Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ברשותי פורד פיאסטה youth 1997

לאחרונה החלפתי פילטר אוויר וגיליתי בפנים שמן.

החלפתי פילטר,ניקיתי אותו וסגרתי

לאחרונה האוטו מוריד סל"ד לאט אחרי שאני עוזב את דוושת הגז

וגם מעלה טורים כשבא לו,גם בניוטרל.

צינור הנשם שמחבר בין מכסה מילוי השמן לפילטר אוויר קרוע ומג'וייף בשמן

ולעיתים קרובות אני מוצא את המכסה מילוי מחוץ למקומו למרות שאני בטוח שסגרתי אותו

כך שאולי אדי השמן מעיפים אותו מהמקום.

המנוע מאבד שמן בכמויות ללא נזילה משמעותית מתחתית המנוע אלא רק שמן על החלק העליון שלו (כנראה בגלל הקרע בצינור הנשם)

אני חושש שהקרבורטור מתמלא בשמן דרך פילטר האוויר

כנראה שהרינגים במנוע כבר דיי שחוקים ושמן עולה למעלה ...

מה כדאי לי לעשות כעת ?

1. להחליף את צינור הנשם בצינור חדש - אני חושש שזה רק יחמיר את הבעיה עם הטורים כי אז הרבה יותר שמן וג'יפה יגיעו לקרבורטור

2. לשלוח את הקרבורטור למכון קרבורטורים לניקוי יסודי- אולי ישחררו את הסתימות שגורמות אולי לבעיות וויסות אוויר תקין ולטורים שממשיכים גם אחרי עזיבת דוושה. אבל בטווח ארוך הבעיה תחזור כי ישמשיך להכנס שמן לקרבורטור

3. לנתק את צינור הנשם מאיזור פילטר האוויר- אני חושש שאדי השמן יגיעו לתא הנוסעים . בכל אופן אולי יש לכם רעיון כיצד להרחיק את הצינור כלפי מטה או משהו כזה

4. להפטר מהרכב- חבל כי הפיאסטה הזו היא סוס עבודה

5. אולי יש לכם רעיון אחר מה גורם לטורים להשתגע ,קראתי בפורום על איזה חיישן שיכול להזדהם, לא יודע אם זה רלוונטי במנוע קרבורטור.

פורסם

ברכב שלך אין קרבטקטור, זו הזקרה חד נקודתית, אבל זה לא כ"כ משנה לצורך העניין.

כל הסימנים מצביעם על מנוע עייף ובלוי עם בריחת קומפרסיה דרך הרינגים.

כמה קילומטרים עשה האוטו וכמה שמן אתה מוסיף (מה צריכת שמן בליטרים ל 1000 ק"מ)?

סעיף 3 לא ממליץ לבצע, גם אסור על פי חוק וגם אתה באמת תסבול מריח של גזים.

פורסם

קשה לומר כמה קילומטרים עבר הרכב כי פורד הגאונים הקציבו רק 5 ספרות בספידומטר. כך שהרכב עשה או 200 או 300 אלף קילומטרים. אני מוסיף בערך ליטר שמן ל1000 קילומטר.

בבוקר כשאני מניע האוטו מוציא המון עשן לבן מהאגזוז.

האם אין דרך לפתור נקודתית את בעיית הטורים?

פורסם

עד לפני חודש הייתי בעלים של פיאסטה 96,עד שלצערי גנבו לי אותה,הגנבים ימך שמם עשו תאונה והשביתו אותו,

גם אצלי היו תופעות דומות למרות שהמכסה של פתח המילוי שמן היה סגור,בבוקר היה לי מלא עשן לבן,והרכב היה אוכל מלא שמן

ללא סימנים של נזילות,אבל למרות כל זה גם שלפעמים לא הייתי בודק שמן והמדיד היה יבש לגמרי אף פעם לא קרה כלום,

נסעתי יותר מ-150000 חוץ מטיפולים לפני טסט שמן פילטרים,אני ממליץ לך להחליף מדי פעם פילטר דלק,

ולפנק בתוסף איכותי פעם ב..

זה הרכב הכי אמין שהכרתי הוא כמעט לא מאכזב ואפילו מת שהיד

אם אתה רוצה חלקים צור קשר עם דני ממוסך אוטו-טק בכפר סבא הרכב שלי אצלו,הפרטים של המוסך נמצאים באינדקס העסקים בפורום,

פורסם

לפותח השירשור, יש שם שני צנורות. אחד שמתחבר לבית פילטר ועוד אחד דק שמתחבר אליו אם אינני טועה (אני אנסה להעלות תמונות). כאשר מנתקים את הדק המנוע אכן עולה בטורים וכאשר סותמים אותו עם האצבע הטורים יורדים. להחליף את הצנרת גומי לא יכול להזיק. סביר להניח שהמנוע שואב אוויר דרך הצנרת הקרועה. כמו כן, בין בית הפילטר לבין בית הקרבורטור או בית ההזרקה צריך להיות אטם גומי. חסרונו של האטם גם פוגע בביצועי המנוע. אם אומר לך שבחברה פורד מבקשים 500 שח על האטם הזה אתה תאמין לי? איזו יד אתה? במידה ויש ספק יש להניח שהרכב עשה 200 אלף פלוס מה שרשום לך בספידומטר. קח בחשבון שהיום המכונית האלו נמכרות באזור ה 3,000-3,500 ש"ח. שנים 95 ומטה אם תמצא נמכרות באפילו פחות. אם אתה מוצא אחת במחיר טוב אז אתה יכול לשמור את השניה בעבור חלקים. הפיאסטות הללו הן אכן סוס עבודה אבל פורד התקמצנו כמה שהם יכלו בייצור הרכב. הרכב בצורתו המקורית מגיע ללא מצת סיגריות. בסופו של דבר, מבחינת אמינות הן אכן סוס עבודה אבל מבחינת ביצועים הן עגלה עם סוס. 60 כוח סוס על משקל של 1300 ק"ג זה לא בדיוק סוג המכונית שתראה בסרט הבא של המהיר והעצבני. ליטר שמן על 1,000 ק"מ זה לא נשמע ממש נורא. לגיסי יש אחת עם 210 אלף ק"מ והיא אוכלת יותר שמן מזה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...