Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אנסה להסביר את שכתבתי בצורה עדינה יותר.

מוצר שיש לו אחריות ארוכה - היצרן שלו מאמין בו, ולכן מוצר שיש לו אחריות קצרה - היצרן שלו לא מאמין בו.

ולדוגמא: לפני כשנה שלחתי לשיפוץ מסרק הגה מקורי של הונדה סיויק 91 (יד ראשונה, 330,000 , הוחלפו סטרטר, מש' בלם מרכזית ומחשב מנוע בעברו). אחרי ארבעה חודשים הגיע זמן הטסט ונידהמתי לגלות שהמסרק נוזל (לשם השוואה - המקורי החזיק כ 20 שנה). פניתי למשפץ שאינני זוכר את שמו ואת תעסוקת אימו מטעמי נימוס, והוא ענה ששלושת חודשי האחריות פגו. בסופו של יום הוא נאות לחרוג מהנהלים הקבועים אצלו בעסק (ממש איזו 9000), והחליף לי לאחד אחר. אני מניח שאם היה משפץ אחד שנותן שנת אחריות ולא שלושה חודשים - אליו הייתי פונה.

ולעניין המצבר - מצבר שדולף עושה שמות ברכב, משחית צמות חשמל, גורם לריקבונות בשילדה. מצבר שנפרק מהר גורם לעומס על האלטרנטור, ועלול לגרום לכשל ומשם לטעינת יתר ומשם לנזק למחשבים ברכב. חוץ מזה, מצבר מאיכות טובה דועך לאט בד"כ, בעוד מצברי "יהיה בסדר" נוטים למות ללא התראה, וזה בד"כ קורה (ואת זה מרפי כתב) בדיוק כשחמתך צריכה טרמפ מביתך לביתה בסופו של סופשבוע ארוך. את כל אלה ראיתי, ובד"כ בשימוש במצברי "אצלינו-בחצר" או "אצל-אחי-על-המדרכה-מול-הבית".

רוצים לצ'נס על הרכב בשביל הבדל של 100-200 שקל?

לדעתי זו טעות, ולכן כתבתי את מה שכתבתי. סליחה מקרב ליבי לנפגעים משפת כתיבתי.

:shock:

פורסם

שמתי באוטו שלי מצבר של וורטה או וולטה, לא זוכר,מהיבואן בבש ב350 עם שנה אחריות, גם 55 הסטנדרטי..

פועל כמו שצריך, כבר חצי שנה לא צריך להוסיף מים לא כלום... כמו שצריך.

• ספונסר פורום
פורסם
מופיעה היום מודעה של אוטו דיפו שבה נאמר שהם מוכרים מצברים בקיבולת של 55 ו- 60AH עם חצי שנת אחריות ב-349 ש"ח.

האם מישהו התנסה עם המצברים הללו? ואם כן, מה חוות דעתו עליהם?

מאחר ואני לא אוביקטיבי לא אביע דעה אלא רק אזהה את המצבר:

מצבר זה הינו תוצרת וולקן והינו זהה למותג וולתא עם 12 חודשי אחריות.

טלרון מצברים בע"מ, המעיין 7 מודיעין.

טלפון 1-700-700-130

פורסם

מצבר של שנפ, שנה אחריות, הלך בדיוק ארחי שנה וחודשיים, החליפו בגלל האחריות לשנפ.

עוד כמה חודשים גם המצבר הזה יילך ואז שוב אלך להחליף באחריות, זה בטוח.

פורסם

ורטא כתב:

מצבר זה הינו תוצרת וולקן והינו זהה למותג וולתא עם 12 חודשי אחריות.

מתוך דבריו ניתן להבין שמדובר במצברים סבירים.

פורסם

במצברים - הכי זול זה הכי טוב, חפשו שרשור שלי בנושא שבו רכשתי ורטא כחול וסיימתי עם סטארט-אפ אחרי חצי שנה וגם זה כי עשו לי טובה ובעיקרון הייתי אמור לקבל במקומו מצבר משומש כלשהו.

פורסם

גם אני לא ממליץ על שנאפ המצבר שבק לי אחרי 11 חודש החלפתי אותו כי הוא עדין באחריות מבעל הרכב הקודם בחיים אני לא יתקרב לשנאפ אתם צודקים הכי טוב כמה שיותר זול מצבר זה נראה לי רק מזל

פורסם

מנסיון של שנתיים והרבה החלפות של מצברים, שנפ ירדו ברמה שהייתה להם לפני שנים אחדות, המון מצברים שמסיימים את חייהם פחות משנה, וולטה גם אותו הסיפור על כל המצברי חרטה של אוטו זיבו אני בכלל לא מדבר גם אם הם מחזיקים מעמד הם על הדרך מתחזקים את הקורוזיה ואכילה של כל מה שבאיזור המצבר. ורטה ובוש לעומת זאת לא נוזלים בדר"כ מחזיקים יפה.

• ספונסר פורום
פורסם

בישראל נמכרים כמעט מיליון מצברים בשנה

הניסיון הפרטי של כל אחד מאיתנו לא כלכך (בלשון המעטה) משקף את האמינות הסטטיסטית האמיתית של כל מותג.

הניסיון הפרטני של כל אחד פשוט לא מייצג, לא לטובה ולא לרעה.

יש פערים גדולים באיכויות בין המצברים השונים ועל כך יוכלו להעיד חשמלאים ומוסכים שעובדים אם יותר ממותג אחד ומוכרים עשרות ומאות מצברים בחודש.

התפיסה של לקנות הכי זול כי בלאו הכי זה לא משנה, נכונה אולי למי שאין לו מידע אחר, מי שמנסה להתעמק קצת יותר בטכנולוגיות השונות ומתיעץ עם בעלי מקצוע, מזהה במהרה את המותגים העדיפים.

שימו רק לב שהיועץ שלכם אוביקטבי ולא ממליץ על המותג היחיד שבמרכולתו.

יש בהחלט בשוק מצברים מעולים שנימכרים מסיבות שיווקיות שונות בזול מאד, ומאידך מצברים ממותגים מוכרים וידועים שאמינותם (הסטטיסטית) נמוכה והטכנולוגיה שלהם מפגרת.

יותר מכך לפעמים המותג אינו זהה ליצרן המצבר עצמו, לדוגמא:

חלק ממצברי וולטא לא מיוצרים בארץ והם בכלל מתוצרת FIAM שהינה חברה איטלקית גדולה ומכובדת.

חלק ממצברי שנפ בעבר יוצרו בקוריאה על ידי חברת אטלס שהיא בגודל של 25% מVARTA!, המצברים האלו דוקא נימכרו בזול למרות שהטכנולוגיה שלהם היתה מהמתקדמות בארץ.

טלפון 1-700-700-130

פורסם
אני אנסה להסביר את שכתבתי בצורה עדינה יותר.

מוצר שיש לו אחריות ארוכה - היצרן שלו מאמין בו, ולכן מוצר שיש לו אחריות קצרה - היצרן שלו לא מאמין בו.

ולדוגמא: לפני כשנה שלחתי לשיפוץ מסרק הגה מקורי של הונדה סיויק 91 (יד ראשונה, 330,000 , הוחלפו סטרטר, מש' בלם מרכזית ומחשב מנוע בעברו). אחרי ארבעה חודשים הגיע זמן הטסט ונידהמתי לגלות שהמסרק נוזל (לשם השוואה - המקורי החזיק כ 20 שנה). פניתי למשפץ שאינני זוכר את שמו ואת תעסוקת אימו מטעמי נימוס, והוא ענה ששלושת חודשי האחריות פגו. בסופו של יום הוא נאות לחרוג מהנהלים הקבועים אצלו בעסק (ממש איזו 9000), והחליף לי לאחד אחר. אני מניח שאם היה משפץ אחד שנותן שנת אחריות ולא שלושה חודשים - אליו הייתי פונה.

ולעניין המצבר - מצבר שדולף עושה שמות ברכב, משחית צמות חשמל, גורם לריקבונות בשילדה. מצבר שנפרק מהר גורם לעומס על האלטרנטור, ועלול לגרום לכשל ומשם לטעינת יתר ומשם לנזק למחשבים ברכב. חוץ מזה, מצבר מאיכות טובה דועך לאט בד"כ, בעוד מצברי "יהיה בסדר" נוטים למות ללא התראה, וזה בד"כ קורה (ואת זה מרפי כתב) בדיוק כשחמתך צריכה טרמפ מביתך לביתה בסופו של סופשבוע ארוך. את כל אלה ראיתי, ובד"כ בשימוש במצברי "אצלינו-בחצר" או "אצל-אחי-על-המדרכה-מול-הבית".

רוצים לצ'נס על הרכב בשביל הבדל של 100-200 שקל?

לדעתי זו טעות, ולכן כתבתי את מה שכתבתי. סליחה מקרב ליבי לנפגעים משפת כתיבתי.

:shock:

עומס על האלטרנטור או עומס על המיישר ...?

פורסם
למרות ההערה של קודמי, שהוא מומחה לכל דבר ועניין וכבודו במקומו מונח!!!

אני מזה 10 שנים משתמש במצברים הללו מאוטו דיפו - HI-ENERGY ובגלגול הקודם בשם קיקיוני אחר.

זולים - כמו שתארת.

אף אחד לא הלך לי לפני שעברו 4 שנים.

אני מעריך שהשתמשתי בכ6 מצברים כאלו ברכבים של המשפחה (רכבי בנזין עם מנוע עד 1800 סמ"ק).

אין לי מילה רעה להגיד עליהם, נהפוך הוא - אני ממליץ לכל חבריי ברגע שנגמר להם המצבר.

מצברי HI-ENERGY אלו מצברי ורטא - אותו מצבר רק עם שם וצבע אחרים, כאשר השיקול הוא שיווקי בלבד.

כמובן שהאחריות קצרה יותר, אולם לפי מנכ"ל יבואני ורטא, המצבר הוא אותו מצבר ולכן אם הוא שירת אותך נאמנה, אין זה פלא

• ספונסר פורום
פורסם
למרות ההערה של קודמי, שהוא מומחה לכל דבר ועניין וכבודו במקומו מונח!!!

אני מזה 10 שנים משתמש במצברים הללו מאוטו דיפו - HI-ENERGY ובגלגול הקודם בשם קיקיוני אחר.

זולים - כמו שתארת.

אף אחד לא הלך לי לפני שעברו 4 שנים.

אני מעריך שהשתמשתי בכ6 מצברים כאלו ברכבים של המשפחה (רכבי בנזין עם מנוע עד 1800 סמ"ק).

אין לי מילה רעה להגיד עליהם, נהפוך הוא - אני ממליץ לכל חבריי ברגע שנגמר להם המצבר.

מצברי Hi Energy הינם מתוצרת וולתא (ישראל) ולא תוצרת VARTA.

לענין המסורת הטובה של מודלה באוטודיפו - מותג Hi Energy החל באוטודיפו רק ב 2008, לפני כן נימכרו מצברי VARTA ו SPARK (מותג מבוסס מצבר TAB של טלרון)

טלפון 1-700-700-130

פורסם
בישראל נמכרים כמעט מיליון מצברים בשנה

הניסיון הפרטי של כל אחד מאיתנו לא כלכך (בלשון המעטה) משקף את האמינות הסטטיסטית האמיתית של כל מותג.

הניסיון הפרטני של כל אחד פשוט לא מייצג, לא לטובה ולא לרעה.

יש פערים גדולים באיכויות בין המצברים השונים ועל כך יוכלו להעיד חשמלאים ומוסכים שעובדים אם יותר ממותג אחד ומוכרים עשרות ומאות מצברים בחודש.

התפיסה של לקנות הכי זול כי בלאו הכי זה לא משנה, נכונה אולי למי שאין לו מידע אחר, מי שמנסה להתעמק קצת יותר בטכנולוגיות השונות ומתיעץ עם בעלי מקצוע, מזהה במהרה את המותגים העדיפים.

שימו רק לב שהיועץ שלכם אוביקטבי ולא ממליץ על המותג היחיד שבמרכולתו.

יש בהחלט בשוק מצברים מעולים שנימכרים מסיבות שיווקיות שונות בזול מאד, ומאידך מצברים ממותגים מוכרים וידועים שאמינותם (הסטטיסטית) נמוכה והטכנולוגיה שלהם מפגרת.

יותר מכך לפעמים המותג אינו זהה ליצרן המצבר עצמו, לדוגמא:

חלק ממצברי וולטא לא מיוצרים בארץ והם בכלל מתוצרת FIAM שהינה חברה איטלקית גדולה ומכובדת.

חלק ממצברי שנפ בעבר יוצרו בקוריאה על ידי חברת אטלס שהיא בגודל של 25% מVARTA!, המצברים האלו דוקא נימכרו בזול למרות שהטכנולוגיה שלהם היתה מהמתקדמות בארץ.

שמצבר עם שם טוב יכול לאכזב חשתי על בשרי. מצבר AC DELCO במליבו בת חצי שנה נגמר. הרגשה די ח*א להשאר תקוע עם אוטו לא מניע באמצע העיר. לא הסכמתי שישימו לי עוד AC DELCO,הלכו והביאו ורטא כחול. אח"כ שמעתי שנוסעים עם המקורי עד 6 שנים ועשיתי טעות - הוא יותר טוב מהוורטא הכחול. קורה.

• תוכן חדש...