Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5202 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אחת התביעות ההזויות.

אני אחרי 11000 ק"מ עם הספארק שלי. נסיעה משולבת עירונית ובינעירונית (מלווה בפקקים של שעה ויותר בכביש החוף) יומיומית.

חברים, צריכת הדלק לא יורדת מ 1:15. ולא, לא מדובר בנסיעה של 80-100 קמ"ש והמבין יבין.

אני לא יודע מה הבחור עושה עם הרכב שהוא מגיע לצריכה של 1:12 :shock::shock: ?!

אולי הוא נוסע רוורס בעלייה וסוחב איתו עגלת סוס ?

לא מבין את זה...

בכל מקרה אני מרוצה.

הוא שאמרתי, צריכת דלק של ג'וק (לא, לא ניסן אלא המקור:-D), כזה ידני שסוחב איתו אדם- שניים, הגיוני שתהיה 1-15, 1-6 בשיוט רגוע. לא נראה לי שמישהו נוסע לאורך זמן על 80 בכביש מהיר.

בלי נסיון, אני מדגיש שוב, בלי נסיון אישי, אני מתקשה מאד להאמין שנסיעה ממוצעת עירוני/ בין עירוני תניב נתונים שמסתובבים סביב

20 קמ"ל. וזה בלי לקחת בחשבון שיש שוני בין נהגים.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה בולשיט, נתוני היצרן מדברים על 17 מייל לגלון בתנועה עירונית ו24 בין עירוני, ממוצע של 20 מייל לגלון.

אני עושה 13.5 מייל לגלון בתנועה עירונית ו16 בממוצע אבל בתנועה בין עירונית עם ממש מעט פקקים במשך 6000 מייל עשיתי 28 מייל לגלון בממוצע. שזה מעבר לפרסומי היצרן.

זה הכל תלוי באופי הנהיגה, אני חוליגן רוב הזמן.

זה לאינפיניטי.

בקאיימן מדובר על 19 בעיר 26 מחוץ לעיר ו21 משולב.

אם אני מאפס את המחשב לפני עליה לכביש המהיר אני עושה בערך 18, ממוצע בעיר ביום יום עומד על 13.5 כמו באינפיניטי. לפעמים אפילו פחות.

אז מה ? תביעה יצוגית?

haters will hate

פורסם
אנשים לא מבינים שזה רכב שמיועד לנסיעה עירונית ומשתמשים בו כדי לנסוע יום יום עשרות קילומטרים בין עירוניים.

זה רכב רועש, חלש, לא נוח, לא בטיחותי ולא מיועד לגמוע מרחקים כאלה, בטוח לא תתקבל צריכת דלק כמצופה.

בכלל נמאס לראות את הכרכרות האלה בנתיב השמאלי על 70 קמ"ש יוצרים שיירה אחריהם.

עד שנפטרים מאלטו, מגיע ספארק. כשנפטרים ממנה מגיעה i10, כשנפטרים מה i10 מגיע איזה נהג היברידית שנוסע 60 קמ"ש בשמאלי.

גם אם נוסעים באיטיות בימני זה גורם להרבה עקיפות ולעומס בשמאלי.

לא מבין מה הבעיה,אצלי הפנדה רואה כמעט ורק בין עירוני ועוד כבישים הררים.

ולמרות התנאים הקשים הצריכה היא בין 17 ל 17.5.

לא רק בעלי רכבי מיני נוסעים בנתיב השמאלי במהירות נמוכה.זה כבר קשור לנהג ולא לרכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
שלשום נסעתי על 85 בכביש החוף מחיפה לתל אביב וחזרה.

זה מפריע למישהו?

כמובן.

אגב, פעם עשיתי נהיגה סופר-עצבנית בפיאט פנדה לצורך כתבה. הילוך רביעי, מהירות מקסימלית לאורך כמה עשרות קילומטרים של כבישי הדרום העזובים. בסיום היא עשתה 1:9 בערך. אותה מכונית עושה בשיוט רגוע על 110 בהילוך חמישי בערך 1:20, ללמדכם על ההבדל...

צריך גם לזכור שבכבישים הרריים יש חשיבות גדולה לבחירת ההילוך הנכון. מי שלוחץ הרבה גז בהילוך גבוה מדי - מבזבז דווקא דלק ולא חוסך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

נכון, מה גם בהילוך שהוא גבוה מידי לעליה לא משנה גם גז תלחץ המהירות תרד, למנוע פשוט לא יהיה כוח. בגלל זה אני בעליות שקשה משתדל להיות בהילוך קבוע וסל'ד קבוע לאורך כל העליה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
נכון,מה גם בהילוך שהוא גבוהה מידי לעליה לא משנה גם גז תלחץ המהירות תרד,למנוע פשוט לא יהיה כוח.בגלל זה אני בעליות שקשה משתדל להיות בהילוך קבוע וסלד קבועה לאורך כול העליה.

אולי במנוע שלך אין כח - ישנם היום מספיק רכבים מודרנים שיש להם כח רב ואין להם בעייה לשמור על מהירות גבוהה גם בעלייה.

הבעייה שוב שיש "פקקים מקומיים" בגלל נהגים שמחליטים לנסוע לאט בנתיב שמאלי (וזה לא קשור לאיזה רכב יש להם או כמה הוא חזק) ואז נגרם פקק מקומי שגדל בזמן כי אנשים תקועים מאחור ומנסים לעבור. הבעייה שישנם נהגים שלא מגיבים להבהוב אורות או לצפצוף ונשארים בשמאלי לא משנה מה קורה ומאלצים את כולם לבצע עברה של עקיפה מימין.

את הנהגים הללו אני לא רואה שהמשטרה תופסת :(, אמת הם לא באותה הקטגוריה של המזגזגים שמסכנים את כולם אבל גם לתקוע אותך בפקקים קטנים לאורך הכביש ולגרום לך לעקוף מימין זו עברה שלצערי לא נאכפת (לפחות על פי רוב השוטרים)

קובי

:-)

פורסם

אם לא שמת לב הדיון מתמקד ברכבי המיני,ומה שנאמר גם הוא מתקשר לרכב מיני.

פורסם

החלטתי לבצע עוד בדיקה על הספארק שלי כמו בכל חודש רק שהפעם גם צילמתי .

אז ביום שבת נכנסתי לתחנת דלק ומלאתי מיכל מלא , נסעתי 4 ימים (60 קילומטר ביום ) לעבודה וחזרה ,מאלפי מנשה לתל אביב דרך

כביש 5 ואיילון כולל כמה נסיעות קצרות בישוב וכפר סבא .

התוצאות :

4 ימים 248.5 קילומטר ( תמונה 1) , נכנסתי לתחנת דלק ומלאתי שוב מיכל מלא השעון נעצר על 13.745 ליטר שהם 99.15 ש"ח

לאחר חישוב : 18.079 ק"מ לליטר

כמו שכבר אמרתי בעבר התוצאה הזו לא חדשה לי ובכל המדידות עד היום הרכב נתן תוצאות של בין 16.5 ל 18.5 ואני מודד דיי הרבה ומוכן לצלם שוב בעתיד .

לרוב המדידות מתבצעות אחרי שבוע כשעל מד המרחק 400 קילומטר בערך ...

אז נכון הסגנון נהיגה שלי הוא רגוע מאוד ואני לא לוחץ על הרכב , קניתי ספארק מסיבה וציפיתי למשהו מסויים ובצפיות האלו הרכב עומד מצויין , אני לא מרוצה מהמון דברים אחרים בו אבל על צריכת הדלק אין תלונות .

68007013.jpg

2011-11-29 21.02.40.jpg

2011-11-29 21.04.44.jpg

פורסם

אני מאמין שבית המשפט יבעט אותם מכל המדרגות, ובצדק.

אין ספק שלמפרסם (במקרה הזה יבואן רכב, אבל יכול להיות כל מפרסם אחר) יש אחריות בלעדית על המידע שהוא מפרסם. החוק היום מאוד מקשה על מפרסמים, שנדרשים לכתוב כמעט כל נתון מעניין ולא מעניין על המוצר שלהם.

אבל גם ללקוח יש אחריות רבה.

יבואני הרכב מעתיקים בקופי-פייסט את נתוני היצרן. הם לא ממציאים נתונים אישיים משלהם. נתוני היצרן נבדקים במעבדה בתקן אחיד.

אמת חושב מי שחושב שבין נתוני מעבדה למציאות אין כל קשר. אך הם נותנים מדד אחיד לכל היצרנים ואפשרות השוואה זהה ללקוח.

זו אחריות של הלקוח להבין שמה שנמדד בתנאי מעבדה סטרילית במפעל לא רלוונטי לפקק שהוא תקוע במרכז ת"א עם שלושה מבוגרים מאחור ומזגן בשיא עוצמה.

כדי שלא נהיה לקוחות עיוורים עלינו להקפיד שקניה של כל מוצר, ובהכרח קניה של מוצר יקר ומשמעותי כמו רכב, צריכה להיות

מלווה במחקר, קריאה, לימוד והבנה של החומר.

זו אחריות שלנו כלקוחות. אחרת נהיה לקוחות טפשים וחלשים.

פורסם

אומנם התביעה לא תחזיק מים, אך את הנזק התדמיתי לUMI היא כבר השיגה.

לדעתי זו הייתה כל מטרת הגשת התביעה.

אני מניח שהיה מו"מ בין מגיש התביעה לבין UMI עקב האכזבה שלו מהרכב (וכנראה שבמקרה שלו היא מוצדקת) ולאחר שאלו גלגלו אותו מכל המדרגות החליט לנקום בהם.

אם מטרתו הייתה לערער את נתוני צריכת הדלק אשר מפרסמים לגבי מכוניות המיני מסוג זה, הוא השיג אותה.

התביעה קיבלה חשיפה בתקשורת המקצועית וכתוצאה מכך קמו דיונים לגבי צריכת הדלק של המיני.

אפשר לראות גם שפתאום צצות כתבות (אשר מגיעות אפילו לחדשות בפריים טיים) אשר משוות את צריכת הדלק של מיני (לא רק ספארק) עם זו של רכב משפחתי רגיל בתנאים עירוניים (מגרש המשחקים של המיני, אשר רוב הרוכשים מיעדים אותה לעיר).

יכול להיות שזה צירוף מקרים, אך עדיין העיתוי מתאים.

ומשהו קטן למגיבים לטובת צריכת הדלק של רכבי המיני.

ככל הנראה אתם לא דוגמא מייצגת של שימוש ברכב עירוני מאחר ואתם עושים בו נסיעות ארוכות ובין עירוניות.

רוב האנשים עושים בו שימוש עירוני נטו, פקקים פלוס מזגן, הילוך ראשון-שני-ראשון, ולפעמים עם יותר מנוסע אחד.

רובם גם לא מוכנים לשנות את הרגלי הצריכה שלהם לטובת שיפור צריכת הדלק (כלומר לא ישנו את אופי הנהיגה באופן דראסטי).

לנסוע על כביש החוף 85 קמ"ש, כאשר המהירות המותרת היא 100 קמ"ש.. :shock:

בתנאים אלו המבחן שערכו בעיתון "אוטו" מייצג הרבה יותר.

בכל מקרה, כל הכבוד לתובע על היוזמה, הוא עשה שירות לציבור ואני מניח שהוא לא מתכנן על זכיה בכספים.

פורסם
אומנם התביעה לא תחזיק מים, אך את הנזק התדמיתי לUMI היא כבר השיגה.

לדעתי זו הייתה כל מטרת הגשת התביעה.

אני מניח שהיה מו"מ בין מגיש התביעה לבין UMI עקב האכזבה שלו מהרכב (וכנראה שבמקרה שלו היא מוצדקת) ולאחר שאלו גלגלו אותו מכל המדרגות החליט לנקום בהם.

אם מטרתו הייתה לערער את נתוני צריכת הדלק אשר מפרסמים לגבי מכוניות המיני מסוג זה, הוא השיג אותה.

התביעה קיבלה חשיפה בתקשורת המקצועית וכתוצאה מכך קמו דיונים לגבי צריכת הדלק של המיני.

אפשר לראות גם שפתאום צצות כתבות (אשר מגיעות אפילו לחדשות בפריים טיים) אשר משוות את צריכת הדלק של מיני (לא רק ספארק) עם זו של רכב משפחתי רגיל בתנאים עירוניים (מגרש המשחקים של המיני, אשר רוב הרוכשים מיעדים אותה לעיר).

יכול להיות שזה צירוף מקרים, אך עדיין העיתוי מתאים.

ומשהו קטן למגיבים לטובת צריכת הדלק של רכבי המיני.

ככל הנראה אתם לא דוגמא מייצגת של שימוש ברכב עירוני מאחר ואתם עושים בו נסיעות ארוכות ובין עירוניות.

רוב האנשים עושים בו שימוש עירוני נטו, פקקים פלוס מזגן, הילוך ראשון-שני-ראשון, ולפעמים עם יותר מנוסע אחד.

רובם גם לא מוכנים לשנות את הרגלי הצריכה שלהם לטובת שיפור צריכת הדלק (כלומר לא ישנו את אופי הנהיגה באופן דראסטי).

לנסוע על כביש החוף 85 קמ"ש, כאשר המהירות המותרת היא 100 קמ"ש.. :shock:

בתנאים אלו המבחן שערכו בעיתון "אוטו" מייצג הרבה יותר.

בכל מקרה, כל הכבוד לתובע על היוזמה, הוא עשה שירות לציבור ואני מניח שהוא לא מתכנן על זכיה בכספים.

אני לא רואה בזה שירות לציבור. אני רואה בזה צדקנות וטרחנות שמקורה ב"אכלו לי שתו לי". אני לא קראתי את כתב התביעה הספציפי (מישהו כאן כן קרא??) ולכן אני לא רוצה להפנות את דבריי כלפי התביעה הספציפית, אלא כלפי גישת הלקוחות שמעדיפים לעצום עיניים מאשר לבדוק את העובדות.

צרכנים כאלה, שחושבים שאפשר לתבוע כל פעם שהם בדיסוננס קוגניטיבי, הופכים מהם מאוד לצרחנים.

את צריכת הדלק "המשוערת ע"פ בדיקות מעבדה" לא המציאו אתמול, אלא ביום שהתגלגל האוטו הראשון על הכביש. נתוני צריכת הדלק של היצרן משרתים את יבואני כל העולם מאז ומעולם. אז הגיוני באמת שרק בישראל ורק בדגם מסוים התעוררה בעיה?

על הקופסא של המדפסת החדשה שלי כתוב שהיא יכולה להדפיס 2000 דפים עם ראש טיונר. אבל מאחר ואני נוהג להדפיס בעיקר מודעות אבל וגם סתם דפים מלאים בשחור להנאתי, הטיונר הספיק רק ל1200 דפים. כדאי לרוץ לתבוע ולעשות "שירות לציבור"??

פורסם

אם אתה חושב שחברת המדפסות שלך מבססת את מסע הפרסום שלה על חיסכון בדיו (ומסיבה זו רכשת אותה על אף שהיא נחותה משמעותית מהאופציות האחרות) ובפועל אתה לא מקבל חיסכון משמעותי בדיו על פני האופציות האחרות, אז כן, אני בהחלט חושב שכדאי שתידע את שאר הציבור.

כיום, כאשר חוק לשון הרע מאיים באופק, אני חושב שהדרך היחידה להזהיר את הלקוחות הפוטנציאלים היא בדיוק בדרך שהוא בחר!

אני רק יכול להניח שהוא פנה ל UMI לפני הגשת התביעה ואלו גלגלו אותו מהמדרגות.

ברור לי שהיבואן לא אשם בנתוני היצרן, אך זה לא משנה, הוא רק פקח את עיני הציבור, זה הכל.

פורסם
אם אתה חושב שחברת המדפסות שלך מבססת את מסע הפרסום שלה על חיסכון בדיו (ומסיבה זו רכשת אותה על אף שהיא נחותה משמעותית מהאופציות האחרות) ובפועל אתה לא מקבל חיסכון משמעותי בדיו על פני האופציות האחרות, אז כן, אני בהחלט חושב שכדאי שתידע את שאר הציבור.

לידע את שאר הציבור זה להביא לידיעת הציבור. לא ללכת לתבוע.

בשביל זה קיימים ערוצים רבים.

למשל זה.

כיום, כאשר חוק לשון הרע מאיים באופק, אני חושב שהדרך היחידה להזהיר את הלקוחות הפוטנציאלים היא בדיוק בדרך שהוא בחר!

בוא לא נערבב נושא בנושא.

שוב, יש את זה. להגיד (בצירוף הוכחות כמובן) שהנתונים שהיבואן פרסם אינם נכונים זה לא לשון הרע ולא הוצאת דיבה, משום שזה לא מכוון לאדם פרטי אלא למותג.

אני רק יכול להניח שהוא פנה ל UMI לפני הגשת התביעה ואלו גלגלו אותו מהמדרגות.

ברור לי שהיבואן לא אשם בנתוני היצרן, אך זה לא משנה, הוא רק פקח את עיני הציבור, זה הכל.

אם היבואן לא אשם, על מה הוא נתבע?

קשה לי להאמין שהתובע "נשכב על הגדר" למען טובת הציבור.

אני פשוט חושב שאנחנו, כצרכנים, צריכים לדעת להיות גם אחראיים, לא רק בכיינים.

אני מבין שגם אם אני אשתמש עד מחר בבושם/בשעון/בחולצה/בחדר כושר שהדוגמן בפרסומת מפרסם, אני לא אראה כמוהו.

לתבוע על זה לא יביא לידיעת הציבור שאני כנראה לא דוגמן על.

פורסם

לתבוע על זה לא יביא לידיעת הציבור שאני כנראה לא דוגמן על.

למה? אם תצרף תמונה ותדאג לפרסום בעיתון, אני בטוח שהציבור ידע את זה היטב :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• חודשיים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...