Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5211 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה חודשים עשיתי תאונה- צד ג' פגע בי.

הפחח אמר שיטפל לי בהכל , הזמין שמאי ודאג שאקבל את הכסף בהקדם האפשרי.

לפני כן אמר לי שעליי לשלם לשמאי 2000 שקל ואח"כ אקבל את זה מהביטוח.

כעת קיבלתי את פירוט התשלום וראיתי ששכ"ט שמאי הוא רק 800 ש"ח.

השמאי אומר- הביטוח ידע שזה השכ"ט שאני מקבל ולך תתבע את הביטוח על ההפרש.

הביטוח אומר- אנחנו לא חייבים שיאשרו לנו את כתב הסילוק והשמאי לא בהסדר מולנו זה השכ"ט שאנחנו משלמים והשמאי ידע זאת.

ומצידנו תבטל לו את הצ'ק ותיתן לו אחד יותר נמוך.

המוסך אמר- אנחנו רק טיפלנו בפרוצדורות ולך תתבע את מי שאתה רוצה אם אתה חושב שאתה זכאי לכסף נוסף. (המוסך קיבל את הכסף שלו לפי הודעת התשלום).

כל אחד זורק אותי לשני.

מה עליי לעשות?

ממי עליי לתבוע את ההפרש בסך 1200 שקל שבכלל לא היה אמור לצאת ממני מהתחלה כי אני לא ממש אשם שנכנסו בי

פורסם

שמאי שלוקח 2000 שקל אני מופתע

מה היה סכום הנזק? בדרך כלל שכר לשמאי זה נגזרת באחוזים מסכום הנזק/תביעה

נכון למצב זה חברת הביטוח צודקת הסכמת לשמאי חיצוני ולא של חברת הביטוח שזה דבר טוב,אבל היה עליך לבדוק מה שכר שהשמאי דורש.

אני גם תבעתי את צד ג׳ והשמאי (אלי אמרן) הסביר לי כיצד מחושבת שכר ,סכום התביעה הייתה 25אלף כאשר סכום שכר לשמאי היה 690 עם זכור לי נכון,בטח לא 2000 שקל

צור קשר עם אלי אמרן שמאי הפורום ותתייעץ

פורסם

למי שילמת את ה-2000 שקל? לפחח עבור שכר טירחה לשמאי? תתבע אז את הפחח. זה בכלל נשמע פלילי מה שאתה אומר...

או שאתה אומר שהשמאי באמת לקח את כל ה-2000 ואתה מהביטוח קיבלת רק 800? לא כל כך ברור.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
שמאי שלוקח 2000 שקל אני מופתע

מה היה סכום הנזק? בדרך כלל שכר לשמאי זה נגזרת באחוזים מסכום הנזק/תביעה

נכון למצב זה חברת הביטוח צודקת הסכמת לשמאי חיצוני ולא של חברת הביטוח שזה דבר טוב,אבל היה עליך לבדוק מה שכר שהשמאי דורש.

אני גם תבעתי את צד ג׳ והשמאי (אלי אמרן) הסביר לי כיצד מחושבת שכר ,סכום התביעה הייתה 25אלף כאשר סכום שכר לשמאי היה 690 עם זכור לי נכון,בטח לא 2000 שקל

צור קשר עם אלי אמרן שמאי הפורום ותתייעץ

סכום הנזק הוא 35000 שח.

הצק ניתן לפודת השמאי ודיברתי איתו היום הוא אמר שזה מה שהוא לוקח ושאתבע את הבטוח על ההפרש.

אגב אני לא הסכמתי לשמאי כזה או אחר אלא הכל התנהל מול המוסך.

המוסך דאג לשמאי.

פורסם
למי שילמת את ה-2000 שקל? לפחח עבור שכר טירחה לשמאי? תתבע אז את הפחח. זה בכלל נשמע פלילי מה שאתה אומר...

או שאתה אומר שהשמאי באמת לקח את כל ה-2000 ואתה מהביטוח קיבלת רק 800? לא כל כך ברור.

ככה:

הצק ניתן לשמאי כנגד קבלה שלו.

הבנתי שאני מקבל את כל הסכום מהביטוח.

בפועל הביטוח העביר רק 800 מבלי להחתים אף אחד גם לא אותי על כתב קבלה.

אם אני מבטל לו את הצק ושולח לו אחד מתוקן על 800 שזה הסכום שקיבלתי

האם הוא תובע אותי?

אפילו שהוא לא עמד מולי בשום שלב?

נראה לי שיש כאן אשמה לא קטנה של המוסך.

פורסם

תשמע בעיקרון אתה יכול לתבוע את כולם ביחד ושהשופט כבר יחליט מי אשם. אבל לפני שאתה רץ לתבוע תעבור על הפוליסה שלך.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
תשמע בעיקרון אתה יכול לתבוע את כולם ביחד ושהשופט כבר יחליט מי אשם. אבל לפני שאתה רץ לתבוע תעבור על הפוליסה שלך.

מה קשורה הפוליסה שלי?

זה צד ג פגע בי אני תובע אותו ואת הפוליסה שלו.

מכאן יוצא שתרמתי לשמאי חלק מהסכום בעוד שאני לא אמור לשלם לו שקל.

פורסם

חשבתי שתבעת את המקיף שלך (והוא תבע את הביטוח שלו).

אם כך אתה צריך לתבוע את הביטוח שלו על מלוא הסכום. ולהבא תתיעץ עם הסוכן ביטוח שלך, ואל תפעל לפי מה שאומרים לך בעלי אינטרסים (המוסכניק \ שמאי).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

ידידי

צור קשר אם אלי אמרן שמאי אמין מנסיון

אתה יכול לראות את מספר הטלפון שלו בפורום חוות דעת

אני בטוח שהוא יסביר לך בצורה ברורה מה קרה ומה כדי לעשות

פורסם

שלח לחברת הביטוח בדואר רשום הודעה שאם יעמדו בסירובם לשלם אתה תתבע.

אם לא ישלמו - תבע אותם בתביעות קטנות.

ברגע שיש לך את הקבלה של השמאי וניירת על כל התשלומים שחברת הביטוח כן שילמה אתה מסודר.

סיכוי טוב שברגע שיקבלו את התביעה ירצו לשלם לך ולסגור את העניין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

על פי חוזר המפקח על הביטוח אסור לחברת הביטוח לקזז מסכום ששולם לשמאי והוצאה חשבונית מס כדין.

בפועל החברות מתנהגות אחרת ומנצלות את הכח שיש בידם.

השמאי בטח לא צריך להחזיר לך.

ואני לא נכנס פה לגובה השכ"ט עם יש לך ביצ... תבע בבית משפט את חברת הביטוח, אך לפני זה תדבר באופן ישיר עם השמאי ותבקש ממנו שבמקרה והבית משפט יקבע כי שכ"ט ששולם גבוה יחזיר.

מצ"ב לינק לפסק דין שכזה

http://www.lawguide.co.il/articles/2252/%D7%A9%D7%9B%D7%A8-%D7%98%D7%A8%D7%97%D7%AA-%D7%A9%D7%9E%D7%90%D7%99-%D7%94%D7%A2%D7%95%D7%A8%D7%9A-%D7%93%D7%95-%D7%97-%D7%A0%D7%96%D7%A7%D7%99-%D7%A8%D7%9B%D7%95%D7%A9-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91_7896/

ומצ"ב החוזר עצמו

shamai2.pdf

• ספונסר פורום
פורסם
ידידי

צור קשר אם אלי אמרן שמאי אמין מנסיון

אתה יכול לראות את מספר הטלפון שלו בפורום חוות דעת

אני בטוח שהוא יסביר לך בצורה ברורה מה קרה ומה כדי לעשות

תמיר תודה על הפרגון באמת.

ולעינין המדובר אני חושב שאריק אכן צודק בעינין תשלום שכט שמאי רכב, ולדעתי צריך לתת את הדעת גם על גובה שכט, היה ושמאי הרכב היה דורש 10000 שח עבור שכט חוות דעת בטענה שחברת הביטוח תשלם, לא חברת הביטוח לא היתה משלמת סכום כזה, ובצדק.

לדעתי שכט גבוהה, צריך אולי להכנס קצת יותר לעובי הקורה,

אני אנסה לבדוק את העינין מחר ולעדכן.

אם יש לך יותר פרטים שאתה יכול לספר לי תתקשר אלי בבקשה מחר אנסה לעזור לך,.

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם
תמיר תודה על הפרגון באמת.

ולעינין המדובר אני חושב שאריק אכן צודק בעינין תשלום שכט שמאי רכב, ולדעתי צריך לתת את הדעת גם על גובה שכט, היה ושמאי הרכב היה דורש 10000 שח עבור שכט חוות דעת בטענה שחברת הביטוח תשלם, לא חברת הביטוח לא היתה משלמת סכום כזה, ובצדק.

לדעתי שכט גבוהה, צריך אולי להכנס קצת יותר לעובי הקורה,

אני אנסה לבדוק את העינין מחר ולעדכן.

אם יש לך יותר פרטים שאתה יכול לספר לי תתקשר אלי בבקשה מחר אנסה לעזור לך,.

אלי יקירי

גם 10,000 זה שכ"ט סביר הכל תלוי בעבודה שבוצע, בנזקים מסויימים חברות הביטוח שלמו שכ"ט אף גבוה מזה !! (נזקי צמ"ה או כלי טיס). לא צריך לשלול כל דבר !! המושג "תמורה" אומר משהו. ולך יש חישוב והוא פשוט , שעות עבודה שהושקעו להכפיל במחיר שעת עבודה.

פורסם

הנזק הוא 30000 ש"ח ללא ירידת ערך. מדובר בהחלפת פגוש+דלת אחורית קומפלט.

ירידת ערך שנקבעה- 6000 ש"ח.

מה לדעתם יהיה שכ"ט סביר?

פורסם

א. באיזה רכב מדובר כי נראה לי תמוהה שמכסה/דלת מטען ומגן אחורי נזק של 30000 שקל. בכל מקרה לפי דעתי מקצועית השכ״ט מעט גבוה אך לא בהרבה אני היתי מחייב בין 1500 ל1800 שח

• תוכן חדש...