Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רוצה להפוך את זה לעוד ויכוח על יוקר המחייה בישראל ובלה בלה.

אבל יש לי ויכוח עם חבר שלטענתו, סטודנט ממוצע שחי לבד וצריך לשלם שכר לימוד, יתקשה הרבה יותר לעשות את זה מאשר אותו סטודנט באותם תנאים רק בשנות ה-90 המוקדמות?

*הסטודנט יוצא צבא(מציין זאת רק בגלל ענייני הפיקדונות השונים)

למי יהיה יותר קל לפי דעתכם ונסיונכם?

פורסם

בשביל לעשות השוואה רצינית באמת צריך לקחת את כל המשתנים, וזה דורש לא מעט עבודה.

סתם דוגמה, בשביל לסבר את האוזן:

בשנות ה-90' המוקדמות לא היו פלאפונים ולא היו חבילות גלישה מהטלפון הנייד.

עזוב, בכלל לא היה אינטרנט. :-)

עכשיו לך תשווה בין מה שנחשב אז לסביר מבחינת איכות חיים לבין מה שנחשב סביר היום,

ותגיע די מהר למסקנה שהדרישות השתנו לגמרי ולכן ההשוואה בעייתית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

עוד דוגמא, כשהתחלתי ללמוד באונ' ת"א ב-88' רוב הסטודנטים הגיעו באוטובוס. מי שהיה מגיע ברכב בד"כ היה מעמיס עוד 3-4 חבר'ה. באותם ימים שהייתי בא עם הרכב (ולא הרגשתי צורך בכך כל יום, בעיקר בימי חמסין או גשם) לא היתה בעיה לחנות בכורכר של שייח מוניס או אפילו בחניון הגדול הבודד שהיה בצד שלנו (היה עוד אחד על רח' קלאוזנר). כשסיימתי ב-92' חניה התחילה להיות בעיה.

היום - יש באוניברסיטה פי 4 מקומות חנייה, כל שייח מוניס היא חניון אחד גדול. ועדיין בקושי מוצאים מקום, ודאי לא ברחוב - ואני בטוח שאם הייתי צעיר שמתחיל ללמוד הייתי מתבאס מאוד להגיע באוטובוס.

עליית יוקר המחיה נובעת במידה רבה מעליית רמת החיים וליתר דיוק - עלייה במה שאנשים מתיחסים אליו כרמה המינימלית של פינוקים שהם דורשים לעצמם. לא אומר שזה רע, אנחנו לא חיים בשביל לסבול אלא בשביל להנות. אבל זה משתנה שצריך להביא בחשבון.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

הכותרת קצת מטעה, לא התכוונתי כ"כ לאיכות החיים, אלא רק מבחינה כספית.

חבר שלי טוען שהיום בילתי אפשרי לבנאדם ללא חסכונות, לגור לבד וללמוד(בהנחה שהוא עובד משרה מלאה בעבודת סטודנט ממוצעת) והוא חייב לקבל תמיכה מההורים, ולפני 15-20 שנה זה כן היה אפשרי.

אני טוען שזה בדיוק הפוך, שפעם זה היה קשה באותה מידה, אם לא קשה אפילו יותר.

מישהו אולי זוכר פחות או יותר פרמטרים של מחיה ומשכורות באותה תקופה?

פורסם

לא ידוע לי על איזה שהוא סטודנט שהצליח לגור לבד בשנות ה-90',

גם אז וגם היום גרים במעונות או שוכרים עם שותפים או מסתדרים איך שהוא.

רצוי תמיד לחסוך קצת לפני תחילת הלימודים, אפילו במאה ה-18.

בקיצור, לא רציני.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
הכותרת קצת מטעה, לא התכוונתי כ"כ לאיכות החיים, אלא רק מבחינה כספית.

כוונתך ל"רמת חיים".

השאלה היא מה הדרישות שלך. תמיד היו אלה ששכרו את הדירה היוקרתית ונהגו ברכב חדש, והיו אלה שהמשיכו לגור בבית ההורים או הצטופפו במעונות הזולים ביותר ונסעו בטרמפים.

כמובן שיש הוצאות שלא היו בעבבר - כמו טלפון או סלולר (להזכירכם - בסוף שנות ה-80 עדיין היה צורך להמתין חודשים ושנים להתקנת קו טלפון, שלא לדבר על הסלולר שהיה לעשירים ביותר בלבד), והאינטרנט היה רשת בין-אוניברסיטאית, לא משהו שאדם מן היישוב היה מתחבר אליו מביתו.

מצד שני - יש הוצאות שנעלמו. למשל - ספרי לימוד. אישית הואתי אלפי דולארים (במחירי סוף שנות ה-70) תמורת ספרי לימוד. בני הסטודנט מעולם לא רכש ספר - הכל נמצא או באינטרנט או בספרים המושאלים על ידי ספריית הפקולטה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חבר שלי טוען שהיום בילתי אפשרי לבנאדם ללא חסכונות, לגור לבד וללמוד(בהנחה שהוא עובד משרה מלאה בעבודת סטודנט ממוצעת)

אני מכיר מישהי שעלתה לארץ לבדה, שמלבד שכר לימוד, שמשולם לה ממלגה, היא מממנת את עצמה לחלוטין (עובדת משמרות ולומדת) והתגוררה לבד (דירת חדר). יש לה כל מה שצריך (לפטופ, סלולרי, בגדים, אוכל, אפילו בילויים), אין מה שלא (טלוויזיה).

אם תביא בחשבון שגם שמי שאין לו מלגה יכול להשתמש בפקדון לשלם את הלימודים... אני חושב שאפשר לטעון שזה אפשרי. כמובן שגם לא חייבים לגור לבד ואפשר לגור גם בדרום ת"א עם שותפים.

אבל להגיד לך שזה קל, ללמוד מלא ולהחזיק עבודה במשמרות (ושתי עבודות בחופשת הקיץ), להגיע לכל מקום באוטובוסים וכו'... זה לא קל. זה בטח לא קל אחרי שיצאת מהבית של ההורים, שם היה לך רכב לשימושך ושאר פינוקים.

כשאתה מגיע ממסלול של עלייה - פנימייה - צבא (חייל בודד בקרבי) - לימודים, ועושה את זה לבד, כנראה שאתה פחות מפונק.

הכל עניין של פרספקטיבה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

זה דיון מאוד בעייתי מסיבה פשוטה:

כל אחד מגדיר לעצמו מהי רמת\איכות חיים.

עבורך להחזיק טלויזיה עם 300 ערוצים זה איכות חיים, עבור חרדי לא להחזיק טלויזיה זה איכות חיים.

רמת חיים ואיכות חיים זה מושגים שלפעמים נוגדים אחד את השני כי במטרה להגיע לרמת חיים לרוב אתה צריך לפגוע באיכות החיים שלך.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הדיון איננו מהי איכות חיים. השאלה היא האם סטודנט יכול לכלכל עצמו. התשובה, מהדוגמא שהבאתי (ויש לי לפחות עוד אחת), היא - כן!

טלוויזיה זה לא הכרח.

הדוגמא שהבאתי היא של סטודנטית שחיה בלי חסכים מהותיים. יש מדור, מזון, ביגוד, טלפון, מחשב, תחבורה (ציבורית).

קריעת תחת?

בהחלט.

לעבוד משמרות (הרבה סופשים) וללמוד תואר מלא זה לא פיקניק. אבל זה לגמרי אפשרי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• אחראי פורום
פורסם

גם אני מכיר מישהי, מאוד מקרוב, שמימנה בצורה שעופר מתאר דוקטורט ברפואה, עם מלגות חלקיות בלבד.

עבדה כמו מטורפת (לפי הלימודים ובמהלכם), בלי שקל מההורים. חיה ברמה סבירה לחלוטין ואפילו רכשה רכב קטן לקראת סוף הלימודים.

אפשרי. מאוד קשה, מתיש, לעיתים חיים מאוד מצומצם - אבל אפשרי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

אני חושב שזה גם שאלה של אופי.

יש אנשים שמתאים להם לחיות במעט ויש כאלה שיסבלו מזה (בעיקר נפשית).

אפשר לקרוא לזה פינוק ואפשר גם לא. הכל עניין של מי אתה מהיכן באת איזה אופי יש לך.

אם זה היה מתאים לכולם לחיות בצימצום ולעבוד וללמוד ביחד, אז אני מניח שהיו יותר סטודנטים וכו'.

על כל סיפור של אחד שעבד למד קרע את התחת יש לפחות סיפור אחד מהצד השני של אחד שניסה את כל אלה ולא הצליח.

אני לדוגמה ניסיתי בזמנו ללמוד ולעבוד ביחד. לא שילמתי שכר דירה כי גרתי אצל ההורים. שילמתי הלוואה לדו"ג ( ( שווי האופנוע היה 10000 ש"ח) דלק ביטוח, סיגריות וזהו בערך. הייתי צריך לנסוע ללימודים כל יום כמעט, מרחק של 30 קילומטר כל כיוון ועבדתי חצי משרה בתנובה מה שדפק לי את השכר כי אין שעות נוספות ומשמרות כמו שצריך וירדתי מ5000 פלוס ש"ח נטו ל1800.

הכסף פשוט לא הספיק לי, להורים לא היה איך לעזור, תחבורה ציבורית כמו שצריך לא היתה, וגם היום כ 7 שנים אחרי עדיין אין, ולמרות שהיו לי ציונים אחלה פשוט נאלצתי לוותר על הלימודים כי לא היה לי כסף.

אז עבדתי במקום מסודר, לא היו לי חובות חוץ מהלוואה, לא שילמתי שכר דירה, לא קניתי שום בגדים אבל 1800 ש"ח לחודש לא הספיקו להוצאות הקבועות שלי שהיו דלק ביטוח הלוואה סיגריות טלפון נייד וקצת אוכל פה שם.

אולי טעיתי, אולי עשיתי לא בסדר משהו, אולי הייתי צריך לחסוך, לפרוס את ההלואה ליותר זמן, אבל לא הצלחתי לחיות מ 1800 ש"ח וממש לא חייתי בפינוק, לא קניתי רכב יקר, לא אכלתי במסעדות שום כלום.

אולי אם לא הייתי לוקח הלוואה זה היה עובד בסדר אבל לא היתה לי ברירה כי לא היה לי איך להגיע ללימודים ולעבודה בזמן.

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

באמת שאני לא מבין את האנשים שממהרים לצאת מהבית של ההורים לפני שהם סיימו ללמוד לפחות, הרי זה פותר לכם המון בעיות, כלומר פחות שעות עבודה,יותר זמן ללימודים לא צריך לייצר לעצמך חובות ואיפילו ניתן להחזיק רכב צנוע. שוב כול אחד לפי שקוליו אין לי בעיה בכלל עם כול אותם אנשים, אבל לדעתי זה עדיף ,אז עוד שנה שנתיים אפילו 4 תשאר עם ההורים,זה לא עושה אותך פחות גבר.

אני אישית לומד ,עובד , וחי עם אמא שלי. לא רק שיש לי כסף לצאת סופשים, אני גם מחזיק רכב לא זול בכלל, למי שלא יודע וולוו S80 T6 ומסתדר לא רע בכלל . אה ואיפילו זמן לחברה יש לי! :lol:

If you're a DJ, whether you're a local DJ or a superstar, if you pull a crowd and you give people a great night with your music then you're #1 anyway. Armin van Buuren

• תוכן חדש...