Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5314 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני מבין שהשיקול היחידי שלך הוא כלכלי.

אם תעשה חישוב פשוט תגלה שהכי זול זה להמשיך להחזיק את הרכב שלך במקום להוסיף עוד 15K על רכב אחר (אגב, כנראה שלא תקבל מחירון על הגולף, אלא לא מעט פחות. השוק על הפנים).

אנשים לא יודעים או פשוט מחליטים להתעלם, אך ההוצאה הכבדה ביותר (BY FAR!!) באחזקת רכב היא ירידת הערך. מה זה עוד 1,000-2,000 ש"ח בשנה (תזכור שגם ברכב אחר יש בלאי והוצאות אחזקה ולכן צריך לבחון את הדלתא) למול ירידת ערך של אלפים רבים בכל שנה?

אני למשל מחזיק בשני רכבים אמינים מאוד מייצור 2007, שאומנם לא נזקקו להוצאות אחזקה רבות, אך ירידת הערך שלהם בשנה החולפת "עלתה" לי בהרבה למעלה מ-10,000 ש"ח לכל רכב. כאן טמון הכסף הגדול; לא בעוד טיפול או בהחלפת פנס.

מסכים לגמריי!

בגלל זה אני תמיד נדהם מהאנשים שרוצים לקנות מרצדס ב-200-300 אלף, ושואלים לגבי צריכת דלק... :roll:

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מבין את פותח השרשור, כל פעם לגלות איזה הפתעה מהרכב, להגרר למוסך ולהרגיש שמסרת את האוטו לחוטבי עצים ועוד לשלם על זה באלפי שקלים.

אני מדבר מניסיון שלי בלבד עכשיו, כן?

אצלנו במשפחה עברו צרפתיות במשך כמעט 20 שנה. כמעט תמיד נקנו חדשות מהחברה וטיפלנו בהם רק במוסך המרכזי.

זה לא ממש עזר, אכלנו מהם מרורים רבים. תקלות שלפעמים כוסו במסגרת האחריות ולפעמים לא, אבל לא אמורות לקרות.

לפני ארבע שנים בערך, באקט מחאתי (נשבר הז^ן, הרגשנו כמוך בערך) כל המשפחה עברה ליפניות/קוראניות. 2 חדשות מהחברה ו 2 מליסינג.

נכון, הריפוד פחות נעים וגם מרגישים קצת יותר את הבורות בכביש - אבל... מאז הרכבים נכנסים למוסך אך ורק לטיפולים שגרתיים.

אגב, אחי שדווקא נשאר נאמן לפאסאט שלו, כבר החליף קרטר שמן 3 פעמים מאז :).

זהו. את המסקנות שלך תסיק לבד.

אני במקומך הייתי מחליף ליונדאי/קיה מהשנה שנתיים האחרונות.

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם
אני מבין שהשיקול היחידי שלך הוא כלכלי.

אם תעשה חישוב פשוט תגלה שהכי זול זה להמשיך להחזיק את הרכב שלך במקום להוסיף עוד 15K על רכב אחר (אגב, כנראה שלא תקבל מחירון על הגולף, אלא לא מעט פחות. השוק על הפנים).

אנשים לא יודעים או פשוט מחליטים להתעלם, אך ההוצאה הכבדה ביותר (BY FAR!!) באחזקת רכב היא ירידת הערך. מה זה עוד 1,000-2,000 ש"ח בשנה (תזכור שגם ברכב אחר יש בלאי והוצאות אחזקה ולכן צריך לבחון את הדלתא) למול ירידת ערך של אלפים רבים בכל שנה?

אני למשל מחזיק בשני רכבים אמינים מאוד מייצור 2007, שאומנם לא נזקקו להוצאות אחזקה רבות, אך ירידת הערך שלהם בשנה החולפת "עלתה" לי בהרבה למעלה מ-10,000 ש"ח לכל רכב. כאן טמון הכסף הגדול; לא בעוד טיפול או בהחלפת פנס.

איבדתי כבר 70 אלף ש"ח משווי הרכב.

הרכב עלה לי כמעט 140 אלף ש"ח +-

היום הוא שווה 73

בטרייד אין מוכנים להביא עליו 69

אבל לא אכפת לי מהירידת ערך בסופו של דבר, אתה קונה רכב בשביל לנסוע עליו, לא לחשוב מתי למכור אותו ואיך להרוויח מזה.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אתמול התחלתי לכתוב תגובה שבטוח הייתי מקבל עליה אזהרה או הרחקה מהפורום ולכן מחקתי אותה.

מכיוון שהעלית את הנושא אני ארשה לעצמי להגיב. מה ההיגיון בלבכות על 2,000 שקל תיקונים אבל לא להתייחס לירידת ערך של 14,000 שקל בשנה?

ההיגיון הוא שהרכב לא שלך אלא של אביך ואתה לא מפסיד את ירידת הערך.

בגלל זה אני תמיד נדהם מהאנשים שרוצים לקנות מרצדס ב-200-300 אלף, ושואלים לגבי צריכת דלק... :roll:

כשאני כתבתי את זה פה בפורום לפני חודש אנשים צעקו עלי. רכב כזה מפסיד 20-30 אלף בשנה אבל צריכת דלק מפריעה לכם? הכל בשל תרבות השופוני.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אתמול התחלתי לכתוב תגובה שבטוח הייתי מקבל עליה אזהרה או הרחקה מהפורום ולכן מחקתי אותה.

מכיוון שהעלית את הנושא אני ארשה לעצמי להגיב. מה ההיגיון בלבכות על 2,000 שקל תיקונים אבל לא להתייחס לירידת ערך של 14,000 שקל בשנה?

ההיגיון הוא שהרכב לא שלך אלא של אביך ואתה לא מפסיד את ירידת הערך.

כשאני כתבתי את זה פה בפורום לפני חודש אנשים צעקו עלי. רכב כזה מפסיד 20-30 אלף בשנה אבל צריכת דלק מפריעה לכם? הכל בשל תרבות השופוני.

האמת שציטטתי כאן את המילים של אבא שלי.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
מסכים לגמריי!

אל נא תעשה הכללות..

יש השואלים לגבי צריכת דלק ברכבי יוקרה מסיבות שאינן כלכליות.

יש אנשים שדואגים לסביבה בה אנו חיים.

יש המנסים למנוע זיהום ככל שניתן ובה בעת להתפנק עם רכב יוקרתי.

איש איש באמונתו יחיה

פורסם

היום הוא שווה 73

אבל לא אכפת לי מהירידת ערך בסופו של דבר, אתה קונה רכב בשביל לנסוע עליו, לא לחשוב מתי למכור אותו ואיך להרוויח מזה.

אתה רציני???????

אתה מתלונן (בצדק) על עלות החלפת פנס ומצד שני אתה אדיש לירידת ערך של למעלה מ-15K בשנה?

אתה כותב "אבל לא אכפת לי מהירידת ערך בסופו של דבר, אתה קונה רכב בשביל לנסוע עליו, לא לחשוב מתי למכור אותו ואיך להרוויח מזה" - אז למה תפיסת עולם זו אינה תופסת אצלך לגבי עלות אחזקה?

אני לא מצליח להבין אותך. זה כמו לא מעט אנשים שמתעניינים ברכב שעולה הון ושואלים לגבי צריכת דלק, כאילו עוד 200 ש"ח בחודש זה מה שיהרוג אותם ולא 1000-2000 ש"ח ירידת ערך בחודש.

פורסם

חברים לא לריב-אבל.

אתם מדברים על החלפת חלפים ותיקונים -מחיר כזה ומחיר כזה.

"חוטי הצתה בלאי טבעי חמש שנים".

המעניין שאני לא מכיר את הדברים האלה באמת.

החזקתי בעבר סובארו אימפרזה ובמשך 5 שנים עם נסיעה של 100K החלפתי

חישן אחד ומדחס מזגן אחד.

החזקתי 8.5 שנים מאזדה לאנטיס 1800 "מושמצת -עליה נסעתי 150K ק"מ

החלפתי רק 2 אלטרנטורים.

נוסע כרגע על סוזוקי SX4 -כחצי שנה.לא החלפתי דבר.

המחשבה שלך בכוון יפנית היא נכונה.(מאזדה 3 טיוטה קורולה ,סוזוקי SX4 עם 120 כ"ס, הונדה סיוויק,מיצובישי לנסר 1800)

אולי היפניות לא נוחות כמו הצרפתיות ולא שיקיות כמו האיטלקיות ובטיחותיות כמו הגרמניות(לא בטוח).

אבל הן אמינות מאוד(ודי עם סיפורי בוצה...)

ירידת הערך ביפניות בודאות נמוכה יותר.

וזה כל הסיפור.

סוזוקי SX4 2008

דייהטסו סיריון2008

דייהטסו YRV-נמסר לביתי.

פורסם

היום הוא שווה 73

קודם כל, לפי מחירון יד-2 הרכב שלך שווה 70K ש"ח (לפני שקלול), טרייד ב-69K זה לא רע בכלל.

אני יכול להבין את התסכול על התקלות, ברכב חדש יחסית, ושעלה לכם הון לא מבוטל, זה לא נחמד לגלות תקלות.

לעמית לעבודה יש ג'טה בת שנתיים וקצת, שלפני חצי שנה בערך נתקע עם הרכב והחליפו לו מחשב גיר (עלות - 15K ש"ח:shock:), זה בהחלט לא משהו שציפה לו ברכב חדש!

הוא עדיין מאוד מרוצה מהרכב, אך חושש להחזיק אותו מעבר לתקופת האחריות ולכן מוכר אותו בקרוב (לפי דבריו, הרכב הבא שלו כבר לא יהיה VW).

עם זאת, התקלות שלך ממש לא מצדיקות החלפת רכב.

אם תחלק את עלות התקלות על פני חמש שנים (גיל הרכב) תגלה שהן בטלות בשישים.

מצד שני יש את ירידת הערך של הרכב, וזו של הגולף פשוט גבוהה.

לדוגמא, אם הייתם רוכשים הונדה סיוויק שנת 2007 בזמנו, כיום היא הייתה שווה בערך 13K ש"ח יותר מהגולף שלכם.

ובנוסף, מחיר ההונדה בזמנו היה במבצעים בערך 130K ש"ח, כלומר 10K ש"ח פחות מהגולף.

כלומר יוצא שהוצאתם על עלות הרכב למשך חמש שנים (ללא אחזקה) כ 23K ש"ח יותר מעלות הונדה סיוויק, וזה כבר הרבה כסף.

זה יוצא בערך 5K ש"ח לשנה, סכום לא מבוטל.

תוסיף לזה עלות ביטוח זולה יותר להונדה, עלות אחזקה זולה יותר (יש לנו הונדה 2007 ועד היום אף תקלה) וקיבלת רכב הרבה יותר זול.

בנוסף, אני מניח שקצת יותר נעים למכור סיוויק 07 מאשר גולף 07, אבל עדיין אין לי ניסיון מכירה של אף אחת מהן, אז זו הנחה בלבד.

לגבי נוחות, אני לא חושב שהגולף היא שיא הנוחות, היא מעודנת ואיכותית, אך גם נוקשה יחסית (נוחות גרמנית), דיי דומה לסיוויק (גם היא נוקשה יחסית).

אני מניח שמה שהפריע לאבא שלך בקורולה החדשה זה בעיקר איכות החומרים ועיצוב הפנים שמרגיש פשוט יותר מהגולף.

הייתי מציע לו לבחון את הסיוויק במקום, יש סיכוי שהוא יותר ייתחבר אליה.

במחיר של 90-95K ש"ח נכנסת סיוויק LS 09 ואפילו סיוויק היברידית שנת 08, אומנם לא תתקדם בשנתון בהרבה אך תתקדם באמינות עם סחירות טובה יותר וירידת ערך נמוכה יותר ואפילו חיסכון בדלק.

נ.ב, לגבי עלות הטיפולים, גם במוסך יבואן הונדה הם לא זולים במיוחד, זה המצב כמעט בכל מוסך יבואן, אך ההבדל מסתכם בעוד 500-700 ש"ח בשנה, אם זה עושה חם בלב לאמא שלך אז לא הייתי מוותר על זה.

• תוכן חדש...