Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5201 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטח שמוסיפים הערה ליד נתונים צריכת דלק.

התביעה תיזרק לפח. יצרן בודק צריכת דלק ברכב לפי תקן אירופאי/אמריקאי. תקן אירופאי לא עודכן שנים רבות ויצרניות רכב למדו לנצל את הפריצות ועל ידי כך מצליחים להציג נתונים יפים. יבואן בסך הכל מציג נתונים שסופקו לו על ידי היצרן וגם את היצרן לא ניתן לתבוע כי הוא עומד בתקן. דרך אגב תקן אמריקאי מציג נתונים הרבה יותר קרובים למציאות.

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

משעשע.

בדיוק אתמול הצלחתי להגיע לצריכת דלק הכי טובה שהייתה לי בפיקנטו (ידנית) - 1:15.

90ק"מ בירושלים ועוד 360 מחוץ לעיר (ירושלים - חיפה וחזור)

הפיקנטו בדרך קבע בתוך העיר עושה לי 1:12...בנסיעה רגועה (עד כמה שאפשר מבלי להתגלגל אחורה)

אז מה? אם התביעה הזו תצליח אני מניח שאחת הרבה יותר גדולה תגיע לשולחני קאיה..

פורסם
לא לשכוח לא להאיץ - ואפילו לכבות מנוע - בירידה, זה תורם...

צחקת, נכון...?! אני מאוד מקווה שצחקת ושאנשים מבינים את זה... :shock:

פורסם

הוא צחק, אבל לפי דעתי הוא חייב לציין את זה, שכן ישנם גולשים בפורום שיקראו את זה ויקחו את "המלצתו" ויעשו זאת בכביש. אז כן, הוא צחק.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

על מה הוא מדבר איך הוא מצליח להגיע ל 1-12 , אני נוסע על הספארק קרוב ל 12 אלף קילומטר ובכל הבדיקות שעשיתי

( ואני עושה לא מעט ) אני מגיע לבין 16 ל 17 .

ברכב הזה צריך לדעת לנהוג זה לא מאזדה 3 שאפשר לשייט בה ב 120 קמ"ש המנוע הזה לא בנויי למאמץ כזה

אני אישית נוהג על 85 - 100 קמ"ש רוב הזמן נסיעה רגועה בלי להרביץ ומרוצה מאוד מהתוצאות.

מעבר לזה ידוע וברור שההצהרות של היצרן והתוצאות בפועל הן שמיים וארץ אבל עד להגיע ל 12 זה הזויי.

פורסם

אתה צודק,על רכבי מיני נוהגים קצת אחרת,יותר ברוגע ולכן מתקבלת צריכה מאוד טובה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
למה לחייב את היבואן לפרסם נתונים השונים מאלה אותם מפרסם היצרן? אין בזה כל הגיון. לא רואה הרבה סיכוי לתביעה הזאת ואופתע לרעה אם הבקשה לייצוגית תתקבל.

לגבי עמידה בנתוני היצרן - בצריכה העירונית של ה-156 2.5 הגעתי לזה קבוע (1/6) :lol:

אז מי מחזיק זוועה כזאת ? כולה 189 כ"ס ו 22 קג"מ.

מליבו עם 219 ו 30, וגם הרבה יותר כבדה (=מרווחת) עושה בעיר 7.

פורסם

לא יודע אם 1-12, אבל כל הנתונים האלו של 1-19,1-20 , נראים לי דיסוננס קוגנטיבי קשה של בעלי ספארקים שקנו את הרכב ועכשיו לא מתקרבים אפילו לצריכה הזאת.

אני נהג סופר רגוע, ומגיע עם הפוקוס שהיא כבדה ועצלה לצריכה ממוצעת של 1-11, 1-12 , אז עם מיני (אפילו לא סופר מיני)אוטומטית אני מאמין שאפשר לעשות קצת יותר. לא נראה לי שכמעט כפול.

ואם מישהו קונה רכב על סמך פרסומים של 1-19 ובאמת מאמין שזה מה שיצא- מגיע לו.

אני מגיע מעולם הסלולאר. זה בדיוק כמו שמפורסמים זמני ההמתנה של הסוללות בטלפונים. תמאי מעבדה. אין שום קשר ולו הקלוש ביותר בין מעבדה ומשתמש בשטח. אני תמיד אומר ללקוחות שלי, קחו מה שמפורסם בחוברת, חלקו לשניים, ותורידו 25%, זה מה שמקבל משתמש ממוצע (שוב, לא משתמש כבד!).

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

eransh1 טוב שלא הגזמת. נכון שבתנאי מעבדה הנתונים המתקבלים שונים וסוטים מהנתונים בשטח, זה ידוע ומקובל, השאלה עד כמה הסטייה באמת נחשבת מקובלת? 20%-25% סטייה בעיניי זה מקובל מהצהרות היצרן, אבל 40% זה הרבה!

אביא דוגמא אישית. אני נוסע באלטו ונתוני מעבדה מציגים צריכה של 25.5 ליטר לקילומטר בנסיעה רגוע בכביש מהיר. אני אגלה "סוד", כמה שלא ניסיתי לא הגעתי לצריכה כזו אף בנסיעות ארוכות לאילת ובחזרה (כמה וכמה פעמים). הכי הרבה שהצלחתי להוצי זה 21 קילומטר לליטר (שזה מצוין), קרי קיבלתי כ-20% סטייה מהצהרת היצרן.

אם אלטו שלי הייתי עושה 16 קילומטר לליטר בנסיעה רגוע שכזו בהחלט הייתי מתאכזב, כי ישנו פער ענק בין 25.5 קילומטר לליטר לבין 16 קילומטר לליטר!

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

לנסוע על 85-90 קמ"ש, בשביל לקבל צריכת דלק יותר טובה? לא, תודה.

אני מודה, שבעבר ניסיתי לשמור על מהירות של 90 קמ"ש בנתיב הימני, אך אחרי כמה ימים, נשברתי.

מצטרף לבעל הפוקוס, בתור בעלים של מנוע 1800 סמ"ק עם סה"כ 4 הילוכים אוטומטיים. אם אני מגיע ל-1/12 משולב, אז 1/15-17 באותם תנאים, לא צריכה להיות צריכת דלק לא הגיונית למיני. אגב, אני נוהג רגוע ומאיץ, יחסית(:)), בסבלנות, אבל לא יורד ממאה קמ"ש, בבינעירוני/מהיר.

צריכה משולבת של 1/12 במכונית מיני (1000-1200 סמ"ק), פשוט לא נשמעת הגיונית.

פורסם

Black Joker את הנסיעות שלי ביצעתי עם מזגן ועוד בן אדם אחד באוטו (סה"כ 2 אנשים) במהירות ממוצעת של 105-110 קמ"ש, אני בטוח שאם הייתי נוסע 85-90 הצריכה הייתה יותר טובה אבל גם אני לא מוכן ולא רוצה להזדחל!

Citroen C5 Aircross 1.5 BlueHDi/130 Feel

פורסם

רומן, עזוב כמה הכי דה בסט שקיבלת בצריכת דלק. מה הממוצע של הרכב שלך בצריכה?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אני פשוט לא מצליח להבין את התמימות של האנשים.

לא ברור שנתוני יצרן זה תנאי מעבדה?

הסיבה היחידה שמתייחסים לנתון הזה היא כדי להשוות בין רכב אחד לרכב אחר, די ברור שרכב שנתוני היצרן שלו מדברים על 1:12 יהיה חסכוני פחות (במרבית המקרים) מרכב אחר עם נתוני יצרן עם ממוצע של 1:18 למשל.

אין לתביעה כזו שום סוג של סיכוי מהסיבה הפשוטה שכתוב "בתנאי מעבדה".

אגב אני גם די בטוח שאם ממש להתאמץ אפשר גם להגיע ל1:10 ואף פחות מזה.

• תוכן חדש...