Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ebari - את התשובות של איל אני מקבל, וזה פשוט בגלל שאני לא מבין אותן

(אתם לא רואים אותי מתלונן על זה שאני לא מבין בנייה של מגבר שאני לא חושב שיהיה לי)

אבל התשובה שלך היתה "הוא יכול לעבוד בגישור"

אז אם זאת התשובה - למה הם טוענים שזה מגבר נדיר מסוגו ?

רק מגברים נדירים עובדים בגישור ?

עריכה: איל במחשבה שניה. אולי אתה יכול לתת משפט קצרצר לגבי איך המגבר הזה בנוי ומה השוני ממגבר אחר ?

אולי פה זה יפתור את הדילמה ?

(יש לו במקרה שני שנאים ? שני מסילות ?)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

(אם יצא לי להגיב לפני איל...)

אני לא חושב שזה כל כך משנה איך הם בנויים... הנקודה היא שהמטרה של המגברים עם המייצבי מתח היא לתת את אותו הספק בכל מצב - מה שאומר שכשהם יקבלו התנגדות מסויימת - הם יפעלו (יותר או פחות - לפי ההתנגדות) כדיי לייצר את אותו הספק תמידי, בלי שינוי - דוגמאת המגבר JL שלי:

4x75 RMS @ 4ohms

4x75 RMS @ 2ohms

4x75 RMS @ 1.3ohms

אני מניח שבשביל בן אדם שרוצה SPL - זה חיסרון... אבל מי שהולך על SQ ורוצה להיות מאוד מדוייק בהספקים שהוא נותן לדרייברים - במידה והוא מחבר אותם ישירות למגבר, ללא קרוסאובר פאסיבי, זה יתרון שהוא יכול להיות בטוח שהספקים הרבה יותר מדוייקים ברוב ההתנגדויות (יותר מדוייקים ממגבר ללא מייצב מתח).

וכמובן שעצם הקיום של מייצב מתח - מראה שאיכות ההרכבה והחומרים של המגבר נמצאים כמה רמות מעל הרבה מגברים אחרים.

(וכשלא מדובר בארץ - על איכות משלמים)

פורסם

soundwave תתקן אותי אם אני טועה

אבל אתה לא כרגע באת ופסלת את כל מה שאיל דיבר עליו ביומיים האחרונים ?

אתה טוען שבגלל שיש לו בנייה שונה ממגבר אחר בלי מייצב כוח - אז יש שוני בשמע !?!!??!

כי זה מה שבדיוק הבנתי ממך.

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ממש לא אמרתי את זה!

אמרתי שעם מגבר כזה אתה יכול להיות בטוח בהספק שאתה משגר לדרייברים - ולכן, להיות בטוח שאתה נותן לדרייברים כמות מדוייקת או אפילו מדודה של הגברה - בשביל לגרום להם לפעול בצורה מושלמת וללא קפיצות מתח שיכולות לגרום נזק או לפגוע במהלך העבודה של הדרייברים (אבל אלה כבר פרטים ממש לא משמעותיים שאפשר להתעלם מהם).

אם הדרייברים יקרים מאוד ואתה רוצה לשמור עליהם - היית קונה מגבר קצת יותר יקר בשביל להיות בטוח בהספקים שאתה נותן לדרייברים כדיי שלא יגיעו בטעות לתחום המקסימלי מבחינה טרמית וישרפו נכון? :o

פורסם

שוב תסלח לי אם אני מבין לא נכון

אבל אתה כרגע טוען שאכן יש שוני כל שהו חוץ מהעובדה הפשוטה שהמגברים נותנים הספק זהה בהתנגדויות שונות

איך הדבר הזה מסתדר, ואיפה זה מתבטא ?

מה זאת אומרת הספקת מדוייק לאלמנטים, למה מגבר אחר לא נותן הספק מדוייק לאלמנטים?

אם תיקח מגבר שמוצהר 1000 אר אמ אס, תמדוד אותו .. תקבל 500 אר אמ אס

אז מה, ה500 אר אמ אס זה לא הספק מדוייק ? אז מה כן?

ממש ממש לא הבנתי אותך.. אם אתה יכול להסביר ...

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

הרמה של המגברים שעליהם מדובר - כגון JL AUDIO למשל - היא גבוהה מאוד ולכן הנתונים המוצהרים שלהם נכונים ואפילו בהרבה מקרים UNDERRATED - מה שאומר שהנתונים במציאות אפילו יותר גבוהים ממה שכתוב על הנייר.

אם תיקח מגבר ברמה גבוהה שאין לו מייצב מתח - ניתן דוגמא:

1x100 RMS @ 4ohms

1x200 RMS @ 2ohms

1x400 RMS @ 1ohms

ונגיד מחובר אליו סאבוופר.

האלמנט משנה את ההתנגדות בהתאם לתדרים שאותו הוא מנגן - ובמגבר שאין לו מייצב מתח - ההספק ישתנה בהתאם להתנגדות. אם האלמנט לא יוכל לעמוד בהספק שהוא מקבל מהמגבר מבחינה טרמית (חום) - הוא ישרף.

ולכן אם תחבר סאבוופר למגבר בעל מייצב מתח - תדע בדיוק כמה הספק הסאבוופר שלך מקבל - לא משנה באיזה התנגדות הוא, מה שאומר שיש לך יותר שליטה על ההספק.

פורסם

soundwave תסלח לי, אבל להתבסס על מה שאיל הסביר פה, זה בידיוק ההיפך ממה שהוא טוען.

אתה כתבת שחור על גבי לבן שכשסאב מנגן תדרים מסויימים ועובר להתנגדות מסויימת

אז המגבר מוציא מתח שונה - ואם למגבר היה מייצב כוח - אז המתח היה נישאר קבוע

ואיל הסביר במפורש שזה לא המצב, ולכל תדר יש את ההתנגדות שלו - והכח משתנה עבורו

אך המצב לא יהיה זהה כשמדובר בטווח התנגדות אחר, זה מה שהבנתי מדבריו

אז אם כל מה שאמרתי נכון, אז אין פה שום היתרון מי יודע מה לעובדה שהמגבר עובד באותו כוח, חוץ מזה שאתה יכול להגיד לחברים שהוא מוציא 300 אר אמ אס (ותנחשו מה, לא משנה באיזו התנגדות.. מדליק אה? )

:) ציני .. אל תגיבו על השורה אחרונה

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

SOUNDWAVE רק מוסיף לבלאגן. הוא רשם דברים לא נכונים, חוץ מזה יש לו JL אז נוח לו לחשוב שספק מיוצב יותר טוב :wink:

זה לא יותר טוב וזה לא פחות טוב. גם יכול להיות ספק מיוצב עם חרא רכיבים וספק לא מיוצב עם רכיבים טובים שיעלה יותר. בקיצור הכל תלוי במוצר הסופי ולא בחלק אחד שמרכיב אותו.

יכול להיות שסיבכתי את העניין עם ההתנגדויות, כעקרון זה לא חייב להיות בכל מגבר עם ספק מיוצב הבאתי את הדוגמא של JL שבה זה ככה. אולי זו הייתה טעות כי זה רק סיבך (אבל עדיין ההסברים שנתתי נכונים לJL).

הסיכום הוא כזה:

ספק מיוצב - הספק הRMS של המגבר נשאר פחות או יותר אותו דבר בכל מתח שאיתו הוא יכול לעבוד. כלומר אם הוא מספק 100W ב12V הוא יספק 100W ב11-14V למשל אם זה מתח העבודה שלו.

יתרונות - אותו הספק אם הרכב כבוי או דולק או אם המתח במצבר יורד לאחר שמיעה ממושכת כשהרכב כבוי.

חסרונות - אין תוספת כח שיש לנו מתח גבוה. בגלל שהוא מוציא את אותו הספק כשהמתח יורד הצריכת זרם עולה וזה דווקא קורה כמובן כשהמצבר שלנו כבר סובל - לא בריא.

ספק לא מיוצב:

ההספק משתנה לפי המתח שיקבל. אם הוא 100W ב 12V הוא יתן הספק גבוה יותר ב14V ונמוך יותר ב11V (אם הוא יכול לעבוד במתח הזה).

יתרונות - עליה בהספק כשיש לנו מתח גבוה.

חסרונות - ירידה בהספק במתח נמוך אך אם זאת יש ירידה גם בצריכת הזרם ועומס קטן יותר על המצבר מאשר עם ספק מיוצב.

*גם ספק שהוא לא מיוצב עדיין מיוצב במידה כזו או אחרת.

אם ההבדל בין מגבר עם ספק לא מיוצב למגבר עם ספק מיוצב ששניהם בעלי הספק הוא 25% בעלות הבניה. אפשר לקחת את ה25% האלו ולקנות מגבר עם ספק לא מיוצב חזק יותר שגם כשהמתח נמוך עדיין הוא יתן הספק כמו המגבר עם הספק המיוצב (או אפילו יותר) וכשהמתח יהיה גבוה יתן הספק גבה בהרבה.

כמו שאנחנו רואים יש יתרונות וחסרונות לכל אחד.

פורסם
ebari - את התשובות של איל אני מקבל, וזה פשוט בגלל שאני לא מבין אותן

(אתם לא רואים אותי מתלונן על זה שאני לא מבין בנייה של מגבר שאני לא חושב שיהיה לי)

אבל התשובה שלך היתה "הוא יכול לעבוד בגישור"

אז אם זאת התשובה - למה הם טוענים שזה מגבר נדיר מסוגו ?

רק מגברים נדירים עובדים בגישור ?

עריכה: איל במחשבה שניה. אולי אתה יכול לתת משפט קצרצר לגבי איך המגבר הזה בנוי ומה השוני ממגבר אחר ?

אולי פה זה יפתור את הדילמה ?

(יש לו במקרה שני שנאים ? שני מסילות ?)

מיקמיק - אתה פשוט לא מבין מה שאני אומר.

א. איך הסקת שמגבר שיכול לעבוד בברידג' הוא נדיר מדבריי?

ב. מגברים שיכולים לעבוד בברידג' וב 2 אוהם אינם דברים שכיחים.

פורסם

טוב מיקמיק, די לא הבנת מה שהם אומרים - מה שהם כותבים זה מה קוראים אותו בעיברית גישור (=ברידג')... פירוש המשפט שהוא יציב בגישור גם ב 2 אוהם... זה הכול...

מי קבע שזה דבר לא שכיח ? איזה סוגים של מגברים בדקת שהם לא עומדים בזה?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

מיקמיק: אני אצטט את אייל מת'רד אחר.

"מיקמיק עם התגובות שלך אני מרגיש שממש אני צריך לחשוב עשר פעמים על כל מילה שאני כותב שלא בטעות יהיה איזה סיכוי שתוכל להבין את זה או לקחת את זה למקום אחר."

אתה מנסה להתחכם או שאתה באמת שואל?! אם באת להתחכם תאמר, כך הדע להתעלם אבל אם אתה באמת שואל אז תאמר, שנדע גם להתייחס ברצינות.

לשאלתך - כמה זמן אתה מעורה בתחום האודיו לרכב? כנראה שמאותו יום שנרשמת לפורום כי זה דבר שדי ידוע לכל ואם היית מחפש בפורום הייתה נוכח לראות כי הנושא הזה די נטחן פה בעבר הלא רחוק.

פורסם

תסלח לי. אבל אתה העלבת את החברה בצורה בוטה

ורציתי שתיתן הסבר הגיוני לזה. והסבר של

"המגבר עומד בהתנגדות של 2 אוהם בגישור." זאת העלבה בוטה

כי ידוע שמגברי מונו יורדים גם ל1.

החברה מדברת על פטנט עולמי יחיד מסוגו ולא מפסיקים לשבח את הבחור שיצר אותו

ואתה בא וטוען שכל מה שיש להם זה "מגבר שיורד ל2 אוהם בגישור"

אז תסלח לי, אם אתה לא יודע מה כל כך מיוחד תגיד, אל תוריד מערכם..

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם
אבי, מקריאה חטופה, נראה לי שמקור הבילבול שלך הוא בכך שאתה מתייחס למצב קצה של משיכת הספק מירבי (בו ההספקים נשארים זהים גם בשינוי התנגדויות) כמצב עבודה נורמלי (שבו יש שינוי רציף).

אם אתה לא מבין את דברי, תאמר ואני אנסה לחדד את דברי.

סתם משהו כעצה לחיים אבי, שאתה רוצה לתת דוגמא או להתייחס למצב כלשהוא, תשתדל שהוא יהיה הכי כללי שאפשר. אני מתכוון לכך שנתת דוגמא עם תדר תהודה של רמקול, אל תלך לשם, בתדרי תהודה ובכול מני מצבים ספציפים אחרים קורים דברים אחרים. זאת סתם הארה (בדגש על ה-א') ועל תקח זאת כהערה.

אתה יודע שאתה מהאנשים שאני הכי מסמפט פה בפורום. אתה בחור מצויין.

באמת תודה רבה. :oops:

אז שינוי ההספק שמתרחש למרות שינוי ההתנגדות הוא בגלל מצב קצה של משיכה רגעית?

תוכל בבקשה להרחיב, זה דיי מעניין... :)

• תוכן חדש...