זאת הלכתי למוסך הפחחות שטיפל באוטו ואיזה יחס , איזה כיף חום (בעל המוסך קנה לי בייגלה ואמר לי תאכל ) שלא שחסר לי כסף לקנות בייגלה אבל ראבק איזה כיף ... איזה הבדל , מסתבר שהם בסוף אלה שיודעים הכי טוב להחליף את המנעול החליפו לי גם מנורה קידמית שחוקה שמו לי את הדאימונד וויג'ן בלי לגבות ממני כסף (רואה ערן גם זמן וגם עבודה ולא דרשו כסף על זה) באמת היה חוויה לרכוש את הרכב הזה

וגם חוויה לנהוג בה למרות שיש בשכונה שלי את הדגם VTS השחורה ואני כל פעם יש לי חשק להציע לו ראש בראש אבל אני מפחד שאני לא יצליח להתמודד עם הדלק

פורסם

מבוזבז לריק, מה גם שכיום מוסך כלכלית נמדד גם בכמה כניסות יומיות יש לו (ולא כאלה חינמיות). שוב פעם, איזה כסף? אזכיר שוב כי עלות העבודה קבועה כך שאם המכונאי ישב כל היום ללא מעש או או יבצע פו"ה ראש מנוע התשלום יהיה קבוע.

דוגמא אמיתית מקיץ שעבר, הוחלט לכל רכב שיכנס למוסך נהגו יקבל שתיה חינם ממכונת הפחיות שבמוסך,

מוסך ממול שמע על כך והחליט להוסיף גם בגט כל בוקר לשתיה שחילק גם בחינם, מכאן ועד לשובר ארוחת בוקר

למסעדת הפועלים בפינת הרחוב לכל מטופל הדרך היתה קצרה, בסוף הקיץ הצטערנו על ה"מבצע לקיץ" שעשינו!!!

איזו השווואה מוקצנת. בוא נתעלם לרגע כי עלות ההטבה גולגלה בסופו של דבר אל הלקוח, וגם אם עלותה הייתה מספר שקלים היא יצאה בזול יותר מפרסומת סטנדרטית ותן לי לנחש, רק לקוחות משלמים קיבלו את ההטבה הזו. נכון? במקרה של בדיקה קצרה בעל המוסך אינו משקיע כסף, ליהפך, הוא חוסך/מרוויח אותו. הרי זמן העבודה של המכונאי משולם בצורה קבועה ולא משנה מה הוא עושה. שים לב כי הכוונה היא רק למצב בו ישנו זמן פנוי, ולא למצב בו דוחים לקוח משלם לטובת לקוח חינמי. לדעתי, עדיף לנצל זמן זה כדי להגדיל את קהל הלקוחות של המוסך מאשר לשתות את הקפה בפינת האירוח.

מסקנה: לקוח שנכנס למוסך הוא לקוח אפשרי ואם עלות הטיפול בו זניחה שווה ל"השקיע" בו.

פורסם

מבוזבז לריק, מה גם שכיום מוסך כלכלית נמדד גם בכמה כניסות יומיות יש לו (ולא כאלה חינמיות).

אני מציע לכול המגיבים שהינם בעלי מוסך ללמוד מחבר הפורום רון ולשנות את הגישה כלפי הלקוח.

אני הפנתי לחבר הפורום מוסך רון מספר אנשים שבחלקם הגיעו רק לשם קבלת דיאגנוסטיקה או לשם החלפת מנורה וכולם הופתעו מהיחס האנושי והמחיר=0 שקלים.

כולם חזרו אלי בפרטי או טלפונית ושיבחו את רון ובמילה אחת אמרו אני לקוח של רון לכול החיים !.

גם אצל רון אוכלים חינם סנדוויצ'ים ובורקסים ולא נראה לי שהוא מצטער על זה.

איזה כייף לי :)

פורסם

יכול רק לחזק.

גם לי נדלקה נורת ציק אנגין, בהתייעצות עם חבר ישר הפנה אותי לרון עם המלצה חמה ואמר ישר שהוא נותן יחס מדהים ואפילו לא ייקח כסף על הבדיקה, הנושא הזה בשילוב עם ההמלצה "קנה" אותי בתור לקוח.

יש צודק ויש חכם. רון חכם ובגלל זה הרבה חברי פורום מטפלים וממליצים עליו.

ברור שזה צודק לגבות כסף על בדיקה, אבל השאלה האמיתית היא האם זה חכם?

פורסם

הי לכולם,

מניסיון של כמה שנים בתפקידים בכירים במוסכים, אין תשובה חד משמעית, האם לגבות כסף או לא.

קודם כל השאלה של הבחור בהתחלה, לא היתה איפה אפשר לבדוק מנורת הזרקה,

אלא איפה אפשר לבדוק מנורת הזרקה בחינם.

פה הבעיה. הבעיה היא בגישה. מה זאת אומרת בחינם?

נכון, יש את הגישה, של מתן שיפור וקניית הלקוח, אבל אם הלקוח מראש, למרות שאין עדיין יחסי קונה - מוכר

וכבר מה מעניין אותו, איפה אפשר בחינם.

הבן אדם לא שאל על מקום מומלץ, לא שאל על בעל מקצוע מומחה, לא שאל למי יש ציוד טוב, רק שאל מי בודק בחינם.

ואני שואל זה רציני?!

וזה לא משנה המחיר של הבדיקה. נכון, בעידן של היום, זה נכון וחכם לעשות סקר שוק. ולא לרוץ ולשלם כל מה שאומרים לך,

אבל מנורת תקלת מנוע, האבחון יכול לקחת גם חצי יום ואפילו יום, ואז מי יממן את זה?

אף אחד לא אוהב לעבוד חינם.

זה קל לעשות סריקת מחשב, כאשר אתה מכיר את הדגם שאתה עובד עליו. אבל אם אתה לא מומחה לדגם, זה

יכול לגרום לפעמים לגול עצמי ולא רק שלא הכנסת כסף, פגעת במוניטין שלך כי לא עשית בדיקה יסודית (כי עשית את זה בחינם

וכמה זמן כבר תשקיע על הבדיקה...וככה גם נראית הבדיקה).

וכמו שאי אפשר להעריך בכסף את שני הדקות בדיקה, מישהו יכול להעריך בכסף מוניטין שנפגע?

אז כל אלה שרוצים בדיקות חינם, תסתכלו גם מהצד השני של תמונה, כי כמו לכל דבר בחיים יש שני צדדים למטבע...

ונקודה חשובה לחיים, אם לא תצפו לקבל בחינם, ויתנו משהו בחינם, תעריכו. מישהו אחר כבר משלם על זה.

לילה טוב

אסי

פורסם
אני מציע לכול המגיבים שהינם בעלי מוסך ללמוד מחבר הפורום רון ולשנות את הגישה כלפי הלקוח.

אני הפנתי לחבר הפורום מוסך רון מספר אנשים שבחלקם הגיעו רק לשם קבלת דיאגנוסטיקה או לשם החלפת מנורה וכולם הופתעו מהיחס האנושי והמחיר=0 שקלים.

כולם חזרו אלי בפרטי או טלפונית ושיבחו את רון ובמילה אחת אמרו אני לקוח של רון לכול החיים !.

גם אצל רון אוכלים חינם סנדוויצ'ים ובורקסים ולא נראה לי שהוא מצטער על זה.

LIRON YARIV כתב: "גם לי נדלקה נורת ציק אנגין, בהתייעצות עם חבר ישר הפנה אותי לרון עם המלצה חמה ואמר ישר שהוא נותן יחס מדהים ואפילו לא ייקח כסף על הבדיקה".

מרק ולירון, איך הגעתם למסקנה שאני טענתי שבמוסך רון לא נותנים יחס, שאני לא ממליץ לטפל שם,שאני לא ער לתשבוחות כאן

בפורום, בסך הכל טענתי שכלכלית זה יכול להיות גם פרסום טוב, אך בניתוח כלכלי נטו יש מצב להפסד כספי אם נקח בחשבון את

כל המרכיבים והתחשיבים!!!

מה הקשר בין יחס אנושי יחס חם או המלצות על המוסך, לבין כדאיות כלכלית?

האם מישהו מהמגיבים לתגובה שלי מכיר אותי אישית או את היחס שלי ללקוחות ?

האם מוסך רון ישמח לקבל את כל הלקוחות שאני מסרב לקבל ללא תשלום ולטפל בהם מבוקר עד ערב ללא תשלום?

מרק ישנם רכבים שרק להחליף נורה יש לפרק את המצבר או את הפנס הקדמי ועוד מספר רכיבים תלוי ביצרן וברכב,האם אתה ער לכך כשאתה מפנה לרון אנשים "רק להחלפת מנורה"?

האם אתה מבין שלפעמים גם מוסך רון יאלץ לבדוק ולבחון לעומק יותר מבדיקה קצרה קודי תקלה שיכולים להגרם מכמה סיבות?

מרק מהפורום כאן אני מסיק שיש לך ידע טכני או השכלה בתחום, האם אתה גם עוסק בחישוב רווח והפסד,מאזן או יעדים של העסק?

האם אתה מכיר בצורך להשמע לפעמים גם ליועץ חיצוני שמבין הרבה יותר ומדריך אותך מה נכון ומה לא?

מרק, האם אתה מודע לזה שמוסך יבואן מחוייב לבצע בדיקה כזאת לרכב לכל רכב באחריות ולצרף העתק לטיפול שנעשה, ובכך להיות מספיק עסוק מכדי לבצע גם בדיקות נוספות בחינם?

לירון האם אתה גם יודע לנתח גרפים וטבלאות נתונים של העסק ולהיות חכם גם לאחר מכן בהבנת הנתונים וישום תהליכים לשיפור הגביה/הכנסות במוסך ועדיין להיות "צודק"?

חברים בקיצור מוסך רון כבודו במקומו וכל מי שפועל אחרת מרון לא בטוח שהוא טועה!!!

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
הי לכולם,

מניסיון של כמה שנים בתפקידים בכירים במוסכים, אין תשובה חד משמעית, האם לגבות כסף או לא.

קודם כל השאלה של הבחור בהתחלה, לא היתה איפה אפשר לבדוק מנורת הזרקה,

אלא איפה אפשר לבדוק מנורת הזרקה בחינם.

פה הבעיה. הבעיה היא בגישה. מה זאת אומרת בחינם?

נכון, יש את הגישה, של מתן שיפור וקניית הלקוח, אבל אם הלקוח מראש, למרות שאין עדיין יחסי קונה - מוכר

וכבר מה מעניין אותו, איפה אפשר בחינם.

הבן אדם לא שאל על מקום מומלץ, לא שאל על בעל מקצוע מומחה, לא שאל למי יש ציוד טוב, רק שאל מי בודק בחינם.

ואני שואל זה רציני?!

וזה לא משנה המחיר של הבדיקה. נכון, בעידן של היום, זה נכון וחכם לעשות סקר שוק. ולא לרוץ ולשלם כל מה שאומרים לך,

אבל מנורת תקלת מנוע, האבחון יכול לקחת גם חצי יום ואפילו יום, ואז מי יממן את זה?

אף אחד לא אוהב לעבוד חינם.

זה קל לעשות סריקת מחשב, כאשר אתה מכיר את הדגם שאתה עובד עליו. אבל אם אתה לא מומחה לדגם, זה

יכול לגרום לפעמים לגול עצמי ולא רק שלא הכנסת כסף, פגעת במוניטין שלך כי לא עשית בדיקה יסודית (כי עשית את זה בחינם

וכמה זמן כבר תשקיע על הבדיקה...וככה גם נראית הבדיקה).

וכמו שאי אפשר להעריך בכסף את שני הדקות בדיקה, מישהו יכול להעריך בכסף מוניטין שנפגע?

אז כל אלה שרוצים בדיקות חינם, תסתכלו גם מהצד השני של תמונה, כי כמו לכל דבר בחיים יש שני צדדים למטבע...

ונקודה חשובה לחיים, אם לא תצפו לקבל בחינם, ויתנו משהו בחינם, תעריכו. מישהו אחר כבר משלם על זה.

לילה טוב

אסי

+1,

אחת התגובות הטובות והנכונות כאן.

בדיוק את הרעיון הזה ניסיתי להעביר בתחילת השירשור.

פורסם

מאך1- אין צורך לתקוף.

אני בטוח במאה אחוזים שהכסף שנגבה בגין בדיקה הנ"ל, הוא יותר ממוצדק ונכון.

לעומת זאת, לדעתי בתור הלקוח נטו ולא בתור הרואה חשבון של המוסך, מוסך אשר מצליח ל"משוך" לקוחות ,בזכות (בין היתר) בדיקה חינם פועל נכון .

יכול מאד להיות שמוסך X נמצא במיקום שגובים ממנו 5000 דולר שכירות בחודש ומוסך Z נמצא בפריפריה ומשלם 1000 שקל שכירות. אי אפשר לבוא ולהגיד "אתה יודע כמה עולה ליפט? ומכונאים? ורואה חשבון ?" כל מוסך עושה תחישובים שלו ואם אחד רואה לנכון בסוף החודש לתת בדיקה חינם\שכירות ב5000 דולר . שיהיה לו בהצלחה. אותי כלקוח נטו ,זה קונה.(שוב, ביו היתר)

• תוכן חדש...