Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5227 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני שאלותיי, אצהיר שחרשתי את האתר בחיפושים אחר הדגם המדובר, אך כמו תמיד, יש לי כמה שאלות שאשמח מאוד אם מישהו שמתמצא יאיר את פניי.

ישנו רכב בדגם המדובר שאני מעוניין בו אך ישנם כמה דברים שאני רוצה להבין.

קצת פרטים על הרכב:

יד שנייה. ראשונה הייתה ליסינג (הנהג לא יודע האם נהג יחיד, מרובה נהגים, בשימוש חברת ליסינג וכו').

112K קילומטר.

מכסה מנוע צבוע (לטענת הנהג זה ביוזמתו עקב בעיה בצבע) + שמשה שהוחלפה בגלל סדק.

אני יודע שנתונים אלו מאוד מחשידים, הנהג מוכן להתחייב בבדיקה שהרכב נקי ולא עבר אפילו תאונה קטנה.

צריך לעבור טיפול 15K בעלות של לפחות 800 ש"ח.

במחירונים -יד 2 ולוי יצחק, לקחתי 2 פרמטרים שונים בשקלול:

שקלול 1 היה כשהרכב היה ליסינג נהג יחיד.

שקלול 2 היה כשהרכב היה מרובה נהגים/שימוש חברת ליסינג.

המחירונים המשוקללים:

יד 2:

ליסינג נהג יחיד - 32000

ליסינג מרובה נהגים - 31000

לוי יצחק:

ליסינג נהג יחיד: 34600

ליסינג מרובה נהגים/שימוש חברת ליסינג: 31400

השאלה שלי היא כזאת:

לפני כמה ימים, לפני עדכון מחירון מרץ, בעל הרכב דרש 30000, אני הצעתי 28 והוא לא היה מוכן.

כרגע קיבלתי ממנו הודעה שהוא מוכן לדבר ולהיפגש על המחיר.

28000 אני כבר לא מוכן לתת (מתוך עקרון) משום שהמחירון חודש קודם היה 33000 משוקלל ביד 2 ו34000 בלוי יצחק.

בכמה אתם חושבים שהרכב הזה צריך להימכר?

אני יודע שחלקכם יאמר לי - כמה שאתה מוכן לתת. אבל אני שואל אתכם, כל האנשים שמתעסקים עם רכישות רכב, מודעים למחירונים, להיצע ולביקוש (ידוע שיונדאי גטס זה רכב שנמכר מתחת למחירון מן הסתם).

כל זאת בהנחה שהרכב תקין, אין בו פגיעות והגיר תקין.

תודה לעוזרים

ניב

לא חותם

פורסם

ניבו רוב הגטס בליסינג הינם גימור GLF שמשמעותה - נטול ABS ועם כרית אויר אחת (!!!)

לעומתה ה- GLI -רמת אבזור שכוללת ABS ו 2 כריות אוויר

תבדוק שאתה לא טובה בדגם כי זה משנה מאוד את המחיר ואת כדאיות הבדיקה (רכב 2007 עם כרית אויר ובלי ABS לא היתי מתקרב בכלל)

והגטס נמכרת הרבה מתחת למחירון!

DOMO2

WELLCOME TO THE END OF THE WORLD

פורסם

אנא הגדר "מחיר ראוי" (בחר את התשובה הנכונה)

1) מחיר שיאפשר למכור את המכונית ברווח סביר (מחיר ראוי לסוחר)

2) מחיר כזה שהחברים שלי לא יגידו לי שאני פראייר.

3) מחיר שאני לא ארגיש שאני פראייר.

4) מחיר שאני ארגיש שדפקתי את המוכר.

5) מחיר השוק.

אם אתה קונה את הרכב לזמן קצר, צפה הפסד כספי ניכר - כי השוק הולך רק לכיוון אחד....

אם אתה קונה את הרכב לזמן ארוך כדאי שתשאל את עצמך האם מצבו האובייקטיבי של הרכב מצדיק את רכישתו.

אם כן - נראה לי שהמחיר שהגעת אליו סביר ביותר ביחס למחיר השוק ואני שהוא עונה לא רע על סעיפים 3, ו-5.

אם אתה עדיין חושב שאתה משלם קצת יותר ממה שהרכב שווה, תחשוב על הזמן שתבזבז בחיפוש אחרי רכב אחר שמצבו אינו בהכרח טוב יותר.

אני חושב שבסך מדובר במחיר סביר, יכול להיות שלא תממש פה את סעיף 4 אך אני טוען שעסקה טובה היא עסקה בה שני הצדדים מרוצים ולא צד אחד סוחט/מנצל את מצוקתו של השני.

בהצלחה :)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
ניבו רוב הגטס בליסינג הינם גימור GLF שמשמעותה - נטול ABS ועם כרית אויר אחת (!!!)

לעומתה ה- GLI -רמת אבזור שכוללת ABS ו 2 כריות אוויר

תבדוק שאתה לא טובה בדגם כי זה משנה מאוד את המחיר ואת כדאיות הבדיקה (רכב 2007 עם כרית אויר ובלי ABS לא היתי מתקרב בכלל)

והגטס נמכרת הרבה מתחת למחירון!

זה GLI, כבר נפגשתי עם המוכר וראיתי ברשיון רכב.

zvit (צבי?) - הרכב הוא לבת זוגתי. מיועד לטווח של לפחות 3 שנים. לדפוק את המוכר מבחינת מחיר אין לי צורך. אך העניין הוא שלפני כשבוע הצעתי 28K, הוא לא היה מעוניין (אפילו לא לדון על המחיר) וכך זה הסתיים. כרגע אני בהתלבטויות (אני עוזר לה כספית ברכישה) האם לתת 28K שוב, למרות שהמחיר ירד.

להבנתי, הגטס (למרות שהיא GLI) נמכרת הרבה מתחת למחירון, והיא עוד מליסינג ביד הראשונה (הוא קנה אותה כשהיא הייתה על 65K קילומטר לטענתו). כמה מתחת למחירון היא נמכרת +-? זאת השאלה שלי בגדול.

לא חותם

פורסם

(אינני יודע אם הרכב עדיין רלוונטי)

בכל מקרה - לי נראה שרכב שהיה בליסינג בעברו ונמכר ללא אחריות סביר שישג כ-20% מתחת למחירון.

יוצא שההפרש בינך לבין המוכר הוא לא גדול (אולי 2000 ש"ח) נסה להוריד אותו בעוד 1000 ש"ח ותגמור.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...