Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

מחפש לקנות רכב הנעה אחורית, בעיקר ב.מ.וו והיתי רוצה להכין תוכנית עתידית מראש.

קראתי באחד הנושאים שלמנוע M40 בE30 (קרבורטור) ומנוע M3 S14 יש את אותו הבלוק, כלומר טאורטית אפשר להפוך את מנוע M40 לS14. שאלות:

1. עד כמה זה מסובך?

2. האם יש מישהו שיקח פרוייקט כזה, ויבצע אותו כראויי?

3. הערכה של הוצאה כספית?

4. למה צריך להיות מוכן בפרוייקט כזה?

תודה לאוזרים :)

פורסם

מנוע הS14 היה מבוסס על הM10, עד כמה שאני זוכר ממחקר בפורומים בחו"ל אף אחד לא עשה דבר כזה.

אם הרכב 1800 אולי עדיף לשקול הסבה ל M44 (בד"כ ההסבות שמוצאים בחו"ל הם לm42 שקצת קשה להשיג בארצנו).

עם שינויים מסוימים (בוכנות\טלטלים\קראנק - בשילובים שונים) ניתן להגיע להספקים יפים בנפחים של עד 2.1 סמ"ק (מנוע שבמקור 1.9), אך הדבר ידרוש השקעה דיי רצינית.

e30tech.com

r3vlimited.com

שני אתרים ממוקצעים וממוקדים לe30 ושיפורה. אחד מהם חזק יותר לכיוון ההסבות והשני יותר לכיוון הגדישות.

יש גם את m42club.com שעוסק במנועי הm42\4 ושם דיי הרבה מידע על הסבה מm40 ל42\4 ועל שיפור המנועים הנ"ל

אגב,

גם לי הייתה E30, יפייפיה שהייתי דיי מאוהב בה. מגיל 15 רציתי אחת לפרוייקט, אבל בגיל 21 כשרכשתי אחת הבנתי שכל העסק כבר לא משתלם... לפחות לא במצב שבו הייתי, כשהייתי צריך רכב יום יומי ולא יכלתי להרשות לעצמי שהרכב יעמוד בזמן פרוייקט וכו'.

בסופו של דבר ירדתי מהעניין ומכרתי אותה, אבל אני בטוח שאחזור לזה בשלב מאוחר יותר. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה8)

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

א. אין M40 קרבורטור, רק הזרקה.

ב. אם יש לך קרוברטור סימן שיש לך M10

ג. לא ניתן להשיג מנוע S14 (מנוע של M3 E30) בארץ (אלא אם כן הוא כבר מחובר לM3).

ד. תצתרך לשדרג הרבה בשביל שE30 עם 80 כ"ס תוכל לעמוד ב200 כ"ס של מנוע M3.

אם עוד לא קנית את הרכב אני ממליץ לך לחפש מראש E30 עם מנוע 2 ליטר ומעלה ולא להיכנס לשיפור\החלפת מנועי 4 צילינדר.

ותאמין לי שאני מדבר מניסיון :-(

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

לגבי אנשי מקצוע שיודעים לבצע את העבודה אני ממליץ להמתין למנוסים ממני (מבחינה מעשית- כאלה שכבר עברו פרוייקטים דומים) או לגשת לפורום מועדון BMW ולהתיעץ שם, כנראה שקהל הלקוחות של אנשי מקצוע שמתמחים בהשתלות כאלה יהיה גדול יותר שם.

בכל מקרה מחזק בשנית את ההמלצה שלי לעבור את האתרים הנ"ל

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

• תוכן חדש...