Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאך ובוקי,שלא תבינו אותי לא נכון. אני מוכן לשלם סכום של 100 ש"ח על בדיקה,אבל לא כמעט 200 ש"ח. יש הבדל.

וכשאני מתכוון לבדיקה אני מתכוון לבדיקה. לא כמו שאצלך מאך שכתבת "בדיקה" וכנראה אתה מתכוון ללקוחות שרוצים בדיקה אבל מבחינתם זה להעלות את הרכב על ליפט,לפרק חצי מנוע ורק לראות בעיניים מה המצב שם ושכל זה יקרא עדיין "בדיקה". אז לא,אני לא מתכוון לזה בכלל.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תימני חכם, שלא רוצה שיעבדו עליו :)

מה קרה לך? רק שתהיה בענינים (משהו שלא קשור אבל... ) : הזמנתי כ-4 שיפוצניקים לבית של ההורים שלי בכדי לקבך הצעת מחיר על שיפוץ קטן שם.

שתבין,4 הצעות מחיר וההפשרים ביניהם? אחד בציע 4-5 אלף,שני,8-9 אלף,שלישי 15 אלף ורביעי בכלל הגיע ל 20-25 אלף ש"ח.... אתה קולט?!

ועכשיו תגיד לי מה רע בלהיות תימני.... או שימרחו אותך :wink:

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

לא מבין למה אתה מופתע מהפרשים בהצעות מחיר.

איכות העבודה היא בהתאם למחיר שתשלם. שיפוץ זול הוא שיפוץ זול עם חומרים זולים ועבודה "זולה", שידרוש שיפוץ חוזר לאחר תקופה קצרה מאוד.

אני לא אומר, שצריך לבחור בהצעה היקרה ביותר, ועם זאת, לא הייתי בוחר בשום אופן בהצעה הזולה.

הייתי בוחן את ההצעות ש"באמצע", ובודק מה מקבלים בדיוק תמורת הכסף.

לא סביר שבארבעת המקרים מדובר בשיפוץ בהיקף וברמה זהה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

באיזה רכב מדובר? יש רכבים שבהם אפשר לדעת את קוד התקלה עם שיטה מסויימת, ולבדוק אח"כ באינטרנט מה הקוד אומר.

אבל גם אז לא בטוח שתדע בדיוק מה הבעיה בלי ידע של איש מקצוע ותחליף סתם חלקים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני בחיים לא הייתי חוזר למקום כזה חזירי שיקח לי 180 שקל על דקה שהוא מחבר מחשב למחשב רכב וזה דקה ! לא 20 דקות לא חצי שעה זה בדיוק דקה ! שהוא מחבר את הכבל מעביר סדרת בדיקות וזהו , אני אם הייתי בעל מוסך הייתי עושה את זה כמו מחווה טובה בדיוק כמו ששטראוס נותנים לכם לטעום בדוכנים שלהם בסופרמרקט למה ? שתחזרו ותקנו ! למה הם לא מבקשים 5 שקל על הביס מהקרקר ? הרי גם זה עולה כסף ... כי זה נקרא ספיגה למען רווח עתידי ומי שלומד כלכלה או שיווק יודע שצעדים כאלה רק מפתחים ומוסיפים לקוחות פוטנציאלים , לא אמרתי שבעל המוסך יעשה לו טיפול 10 אלף חינם בשביל למשוך אותו שיחזור

סך הכל מדובר על לחבר מחשב שכבר גם ככה יושב שם במוסך לאוטו זה לא עולה לבעל המוסך באופן ישיר שום דבר וגם באופן עקיף

ההתגרזנות הזאת והקמצנות הזאת מצד בעל המוסך לבקש מחיר כזה מופקע 180 שקל על כזאת שטות זה פשוט היה פוסל את המוסך מבחינתי על הסף !

פורסם

צודק SMALLARS. וזה בדיוק מה שאני מחפש!

רק מה,אנשים אחרים לא מבינים את זה... ואני מוכן אפילו לשלם את עלות החשמל של ה-2 דק' האלו ואת עלות זמן ה"עבודה" הזו...

זה סובארו אימפרזה 2002 1600.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

נלקח מתוך פורום באנגלית.

on some cars ive done it by starting it pressing brake shifting through gears then back to park turning the heat on then off and turn key on and off three times to get the codes to flash on the dash is it the same on a 2000 subaru impreza or different.

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

יש הבדל קטן בין טעימות בסופר לבין אבחון תקלה.

כשאתה טועם משהו, ואהבת את אותו מוצר, אתה הולך וקונה אותו.

כשאתה מקבל אבחון במוסך בחינם, אתה הולך וקונה את החלק במקום אחר, ומחליף לבד, אם יש לך את היכולת הזו.

מה מסוך מרוויח מזה?

כלום.

הרי בפעם הבאה, כשתהיה לך תקלה תחפש מישהו, שיתקן לך בזול או בחינם, ולא תחזור לאותו מוסך, אז מה המוטיבציה שלו?

נאמר לך בפירוש, שאם אתה משאיר את הרכב לתיקון, לא תשלם על האבחון.

חלק מהמוסכים (בעיקר מורשי יבואנים) גובים תשלום על אבחון, גם אם תיקון התקלה מתבצע אצלם. וגם לזה יש הצדקה מסויימת.

פורסם

קובי,תודה קודם כל.

אם התכוונת לפי מה שכתוב שם שצריך ל: ללחוץ על הבלם,להעביר בין ההילוכים ואז לפארקינג,לסובב את המפתח און/אוף 3 פעמים עד לקבלת קוד ההבהוב על לוח השעונים,אז....

אני לא יודע אם זה יכול לעזור לי בדיוק. יש לי גיר ידני....

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

אני אישית לא יודע בנוגע לאחרים , לא הולך על מוסך לפי "מי הכי זול " אני הולך לפי " איפה כולם הכי מרוצים " שהיה לי את הסיאט הלכתי למוסך רון , המחירים שלו ביחס לצמפיון סבירים בהחלט וביחס למוסך מדרכה בעכו גבוהים בהחלט , הוא היה באמצע אבל המוניטין שלו היה גבוה מאוד ולכן הלכתי אליו , אותו דבר אני יעשה לגבי המוסך הבא שלי שיהיה מתאים לסיטרואן (פתחתי שירשור) , אם אני יבוא ועל כל שטות יבקשו ממני כסף אני ארגיש שסוחטים אותי ואני לא יחזור לשם !

אני לא אוהב אנשים "גריידים" אני מתקן אצלך את האוטו אתה רואה שנשאר בשר על הרפידות ברקס ? אל תעבוד עליי ותחליף לי בכוח בגלל שחסר לך 200 שקל לטרקטרון צעצוע שאתה רוצה לרכוש לבן שלך. את הברקסים האלה אני יחליף בעתיד ואם אתה אמין וישר תהיה בטוח שזה יוחלף אצלך

ככה רון עובד ! רון לא מחליף בכוח .. הוא מייעץ הוא אומר לך לפי דעתי אתה יכול א,ב,ג תעשה מה שבא לך לבן אדם כזה חוזרים

לא למישהו שיבוא ויגיד לי אוקי פתחתי את השער של המוסך שהאוטו שלך יכנס זה 10 שקל על החשמל , פתחתי מכסה מנוע זה 20 שקל והייתי צריך לנקות את השילדה בשביל לראות את המספר זה עוד 50 . ככה לא עובדים .

אם תהיה תקלה באמת - תיהיה בטוח שהתמני פה בעקבות השירות האדיב והאמינות והנוחות יחזור לאותו מוסך , אם המוסך לקח 180 שקל על עבודה של חמש דקות הרי הלקוח ישאר ליד הרכב ויראה בדיוק כמה זמן לוקח לעשות סריקה למערכת , ועל החמש דקות האלה של חיבור כבל וניתוק כבל הוא יאלץ לשלם 180 שקל אני מבטיח לך שאותו בן אדם לא יחזור רק מתוך ההרגשה

"דפקו אותי"

והנה מקרה אמיתי שקרה אצל רון - האוטו שלי השתגע נדלק נכבה משהו היה דפוק ישר חשבתי מצבר , חשמל - מוסכניק של רון פתח מכסה מנוע יכל בקלות להגיד לי הלך מצבר צריך חדש גם להשאיר את המצבר התקין אצלו גם להתקין לי חדש ולעשות את הרווח עליו ואני הייתי יוצא אפילו מבלי לדעת .. אבל המוסכניק ובגלל זה חשוב מוניטין וחוות דעת , אמר לי חביבי הכבל + פשוט היה קצת משוחרר הידק את הכבל ורון אמר לי סע לשלום , לא ביקשו ממני לא עלות בדיקה לא עלות הידוק ולא עלות השכרת שהייה

ונחשו מה ? אני טיפלתי באוטו שלי אצל רון במשך 5 שנים ! בגלל התנהגות כזאת , תהיה בטוח שאם רון היה אומר לי שומע תביא לי 200 שקל על ההידוק בחיים לא הייתי חוזר אליו

פורסם

אתה צודק, רק לא הבנתי את הקשר בין מה שכתבת לבין נושא השירשור.

אני (וכולנו) בעד הגינות, מקצועיות ויושר מול הלקוח.

מה הקשר בין זה לבין מה שהוא שאל?

הוא שאל איפה אפשר לקבל פתרון לתקלה, ולא לשלם עליו.

לא שאל איפה יש מוסך מקצועי הוגן וכו'..

יש גם הבדל גדול מאוד בין לקוח קבוע, שמטפל שנים במוסך ויש לו הכרות אישית עם הבעלים, לבין לקוח מזדמן, שנכנס למוסך ולפני הכל דורש לקבל שרות ללא תשלום.

פורסם
שלום לכולם!

לאחרונה נתקלתי בתופעה שהנורה הכתומה של "צ'ק אנג'ין" נדלקה לי למשך יום-יום וחצי ולאחר מכן כבית מעצמה.

היא נדלקת שוב לעיתים אחרי כשבועיים.

הבוקר נסעתי למוסך מסוים בא.ת. כ"ס וביקשתי רק שיבדוק לי את העניין שאדע מה עלי לעשות. הוא רצה 180 ש"ח רק לבדיקה עצמה ואמר:"אם תטפל אצלי-הבדיקה תהיה ללא תשלום,ואם לא-תחויב בתשלום." (אחח.. איך אני מת על המשפטים האלו....)

אוקי,נשוב לעניין: היכן יש מקום שבו אוכל לדעת מהי הבעיה ללא כל חיוב? רק לבדיקה עצמה.

תודה רבה!

לפי מה שכתבת ניכר שכוונותיך אינן טהורות בלשון המעטה .

אם תתקן את התקלה אז הבדיקה תקוזז מהמחיר הסופי אבל אתה רוצה להיות חכמולוג ואתה רק רוצה לדעת מה התקלה ובחינם .

טול קורה מבין עיניך .

פורסם

אני מסכים איתך לחלוטין ... יש הבדל ענק בין לקוח קבוע ללקוח מזדמן , אני הייתי בתור בעל מוסך כן עושה את הסריקה הזאת כי שווה לי שיגידו עליי מילה טובה מאשר לא , שוב בהנחה שסריקה זו לא עולה לי כבעל המוסך שום דבר ! לא מפסיד לא מרוויח במקרה הנ"ל בשביל באמת אולי להרוויח בעתיד בצורה ישירה או עקיפה (הוא אומר לחבר שהחבר אומר לחבר ואז הופ יש לי פרסומת חיובית )

פורסם

או. קי, יש לכל דבר גם את הצד השני.

אתה אומר לא מרוויח ולא מפסיד, אני אומר מפסיד כי גם מבזבז זמן ( אפילו שזה כמה דקות), גם מפסיד את הרווח על התיקון וגם ציוד האבחון שרכש למטרת רווח לא "עושה את העבודה".

אחר כך הלקוח ילך ויספר לכל החברים, שמצא פרייר שעושה בדיקות מחשב בחינם, בזמן שבכל מקום אחר זה עולה כסף. תקרא את השירשור של ברזילי, ש asafasaf צירף כאן. יש שם תאור מאוד יפה של הנקודה הזו.

כל בעל מוסך עושה את השיקול שלו, ואני אחזור על דעתי - אם מדובר בלקוח מזדמן, שאין כל יסוד סביר להניח, שיהפוך ללקוח קבוע של המוסך- הוא אמור לשלם כסף על סריקת תקלות.

• תוכן חדש...