Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5284 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברי הפורום

נתחיל בפירגון: כמו כל צרה שעולה איתי, אני מנסה לחפש בקרב האנשים הקרובים ואין תשובות לעיתים לכן באמת מזל שיש אותכם, קהל מגוון, שיכול לעזור בכל בעיה ושאלה.

נקווה שתצליחו גם הפעם.

עם ההתלבטות שלי מה ללמוד, והידיעה שאם אני לא אצליח לשפר את הפסיכומטרי שלי בשביל ללמוד הנדסת תוכנה אני רוצה להכין את עצמי "לנורא מכל". אני כיום עונה על הסעיפי קבלה ואני אוכל ללמוד בבר אילן (מסתמן כמקום הכי טוב לפי מחקר קצר) תואר ראשון בלוגיסטיקה.

עכשיו נשאלות השאלות הפולניות:

יש מקומות עבודה לבוגרי התואר ? כמה השכר המוערך כיום של בוגר התואר ? במידה והשכר נמוך, האם השלמה לתואר שני תשפר את המצב ? האם יש אפיקי קידום עתידים בתחום ?

ובנוסף לכך שאלה נוספת שמעניינת אותי: האם אפשר לפרוץ מהתחום הזה ? הכוונה היא האם התחום הוא מוצף באנשי לוגיסטיקה/רכש/כיוצ'ב או שהוא יחסית "רדוד" מבחינת אנשי מקצוע איכותיים ?

שאלה אחרונה: מלבד התואר, ידע בתורת המכרזים, תוכנות האופיס וכתיבת תוכנות על האופיס (אס.קיו.אל, מקרויים ושות'), SAP ERP ומיינפיירם (אם אתה עובד בחברת עתיקת יומין) יש עוד תחום שאפשר ללמוד בשביל להפוך את עצמך ליותר אטרקטיבי ?

אני רוצה להגיד מראש, תודה ענקית לעוזרים!

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)
פורסם

יש לי מספר חברים לא מבוטל שסיים את התואר הזה בבר אילן לפני 6 שנים בערך. אף אחד מהם לא ממש עוסק בלוגיסטיקה.

חלקם כלכלנים, או"ש, עובדי בנק וכו'.

הרבה אנשי קבע עושים את התואר וממשיכים בתחום.

אם אתה שואל את דעתי, עדיף כבר ללכת על תעשיה וניהול במוסד מוכר.הלימודים דיי דומים ותעשייה וניהול תגביל אותך פחות בהמשך הדרך.

לגבי השאלה האחרונה שלך. המלצתי היא לא להתפזר למגוון "התמחויות" [ יותר כללי מלומר SAP ERP כנראה שאין...]. תלמד תואר מוכר במקום ומכובד והיתר עוד עלול להסתדר לך :-D

פורסם

אצלנו בחיל (נחש איזה?) היו המון שלמדו את התואר בלוגיסטיקה ומסלול הלימודים היה מאוד מכוון לאנשי צבא מבחינת הנוחות/שעות וכו'.

לא יודע כמה זה שווה בחוץ התואר הזה.

פורסם

לדעתי התחום טוב ויש עתיד. ראה את כל החברות הגדולות, כאלו שמוצרים שלהם מסתובבים בכל העולם או בכל ישראל: מילת המפתח לניהול והתבססות כלכליות ושיווקית היא מערך לוגיסטי, תפעול, רכש ושינוע. עניין מסובך מאוד כאשר צריך לנהל עבור אלפי מוצרים (אלו שמשמשים את המפעל ליצור ואלו שהוא מייצר ומוכר).

בארגון גדול - במחלקות האלו יש עשרות עובדים ןתחומי אחריות מגוונים.

לא נראה שבשלב ראשון תצטרך תואר שני. אולי בעתיד הרחוק.

אם יש אפשרות לשלב עם תעשיה וניהול - סבבה. אם יש תחומי מערכות מידע ותפ"י - קח בשתי ידיים. במקומות כאלו הכל ממוחשב.

והערה לגבי "עתיקי יומין" : החברות האלו הן מהיותר עשירות ויותר שורדות, אל תזלזל במי שיעסיק אותך בעתיד, אולי.

כל ארגון כזה חי עם מערכת מיינפריים, כזו או אחרת - ואי אפשר בלי זה. מחשב אישי או סמארטפון לא שווה דבר לצרכים שלהם ללא תמיכה של מערכת מרכזית. אם סאפ ואוראקל מוכרות בכמה מיליארדי דולרים בשנה - ובעיקר תוכנות "עתיקות" כהגדרתך - כנראה יש מי שמשלם ויהיה מוכן לשלם. והוא צודק.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
לדעתי התחום טוב ויש עתיד. ראה את כל החברות הגדולות, כאלו שמוצרים שלהם מסתובבים בכל העולם או בכל ישראל: מילת המפתח לניהול והתבססות כלכליות ושיווקית היא מערך לוגיסטי, תפעול, רכש ושינוע. עניין מסובך מאוד כאשר צריך לנהל עבור אלפי מוצרים (אלו שמשמשים את המפעל ליצור ואלו שהוא מייצר ומוכר).

בארגון גדול - במחלקות האלו יש עשרות עובדים ןתחומי אחריות מגוונים.

לא נראה שבשלב ראשון תצטרך תואר שני. אולי בעתיד הרחוק.

אם יש אפשרות לשלב עם תעשיה וניהול - סבבה. אם יש תחומי מערכות מידע ותפ"י - קח בשתי ידיים. במקומות כאלו הכל ממוחשב.

אתה צודק ב100 אחוז. אבל שים לב שיש היום מספר תארים דומים עם שמות שונים. כל אחד מהם יהיה מספיק טוב כדי לתת טעימה ממה שציינת אבל ארגונים מתייחסים אליהם אחרת בקבלת המועמדים.

בHIT זה נקרא "ניהול טכנולוגי", בבר אילן לוגיסטיקה ובהרבה מקומות סתם תעשייה וניהול.

ההחלטה מה ללמוד ואיפה נשארה חשובה מאד.

• תוכן חדש...