Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו 1.2 - צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5311 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הילוך 5 ב 55 קמש??

לא יודע לפי מה מחשב מורה את זה,אך בכול רכב זה גורם עומס על מנוע,באיזה סלד אתה נמצא?

2.2 סל"ד

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהמשך לאיתמר: מה שטוען מחשב הדרך לא מעניין אף אחד. או-קיי?

נתון אמין של צריכת דלק אפשר להשיג רק בשיטת המילוי/איפוס מונה הכוללת

ח-ז-ר-ה ע-ל ה-נ-י-ס-ו-י לשם הקטנת הטעות הסטטיסטית.

לא רוצה לשמוע על "פסים" במד,

לא מעניין אותי מה טוען מחשב הדרך

ולא מעניין אותי מה יצא במיכל הדלק הראשון.

רק תוצאה של כמה מדידות רצופות, עם שיקלול בהתאם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כן גם אני הייתי מופתע מזה שהוא מורה להחליף להילוך חמישי, אבל סל"ד של מעל 2000 זה די סביר ויש לזכור שזה מכוון לחיסכון בדלק. אני לא רואה עם זה שום בעיה.

פורסם

מאוד מוזר,וכמה הסלד אז ב100 קמ"ש?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אני מנהל קובץ אקסל מפורט ושומר כל חשבונית מהיום שקיבלתי את הפיקנטו. תנאי נסיעה אשדוד - ראשון לציון - אשדוד. עומד ברמזורים בתוך העיר. בערך 80% מהנסועה בינעירוני. צריכת דלק עומדת על 1:16. אנשים או שלא יודעים לחשב או מסתמכים על מחשב דרך סופר אופטימי או שקרנים. בנוסף אנשים לא יודעים להגדיר נכון תנאי נסיעה. כלומר קיים פער אדיר בין נסיעה עירונית באשדוד ובין נסיעה עירונית בתל אביב.

פורסם

אני מנהל קובץ אקסל מפורט ושומר כל חשבונית מהיום שקיבלתי את הפיקנטו. תנאי נסיעה אשדוד - ראשון לציון - אשדוד. עומד ברמזורים בתוך העיר. בערך 80% מהנסועה בינעירוני. צריכת דלק עומדת על 1:16.

עצוב שזה לא כל כך רחוק מהנתוני צריכה של ה-206 שלי (שאוכלת בנסיעה בין עירונית 1:15.8 ).

כל הרעיון של רכב עם מנוע ליטר זה שהוא יאכל פחות... ועם כל הכבוד 1:16 לא מצדיק מנוע ליטר.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

אם צריכת דלק היא השיקול היחיד ברכישת רכב (דרך אגב בדרך כלל לא שיקול חשוב כמו שעושים ממנו) אתה צודק. אני רכשתי רכב מיני כי העדפתי לקבל רכב חדש על פני רכב משומש. החיסכון הכולל בעלויות אחזקה בהחלט מצדיק מנוע ליטר.

פורסם
אני מאוד שמח שלאיתמר נשבר הפין לקרוא שטויות של אנשים. עם כל הכבוד, התגובה לך מאוד ילדותית ולא הייתי מצפה לשמוע דבר כזה ממך.

המדידה שלי נעשתה על ידי מחשב הדרך וזה נאמר במפורש מס' פעמים. מישהו שאל לגבי רכב שנוסע בפקקים ובפרט בחיפה? מאיפה הבאת את זה בכלל??? הבחור(בוריס פותח השרשור) שאל אנשים בעלי רנו קליאו לגבי צריכת הדלק שלהם, ואני בתור אחד כזה הגבתי. 600 ק"מ של נסיעה כבר, איפסתי את מחשב הדרך בתדלוק והתוצאה עומדת על 6.3 ליטר ל100 ק"מ. אם אתה מאמין\לא מאמין\נדמה לך שאני כאן כדי לייפות את המציאות זה כבר בעיה שלך-תטפל\לא תטפל בזה כרצונך. נוכחת לתוצאה שעוד אנשים בעלי רנו קליאו סיפרו על צריכה דומה.

ובלאק ג'וקר, אני עכשיו בהרצה ואני די מקשיב לנורת חיווי ההילוכים. ב55 קמ"ש היא "מבקשת" להעביר להילוך חמישי, והסל"ד אכן די נמוך שם אבל בהחלט לא קריטי, סביבות 2000 סיבובים לדקה. מדוע זה נראה לך לא חכם? יש משהו שאני לא יודע לגבי נסיעה ב2000 סל"ד בהילוך חמישי?

+1

היום הגיע הזמן למלא את המיכל בפעם השניה ואכן צריכת הדלק היתה 16 ק"מ לליטר ומס' הליטרים (47) התאים להפליא למחשב הדרך (750 ק"מ נסועה על 47 ליטרים).

הילוך 5 ב-55 קמ"ש או קרוב לזה אכן נשמע תמוה למי שלא נהג ברכב אבל הזכירו את זה כבר בעבר בכמה כתבות - הרכב לא מקרטע ונורית חיווי ההילוכים אף מראה זו. אני אישית מחליף במהירות קצת יותר גבוהה, לפחות כאשר אני מאיץ מחוץ לעיר.

פורסם
חישוב צריכת הדלק הוא פשוט ביותר. מתדלקים, מאפסים אודומטר. מתדלקים פעם הבאה, מוציאים חשבונית, מחלקים את מספר הק"מ שבאודומטר במספר הליטרים שבחשבונית. מאפסים וחוזר חלילה. אין יותר פשוט ויותר אמין מזה. מחשבי הדרך בד"כ מדייקים, אבל עדיין לדעתי עדיף חישוב ידני.

חייב לחלוק עימך על מחשבי דרך - לפני הקליאו נהגתי מאזדה 3 מהדגם החדש. לא פעם מחשב בדרך שיגע אותי לחלוטין. זה הקצין לפני חודש כאשר נסעתי לצפון וחזרה למרכז (יצאתי עם חצי מיכל ככל שאני זוכר). כשהגעתי לראשון הראה המחשב כי יש לי עוד 1 ק"מ (אחד!) לפני שאני מתחיל לנסוע על אדים. בתחנה לא נכנסו יותר מ- 44 ליטרים שהם 11 ליטרים נוספים אשר נשארו במיכל. לזאת אני לא קורה דיוק.

ברנו הופתעתי מהדיוק של המחשב.

פורסם

אני מנהל קובץ אקסל מפורט ושומר כל חשבונית מהיום שקיבלתי את הפיקנטו. תנאי נסיעה אשדוד - ראשון לציון - אשדוד. עומד ברמזורים בתוך העיר. בערך 80% מהנסועה בינעירוני. צריכת דלק עומדת על 1:16. אנשים או שלא יודעים לחשב או מסתמכים על מחשב דרך סופר אופטימי או שקרנים. בנוסף אנשים לא יודעים להגדיר נכון תנאי נסיעה. כלומר קיים פער אדיר בין נסיעה עירונית באשדוד ובין נסיעה עירונית בתל אביב.

איך אני 'חולה' על אלה שמחלקים ציונים (שקרנים) ללא הכרות עם האנשים. אני לא ידוע כשקרן, אני לא ילד (היום בן 42) ואני בטוח (בהשוואה של נתוני המחשב לנתוני התדלוק) שהנתונים נכונים לחלוטין.

אז בוא ננתח את הרכב שלך - איזה מנוע? אוט' או ידני?

בגדול, מניסיוני, מנוע קטן מידי (1000) ומהירות נסיעה גבוהה יחסית (100 וקצת יותר) תמיד תסתיים בצריכה יחסית גבוהה. מה לעשות אבל אין ניסים - המנוע עובד בסל"ד גבוה יחסית. כביש אשדוד תמיד גורם לרגל כבדה על הדוושה. הורד קצת את הרגל, סע 90 עד 100, האץ יותר בעדינות (הפסק לרדוף אחרי מכוניות ליסינג....) ואני בטוח שצריכת הדלק שלך תשתפר בעוד 1-2 ק"מ לליטר.

שוב, אף אחד לא אמר ולא טען שהוא מקבל צריכת דלק שכזו בתוך העיר (ואם כם כם אני מתפלא). הנסועה היא משולבת, ללא מזגן, כאשר מחוץ לעיר לא עולה על 95 קמ"ש.

פורסם

א. תקרא את הדיון מתחילתו. אנשים דיברו על 1:16 בעיר. 1:16 בנסיעה מעורבת זו תוצאה יותר הגיונית.

ב. אני לא אסע על 90 כדי לחסוך 50 שקל דלק בחודש. הבריאות הנפשית שלי שווה יותר.

ג. כאשר אנשים מדווחים על צריכת דלק יותר טובה מנתוני יצרן שהושגו בתנאי מעבדה הם נופלים לאחת מהגדרות הבאות:

1. לא יודעים לחשב

2. בודקים לפי מחשב דרך סופר אופטימי

3. שקרנים

4. שילוב סעיף 1&2&3

פורסם
א. תקרא את הדיון מתחילתו. אנשים דיברו על 1:16 בעיר. 1:16 בנסיעה מעורבת זו תוצאה יותר הגיונית.

ב. אני לא אסע על 90 כדי לחסוך 50 שקל דלק בחודש. הבריאות הנפשית שלי שווה יותר.

ג. כאשר אנשים מדווחים על צריכת דלק יותר טובה מנתוני יצרן שהושגו בתנאי מעבדה הם נופלים לאחת מהגדרות הבאות:

1. לא יודעים לחשב

2. בודקים לפי מחשב דרך סופר אופטימי

3. שקרנים

4. שילוב סעיף 1&2&3

1:16 זהו נתון באמת טוב יותר ממה שרנו הכריזה עליו, אם אגיע אליו אי פעם אני אדווח :)

אגב, גם אני נוסע בלי מזגן...

• תוכן חדש...