Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכתב גלוי לנהג המכונית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השירשור הזה התחיל להציף שנאה , אני פורש וחוזר לשירשור שלי 8)

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם

מה זה משנה בגד ים או חזיה.

רוכבי האופנועים יגידו שהדרך שלהם נכונה

המכוניות יגידו את שלהם

יש כמה עובדות ברורות

1 - לעמוד בפקק עם האוטו ולראות רוכב אופנוע זה מתסכל. ויכול לגרום לשנאה כשהוא עוקף.

2 - ביטוח של אופנוע עולה בממוצע פי 2.5 משל רכב (אני על הקטנוע נהג יחיד משלם 5200 שקל חובה, וכל נהג 7000 שקל, באוטו זה 1800).

3 - על פי החוק מותר לאופנוען לנסוע על השול הימיני.

4 - אנחנו לא ארה"ב, ולא עובדים לפי החוקים שלהם, אין לנו כבישים כמו שם, תנועה כמו שם ומחירים כמו שם.

5 - אם כל האופנוענים בישראל היו עוברים לאוטו, הפקקים לא היו נמשכים שעות, אלא ימים.

6 - מוכח מחקרית, שרוכבי קטנועים הינם נהגים זהירים יותר מרוכבי מכוניות כאשר הם רוכבים על מכונית (יש על זה לא מעט כתבות).

בקיצור, כמו שיש נהגי קטנועים רעים, יש גם נהגי מכוניות רעים. כל אחד מאיתנו עבר על החוק במובן מסויים לפחות פעם בחייו, אין פה מישהו שלא חצה כהולך רגל כביש איפה שלא היה מעבר חציה או באדום. אופנועים אם היו עומדים בפקקים היו עוברים לאוטו מכיוון ששום ייתרון אחר לא קיים להם.

נהגי המכוניות בכביש לא מתחשבים ברובם ברוכבי הקטנועים, והקהל פה בפורום הוא ממש לא רוב האוכלוסיה.

במקום לקטר, "למה עוקפים למה נוסעים" תגידו לעצמכם "מזל שהם לא נוסעים באוטו, כי הייתי צריך לצאת לעבודה ב3 בבוקר כדי להגיע ב8". רוצים לקבל זכות לנסוע על השוליים ? תעברו לדו גלגלי. אני נתקלתי המון פעמים (אני נוסע 40000 קמ בשנה על דו גלגלי ועוד 40000 קמ בשנה במכונית) במכוניות שנסעו על השוליים לחסוך פקק. זה הרבה יותר מסוכן, ולא עובר יום אחד שאני נוסע בו על הדו גלגלי, שאני לא נתקל במקרה כזה.

שליחים או לא, נסיעה באין כניסה או מעבר חצייה עם קטנוע. זה אולי מעצבן, אבל לרוב השליחים עושים את המקסימום שלהם כדי לא לפגוע בבני אדם - לא זכור לי מקרה לאחרונה שבו רוכב קטנוע דרס מישהו במעבר חציה. אבל לא חסרים בעלי מכוניות. האופנוענים יזהרו ברמזורים ירוקים ויאטו. מכוניות לא עושות את זה. הגישה של בעלי המכוניות היא "אני נוסע באוטו מוגן, אז שהקטנוען יזהר לו כי הוא ימות אם אני נכנס בו, לי לא יקרה כלום". ואני משוכנע שכך הם חושבים (ברובם).

חבל. שיתנו לכל אחד לחיות. המשטרע תעשה את שלה. כל אחד שיבדוק את עצמו ולא את האחר. אנחנו לא צדיקים

פורסם

אני רוכב על קטנוע 170 סמ"ק (ג'וירייד 200).

כל יום עבודה אני רוכב בגהה הלוך חזור, פעמיים בשבוע רוכב לרחובות, ולפעמים רחוק יותר.

מה שאומר שבתנועה שזורמת על 100-120, אני לא יכול לעקוף בלי להתקרב לקו האדום של הטורים ורב הזמן בכלל נעקף. אם ארצה או לא אני רוכב בקצב התנוע כמעט בלי לעבור נתיבים.

כל יום לפחות שניים שלושה רכבים נכנסים לי לנתיב, בלי לאותת, בלי להסתכל במראה, וזה במצב שאני על הנתיב באופן רצוף ולא מזזג.

מי שנוסע בגהה בשעות העומס, מכיר שבהשתחררות של הפקק התנועה זורמת על 80-100 ובצפיפות בלי שמירות מרחק.

כל אחד מנסה לעבור לנתיב שנראה לו טיפה יותר מהיר ועושה את זה בלי להסתכל לשום מקום.

אני עובר לשוליים, מצטער, תספרו לי עד מחרתיים שכל נהגי המכוניות זהירים ומושלמים, אני יודע על בשרי כמה שזה לא נכון.

לגבי הסכנה, החיים זה מכלול של פשרות, לכולם ברור שמי שינהג במשאית לא יפגע מכלי רכב, אז למה אתם לא עוברים למשאית?

אה זה גדול מידי? מגושם? יקר? עכשיו תסתכלו על הפקק של הבוקר ש95% אחוז ממנו זה קופסאות בגודל של 4-5 מטר מרובע לפחות שמאכלסות אדם אחד, כוס קפה ועיתון בוקר.

ברור לי שאדם שכותב כמו אילן (שאני לא מכיר אותו אישית ויכול להיות שהוא אחלה בן אדם) לא ישנה פתאום את דעתו.

אני כותב את זה כי קוראים פה גם נהגים צעירים, כאלו שאולי עוד לא התקבעו בדעותיהם, אולי זה יחלחל להם קצת.

יום טוב ונהיגה זהירה לכולם.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
פורסם בוואלה רכב:

http://cars.walla.co.il/?w=/4711/2501784

פירסמתי את זה בדף הפייסבוק שלנו, 4000 איש רואים לך את הקרחת :-), חלקם לא מדברים עברית...

מי יודע, אולי זה יחלחל, אולי תצליח לשנות הרגלי נהיגה, לצערי, אני סקפטי, ההרגלים שהשתרשו כאן בלתי ניתנים לשינוי בדרכי נועם.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

ברור לי שאדם שכותב כמו אילן (שאני לא מכיר אותו אישית ויכול להיות שהוא אחלה בן אדם) לא ישנה פתאום את דעתו.

1. מה זה כותב כמו אילן ? האם כוונתך לכתיבה רהוטה עם תוכן עמוק ומעוף חשיבתי ניכר ?

2. אני באמת אחלה של בן אדם.

3. למה שאני לא אשנה את דעתי ? רק תן לי סימוכין לטענתך (המנוגדת לשלי) ואשמח לשנות את דעתי.

ויש לי גם פיתרון חזוני:

המכוניות הולכות ונעשות קטנות יותר, אז בקרוב יהיו בגודל של אופנוע ואז, כמו שאומר עופר ידידי, בא הגואל.

הערה: לפי איך שהשרשור מתפתל, נראה לי שהוא יהיה קיים עד אז, רק שלא יהיה לו ערך, אבל ראה זה פלא, הוויכוחים ימשיכו...

פורסם

אילן זלינגר, בנימה אישית אני חייב לומר לך שהפחדת אותי. אני לא יודע האם אתה אדם צעקן, או שאולי אתה מחניק את צעקותיך, אבל אי אפשר שלא לשמוע את הכעס בתגובות שלך, ואוי כמה צדקנות וכוחנות, או אולי שנאה?

בקשתי אליך, ואל אלה שכותבים כמוך, כן כמוך, בבקשה, קראו את מה שרן כתב מתוך חברות ואכפתיות.

זה לא נכתב נגדך.

אני עליתי על קטנוע לראשונה אחרי גיל 30 כשאני אדם בוגר ואחראי. היתרונות באמת ממכרים. אני נוסע שעה בכל יום לעבודה. בכל יום לפחות פעמיים רכב שעובר נתיב בלי לאותת או לא נותן לי זכות קדימה או משהו דומה מסכן את חיי. לכשלעצמי, אני לא מסכן אף רכב, ואני גם משתדל לא לסכן את חיי ולעבור נתיב בלי להסתכל היטב במראה + הצידה + לאותת, וגם אם לא אעשה את זה, את מי אסכן?

אגב, חוץ מהקטנוע יש במשפ' 2 כלי רכב. אחד שלי אחד של אשתי. מעולם, בעודי נוהג ברכב לא חשתי שדו"ג מסכן את חיי. אבל מאז שאני רוכב אני גם נוהג בהרבה יותר מודעות לדו"ג. ושמע עוד קטע: אני אפילו מחפש אותם. למה? כי אני מפחד עליהם.

התאונה היחידה שלי כרוכב היתה עם רכב שלא עצר בעצור. בלמתי בכל הכח. נעלתי הגלגלים. נפלתי על הצד, הנתגשתי בו בצד הגלגל האחורי שלו, התהפחתי לצד השני, נחבלתי. אתה יודע מה קרה לרכב? כלום. אתה קולט? כלום. בגלל השתנגשתי לו בגלגל, אין לו אפילו דפיקה בפח. ואתה יודע מה הדבר הראשון שהוא אמר לי כשיצא מהרכב? ובכן זה היה בסגנון של "איך אתה נוהג?!". נו באמת.

נכון, מידי פעם יש גם אופנוען אדיוט שחותך אותי, וגם הוא מסכן אותי. אז מה? זה נותן הצדקה לנהג הרכב להוריד משהו מהאחריות שלו?

תהיה חברי, תהיה בן אדם. בחייך, שמור עלינו גם אם אנחנו זבל.

רן, אנחנו לא מכירים, אבל אני אוהב את הכתיבה שלך מזה זמן ובד"כ אתה מביא אותי להתזהות אם החויות שלך. הפעם העלת על הכתב את המחשבות והתחושות שלי, שלא יכולתי לנחסן טוב יותר. רוב בריאות.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
רן ואומי -מי שלא רכב מעולם על אופנוע לעולם לא יבין על מה אתה מדבר. נהג שכל חייו נהג רק על רכב לא יודע מה זה לנהוג בכלי עם כל הגוף , מה זה להתחבר למכונה , איך זה שאין רדיו או טלפון להתעסק איתו.

תתפלא, ואולי אף תתעודד, יש בינינו מעט שכן מבינים! אמנם לא רכבתי מימי על דו"ג, אבל אני מכיר לא מעט רוכבים (פעם אפילו פגשתי את כפיר לוין) ואני מכיר את עולם הדו"ג ותמיד מתחשב בהם בכביש: יוצר אתם קשר עין ומוודא שהם יודעים שאני כן רואה אותם, מפנה להם מקום למעבר קל ובטוח לראש הטור, ועושה כל מה שדרוש וראוי כדי להקל על המלאכה הקשה הזאת שקרויה רכיבה, וכמובן מסביר לנהגים אחרים כדי שיבינו גם הם ויראו התחשבות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
1. מה זה כותב כמו אילן ? האם כוונתך לכתיבה רהוטה עם תוכן עמוק ומעוף חשיבתי ניכר ?

2. אני באמת אחלה של בן אדם.

3. למה שאני לא אשנה את דעתי ? רק תן לי סימוכין לטענתך (המנוגדת לשלי) ואשמח לשנות את דעתי.

אני מתייחס לתוכן, כמו שבטח הבנת אבל בחרת להתעלם.

בהודעה הראשונה שלי כתבתי על הכללות, אתה נופל בדיוק באותן הכללות.

הרבה נהגים (אבל לא כולם) כל כך משוכנעים שכולנו מתאבדים, שלא משנה מה יקרה ככה תפרשו את זה.

בנוסף, בתקשורת הגישה דומה, דבר שגורם להגברת הניכור והדעות הקדומות על רוכבים.

כשאני רוכב רצוף על נתיב אחד, כמו שכבר כתבתי זה קורה הרבה, רכבים פורצים לי לנתיב כל יום.

אני בניגוד אלייך לא מסיק מזה שכל נהגי הרכב רוצחים, רק מבין שחלקם מסכנים אותי.

כשרוכב חותך אותך, אתה מחליט שכולנו מתאבדים.

את הסימוכין מניסיוני כתבתי, אתה מוזמן לבוא לכביש ואני אראה לך דוגמאות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

אולי, אבל לא חסרים נהגי אופנועים שנוהגים כמו משוגעים (אבל ממש!), כך שגם לקהילה הזו לא חסר.

לפני כמה ימים מישהו פרסם פה הודעה על רוכב שעקף משאית מימין(!) בזמן שהיא הייתה בפניה, ורק במזל הצליח לקפוץ הצידה (האופנוע התרסק לגמרי). אם רוכבי אופנוע רוצים להגיע לרמזור ראשונים - אהלן וסהלן, אבל לא צריך לעשות זאת ע"י עקיפות מימין וחיתוך מסוכן של רכבים.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

צר לי, אבל כדרך רוב הכותבים, אינך מגבה את טיעוניך (גם הרופא לא יוכל לעזור לך אם תגיד לו דוקטור, אני חולה), כך שאני יכול רק לנחש על מה טרוניותיך, שלעניות דעתי, אין להן בסיס.

הערותיי (שעקב האמור, מייצגות אמת ארעית בלבד) בגוף הודעתך:

אילן זלינגר, בנימה אישית אני חייב לומר לך שהפחדת אותי. אני לא יודע האם אתה אדם צעקן, או שאולי אתה מחניק את צעקותיך, אבל אי אפשר שלא לשמוע את הכעס בתגובות שלך, ואוי כמה צדקנות וכוחנות, או אולי שנאה?

אני מקווה שהפחד, שהזכרת, העבירך על דעתך, שכן הקונוטאציות הזדוניות שקבעת על כתיבתי, הן מעבר לאובייקטיביות, או אפילו נימוס, ומעידות יותר על רצון אמיתי לפגוע, יתרה מזו, אין בהן שמץ של אמת. חשבת אולי שהמצב הוא לא טוב ואני מתאר אותו במדוייק, ומכאן אולי, ההוויה הלא נוחה ?

בקשתי אליך, ואל אלה שכותבים כמוך, כן כמוך, בבקשה, קראו את מה שרן כתב מתוך חברות ואכפתיות.

איני שופט את רן, אני חולק על דעתו, ואם אתה מעריץ של הודעתו של רן, אז תקלס לו, אבל אל תקטול אותי, במיוחד ללא שמץ של גיבוי או הוכחה, שתתן לי את האפשרות להתגונן כראוי.

זה לא נכתב נגדך. אה, ובזה אתה מצדיק את ההתקפה הבלתי מרוסנת על כתיבתי ?

תהיה חברי, תהיה בן אדם. בחייך, שמור עלינו גם אם אנחנו זבל. אם היית מכיר אותי, היית יודע שאני חברי ביותר, אבל רק לאנשים שמגיע להם ובטח לא לאנשים שעושים מה שהם מטיפים נגד. לגבי הזבל, אולי אתה צודק, אבל אני הייתי מעדיף לקבוע דעה לאחר שאכירך יותר טוב.

רן, אנחנו לא מכירים, אבל אני אוהב את הכתיבה שלך מזה זמן ובד"כ אתה מביא אותי להתזהות אם החויות שלך. הפעם העלת על הכתב את המחשבות והתחושות שלי, שלא יכולתי לנחסן טוב יותר. רוב בריאות. זאת כנראה הסיבה להתקפתך ולא הכרת האמת על הכביש. טוב, אין רע בלהיות גרופי של רן, גם אני רואה את עצמי כידידו, אז תחשוב מחדש.

אני מבקש ממך לגבות את הערכותיך הנ"ל, אולי בקטעים, מהודעותיי, שלדעתך, מעידים על מופרעותי הנפשית, כפי שבאים לידי ביטוי בהודעתך.

אילן

• תוכן חדש...