Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים - פנס מקורי באזור ה800 שקלים זה זול לרכב בשנתון שכזה.

הכל תלוי בפנס - אם הוא מפלסטיק או זכוכית ואם המנורה בו ישובת בתוך עדשה או לא.

אם הפנס הוא פנס עם עדשה - זה מקפיץ את מחיר הפנס בצורה נוראית.

בדקתי בזמנו כמה יעלה לי פנס מקורי חדש לאוונסיס אני לא זוכר מה היה בדיוק המחיר אבל זה היה קצת מעל ה2500 שקלים! -> כן, רכב יפני. ואני מדבר על מחיר לפנס בודד.

הסיבה? כל עדשה 2K שקלים אם קונים רק את העדשה.

תיקחו בחשבון - רכב משנת 2007, סלילי הצתה לדעתי זה בלאי סביר לא?

אני לא רואה מה יקר כאן, באמת - זו לא סיבה להחליף את הרכב זו סיבה לבדוק אם יש עוד רכיבים שדורשים יישור קו מכאני ולהנות ממנו עוד כמה שנים טובות.

החלפת רכב לרכב חדש תהיה צעד יקר יותר וטיפשי מבחינה כלכלית - גם איבוד הערך וגם הרצון לקנות רכב "זול" יותר בתקופה שבה שוק הרכב פשוט מת.

גם תפסיד על המכירה וגם תפסיד על הרכישה ובדרך תאבד רכב שאתה מאוד מרוצה מהנוחות שלו - פשוט חבל.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי:

אני לא יודע לאיזה רכבים אתה מדבר,אך זה ממש לא בלאי טבעי לרכב שנת 2007 ועוד פרטי.

אם נמאס לך ובצדק:

תמכור ותעבור לטויוטה,אתה לא תראה מוסכים מעבר לטיפול שנתי.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

חברים - פנס מקורי באזור ה800 שקלים זה זול לרכב בשנתון שכזה.

הכל תלוי בפנס - אם הוא מפלסטיק או זכוכית ואם המנורה בו ישובת בתוך עדשה או לא.

אם הפנס הוא פנס עם עדשה - זה מקפיץ את מחיר הפנס בצורה נוראית.

בדקתי בזמנו כמה יעלה לי פנס מקורי חדש לאוונסיס אני לא זוכר מה היה בדיוק המחיר אבל זה היה קצת מעל ה2500 שקלים! -> כן, רכב יפני. ואני מדבר על מחיר לפנס בודד.

הסיבה? כל עדשה 2K שקלים אם קונים רק את העדשה.

תיקחו בחשבון - רכב משנת 2007, סלילי הצתה לדעתי זה בלאי סביר לא?

אני לא רואה מה יקר כאן, באמת - זו לא סיבה להחליף את הרכב זו סיבה לבדוק אם יש עוד רכיבים שדורשים יישור קו מכאני ולהנות ממנו עוד כמה שנים טובות.

החלפת רכב לרכב חדש תהיה צעד יקר יותר וטיפשי מבחינה כלכלית - גם איבוד הערך וגם הרצון לקנות רכב "זול" יותר בתקופה שבה שוק הרכב פשוט מת.

גם תפסיד על המכירה וגם תפסיד על הרכישה ובדרך תאבד רכב שאתה מאוד מרוצה מהנוחות שלו - פשוט חבל.

הקטע הוא לא הפנס הספציפי, אלא איך זה פאקינג הגיוני שרכב בן 5 שנים אמור להדפק לו פנס, כאילו למה לעזאזל?

אבל בסדר נעזוב את זה, הקטע הוא שאני מבואס יותר מזה שמוסכים פרטיים שכביכול ביקרתי בהם רק לצורך שאלות או סתם לבדיקה, הם לא מבינים בכלל ברכב, במוסכים המורשים שיש להם הבנה מזערית, השירות מזעזע, הפקידה עושה לי טובה כשהיא מחזירה לי את המפתחות, הבוחן רכב.

היה לי מקרה שהיה צורך להחליף את סלילי ההצתה, הראו תקלה במחשב, עכשיו סגרתי עם המוסך שאני מגיעה יום למחרת, וגם הרגשתי שהרכב רועד יותר טיפה, אז לפני שמסרו לי את הרכב אז לא אמרתי לבוחן שיש לי בעיה בסלילי הצתה, רציתי לראות אם הוא ישים לב, הוא עשה נסיעה, אמר לי הרכב נוסע בובה, הכל טוב נתראה שנה הבאה, אמרתי לו שיש לי בעיה בסלילי הצתה ומחר אני מגיע, הוא כזה כןכן שמתי לב, ואז הבנתי שהוא לא מבין עניין כ"כ.

הקטע שאני נכנס למוסכים מורשים רק בגלל אבא שלי, הוא מאמין ששם זה אנשים מקצוענים, עם ידע, אם אני נכנס למוסך אחר, אבא שלי רק אומר לי שאני מזלזל ברכב, ונותן אותו לידיים שלא יודעות כלום וכדומה.

בוא נסכם את זה ככה, מפריע לי כמה דברים ברכב שלי.

היחס המגעיל של צ'מפיון

העלות המטורפת לכל חלק וחלק, ובכלל איך זה שרכב שהוא שמור רצח, וכל בוקר לפני שמניעים אותו בודקים מפלס שמן ומים, ומחכים בהתנעה 2 דקות לפני שיסע, ועובר טיפולים ע"פ היצרן וננהג בזהירות, אמור לקרות דברים כאלו.

בקיצור, אם כל הכבוד שבא לי רכב חדש, השאלה היא למה שרכב חדש גם לא יעשה לי בעיות?

למה שאותה לנסר חדשה גם לה לא ידפק הפנס?, הוא תיהיה בעיה בסלילי הצתה.

בקיצור אני מצטער שחפרתי לכם מאוד!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

לפי דעתי:

רוצה שקט נפשי=רק יפני!

פורסם
רק העבודה היום על החלפת פנס יקחו לך 150ש''ח, אז סיפורים על פנס מקורי ועבודה ב150 ש''ח, לא מוציאים אותך ''אמין'' כלכך.

אלא אם אתה קורא לוינקר קטנצ'יק פנס. :-)

אני מדבר על פנס אחורי לברלינגו מודל 2000 , הפנס עלה לי 150 ש"ח החלפה אני עשיתי .

סקודה פורמן מודל 95 שהיתה לי לפני זה, פנס אחורי מורכב משניים עלה לי 70 ש"ח ( הקטן יותר עם הרוורס).

מיצובישי לנסר פס קישוט קטן לפני דלת קידמית 250 ש"ח.

מאורר ראשי לקרייזלר נאון 96 של אבי 3500 ש"ח , לגולף V5 שהיתה לי גם שם המאורר הראשי הגדול 1200 ש"ח מקורי!

מאזדה 323 96 של דוד שלי פנס משומש 800 ש"ח מפרוק.

עזוב אותך מסטיגמות ברור שבכל רכב ישנם חלקים יקרים וישנם פחות.

היפניות לא יותר אמינות פשוט הם סלחניות ניתן להזניח אותם ולהמשיך לנסוע .

ההוכחה חברות הליסינג וההשכרה !!

הרכבים הארופים משוכללים ומלאים במערכות מיחשוב במיוחד סיטרואן כך שיש סיכוי שיתקלקלו יותר.

לאחר ניסיון משפחתי של יותר מ5 מכוניות צרפתיות אני יכול לאמר בביטחה המכוניות אמינות וטובות מאוד !!

עם רנו היה לי נסיון לא טוב אבל זה היה הרבה באשמתי.

פורסם
הקטע הוא לא הפנס הספציפי, אלא איך זה פאקינג הגיוני שרכב בן 5 שנים אמור להדפק לו פנס, כאילו למה לעזאזל?

אבל בסדר נעזוב את זה, הקטע הוא שאני מבואס יותר מזה שמוסכים פרטיים שכביכול ביקרתי בהם רק לצורך שאלות או סתם לבדיקה, הם לא מבינים בכלל ברכב, במוסכים המורשים שיש להם הבנה מזערית, השירות מזעזע, הפקידה עושה לי טובה כשהיא מחזירה לי את המפתחות, הבוחן רכב.

היה לי מקרה שהיה צורך להחליף את סלילי ההצתה, הראו תקלה במחשב, עכשיו סגרתי עם המוסך שאני מגיעה יום למחרת, וגם הרגשתי שהרכב רועד יותר טיפה, אז לפני שמסרו לי את הרכב אז לא אמרתי לבוחן שיש לי בעיה בסלילי הצתה, רציתי לראות אם הוא ישים לב, הוא עשה נסיעה, אמר לי הרכב נוסע בובה, הכל טוב נתראה שנה הבאה, אמרתי לו שיש לי בעיה בסלילי הצתה ומחר אני מגיע, הוא כזה כןכן שמתי לב, ואז הבנתי שהוא לא מבין עניין כ"כ.

הקטע שאני נכנס למוסכים מורשים רק בגלל אבא שלי, הוא מאמין ששם זה אנשים מקצוענים, עם ידע, אם אני נכנס למוסך אחר, אבא שלי רק אומר לי שאני מזלזל ברכב, ונותן אותו לידיים שלא יודעות כלום וכדומה.

בוא נסכם את זה ככה, מפריע לי כמה דברים ברכב שלי.

היחס המגעיל של צ'מפיון

העלות המטורפת לכל חלק וחלק, ובכלל איך זה שרכב שהוא שמור רצח, וכל בוקר לפני שמניעים אותו בודקים מפלס שמן ומים, ומחכים בהתנעה 2 דקות לפני שיסע, ועובר טיפולים ע"פ היצרן וננהג בזהירות, אמור לקרות דברים כאלו.

בקיצור, אם כל הכבוד שבא לי רכב חדש, השאלה היא למה שרכב חדש גם לא יעשה לי בעיות?

למה שאותה לנסר חדשה גם לה לא ידפק הפנס?, הוא תיהיה בעיה בסלילי הצתה.

בקיצור אני מצטער שחפרתי לכם מאוד!

חמש שנים לחוטי הצתה זה לא בלאי טבעי? - אה אוקיי - תחשוב כמה פעמים הרכב הזה התניע בחמש שנים.

לגבי הפנס - תשמע, יש דברים שאתה אפילו לא מודע אליהם, נכנסת לאיזה בור עם הגלגל הקדמי והפנס פשוט נשבר מההדף, איזה ילד הביא בעיטה לפנס (אתה לא מאמין מה ילדים היום עושים כשמשעמם להם) או סתם פגם ייצור שפשוט נפל עליך.

לגבי מוסכים של פולקסווגן - מאוד מאוד ממליצים כאן על מוסך רון, נראה שפשוט כולם כאן מרוצים ממנו - ניסית?

תיקח בחשבון שיפניות אמנם באופן סטטיסטי יראו לך יותר שקט נפשי וכנראה עלות החלקים והאחזקה יהיו זולות יותר אבל ישנה סיבה שהביאה אותך לרכב גרמני מלחתכילה.

אני מציע לך לגשת לסוכנויות רכב ולעשות נסיעת מבחן על חלק מהמתחרות הישירות לרכב שלך - זה יתן לך קצת יותר מושג לגבי מה אתה רוצה לעשות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
חמש שנים לחוטי הצתה זה לא בלאי טבעי? - אה אוקיי - תחשוב כמה פעמים הרכב הזה התניע בחמש שנים.

לגבי הפנס - תשמע, יש דברים שאתה אפילו לא מודע אליהם, נכנסת לאיזה בור עם הגלגל הקדמי והפנס פשוט נשבר מההדף, איזה ילד הביא בעיטה לפנס (אתה לא מאמין מה ילדים היום עושים כשמשעמם להם) או סתם פגם ייצור שפשוט נפל עליך.

לגבי מוסכים של פולקסווגן - מאוד מאוד ממליצים כאן על מוסך רון, נראה שפשוט כולם כאן מרוצים ממנו - ניסית?

תיקח בחשבון שיפניות אמנם באופן סטטיסטי יראו לך יותר שקט נפשי וכנראה עלות החלקים והאחזקה יהיו זולות יותר אבל ישנה סיבה שהביאה אותך לרכב גרמני מלחתכילה.

אני מציע לך לגשת לסוכנויות רכב ולעשות נסיעת מבחן על חלק מהמתחרות הישירות לרכב שלך - זה יתן לך קצת יותר מושג לגבי מה אתה רוצה לעשות.

אם אני זוכר נכון היו לך מספר טויוטות בעבר ובהווה, בכמה מהן החלפת חוטי הצתה??

אין מה לעשות יש רכבים אמינים יותר ויש פחות.

לפותח השרשור, לא בטוח שהבעיות האלו [סליל הצתה ופנס קידמי] הן סיבות מספקות בכדי להחליף רכב.

לדעתי זו שטות גמורה להחליף רכב עקב הוצאות תיקונים של 2-3K ש"ח, אלא אם כן זהו רק קצה הקרחון.

ב-VW יש סיבות הרבה יותר טובות להחליף את הרכב, כמו למשל החלפת מוח לגיר שעולה 15K ש"ח, ואשר לא מעט רכבים סבלו ממנה.

החלפת מצמדים לגיר שעולה 8K ש"ח, וגם במקרה זה יש לא מעט דיווחים.

אם אתה חושש שבקרוב תתקלו בבעיות הנ"ל אז אולי כדאי להחליף רכב.

אם אתה לא חושש מהבעיות הנ"ל [אם אני לא טועה ה DSG6 אמין יותר מ DSG7], אני ממש לא רואה סיבה להחליף רכב שאתם מרוצים ממנו ועונה על הצרכים שלכם.

אלא אם כן סתם בא לכם להתחדש..

אגב, כמה ק"מ יש לרכב.

פורסם

לפי דעתי:

5 שנים לסלילי הצתה זה רחוק מלהיות בלאי טבעי, אגב לעולם לא שמעתי על טויוטה שהלך לה סליל הצתה....תפו תפו יש לי 2003 ועדיין הכל מקורי, כנ"ל 2007 שנקנתה בעיקבות : א. אמינות מוחלטת של ה 2003, ב.מרווח, וזריז יותר מכל משפחתית אחרת.

פורסם
לפי דעתי:

5 שנים לסלילי הצתה זה רחוק מלהיות בלאי טבעי, אגב לעולם לא שמעתי על טויוטה שהלך לה סליל הצתה....תפו תפו יש לי 2003 ועדיין הכל מקורי, כנ"ל 2007 שנקנתה בעיקבות : א. אמינות מוחלטת של ה 2003, ב.מרווח, וזריז יותר מכל משפחתית אחרת.

סלילי הצתה אולי לא, אבל מנועים, מחשבי מנוע, סעפות פליטה , ממירים קטליטים זה בוודאות הוחלף במיוחד בקורולות מודל 2003 - 2005.

הסגידה שלך ליפנית פשוט מביכה , במיוחד אותך, ביצועי הרכב, יכולות, התאמה לצרכים, נדא , העיקר שיהיה יפני...

מענים איך תגיב לעובדה שטויוטה הביאו בתקופה מסוימת קורולה עם מנועי דיזל של PSA ,האם לפתע הקורולה הפכה להיות חרא של אוטו כיוון שיש לה מנוע צרפתי ??

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

יש קצת בעיית אמינות בדברים שלך כי פעם אחת אתה אומר שאבא שלך אפילו לא מסכים שתלך לרון כי זה האוטו שלו ובמקום אחר אתה כותב שאתה רוצה להוסיף 10-15 אלף ולקנות משהו יפאני. אז הרכב של אבא שלך שלא מסכים שתיקח אותו למוסך אבל אתה מוכר אותו ומוסיף 15 אלף?! כשתהיה סגור על עצמך של מי הרכב ומי מקבל החלטות, תודיע.

דבר נוסף, רכב בן 5 יש לו תקלות מפעם לפעם ובלאי טבעי של חלפים. תתפלא שגם ביפניות יש חלקים שמתבלים/מתכלים/מתקלקלים. ההבדל הוא שהיפניות זה מכונות שמכונות מייצרות והארופאיות זה מכוניות לאנשים. בעצמך אתה אומר שהגולף רכב נפלא שאתם מאוד נהנים ממנו. לדוד שלי יש אינפיניטי קופה וכמה שהמנוע רצחני, אין לרכב הזה נשמה או אופי. סתם מכונית מהירה.

פורסם

בהרבה ספרי רכב רשום שלא לחכות לאחר התנעה אלא להתחיל ליסוע מיד.

אתה צריך לקחת בחשבון שתהליכי היצור המודרניים הם כאלה שחלקים מתוכננים להשבר ולהתקלקל לאחר תקופה מסויימת כי כך היצרן מרוויח עוד כסף.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
יש קצת בעיית אמינות בדברים שלך כי פעם אחת אתה אומר שאבא שלך אפילו לא מסכים שתלך לרון כי זה האוטו שלו ובמקום אחר אתה כותב שאתה רוצה להוסיף 10-15 אלף ולקנות משהו יפאני. אז הרכב של אבא שלך שלא מסכים שתיקח אותו למוסך אבל אתה מוכר אותו ומוסיף 15 אלף?! כשתהיה סגור על עצמך של מי הרכב ומי מקבל החלטות, תודיע.

דבר נוסף, רכב בן 5 יש לו תקלות מפעם לפעם ובלאי טבעי של חלפים. תתפלא שגם ביפניות יש חלקים שמתבלים/מתכלים/מתקלקלים. ההבדל הוא שהיפניות זה מכונות שמכונות מייצרות והארופאיות זה מכוניות לאנשים. בעצמך אתה אומר שהגולף רכב נפלא שאתם מאוד נהנים ממנו. לדוד שלי יש אינפיניטי קופה וכמה שהמנוע רצחני, אין לרכב הזה נשמה או אופי. סתם מכונית מהירה.

הרכב של אבא, אבל הוא שוקל באמת אולי לעשות טרייד אין והוא מוכן להוסיף עוד 10-15 אלף אולי למשהו יפני, והקטע הוא לא רק התקלות שצצות פה ושם, תכלס, אולי הכמה בעיות היחידות שהיו לי באוטו זה הפנס, סלילי הצתה, ורדיו שאותו החליפו בזמן האחריות.

הצעקה היותר גדולה היא הטיפולים, אשכרה אני לא יוצא מטיפול קטן בפחות מ 1000 שקל, טיפול גדול יכול להגיע חופשי ל 2-3K

בכל אופן, אתמול נסעתי על טויוטה קורולה חדשה, וגם אבא שלי נסע עליה.

הוא אמר לי, תניע תניע את הגולף מהר, אם כל הקושי שבדבר, אני מאמין שבסופו של דבר הנוחות ואיכות אולי מתעלה על ההוצאות.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אם אבא שלך מתעקש לטפל במוסך היבואן (על אף שהשירות לא טוב והמיקצועיות לא בשמיים לדבריך), אז שיהיה מוכן ושלם עם כך שהוא ככל הנראה משלם וימשיך לשלם פי-2 לפחות ממה שהיה משלם במוסך מורשה רגיל.

פורסם
סלילי הצתה אולי לא, אבל מנועים, מחשבי מנוע, סעפות פליטה , ממירים קטליטים זה בוודאות הוחלף במיוחד בקורולות מודל 2003 - 2005.

הסגידה שלך ליפנית פשוט מביכה , במיוחד אותך, ביצועי הרכב, יכולות, התאמה לצרכים, נדא , העיקר שיהיה יפני...

מענים איך תגיב לעובדה שטויוטה הביאו בתקופה מסוימת קורולה עם מנועי דיזל של PSA ,האם לפתע הקורולה הפכה להיות חרא של אוטו כיוון שיש לה מנוע צרפתי ??

+1

רק שכחת ברשימה גם את הדשבורדים שנסדקים בלנד-קרוזר (http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=409506 ). אה, אבל הסלילי הצתה בסדר...:?

mx-5, audi a4, alfa 159.

פורסם

אני מבין שהשיקול היחידי שלך הוא כלכלי.

אם תעשה חישוב פשוט תגלה שהכי זול זה להמשיך להחזיק את הרכב שלך במקום להוסיף עוד 15K על רכב אחר (אגב, כנראה שלא תקבל מחירון על הגולף, אלא לא מעט פחות. השוק על הפנים).

אנשים לא יודעים או פשוט מחליטים להתעלם, אך ההוצאה הכבדה ביותר (BY FAR!!) באחזקת רכב היא ירידת הערך. מה זה עוד 1,000-2,000 ש"ח בשנה (תזכור שגם ברכב אחר יש בלאי והוצאות אחזקה ולכן צריך לבחון את הדלתא) למול ירידת ערך של אלפים רבים בכל שנה?

אני למשל מחזיק בשני רכבים אמינים מאוד מייצור 2007, שאומנם לא נזקקו להוצאות אחזקה רבות, אך ירידת הערך שלהם בשנה החולפת "עלתה" לי בהרבה למעלה מ-10,000 ש"ח לכל רכב. כאן טמון הכסף הגדול; לא בעוד טיפול או בהחלפת פנס.

• תוכן חדש...