Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8009 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ידעתי שהשאלה תבוא אם אני לא ארחיב :)

ברור שלא, ההספק לא נשאר זהה הוא משתנה בדיוק כמו שהוא משתנה עם ספק לא מיוצב אבל אם למשל מגבר 100WX2 יכול לתת (סתם אני זורק מספרים זה לא חישוב מדוייק או משהו כזה) 20W בנקודה מסויימת בשיר כשהוא מקבל 12V הוא יכול לתת למשל 30W באותה נקודה כשהוא מקבל 14V בעוד שמגבר עם ספק מיוצב יתן את אותו ההספק בנקודה הזו בשיר בין אם יקבל 12V או 14V.

הכוונה של "ההספק של מגבר עם ספק מיוצב לא משתנה עם ההתנגדות" היא שהספק הRMS שלו נישאר זהה.

למשל מגבר עם ספק מיוצב יתן 100WX1 ב1,2,4 אוהם ומגבר עם ספק לא מיוצב יתן למשל 50W ב 4 אוהם, 100W ב2 אוהם ו200W ב 1 אוהם.

נ.ב.

אם אתה רוצה לקרוא בהרחבה כנס לקישור הבא:

http://www.carsound.com/UBB/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=022354;p=1

פורסם

אבל אם הוא נשאר זהה עבור 4-1 אוהם ויש לנו שינוי תדרים... וההתנגדות שהמגבר "רואה" משתנה נגיד מ-1 עד 4 אוהם בתלות בתדר, האם ההספק לא ישתנה לעומת מגבר (UNREGULATED) שעבורו ההספק כן משתנה בתלות בתדר?

אתה סיפרת על מתח ההזנה. :wink:

פורסם

המגבר נותן הספק של 0-100W, אם תחבר לו התנגדות של 4 אוהם הוא יתן בין 0-100W (לפי השינוי בתדרים), אם תחבר לו התנגדות של 2 אוהם הוא יתן בין 0-100W (לפי השינוי בתדרים ואם תחבר לו 1 אוהם הוא יתן בין 0-100W (לפי השינוי בתדרים).

ההספק משתנה קצת אבל לא משמעותית.

פורסם

לפי דעתך זה יתאפיין בשינוי איכות השמע או בצורת השמע בכלל? הרי יש לנו פה "מציאה", אם נשווה מגבר מול מגבר הרי נקבל שני סוגים שונים של הספקים שמקבלים אותם דרייברים דומים עם אותו אות של מוזיקה. מעניין איך זה יתבטא במערכת?

אייל קראת על דבר דומה בפורומים בחו"ל?

פורסם

לא, אין שום שינוי באיכות השמע. הבאתי לך קישור אבל יש בו המון לכלוכים ככה שאני לא יודע אם יהיה לך כח לברור את העיקר מה17 עמודים האלה שלו :lol:

לא נקבל יחס שונה, זה כמו שניקח סאב עם שני סלילים של 2 אוהם. אתה יכול לחבר אותו למגבר בהתנגדות של 1 או 4 אוהם. האם הוא ישמע שונה? לא הוא ישמע בדיוק אותו דבר (מבחינת הענות תדרים) רק שבמגבר עם ספק לא מיוצב כשתחבר אותו על 1 אוהם (ובתנאי שהוא יכול לעמוד בהספק) הוא יקבל הספק גבוה יותר ויהיה חזק יותר מכשתחבר אותו על 4 אוהם.

במגבר עם ספק מיוצב אתה יכול לחבר את זה על 1 או על 4 ומלבד זה שגם כאן הם ישמעו זהה (מבחינת הענות תדרים כמו בקודם) ההספק ובשל כך הSPL שאליו יגיעו יהיה זהה ולא יעלה כמו בדוגמא הקודמת.

אחת הסיבות שJL עשו את הW7 שלהם 3 אוהם הוא שאין הרבה מגברים בשוק שנותנים הספק גבוה ב3 אוהם. להם יש מגברים עם ספק מיוצב שנותנים את אותו ההספק בין 1-4 אוהם וככה בעצם הם כאילו מכריחים את מי שקונה W7, לקנות מגבר שלהם.

אני דווקא מבסוט מההסבר הזה, אני מקווה שהפעם הסברתי כמו שצריך :D

פורסם

מבחינת SPL זה בסדר, אין לי טענות. אבל בוא נתאר מצב תיאורטי:

יש לנו מוזיקה, ברגע שהתדר המנוגן על הדרייבר (בוא נגיד שזה תדר תהודה של הדרייבר Fs) משתנה טיפה מהתדר הנוכחי, העוצמה על הדרייבר קטנה כיוון שהוא מגדיל את ההתנגדות שלו בתדרים האחרים (מגבר רגיל UNREGULATED).

ונגיד יש לנו מגבר REGULATED, אנחנו משנים את התדר מתדר התהודה שלו Fs לתדר קרוב אחר וההתנגדות משתנה, אך המגבר מספק עדיין את אותה העוצמה.

אז מה יוצא שב-REGULATED העוצמה תשאר קבועה לפי שינוי התדרים, ובמגבר רגיל (UNREGULATED) היא תשתנה טיפה לפי תדר.

נראה הגיוני?

פורסם

אבל בשינוי התנגדות הסאב אתה גורם למגבר "לראות" התנגדות שונה ובכך יחסית להגדיל/להקטין את ההספק שהוא מספק לסאב.

אנחנו מדברים על 2 דרייברים בעלי התנגדות שווה (וגם שווים בכל הפרמטרים), רק שההתגדות משתנה טיפה עפ"י התדר.

פורסם

אמרתי שזה לא רק מבחינת SPL. נתתי לך שתי דוגמאות של אותו הסאב שיש לו שני סלילים וכשנחבר אותו בהתנגדות שונה הוא ישמע זהה בשני המקרים ובשני המגברים.

לא כל כך מסובך, השוני הוא שהספק הRMS לא עולה כל השאר נשאר אותו הדבר. הענות התדרים של הרמקול נשארת זהה, שום דבר ברמקול לא משתנה.

אתה מתבלבל וחושב שבגלל שהמיוצב יספק את אותו הספק RMS אם נחבר לו 2 אוהם או 1 אוהם זה אומר שגם כשהרמקול 2 אוהם יגיע למשל ל8 אוהם בשל השינוי בתדרים ובהתנגדות הרמקול המגבר ימשיך לתת את הספק הRMS כשזה לא נכון.

קודם כל התנגדות הרמקול לא משתנה בקצת אלא בהרבה ולרוב היא תהיה מעל ההתנגדות הנומינלית של הרמקול מה שאומר שרוב הזמן אם יש לנו מגבר שמספק 100WRMS ב 4 אוהם, הוא לא יתן 100W אלא פחות.

אם יש לנו את אותו הסאב עם שני סלילים של 2 אוהם. נחבר אותו בטור וההתנגדות שלו תהיה 4 אוהם. נאמר והוא יכול להגיע עד 16 אוהם. עכשיו נחבר אותו במקביל וההתנגדות הנומינלית תהיה 1 אוהם וכעת הוא יוכל להגיע עד 4 אוהם, ככה שהיחס נשמר.

נחבר אותו ב4 אוהם למגבר עם ספק מיוצב שנותן 100W, הוא יראה התנגדויות בין 4-16 אוהם כאשר ב4 אוהם הוא יתן את הספק הRMS שהוא 100W ובשאר ההתנגדויות הוא יתן הספק נמוך בהתאמה.

נחבר אותו ב 1 אוהם לאותו המגבר והוא יראה התנגדויות בין 1-4 כאשר ב1אוהם הוא יתן את הספק הRMS שהוא 100W ובשאר ההתנגדויות הוא יתן את ההספק זהה ביחס למה שהוא היה נותן אם הרמקול היה 4-16 אוהם. המגבר "מזהה" את ההתנגדות הנומינלית ושומר על היחס של הספק/התנגדות לפי ההתנגדות הנומינלית.

כשאנחנו מחברים את הסאב למגבר לא מיוצב עדיין היחס נשמר רק שכשנחבר את הסאב על התנגדות של 1 אוהם ההספק יעלה בין התנגדויות 1-4 וישמור על אותו היחס שיש אם נחבר את הסאב על 4 אוהם ויהיה לנו טווח של 4-16.

בגלל שמירת היחס הענות התדרים וה"סאונד" של הסאב נשמרת.

ואני כבר הייתי מבסוט :cry:

מחקתי את ההודעה הקודמת כי היה לי הרבה מה להוסיף וקיוויתי שעוד לא ראית אותה, לא נורא כאן יש את הכל מרוכז באחת.

פורסם

את הכל הבנתי רק את החלק הזה לא:

המגבר "מזהה" את ההתנגדות הנומינלית ושומר על היחס של הספק/התנגדות לפי ההתנגדות הנומינלית.

אז סאב בחיבור של 1 אוהם שמשתנה בהתנגדות בין 1-4 אוהם על גבי מגבר מיוצב, העוצמה עליו תשאר זהה או לא?

בילבלת אותי כבר לגמרי. :silly:

נ.ב: למה היית כבר מבסוט?

פורסם

סאב בעל התנגדות נומינלית של 1 אוהם וטווח התנגדות של 1-4 ההספק במגבר מיוצב ישתנה בהתאם. הוא יתן לו 100W ב 1 אוהם ו25W ב 4 אוהם.

ניקח על אותו המגבר סאב בעל התנגדות נומינלית של 4 אוהם וטווח של 4-16. ב 4 הוא יספק לו 100W וב16 אוהם הוא יספק לו 25W.

ניקח את אותו הסאב במגבר עם ספק לא מיוצב שנותן 100W ב4 אוהם ו400 ב 1 אוהם. אם נחבר לו את הסאב בהתנגדות 4 אוהם הוא יתן 100W ב4 אוהם ו25W ב16 אוהם.

נחבר לו את הסאב בהתנגדות 1 אוהם, הוא יתן 400W ב1 אוהם ו100W ב16 אוהם.

ברור?

כתבתי שהייתי מבסוט מההסבר שלי לפני שתי הודעות וחשבתי שתבין. כשלא הבנת כבר לא הייתי מבסוט. אני מקווה שלא תאכזב אותי הפעם ושתוציא אותי היום מבסוט :lol:

פורסם
זה באמת סיקרן אותי אז הלכתי לחפש את הנתונים המוצהרים

אכן מה שאמרת נכון ואפילו מוזר יותר - הם מצהירים יותר כוח ב4 אוהם 14.4

מאשר ב1 אוהם 14.4

ואני חושב שפה התשובה :

the BPX500.1 is a two-channel amplifier that can be bridged to deliver double the voltage of a single channel into impedances between 2 and 4 ohms

אני לא הבנתי אחד לאחד למה הם מתכוונים - אבל אני משער שלא מדובר במגבר רגיל של מונו אלה בסוג של מגבר כפול שיש לו הגברה בשביל כל התנגדות בנפרד

ובגלל זה הוא באמת מוציא יותר כוח ב4 אוהם - לא בגלל שהוא "חיה" אלה בגלל שיש לו שני הגברות (כאילו שני מגברים)

אתם מוזמנים לתקן אותי זה באמת מעניין אותי - אני באמת לא בטוח אם כל מה שרשמתי זה קישקוש זאת רק השערה שלי

טוב מיקמיק, די לא הבנת מה שהם אומרים - מה שהם כותבים זה מה קוראים אותו בעיברית גישור (=ברידג')... פירוש המשפט שהוא יציב בגישור גם ב 2 אוהם... זה הכול...

חיה לא חיה - לא התכוונתי לדבר מטורף,בומבסטי (חיה רעה וכו') אלא כמטבע לשון...

וכן - מגברים שהספק נשאר זהה עבור טווח התנגדויות זהה שכולל גם 8 אוהם די נדיר.

לא היה לי כוח לקרוא את כל ההתכתבות בין אבי לאייל (מתנצל על-כך) אך אבי, בוא אני אזרוק לך רעיון קטן - מה ההבדל בין מקור מתח למקור זרם (רמז: תחשוב בכיוון עומסי מוצא משתנים)...

יותר חשוב - פותח הת'רד : קיבלת תשובה מספקת עד כה?

פורסם

טוב אני אחקור עוד את נפלאות האינטרנט, אולי אני אצליח להביא לאייל בהפתעה (נראה לי מוזר העניין הזה עם המיוצב והתשובה של אייל).

EBARI אני יודע את העיקרון של מקור זרם, רק התשובות של אייל לגבי תוצאות השמע עם הדרייברים נראים לי קצת מוזרים.

פורסם

לא תביא לי בהפתעה בגלל שאני לא ממציא שום דבר, אני סך הכל כמו כולם חוזר אחרי דברים שמישהו חכם ממני אמר (מעטים האנשים שמממציאים, אני בטח לא פרופסור לחשמל :wink: ).

קח דברים של מהנדס רציני בתחום האודיו בשם ריצ'ארד קלארק :) :

http://www.carsound.com/UBB/ultimatebb.php?ubb=get_topic;f=1;t=022354;p=1#000017

או אם לצטט משפט אחד:

adding regulation would do NOTHING audible to improve them but would increast the cost of the average amp by about 25 to 30 percent

למרות זאת, יש מי שיטען שיש הבדלים, כמו בכל דבר. יש שטוענים שמגבר עם ספק לא מיוצב הוא יותר דינמי ואחרים אומרים שמיוצב יותר עיקבי וכל מיני דברים כאלה. תכלס אותם אנשים כתבו גם בת'רד ההוא שהבאתי ולדעתי לפחות, טענותיהם הופרכו.

פורסם

אבי, מקריאה חטופה, נראה לי שמקור הבילבול שלך הוא בכך שאתה מתייחס למצב קצה של משיכת הספק מירבי (בו ההספקים נשארים זהים גם בשינוי התנגדויות) כמצב עבודה נורמלי (שבו יש שינוי רציף).

אם אתה לא מבין את דברי, תאמר ואני אנסה לחדד את דברי.

סתם משהו כעצה לחיים אבי, שאתה רוצה לתת דוגמא או להתייחס למצב כלשהוא, תשתדל שהוא יהיה הכי כללי שאפשר. אני מתכוון לכך שנתת דוגמא עם תדר תהודה של רמקול, אל תלך לשם, בתדרי תהודה ובכול מני מצבים ספציפים אחרים קורים דברים אחרים. זאת סתם הארה (בדגש על ה-א') ועל תקח זאת כהערה.

אתה יודע שאתה מהאנשים שאני הכי מסמפט פה בפורום. אתה בחור מצויין.

• תוכן חדש...