Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום שלום,

ראשית אציין שאני כבר כמה שנים קורא לא מעט בפורום ועל כן מפרסם כאן לקבל דעתכם (וזו לא חנופה :) ), וגם שערכתי חיפוש מקיף וקראתי את מרבית הדיונים הארוכים בנושא טרם פרסום ההודעה.

סיפור המסגרת:

אני בעל פולו 1.4 בנזין 2007, שמורה באדיקות, טיפולים וכיוצ"ב. מאז שהרכב ברשותי (שנה וחצי לערך) תמיד היה מעט אובדן של נוזל קירור והיה לי תמיד בבאגז' מיכל נוזל קירור של VW (המיכל החזיק קצת מעל שנה). לפני כשלושה חודשים הכנסתי את הרכב לבדיקה במוסך "רק כדי להיות בטוח שהכל בסדר לפני החורף", ויצאתי משם רגוע ושלו. מספר ימים לפני כן נגמר המיכל ולצערי לא קניתי נוסף, ומאז גם לא בדקתי את מפלס הנוזל בטיפשותי.

היום נכנסתי לרכב, הנעתי, ולאחר נסיעה של כ-20 שניות החלה נורת נוזל הקירור להבהב וכמובן לצפצף, כמובן שחוק מרפי דאג שאהיה כמעט באמצע שום מקום, ולא קרוב למוסך הקבוע בו אני מטפל. עצרתי בצד, פתחתי את מכסה המנוע ובדקתי וראיתי שהמפלס נמצא בערך מחצית הדרך בין ריק לבין סמן ה-MIN. למזלי חבר של המשפחה שעובד בתחום המכונות התעשייתי היה באזור ונחלץ לעזרתי.

הבעיה/שאלתי:

הוא הוסיף נוזל קירור של PSA (נוזל ירוק) לנוזל הקיים וטען כי אין שום בעיה בכך.

האם עליי לחשוש?

האם עליי להגיע בדחיפות למוסך ולדאוג שירוקנו את המיכל לגמרי, ישטפו, יחליפו בנוזל מקורי וכו'?

השאלה הקשה ביותר: אני נמצא כ-90 ק"מ ממקום מגוריי, האם הנסיעה בטוחה או שיש להזמין גרר?

תודה רבה לעונים,

דניאל.

פורסם

האם "בדיקה במוסך לפני החורף" כללה בדיקה של דליפות ממערכת קירור?

אם היית צריך להוסיף מעל ליטר במשך שנה - יתכן ובכל זאת יש דליפה ממערכת, זה קצת יותר מדי בשביל איבוד טבעי.

במקום הוספה של נוזל מחברה אחרת, עדיף היה להוסיף מיים רגילים. זה היה משנה מעט את ריכוז הנוזל, ללא שום תופעות שליליות.

את הנסיעה הביתה אתה יכול לעשות.

פורסם

קודם כל צריך לבדוק מאיפה הדליפה. עושים את הבדיקה הזאת, ע"י הכנסת לחץ לתוך מערכת הקרור. במדיה והלחץ נשמר זה אומר שאין לך דליפות במערכת. במידה והלחץ יורד, משמע יש דליפות.

אם אין דליפות במערכת, סביר להניח שהפקק של המיכל עיבוי פגום ומשחרר לחץ.

בנוגע לשאלה "אם אפשר לנסוע", התשובה היא כן.

האם צריך להחליף את הנוזל? זה אין לי מושג תחכה לתגובה חבר הפורום מרק10 או מוסך רון.

לפעם הבאה, תדע שבמידה וחסר לך נוזל קרור ואין לך נוזל קרור מתאים תוסיף פשוט מים מזוקקים. זאת מכייון שנוזל הקרור מורכב מתרכיז ומים מזוקקים.

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

מנועי אלומיניום רגישים לקורוזיה. ויש לא מעט וויכוחים על הגורמים לקורוזיה. אחת התאוריות מתיחסת ליונים חפשיים

במי הקרור ׁעקב בעיות חשמל. הפתרון המומלץ הוא החלפה של כל נוזל הקרור אחת לשנה.

אם מהלת ואתה לא בטוח פשוט תחליף הכל ותתחיל לספור שנה לפעם הבאה...

נסיעה של 100-200 קמ לא תעשה כנראה נזק.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

חבר פורום יקר,

ברמת העיקרון מומלץ למלא אך ורק נוזל קירור מקורי או שווה ערך למקורי של ייצרן OEM.

במקרה שלך נוזל הקירור המקורי G12+ של הייצרן VAG מיוצר בטכנולוגית OAT ללא ניטריטים, אמינים, נתרן צורני, זרחן ועוד...וגם נוזל הקירור של PSA מיוצר באותה טכנולוגיה וללא תכולת החומרים שציינתי קודם. במילים אחרות הנוזלים בעלי אותו הרכב רק צבע שונה לכן אינני רואה סיבה להיכנס לפאניקה או לסרטים רעים :-(.

בהזדמנות הראשונה שתבקר במוסך תבקש לרוקן את תכולת נוזל הקירור היישן ולהחליפה ב-G12+ או G12++.

בדרך כלל כאשר מערבבים שני נוזלי קירור המיוצרים בטכנולוגיה שונה הצבע משתנה לחום.

מה צבע נוזל הקירור במערכת אצלך כרגע ?

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה על ההיענות והעזרה!

צבע הנוזל כרגע הוא בין ורוד לחום בהיר למדי. אשתדל לא לנסוע הרבה ומחר/מחרתיים להגיע למוסך.

האם במקרה יש לכם המלצות לגבי מוסך טוב לרכבי VAG באזור חיפה? השירות במוסך של צ'מפיון בחוף שמן נוראי (אלא אם אתה מקורב/בעל רכב חדש לגמרי שרוצים בטובתך).

ושוב, המון תודה וסוף שבוע נעים!

פורסם
הפתרון המומלץ הוא החלפה של כל נוזל הקרור אחת לשנה.

[.[/color]

וואו אחד לשנה? אתה בטוח?

אני יודע שבBMW יש נוזל LL, האם יש איזה המלצה להחליף אותו אחת לתקופה?

• ספונסר פורום
פורסם

רכב כזה חדש יחסית לא אמור לאבד נוזל קרור .

כדאי לבדוק את העיניין ,בדרך כלל הנזילה תתברר מיוניט המאוורר

שמותקן על המקרן ,חיזוק קל שלו והנזילה תיפתר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

הנוזלים שבשימוש VW ו-PSA אמנם בני אותה משפחה, אך יחד עם זאת שונים בהרכבם.

הנוזל של VW מבוסס על התרכיז Glysantin G30 (עד שנת 2008) ומשנת 2008 על Glysantin G40.

לעומת זאת אצל PSA הבסיס הוא Glysantin G33 השונה בתכונותיו.

אצל BMW שהוזכר בשרשור, הבסיס הוא Glysantin G48.

היצרן של כל תרכיזי ה-Glysantin הוא קונצרן BASF, ענק הכימיקלים הגרמני.

מסקנה: הנוזלים של PSA ושל VW אינם תואמים, עירבוב שלהם אינו כדאי.

במקרה של הפולו המדוברת, יש לבצע איתור דליפות במערכת הקירור ברכב ולאחר תיקון הדליפה יש לבצע שטיפה של המערכת ולמלא את נוזל הקירור התקני של היצרן.

בהצלחה.

פורסם

בפולו של פותח האשכול נוזל הקירור המקורי היה G12+ או G30 שאותו ניתן לערבב עם G12 וגם G12++ או G40.

גם אני טוען שאין לערבב נוזלי קירור המיוצרים בטכנולוגיות שונות. במקרה הזה שני הנוזלים של VW ו-PSA תואמים מבחינה טכנולוגית ייצור (OAT) וללא סיליקט. בדקתי גם את המפרטים של שני הנוזלים אחד לאחד והם די דומים ברוב הפרמטרים לכן אינני רואה סיבה לבצע ניקוי ייסודי למערכת הקירור בהתחשב גם בכמות היחסית שהבחור ערבב עם הנוזל המקורי.

האזהרה הרווחת שאסור לערבב נוזלי קירור שונים בדרך כלל קשורה לטכנולוגיה הייצור של הנוזל או האם הוא מכיל סיליקט.

פורסם

אכן במקרה זה הטכנולוגיה דומה, אך יחד עם זאת הפורמולציה שונה - מטעמים שונים.

נכון כנראה שלא יגרם נזק חמור למערכת הקירור של הרכב, אך בכל זאת, אני עדיין עומד על המלצתי לבצע שטיפה למערכת ולאחר מכן מילוי נוזל קירור מתאים - ++12G במקרה זה, ולו רק למען הסר ספק.

פורסם

אצל BMW שהוזכר בשרשור, הבסיס הוא Glysantin G48.

היצרן של כל תרכיזי ה-Glysantin הוא קונצרן BASF, ענק הכימיקלים הגרמני.

בהצלחה.

כל כמה זמן יש להחליף את הנוזל הזה?

תודה מראש,

אופיר

פורסם

אצל BMW הנוזל מוגדר כ-lifetime, כלומר יש להחליפו רק במקרה של תיקון במערכת הקירור (החלפת חלקים). אין צורך בהחלפה במסגרת תחזוקה שוטפת.

פורסם

גם ב-VAG הנוזל מוגדר כ-lifetime על-ידי ייצרן הרכב. לעומת זאת ייצרן הנוזל BASF ממליץ להחליפו כול 5 שנים או 10 שנים תלוי בסוג הנוזל.

• תוכן חדש...