Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכתב גלוי לנהג המכונית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוא אשם, הוא אשם, הוא אשם.

אני צודק אני צודק אני צודק.

לא פטרתי את אחריות הרוכבים להיפך, יש מטומטמים ועבריינים

בשתי הצדדים, אבל לאף אחד מהם לא מגיע עונש מות!

דוגמאות לכל צד יש מיליון, אבל התועלת הסמוייה באופנועים רבה.

אילן, בכל מקום בעולם האופנועים מתנהגים בדומה, רכבתי באיטליה

ברצלונה-ספרד, צרפת, הולנד, שוויץ. בכל הארצות הנ"ל היחס לאופנוען

היה אחר. מתחשב מקצועי אף אחד ללא ראה בהם אויב שיש להורידו

מהכביש או להתעלל בו, איזה זכות אני מקפח לך באיילון שאתה תקוע

אחרי מאות מכוניות, ואני עובר אותך? אל תהיה אופנופוב....

אופנוע מסוכן נק' קח אופנוע ללא רוכב בעט לו בג'ק האופנוע יפול

תעשה אותו דבר ברכב, תדפוק את הרגל, אז מה?

רכב שפונה מהנתיב הימני שמאלה מתוך התעלמות מהקורה בנתיב

המקביל והורג אופנוען כי הוא לא חיפש אותו, הוא חסר אחריות

אם האופנוע היה סמיטריילר אני מבטיח לך שזה לא היה קורה.

אבל לאופנוע יש את החסרונות שלו הוא קטן ומהיר, ואם לא תחפש

אותו לא תמצא אותו (על שתי גלגלים הכוונה).

אם השינאה (פחד?) שלך לאופנועים עיוורה אותך, אם יש בך שימחה

לאיד על כל אופנוען שנפגע, אז איפה הבעייה?

אנו מצפים מנהגי המשאיות שיהיו אחראיים ולא יעלו על המכוניות,

כי הנזק שלהם עצום בפגיעה במכונית שלנו, למה אתה חושב שזה

צריך להיות אחרת בין רכב לאופנוע? איפה האחריות ההדדית?

אם השינאה והמלחמה תמשיך בכביש, במקום כבוד הדדי והכרה

ביתרונות והחסרות של כל כלי בדרך, יהיו קורבנות נוספים.

אתה מוזמן לסיבוב רכיבה, אני נוהג! אח"כ תדבר אחרת....

*כל מי שחושק בנק' מבט קצת אחרת, מהמושב האחורי מוזמן-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מסכים עם רוב מה שנאמר.

חוץ מהקטע של התנהגות מגעילה לרוכבים. למרות שאני בעצמי נוסע רק על 4, אני תמיד משתדל שלא להפריע להם ואין לי שום בעיה עם זה שהם ראשונים ברמזור. להפך , אם אני רואה מישהו מנסה להדחק אני תמיד אזוז אם יש לי לאן כדי שיוכל לעבור חלק.

ובכלל, אני מאמין שרוב אנשי הפורום מתנהגים יפה בכביש לכולם כולל דו״ג.

אגב,אולי כדאי ש תפרסם את זה בפורום הכללי לטובת חשיפה מירבית. כתבת יפה ואני חושב שראוי שכולם יראו את זה.

V5

פורסם

כאחד הרוכב על דו גלגלי ברצוני להציג עמדה וגישה שונה מחברי הרוכבים:

אני סבור שרכיבה על דו גלגלי אין משמעותה עקיפת רכבים בין נתיבים ובשולים. הרוכבים אינם צריכים להיות ראשונים בכל רמזור ועוד לעמוד על מעברי החציה ,ושאר "תרגילים" שפותחו בניגוד לחוק ע"י הרוכבים.

להלן דוגמא מהחיים, אומנם קצת רחוק מאיתנו אך עיננו נשואות בד"כ לשם : בטיולי האחרון בארה"ב, נסענו משפחתי ואני מהברייס קניון לכיוון לאס וגאס. בדרך זו קיימים כבישים דו נתיבים עם קו מקווקו המפרידים בין הנתיבים. בשלב מסוים התנועה נעמדה בשל תנועת דרכים. מאחורי רכב אדם על אופנוע הרלי גדול. הרוכב עצר בדיוק כמוני. כיבה את המנוע ונשאר ישוב על האופנוע דקות ארוכות ( בחום של אזור זה ) בדיוק כפי שמשפחתי ואני ישבנו בתוך הרכב. אנו , היושבים ברכב, התלוצצנו שיבשראל לא קורה מצב כזה שרוכב חונה באמצע נתיב בדיוק כמו רכב וממתין שהתנועה תשוב לזרום.

קיימת אמירה : "נאה דורש, נאה מקיים" ביום בו חברי יירכבו באופן חוקי, בטוחני שנוהגים ברכב ( "אלה שאנו נפגשתי עימם בסופר ובקופת חולים.." ) יתיחסו אלינו הרוכבים אחרת. אני סבור שההתיחסות האחרת תבוא מתת-מודע ולא מהחלטה רגשית האומרת: " אם אתה מתנהג כך, אני אראה לך.."

אני מאלה שלא תמצאו אותי ממתין לרמזור על מעבר חציה, לא משתחל בין רכבים, לא רוכב על שול, ועדין נהנה מרכיבה בתוך ת"א וסביבותיה. ע"פ רוב ועם יד על הלב, אנו רוכבים כי אנו נהנים מכך ולא בגלל שאנו חוסכים חניה ודלק לאחינו הנוהגים על ארבע.

פורסם

מסכים עם אלטו לחלוטין,

כך זה בארה"ב באמת, על אופנוע חלים אותם חוקים כמו על רכב, מה שאסור לרכבים אסור לאופנועים וזה תקף גם בארץ רק שפה זה לא מעניין אף אחד.

ותתפלא, שטוסטוס שחותך למקום הראשון ברמזור ועוד בנתיב השמאלי, לרוב לא נעלם אל האופק תוך מאיות השנייה, אלא יוצר פקק של זועמים בנתיב השמאלי כאשר הוא מקרטע לאיטו.

חוק זה חוק.

כבר חתמתי...

פורסם

היי

תגובותי בכחול בגוף ההודעה:

אני לא מסכים עם כל מילה של דרור ,

אם תסתובב בעיר הגדולה , זה נכון שתראה טוסטוסים קופצים מדרכות וגונבים רמזורים , אבל בד"כ יהיו אלו שליחים או אנשים שהמשרד שלהם זה הטוסטוס שלהם.

קשה לי להאמין שתראה S1000RR נוסע על מדרכה כדי להגיע מהר יותר ללקוח , קשה לי להאמין שתראה אותו על המדרכה שלא לשם חניית האופנוע. נכון יותר דו גלגלי של שליחים אבל מה זה התרוץ הזול של הלקוח רוצה מהר דחוף ??!?!!? אתה שומע מה אתה אומר ?

אם כך גם נהגי המשאיות הכבדות יסעו מהר , דחוף כי הלקוח רוצה דחוף . אגב יש להם תחוגרף והם מדודים ויש קציני רכב , הלוואי על דו גלגלי

של השליחים גם כן !

השליחים הם עברייני תנועה יומיומיים , אני יודע כי הייתי כזה כשהייתי סטודנט, אני יודע גם שזה לא היה רק באשמתי , באמת תודה :-) לא רק!

זה היה עניין כזה של ביצה ותרנגולת .. לקוח רוצה "דחוף דחוף" בוס מתקשר אליך ואומר לך "עזוב הכל ותביא לי דחוף דחוף" .. מה תגיד לבוס? שלא תספיק כי יש פקקים ?

כמה פעמים ראית אופנוע כבד יוצא מהרמזור ומרים גלגל ? והוא לא לבד לפעמים בזוגות ?

כמה פעמים נהגת בכביש החוף ועקף אותך אופנוע גדול על השוליים , גם מימין וגם משמאל ? ברעש עצום ומפחיד ממש ? בהלה אמיתית ?

כמה ?

אני אישית ראיתי דוגמאות אלו הרבה מאוד פעמים וזה נמשך .... אז באמת .

שים קץ לזה גם כן שהלוואי שנהיגתם תשתנה ויכבדו את הכלי הנהדר שהם רוכבים עליו ! שישפרו את היחס אליהם , את התדמית של הנהגים כלפיהם , אולי גם מחירי הביטוח שלהם ירדו .

אבל הם לא עושים כלום , במקום ליצור תדמית חיובית ולהארות שהם דוגמא ומאפת , הם סתם משתוללים , לא לא מאוגדים וגם מחירי הביטוח שלם בהתאם . תחשבו על זה .........!!

אני יכול להגיד לך שכשהשליחים האלו עומדים ליד האופנוע שלי ברמזור בא לי לבעוט להם בארגז , אבל אין מה לעשות .. זאת כנראה עוד תוצאה של לעבוד שבעה ימים בשבוע עשרים וארבע שעות ביממה..

לעומת זאת , האדישות שמפגינים נהגי הרכב כלפי רוכבי הדו"ג לא קשורה לכלום מלבד לחוסר אכפתיות .

עד שלא רכבת על אופנוע לא הבנת עד כמה המלחמה הזאת היא יום יומית , אני די בטוח שאתה כשאתה נוהג ברכב לא מסתכל דרך החלונות של הרכבים לפניך כדי לראות מי מהנהגים מתאפר\אוכל\פלאפון\מכוון תחנה\מכוון את ההגה או המושב תוך כדי נהיגה , אני די בטוח שאתה לא נוהג עם הרגל בהיכון על הברקסים כדי להיות מוכן להפתעה שבטוח תגיע , אני בטוח שאתה לא מתכנן לך נתיבי המלטות בכל רגע נתון בזמן הנסיעה , אני בטוח שאתה לא מרגיש לחוץ כשמישהו "יושב לך על הזנב" כדי שתזוז מהנתיב.

אני רוכב כל יום לעבודה רבע שעה לכל כיוון , אין רכיבה אחת שעוברת ללא "נסיון התנקשות".

אני מזמן הפסקתי לתלות תקוות בהשתנות של האחר על הכביש , אני פשוט משפר את עצמי.

נ.ב.

רנצ'וק , LIKE !!!!

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם
אולי מבחינה סיפרותית או שירית, אולי בשביל ספר לילדים שלא יודעים מה הולך בכביש, אולי בשביל אוהבי האופנועים, שאינם אובייקטיבים, יצירתך בעלת ערך, אבל אם לאמת הכבישית אתה שואף, אז, הפעם רן אתה רחוק.

אין לי, כיום, כבר נתונים עדכניים, אבל, אתה יודע היטב שנהיגת האופנוענים, שנפגעים בכביש ורוב אלה שנוהגים בעיר, היא נהיגה רצופת עבירות החל בהתפתלות שלהם ביו הרכבים, עמידה ברמזור על מעבר החציה ועוד, דרך נסיעה ב"אין כניסה", על המדרכה, חניות פרועות ועוד, וכלה בחברה' שנוסעים בסביבות 200 קמ"ש באלוף שדה וכביש גהה.

ועוד, רוב, לא כולן, כמובן, התאונות של אופנוענים, לפי מה שאני שומע בתקשורת, הן תאונות עצמיות פרופר.

חשוב לציית לחוק אבל הגזמת עם האפסת הנהג באוטו.

+1

כל מילה בסלע!

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

רק מהקריאה אפשר לראות מי רוכב על דו גלגלי ומי לא.

דעתי היא שכדי להשתתף בדיון חובה על מי שמיתיימר להגיב נכונה להיות גם רוכב דו גלגלי.

מנסיוני רוכב דו גלגלי יכול להיות רוכב על ארבע גלגלים( לפעמים 2 בעזרת הידיים) אך לא תמיד נהג

שנוהג רכב עם ארבע גלגלים על הכביש או יותר יש לו את הכלים להבין בכלל במה מדובר מהו המאמץ

הנדרש בכלל להגיע הביתה בשלום גם אם זוהי בחירתי החופשית לרכב על אופנוע.

כרוכב מעל 30 שנה על דו גלגלי אני יכול לציין שאין שום דבר דומה ללנהוג על משאית עמוסה במשקל של טונות רבות.

מנסיון, ואין שום דבר דומה לנהוג ברכב מחומם בחורף גשום כמו על האופנוע.

יתרה מזאת אני לא מרשה לעצמי לקחת נוסע שלא רכב או נוסע עם רוכב אופנוע מדי פעם המשמעות היא לפעמים קטלנית!!!

נוסע שמתנגד בסיבוב לזוית האופנוע הנדרשת ואני לא מדבר על השכבה לרצפה יכול לגרום להתהפחות מיידית. נהג רכב מבין

בכלל על מה אני מדבר? האם כשהוא זורק את בדל הסיגריה מהחלון ופוגע בי הוא מבין בכלל את המשמעות?

כרוכב מנוסה שנים רבות אני יכול להעיד שככל שאתה נוהג יותר אתה הופך לזהיר יותר להבדיל מנהג רכב שמקבל ביטחון

ומתנהג בדיוק הפוך.

נכון עם השנים הגלידו הצלקות של ההחלקות , פעם בגלל חתול בעם בגלל כתם שמן וגם הגשם לא היה חבר!!! אך עדיין

הגעגוע למשפחה לילדים לרעיה שתוקף כל נהג רכב שנוסע לחופשה רחוקה בחו"ל למשפחתו עקב הזמן/המרחק תוקף אותי בכל פעם שאני עולה על האופנוע גם במרחק 20 דקות נסיעה ורק רק בגלל הסובבים אותי רוכבי הארבע גלגלים!!!

כבר לא:sad: HONDA SILVERWING INTERSTATE 82

HARLEY DAVIDSON 1000 1982 :-)

פורסם
שלום לך, כן אתה אתה, זה שיושב בקופסה מוגן מפגעי מזג האויר, לצלילי המוזיקה שלך,

עסוק בפיתרון בעיות העולם, ואוחז בהגה המכונה המופלאה שלך, על סוסיה, כריות האויר שבה,

ריפודי העור והדיבורית. אתה שבבוקר עם הקפה ציקצקת בלשונך למראה הכתבה על האופנוען

שנהרג, וחשבת מתוך חוסר ידע שלא באשמתך, כמה מסוכן האופנוע הזה.

אתה רואה לא רואה אותי מדי יום בכבישים, לא פעם אנחנו משיקים מראות בפקקים ואתה

קצת מתרגז שאני עוקף אותך ותופס את המקום לפניך ברמזור, עם יד על הלב, כמה פעמים רצית

להתחלף אבל חששת לבטא זאת בקול?

לפעמים אתה מתרגז עלי, מהיר כזה, חסר אחריות, אפילו קראת לי בשמות, "מתאבד"

"תורם איברים" "ברברי", אני אפילו זוכר את הפעמים שבמתכוון גרמת לי לסטות קצת ממסלולי,

דווקא, רק בשביל להרגיז, אולי קצת להרגיש טוב יותר עם עצמך. חסמת אותי ברמזור להוכיח

לי שאתה "חזק" יותר, לחנך אותי.

במפגש ביננו אני תמיד סובל יותר, פרט למעיל וכמה פלסטיקים אין לי הגנות מולך, אני תלוי בך,

בגחמות שלך, במקצועיות שלך, העירנות שלך, הציות שלך לחוקים יקבעו את נתיב חיי.

אין בינינו מאבק אמיתי, אני אפילו לא תופס את המקום שלך, קרוב לוודאי שעד שתשלב הילוך

אני כבר אהיה רחוק ממך ומי שיעכב אותך שוב תיהיה מכונית אחרת.

כשתצא לרגע מהמכונית ואני ארד מהאופנוע, איש לא יבדיל בינינו, בתור בסופר, באוטובוס למילואים,

בקופת חולים...אפילו קנינו אותה מתנה לילדה שמחכה בבית, ושכחנו את יום הנישואין של האישה.

אנחנו לא אוייבים, להיפך אני מקל עליך ואתה אפילו לא יודע, יכולתי להיות המכונית לפניך בפקק,

אבל אני לא, אני מסכן את חיי, סובל קור וחום ועשן, משלם ביטוח שערוריתי, משקיע באבזרי בטיחות

ומוציא הון על אחזקת האופנוע שלי מתוך אהבה אמיתית, אני חוסך לך מקום חנייה בעיר ועל יד הבית,

ולא מצפה לתמורה.

אין לי ציפיות או בקשות מוגזמות ממך, רק כמה עקרונות פשוטים, תהיה עירני בנהיגה, אל תפתיע אותי.

כשאתה משנה נתיב תאותת, אל תחתוך אותי, כי כאשר אני נועל גלגלים רוב הסיכויים שאגמור על הכביש!

כשאתה יוצא מהחנייה/צומת/נתיב חפש אותי הייטב, סיבוב פרסה מסוכן לי מאוד אל תפתיע אותי!

אל תגנוב אור אדום, שמור על הזכויות שלי וציית לחוק ושנינו נוכל לחזור הביתה בשלום. -רן

כל כך כל כך נכון! אני מוריד את הכובע ידידי, אין מה להוסיף!

:crazyeyes Dont drink and drive, Smoke and fly! :crazyeyes
פורסם

לדעתי כולכם צודקים, אבל אינכם נוגעים בבעיה האמיתית.

כמו שנאמר בשרשורים קודמים, הבעיה היא חינוך, חינוך, ועוד פעם חינוך. זה לא משנה אם אתה על קטנוע, פרייבט, מסחרית, או משאית. הכל מתחיל מחוסר כבוד לזולת (בין אם זה בתור בקופ"ח, או ברמזור). ועד שלא נשנה את התרבות שלנו מהבסיס - זה יקרין לכל הגורמים. גם על הכביש.

לצערנו, בכביש - האופנועים נמצאים בתחתית "שרשרת המזון", ולכן הם הנפגעים הקשים ביותר (מה שלא מוריד מחלקם באשמה).

הראל, (אלפיסט ורוכב קטנוע בעברי).

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם

אפשר לסכם ולומר שאסור לעשות הכללות וש - 99% מרוכבי האופנועים מוציאים שם רע לכל היתר.

[נאמר במקור ע"י אולמרט על ציבור עורכי הדין].

Cadillac Deville Convertible 1970

2007 Ford Explorer

Chevrolet Suburban K2500 1999

פורסם

הגורם שהוביל את רן לפתוח שרשור זה הוא טרגדיה אמיתית, בחור בן 35 שנהרג על פי הפרסומים בעקבות טעות של נהג שחסם את דרכו, הטרגדיה הכפולה היא של רעייתו ששכלה את בעלה הראשון גם כן בתאונת דרכים. שנישמר כולנו ללא קשר במה אנו נוהגים.

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

רן, אתה לא רציני, אני מבין את כאבך, אבל אופנוענים "אמיתיים" מהסוג שבאמת מגיע להם הערכה, ואת נושא מאמריך, הם אחוז קטן מאוכלוסיית הדו גלגלי שהופכת את חיי ה4 גלגלי לגיהינום על הכביש. ותאמין לי, אני מכיר את הבראנז'ה יש לי בן עם דוקאטי 999S והונדה CBR1000RR והיה מתחרה בתחרויות ביל"א באירופה, כך שאני מכיר את העולם הזה, ואכן כשם שיש "משוגעים" לכל דבר, שבונים עולם מופלא באותו נושא, יש גם בשדה האופנועים, אבל קהל נישגב זה הוא מיעוט בקרב הדו גלגליים וההכללות שאתה עושה נותנות קרדיט לערב רב שלא מגיע לו.

הערותיי למנשר זה בגופו

הוא אשם, הוא אשם, הוא אשם.

אני צודק אני צודק אני צודק. זה הסיפתח של אלה שלא צודקים

לא פטרתי את אחריות הרוכבים להיפך, יש מטומטמים ועבריינים

בשתי הצדדים, אבל לאף אחד מהם לא מגיע עונש מות! פטרת ועוד איך - כל היצירה הקודמת שלך מדברת על כמה מרושע נהג האוטו וכמה טהור ומסכן הוא נהג האופנוע. באשר לעונש המוות, זו פראזה שאין מקומה פה, שכן, מות קורבן בתאונת דרכים אינה עונש וההתייחסות הזו היא ביזוי הטרגדיה.

דוגמאות לכל צד יש מיליון אם תאסוף את כל הדוגמאות על הנהיגה הבלתי חוקית בכביש, ה4 גלגלי יהיה זניח על-יד הדו גלגלי , אבל התועלת הסמוייה באופנועים רבה אם הנך מתכוון לתועלת לכלל, אז זה שהוא תופס פחות מקום בטל בששים כי זה ממריץ את האופנוען לכל הנזק שהוא גורם לתנועה. מעבר לזה אין הדו גלגלי מביא שום תועלת (אלא אם היא באמת סמוייה ולא רואים או מרגישים אותה , ואז, מי צריך אותה ?).

אילן, בכל מקום בעולם האופנועים מתנהגים בדומה, רכבתי באיטליה

ברצלונה-ספרד, צרפת, הולנד, שוויץ. בכל הארצות הנ"ל היחס לאופנוען

היה אחר. מתחשב מקצועי אף אחד ללא ראה בהם אויב שיש להורידו

מהכביש או להתעלל בו הסברתי לך שהיחס הפסול הזה לא קיים וזו פאראנויה פרטית שלך ו/או מקרים בודדים שהם צריכים להיות מטופלים ככל פשע אחר, איזה זכות אני מקפח לך באיילון שאתה תקוע

אחרי מאות מכוניות, ואני עובר אותך? אל תהיה אופנופוב.... אתה אל תעוות את דברי, קיפוח זכות נאמר בהקשר לעקיפות ברמזורים, שגם החוק מכיר בזה כעבירה.

אופנוע מסוכן נק' קח אופנוע ללא רוכב בעט לו בג'ק האופנוע יפול

תעשה אותו דבר ברכב, תדפוק את הרגל, אז מה? אופנוע קטן נק' קח אופנוע ללא רוכב מלא לו דלק האופנוע לא יפול

תעשה אותו דבר ברכב, תדפוק את הארנק, אז מה? WHAT'S YOUR POINT

רכב שפונה מהנתיב הימני שמאלה מתוך התעלמות מהקורה בנתיב

המקביל והורג אופנוען כי הוא לא חיפש אותו, הוא חסר אחריות

אם האופנוע היה סמיטריילר אני מבטיח לך שזה לא היה קורה.

אבל לאופנוע יש את החסרונות שלו הוא קטן ומהיר, ואם לא תחפש

אותו לא תמצא אותו (על שתי גלגלים הכוונה). כבר כתבתי לך - רכב שאינו מבחין באופנוע זה בגלל שהוא קטן ומהיר ונהגו מנצל זאת ובזה חורג מכללי ההתנהגות בכביש ואם הרכב לא מבחין בו זה בגלל שהקטן הוא מהיר והפתיע את הנהג.

אם השינאה (פחד?) שלך לאופנועים עיוורה אותך, אם יש בך שימחה

לאיד על כל אופנוען שנפגע, אז איפה הבעייה? עכשיו ליכלכת עם כתמים, איך אתה לא מתבייש, אני מחכה להסבר על הגועל נפש הזה. באמת אתה חושב שיש מישהו שפוי בעולם ששמח כשאופנוען נפגע ?

אנו מצפים מנהגי המשאיות שיהיו אחראיים ולא יעלו על המכוניות,

כי הנזק שלהם עצום בפגיעה במכונית שלנו, למה אתה חושב שזה

צריך להיות אחרת בין רכב לאופנוע? איפה האחריות ההדדית? תפסיק לפרוש כאן איוולת. אף אחד לא מצפה מאף אחד לכלום, פרט לנהיגה לפי החוק ואז לא צריך "לצפות" והכול יהיה בסדר

אם השינאה והמלחמה תמשיך בכביש, במקום כבוד הדדי והכרה

ביתרונות והחסרות של כל כלי בדרך, יהיו קורבנות נוספים. מספיק עם התיאטראליות, אין שום שנאה, לא צריך "כבוד הדדי" צריך שכולם יסעו כחוק, ואז לא צריך את כל אופרת הסבון ששטחת כאן .

אתה מוזמן לסיבוב רכיבה, אני נוהג! אח"כ תדבר אחרת.... קודם כול, אתה תדבר אחרת ותן הסבר על המשפט הנורא שסימנתי לך בקו תחתי U

*כל מי שחושק בנק' מבט קצת אחרת, מהמושב האחורי מוזמן -רן

רן, המשפט הנ"ל אכזרי, תעשה משהו

פורסם
כאחד הרוכב על דו גלגלי ברצוני להציג עמדה וגישה שונה מחברי הרוכבים:

אני סבור שרכיבה על דו גלגלי אין משמעותה עקיפת רכבים בין נתיבים ובשולים. הרוכבים אינם צריכים להיות ראשונים בכל רמזור ועוד לעמוד על מעברי החציה ,ושאר "תרגילים" שפותחו בניגוד לחוק ע"י הרוכבים.

להלן דוגמא מהחיים, אומנם קצת רחוק מאיתנו אך עיננו נשואות בד"כ לשם : בטיולי האחרון בארה"ב, נסענו משפחתי ואני מהברייס קניון לכיוון לאס וגאס. בדרך זו קיימים כבישים דו נתיבים עם קו מקווקו המפרידים בין הנתיבים. בשלב מסוים התנועה נעמדה בשל תנועת דרכים. מאחורי רכב אדם על אופנוע הרלי גדול. הרוכב עצר בדיוק כמוני. כיבה את המנוע ונשאר ישוב על האופנוע דקות ארוכות ( בחום של אזור זה ) בדיוק כפי שמשפחתי ואני ישבנו בתוך הרכב. אנו , היושבים ברכב, התלוצצנו שיבשראל לא קורה מצב כזה שרוכב חונה באמצע נתיב בדיוק כמו רכב וממתין שהתנועה תשוב לזרום.

קיימת אמירה : "נאה דורש, נאה מקיים" ביום בו חברי יירכבו באופן חוקי, בטוחני שנוהגים ברכב ( "אלה שאנו נפגשתי עימם בסופר ובקופת חולים.." ) יתיחסו אלינו הרוכבים אחרת. אני סבור שההתיחסות האחרת תבוא מתת-מודע ולא מהחלטה רגשית האומרת: " אם אתה מתנהג כך, אני אראה לך.."

אני מאלה שלא תמצאו אותי ממתין לרמזור על מעבר חציה, לא משתחל בין רכבים, לא רוכב על שול, ועדין נהנה מרכיבה בתוך ת"א וסביבותיה. ע"פ רוב ועם יד על הלב, אנו רוכבים כי אנו נהנים מכך ולא בגלל שאנו חוסכים חניה ודלק לאחינו הנוהגים על ארבע.

בארה"ב אסור לאופנוע לזגזג בין מכוניות אפילו לא בפקק.

מסכים עם אלטו לחלוטין,

כך זה בארה"ב באמת, על אופנוע חלים אותם חוקים כמו על רכב, מה שאסור לרכבים אסור לאופנועים וזה תקף גם בארץ רק שפה זה לא מעניין אף אחד.

ותתפלא, שטוסטוס שחותך למקום הראשון ברמזור ועוד בנתיב השמאלי, לרוב לא נעלם אל האופק תוך מאיות השנייה, אלא יוצר פקק של זועמים בנתיב השמאלי כאשר הוא מקרטע לאיטו.

חוק זה חוק.

נכון, החוק הזה אגב לא תקף בקליפורניה. שם כן מותר לאופנועים לזגזג בין מכוניות. אתה צריך לראות איך מרצדסים ובימרים מפנים לך את הנתיב כי הם יודעים שרוכבי האופנועים מטורפים והם מפחדים על הרכב שלהם.

רן, כרוכב אופנועים מזה 20 שנים אני נאלץ שלא להסכים איתך. למרבה הצער קיימים המון רוכבי דו גלגלי כאשר אני רואה את צורת הנהיגה שלהם עומדים לי השערות והן הופכות ללבנות. גם רוכבי האופנועים הכבדים לא ממש צדיקים אבל זה נכון לומר ככל שגיל הרוכב הוא יותר גבוה ככה אופן הנהיגה או הרכיבה שלו על הכביש היא יותר מתונה. הבעייה שלנו היא בתור ישראלים שיש לנו צורך בלקבל כבוד כל הזמן ובעיה ענקית לכבד אחרים על הכביש. אני מבטיח לרכוב בסופר זהירות האם נהגי המכוניות יכולים להתחייב לנהוג כמו בני אדם ולא כמו חיות? לגבי עונש מוות מה שבטוח שלזה שהיה חף מפשע בתאונה בטוח שאין זה הוגן שהוא ימות במקום זה שאחראי מההתחלה לתאונה עצמה.

.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אילן, לא היתה כל כוונה לפגוע או להעליב ואם הובנתי ככה בטעות אני מתנצל!

הכוונה הכללית ורוח הדברים היא להבהיר שלמרות שמדובר בשתי תפיסות שונות לתנועה

שתי התפיסות זכאיות למרחב והבנה זה הכל....

המטרה להכיר ולהבין את השונות והצרכים של כל קבוצה, ולמנוע מראש מלחמה

ואי הבנות.

המטרה הגדולה היא להנמיך את גובה הלהבות והיריבות בין שתי הקבוצות

כפי שראינו אפילו כאן מעל גבי הפורום.

שוב אם פגעתי בעצב רגיש סליחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
לדעתי כולכם צודקים, אבל אינכם נוגעים בבעיה האמיתית.

כמו שנאמר בשרשורים קודמים, הבעיה היא חינוך, חינוך, ועוד פעם חינוך. זה לא משנה אם אתה על קטנוע, פרייבט, מסחרית, או משאית. הכל מתחיל מחוסר כבוד לזולת (בין אם זה בתור בקופ"ח, או ברמזור). ועד שלא נשנה את התרבות שלנו מהבסיס - זה יקרין לכל הגורמים. גם על הכביש.

לצערנו, בכביש - האופנועים נמצאים בתחתית "שרשרת המזון", ולכן הם הנפגעים הקשים ביותר (מה שלא מוריד מחלקם באשמה).

הראל, (אלפיסט ורוכב קטנוע בעברי).

מסכים.

יחס כלפי החוק.

יחס כלפי הזולת.

אני מעריך שיסכימו רבים ששני תחומים חשובים אלה לא מקבלים יותר ממספיק בקושי לצערי בישראל 2012

וכמו שאמר הראל - זה מקרין לכל תחומי החיים בחברה הרחבה.

גדי - מפנה מקום ומאפשר עקיפה בכבישי A ו-B לאופנועים בבריטניה שאומרים תודה אם היד או בניד ראש (קסדה)

• תוכן חדש...