Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש לי רנו שנת 2001.

הרכב הוא גורטאה במצב טוב, ולכן לא בא לי לזרוק עליו כסף, אלא רק מה שהכרחי להמשך הנסיעה בו.

לאחרונה יש לי בעיה רצינית עם הגיר (גיר אוטומט)

לא שאני מבין גדול ברכבים. אבל נראה לי שזה בעיה רצינית, והייתי שמח לקבל המלצה למוסך באיזור פתח-תקווה (שם אני עובד)

או באיזור בית שמש (שם אני גר)

אם יש למישהו המלצה למוסך אמין, אשמח לשמוע.

הבעיה בגיר, היא שלפעמים, תוך כדי נסיעה הרכב "קופץ" כאילו קיבלתי מכה מאחורה.

זאת אומרת, תוך כדי נסיעה, יש איזה שהיא עצירה, כאילו איזה מישהו נתן מכה לאותו.

אני סוחב את הבעיה הזאת כבר המון זמן, אבל לאחרונה כשזה קורה גם נדלקת לי נורה, ואני מרגיש שאחרי זה הרכב בקושי סוחב.

אז אני עוצר בצד, ומתניע מחדש ואז הכל בסדר, הרכב נוסע רגיל וגם הנורה נעלמת.

אני מצטער על האריכות...

אבל תבינו, זה רכב שקיבלתי בחינם מחבר שיירד מהארץ, לכן מבחינתי כל עוד הוא נוסע, כדאי לי לטפל בו.

אשמח לתגובות,

מומו

פורסם

מומו, איזה נורה נדלקת לך?

אני חושב שבלי קשר, שווה לך לגשת למוסך ולחבר את הרכב לסורק תקלות על מנת לאבחן את הבעייה בדיוק המירבי.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

שיפוץ גיר עלול לעלות לך כמה אלפי שקלים.

מכון גירים טוב באיזור פ"ת זה ספי וינקו [נמצאים גם בפורום] הם נמצאים בסגולה ואני שיפצתי את הגיר של ה206 שלי שם והייתי מרוצה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

שלום שלום,

לאמי יש את אותו הרכב. וקוראת אותה תקלה. התיבה נכנסת למוד חירום ונשארת בהילוך שלישי (לכן האוטו עגלה עם המנורה דולקת).

הבעלים הקודמים (קרי: אחותי ובעלה) כבר שפצו את התיבה בחמש אלפים ש"ח ואחרי תום תקופת האחריות התקלה שבה.

כל הניסיונות למכור את הרכב עלו בתוהו ולכן אימי קבלה אותו בחינם.

דרך אגב, המוסכניק שלי הציע לה להמיר התיבה האוטומטית בידנית, במחיר של 4,000 ש"ח פחות או יותר. (תלוי בקלאץ', חדש או משומש).

מה דעתכם על הפתרון הזה??

בברכה,

אוהד

פורסם

תודה על התגובות,

נדלקת לי נורה צהובה של ציור של משהו שנראה כמו תיבת הילוכים ומתחתיה כיתוב בקטן AUTO

ביררתי עכשיו עם החבר שנתן לי את הרכב, הוא אומר שלפני 5 שנים, היתה לו בעיה דומה.

הוא הכניס למוסך שטיפל בגיר והכל היה מצוין עד לפני כשנה, מאז הבעיה של "המכה" בגיר חזרה.

לדבריו, אפשר למשוך את הבעיה הזאת ללא טיפול.

הוא גם לא עשה טיפולי מנוע כבר הרבה זמן, לדעתי גם זה חלק מהבעיה...

הרכב הזה משמש את אשתי שנוסעת איתו רק בתוך העיר, אבל מחר אני מקווה לנסוע עד פתח תקוה עם מיליון עצירות בכביש ירושלים-ת"א עד שיכנס למוסך...

אשמח לשמוע גם התייחסות לדברים של אוהד (שמגיע לו תודה על הרעיון: להחליף את הגיר אוטומט לגיר רגיל)

אם מישהו מכיר מוסך אמין בבית שמש, אודה לו.

אני גר פה כבר 10 שנים, והתייאשתי מכולם...

תודה,

מומו

פורסם

היי מומו,

קודם כל אתה לא צריך מוסך אתה צריך מכון לגירים אוטומטיים, חבל לשלם את דמי התיווך בין המוסך למכון הגירים.

נתחיל בזה שיש לך את גירים 2000 בחולון, מרחק של 10 דקות נסיעה ואתה בידים טובות מאוד מקצועיים ומחירים טובים.

לגבי הבעיה שלך זה נראה כמו תקלה בווסתי הלחץ בגיר ויכול להיות שתוכל להציל את הגיר משיפוץ.

יחד עם זאת קשה לתת אבחון בלי להתחבר למחשב דיאגנוסטיקה.

אני יותר ממליץ לך לנסות לבדוק בגירים 2000 הבדיקה עליהם.:wink:

פורסם

תקלה דומה נפתרה לפני כחודש ברכב של חברה טובה.

תקציר-שברולט וויונט בהעברה להילוך D או R הרכב היה נותן בעיטה עצבנית ונוסע כמו גרוטאה ,(מכיוון שהגיר עובר למצב חירום ומתחיל בהילוך שלישי) כיבוי והדלקה לרוב היה עוזר ,זה הגיע למצב שהיה צריך לכבות ולהדליק לא מעט פעמים את הרכב. הסתובבנו בין מוסכים בשברולט המרכזי ובמוסכים בעלי שם,כולם אמרו בפה מלא צריך לפרק גיר "ולראות מה הבעיה" לאחר התייעצות בפורום (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=406518) הומלץ לי ע"י ספי ו"סופר גיר" לבדוק את "מתג בורר הילוכים" ,ופלא נמצא שאותה קופסא קטנה שיושבת על הגיר היא היא האחראית על עוגמת הנפש. בעלות "זניחה" של 950 ש"ח כולל ו 250 ש"ח עבודה כולל התקלה טופלה במסירות ועד היום טפו טפו הכל כהלכה. ציינתי "מחיר זניח" זה לא כי היא עשירה זה כי בייחס לטיפול גיר המחיר הוא באמת נאה.

אני משאר שגם אצלך העברת הילוך במהלך נסיעה גורמת להעברה לו חלקה והגיר בועט ונכנס למצב חירום.

נסה למצוא את החלק בפירוקיה או יד שניה זה יכול לחסוך לך לא מעט בעלויות,רק מה וודא ששם טמונה התקלה.

פורסם

יש לך גיר מסוג DPO שהוא המקבילה של רנו לגיר AL4 הידוע לשמצה של סיטרואן ופג'ו.

יש ה מ ו ן מידע בפורום על התקלות האופייניות לגיר הזה, מהקל אל הכבד.

בשורה התחתונה, הייתי מייעץ לך להרים טלפון לספי, שהוא חבר פורום, ולברר איתו את העניין.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...