Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכתב גלוי לנהג המכונית.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5260 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבלי לחוות דעה ולהתייחס לשאר התגובות, רן - עוד קטע שלך ששמור אצלי במחשב- המשך בכתיבה הזאת, בסוף עוד ייצא הספר :-P

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה, שוב קובע עובדות, בחלקן לא נכונות. כדאי שתפנים שאינך המורה האולטימאטיבי.הערותיי בגוף הודעתך.

אני מתייחס אל תתיחס, אף אחד לא קורא מחשבות, ואם אתה רוצה שיבינו - תכתוב לתוכן, כמו שבטח הבנת אבל בחרת להתעלם ואתה בטוח בזה... למה ?.

בהודעה הראשונה שלי כתבתי על הכללות, אתה נופל בדיוק באותן הכללות אתה מוכן לפרט ? או שזו אמיתה ואין לערער עליה...

הרבה נהגים (אבל לא כולם) כל כך משוכנעים שכולנו מתאבדים, שלא משנה מה יקרה ככה תפרשו את זה אני לא חושב שאתה מתאבד ואני מוכן אפילו להאמין שאתה בין הבודדים שנוהגים כחוק..

בנוסף, בתקשורת הגישה דומה, דבר שגורם להגברת הניכור והדעות הקדומות על רוכבים על זה, עליך לפנות לתיקשורת, אני אישית רואה בחלק גדול מפעילויותיה, שימפנזה שנתנו לה מכונת יריה ביד.

כשאני רוכב רצוף על נתיב אחד, כמו שכבר כתבתי זה קורה הרבה, רכבים פורצים לי לנתיב כל יום הסכמתי שאתה נהג זהיר.

אני בניגוד אלייך לא מסיק מזה שכל נהגי הרכב רוצחים, רק מבין שחלקם מסכנים אותי שוב אתה מסלף את דברי, אנא צטט את המקור בכתביי שעליו קפץ רוגזך.

כשרוכב חותך אותך, אתה מחליט שכולנו מתאבדים שוב אתה מסלף את דברי, אנא צטט את המקור בכתביי שעליו קפץ רוגזך.

את הסימוכין מניסיוני כתבתי, אתה מוזמן לבוא לכביש ואני אראה לך דוגמאות.

אנא תגובתך.

פורסם

אילן, את דעתי כתבתי.

אין לי משהו חדש לכתוב, סימוכין יש רק בכביש, ובאמת שאין לי שום רצון לכתוב כאן את אותם דברים בניסוחים חדשים.

אחלה יום וסע בזהירות.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

הויכוח הפך למעייף מאוד. לדעתי, בגלל שבעלי הדו"ג כותבים בשם עצמם (גם אם לעיתים הניסוח הוא ברבים) בעוד שנהגי כלי הרכב עונים להם ב"אתם". ניתן לסכם שבעוד שכל אחד מהרוכבים שכתבו פה ביקש "אנא שימו לב לפגיעות שלי ועשו מאמץ שלא לפגוע בי", התשובה של מרבית הנהגים היתה "עד שאתם לא תלמדו להתנהג אין לכם זכות לבקש כלום".

מכאן שלא מתקיים דיאלוג אמיתי, ולכן אני פורש פה (ולא בתחושה טובה).

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם
אני רוכב על קטנוע 170 סמ"ק (ג'וירייד 200).

כל יום עבודה אני רוכב בגהה הלוך חזור, פעמיים בשבוע רוכב לרחובות, ולפעמים רחוק יותר.

מה שאומר שבתנועה שזורמת על 100-120, אני לא יכול לעקוף בלי להתקרב לקו האדום של הטורים ורב הזמן בכלל נעקף. אם ארצה או לא אני רוכב בקצב התנוע כמעט בלי לעבור נתיבים.

כל יום לפחות שניים שלושה רכבים נכנסים לי לנתיב, בלי לאותת, בלי להסתכל במראה, וזה במצב שאני על הנתיב באופן רצוף ולא מזזג.

מי שנוסע בגהה בשעות העומס, מכיר שבהשתחררות של הפקק התנועה זורמת על 80-100 ובצפיפות בלי שמירות מרחק.

כל אחד מנסה לעבור לנתיב שנראה לו טיפה יותר מהיר ועושה את זה בלי להסתכל לשום מקום.

אני עובר לשוליים, מצטער, תספרו לי עד מחרתיים שכל נהגי המכוניות זהירים ומושלמים, אני יודע על בשרי כמה שזה לא נכון.

לגבי הסכנה, החיים זה מכלול של פשרות, לכולם ברור שמי שינהג במשאית לא יפגע מכלי רכב, אז למה אתם לא עוברים למשאית?

אה זה גדול מידי? מגושם? יקר? עכשיו תסתכלו על הפקק של הבוקר ש95% אחוז ממנו זה קופסאות בגודל של 4-5 מטר מרובע לפחות שמאכלסות אדם אחד, כוס קפה ועיתון בוקר.

ברור לי שאדם שכותב כמו אילן (שאני לא מכיר אותו אישית ויכול להיות שהוא אחלה בן אדם) לא ישנה פתאום את דעתו.

אני כותב את זה כי קוראים פה גם נהגים צעירים, כאלו שאולי עוד לא התקבעו בדעותיהם, אולי זה יחלחל להם קצת.

יום טוב ונהיגה זהירה לכולם.

אני נסעתי בכביש גהה במשך 4 שנים בוקר וערב, ואני יודע בדיוק על מה אתה מדבר.

בתור נהג רכב, גם לי נדחפו בלי הפסקה, אני מבין שטכנית הסכנה שהייתי נתון בה הייתה קטנה משלך, אבל הכעס וההרגשה חולקים אחוז נאה.

ההבדל הגדול הוא שכשאתה רואה/נתקל ברוכב דו גלגלי בכביש, הסיכוי שהוא מפר את החוק גבוה לאין שעור מנהג מכונית.

נהגי דו גלגלי נדחפים ומפתיעים ללא הפסקה.

שלא תבין אותי לא נכון - צריך לחנך נהגי רכב במלוא המרץ, ולהעניש אותם במלוא החומרה.

אבל מתי פעם אחרונה עמדת ברמזור, והיה מאחורייך קטנוע?? בחיים לא!

הוא תמיד יעקוף! ואז הוא ינצל את ההפוגה (רמזור אדום) כדי לבדוק מה קורה בסלולרי, הרמזור יתחלף ואני אצטרך לצפור לו קלות כדי שיתעורר - הכיף הגדול הוא שבאותו רגע גם אקבל ממנו מבט מאיים ואצבע משולשת.

כן, אני מאיץ יותר מהר מקטנוע / אופנוע בצומת. לא בכל צומת, אבל ב 80% מהפעמים, אני המהיר יותר.

למה? אני מרוכז בנהיגה, כשהרמזור מתחלף, אני נוסע.

לפני כמה שנים, הייתי ברחוב בן גוריון בגבעתיים, פניתי שמאלה לרחוב פנימי יותר שאיני זוכר את שמו.

לפני הפניה נעמדתי כי היו רכבים בכוון הנגדי, וגם כשלא היו רכבים במרחוק גדול, נאלצתי להמתין עוד כי הולך רגל חצה מעבר חציה ברחוב שאליו רציתי לפנות. נוצר מצב שעמדתי כמעט שתי דקות, ומאחורי רכבים צופרים. (לא אכפת לי, שיצפרו עד מחר)

לבסוף התפנה הכביש, וגם מעבר החציה, והתחלתי נסיעה, במרחק רב, היה רנו רנגו שנסע יחסית לאט, וידעתי שאם אני נכנס לצומת יש לי שפע זמן לפנות אותה. אלא מה, איך שהתחלתי בנסיעה, קטנוע 250 עקף את הקנגו מימין, בכלל לא ראיתי אותו לפני שיצאתי, הוא עקף בין מכוניות חונות לבין הקנגו. מיד בלמתי כדי שהוא לא יכנס בי מהצד, הדביל שנסע ממש מהר, נבהל (בצדק) דפק ברקס, החליק ונפל.

הוא אפילו לא פגע בי, כי הייתי ערני. מיד החנתי את הרכב, ויצאתי להגיש עזרה, לא קרה לו כלום למעט שריטה לא נעימה בגב ובצד הגוף. הגשתי לו מגבונים לחים, מים ותוך שניות הגיע שוטר ואמבולנס.

השוטר שאל איפה הבחור פגע לי ברכב, ואמרתי לו שהוא לא פגע בי. נתתי הצהרה ותוך דקה שני זרים התייצבו לצידי ואמרו שהם מגבים את גרסתי. השוטר פנה אל הקטנוען וביקש רישיון נהיגה, מסתבר שהוא היה פג תוקף. הוא טען שיש לו מחודש בבית.

ביקשו רישיון רכב של הקטנוע, לא היה, תוך 30 שניות הגיע הבעלים של הפיצריה עם הרישיון To The Rescue.

לשמחתי הרבה, היות והייתי ערני, ועמדתי בכל חוקי התנועה, והגשתי עזרה, (אם כי לא הגיע לו אפילו טיפת עזרה), הוא לא פגע בי והרס לי את החיים. אם הוא היה פוגע בי, הוא היה מת, ואני הייתי גמור.

זאת דוגמא בודדת, ואני יכול גם להציג דוגמאות של נהגי 4 גלגלים שעשו שטויות וטעויות, אבל צריך להסתכל על מה שקורה באופן גורף. נהגי דו גלגלי הם עבריינים פתולוגיים.

יש להם מה ללמוד, כשם שיש לנהגים מה ללמוד.

אני אף פעם לא נעמדתי עם הרכב שלי על מעבר חציה.

אני אף פעם לא נדחפתי לפני הרכב שנתיב ליד, רק בגלל שהוא המתין שהצומת תהיה פנויה למרות שרמזור ירוק.

אני אף פעם לא עליתי על מעבר חציה עם הרכב, כי הרמזור פניה שמאלה היה אדום.

ואני בטוח אף פעם לא נתקעתי לאף רכב שעמד ברמזור במראות.

יצא לי לתקן כבר 2 מראות בגלל קטנוענים עבריינים שדפקו לי את המראה.

אפילו יצא לי פעם, שקטנוען שלא הצליח לעבור לידי, (להדחף כלומר) נקש לי על החלון, וביקש שאקפל את המראה החשמלית שיוכל לעבור, כמובן שקפלתי אני מעדיף שהוא יעוף לי מהפרצוף מאשר לראות את המבט הזועם שלו כשאגיד לי חכה בתור כמו כולם.

אגב, אם ביטוח דו גלגלי היה זול יותר, הייתי נוסע רב השבוע בדו גלגלי.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

נהגי דו גלגלי נדחפים ומפתיעים ללא הפסקה. אבל מתי פעם אחרונה עמדת ברמזור, והיה מאחורייך קטנוע?? בחיים לא!

הוא תמיד יעקוף! אני אף פעם לא נעמדתי עם הרכב שלי על מעבר חציה. אני אף פעם לא נדחפתי לפני הרכב שנתיב ליד, רק בגלל שהוא המתין שהצומת תהיה פנויה למרות שרמזור ירוק.

אפילו יצא לי פעם, שקטנוען שלא הצליח לעבור לידי, (להדחף כלומר) נקש לי על החלון, וביקש שאקפל את המראה החשמלית שיוכל לעבור, כמובן שקפלתי אני מעדיף שהוא יעוף לי מהפרצוף מאשר לראות את המבט הזועם שלו כשאגיד לי חכה בתור כמו כולם.

אתה לא רוצה שהדו"ג יזנק בין רכבך לרכבים אחרים, כי מישהו ידרוך עליו, אולי אפילו אתה. הצורך של הדו"ג לזנק לפני המכוניות הוא צורך בטיחותי וגם פרקטי. הוא גם חייב לרכוב מהר יותר מקצב זרימת התנועה כדי לא להיות פגיע מידי מאחורה, ולכן הוא "מזגזג" בתנועה (או רוכב על השול בעומס תנועה), אלא שנהגי הרכב אינם מפרשים את הדברים נכונה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בארץ הנהג הממוצע לא יודע לראות אופנועים, כבר קרה לי שהחלקתי בגלל רכב כי הוא פלש לי לנתיב הימני ולא הסתכל במראה לפני שחזר לשמאלי, למזלי זה נגמר בשיפשופים קלים ומראה שבורה .

פורסם
אתה לא רוצה שהדו"ג יזנק בין רכבך לרכבים אחרים, כי מישהו ידרוך עליו, אולי אפילו אתה. הצורך של הדו"ג לזנק לפני המכוניות הוא צורך בטיחותי וגם פרקטי. הוא גם חייב לרכוב מהר יותר מקצב זרימת התנועה כדי לא להיות פגיע מידי מאחורה, ולכן הוא "מזגזג" בתנועה (או רוכב על השול בעומס תנועה), אלא שנהגי הרכב אינם מפרשים את הדברים נכונה.

מה שאתה בעצם אומר זה, שזו גזרה שאני חייב לחיות איתה? בגלל שהכביש בישראל הוא ג'ונגל, אז אני חייב לספוג שקטנועים ואופנועים על רוכביהם ידחפו ואז כשהרמזור מתחלף אז הם יהיו עסוקים בשטויות שלהם? (אותם שטויות שנהגים עסוקים בהם).

נשמע לי כמו תירוץ גרוע לבעיה מרגיזה. אבל אני מודה, אני לא יודע מה הפתרון.

גם אני שמח תמיד להוביל את התנועה ולא להיות תקוע בתוכה, אבל מה לעשות, אם כולם ינסו להיות ראשונים, זה לא יגמר טוב.

בארץ הנהג הממוצע לא יודע לראות אופנועים, כבר קרה לי שהחלקתי בגלל רכב כי הוא פלש לי לנתיב הימני ולא הסתכל במראה לפני שחזר לשמאלי, למזלי זה נגמר בשיפשופים קלים ומראה שבורה .

הטעות שלך היא שאתה חושב שאתה מיוחד, גם לי נדחפו אלף פעם לנתיב ונאלצתי לשבור הגה ולבלום. נכון, אותך זה מסכן יותר - נהג כזה צריך להעניש.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

בנשיונל ג'אוגרפיק שודרה סדרה נפלאה על תעתועי המוח.

לטובת מי שלא צפה בה - בקצרה מדגימים שם לצופים כל מיני אשליות שהמוח יוצר וגם מראים איך כשמרוכזים בחלק מסויים של המסך-מחמיצים התרחשות משמעותית שמתקיימת סביבו.

למשל - קוסם מראה טריק עם שטרות של כסף, הקוסם תופס שליש מסך מאחרי הקוסם מהלך הלוך ושוב דוב פנדה שאיש מהצופים בבית לא הבחין בו אלא רק אחרי שהקטע הוקרן שוב ושימת לב הצופים הופנתה לעניין.

ההסבר לתופעה הוא שכשלא מצפים לראות משהו במקום מסוים, אז המוח פשוט לא רואה אותו (העיניים כן, אבל זה לא מגיע אל התודעה).

למה סיפרתי את כל זה? כי זו בדיוק הבעיה בשרשור, הרוכבים מגיחים מכל מיני מקומות שנהג רכב לא מצפה לראות, לא בשל רשלנות או חוסר עירנות אלא כי המוח באופן טבעי הפעיל פילטר וחסם את המודעות לכך.

זו הסיבה שהרוכבים מפתיעים את הנהגים ולא מבינים איך לא הבחינו בהם, זו הסיבה שהרבה נהגים מזהים רוכבים רק ברגע האחרון או לאחריו...

עד ששני המשתמשים השונים כ"כ באופיים לא יבינו זאת - הקונפליקטים בינהם ימשכו.

פורסם

דרוקי, כל התאוריה שלך נחמדה מאוד, אבל גם כשרוכבים כחוק, וכמו ש"מצופה" עדיין מתעלמים מקיומינו.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

אתה טענת שהוא לא רואה אותי כי אני מגיע ממקום לא צפוי.

אני אומר שגם כשאני במקום צפוי הוא לא רואה אותי, מכאן שיש שתי אפשרויות.

או שלא אכפת לו.

או שהוא לא מסתכל.

אני מכיר את התחום של הסוואה בתנועה, בלא מעט מיקרים יכול לנוע מולך אדם שלא תהייה מודע כלל לקיומו, כי הוא לא מרכז העיניינים.

כשאתה עובר נתיב אתה אמור לבדוק שאין שם אף אחד, אם בדקת, ז"א הסבת את צומת ליבך לכך שיכול להיות שם מישהו, ולא ראית אף אחד, לך לבדיקת ראיה.

פורסם
אני מכיר את התחום של הסוואה בתנועה, בלא מעט מיקרים יכול לנוע מולך אדם שלא תהייה מודע כלל לקיומו, כי הוא לא מרכז העיניינים.

כשאתה עובר נתיב אתה אמור לבדוק שאין שם אף אחד, אם בדקת, ז"א הסבת את צומת ליבך לכך שיכול להיות שם מישהו, ולא ראית אף אחד, לך לבדיקת ראיה.

וכשאתה לא עובר נתיב, אלא רק סוטה ימינה בנתיב שלך - לכיוון המדרכה - כשבדיוק נוסע שם רוכב אופנוע?

תפנים - ישנם נהגים שלא מצפים לראות שם אף אחד אז הם לא מסתכלים/לא רואים - למרות שחדות הראיה שלהם מושלמת.

אתה רוצה להמשיך להיות צודק? אחלה - אני מקווה בעבורך שלא תפגש יום אחד עם מי מאלה שלא חשבו שמישהו יכול לנסוע בפינה שאתה נמצא בה.

• תוכן חדש...