Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לאחר שחיפשתי באינטרנט ובפורום זה ולא מצאתי תשובות חד משמעיות, אני פונה למומחים/בעלים של מכוניות שרירים אמריקאיות ומבקש להבין איזה שמן מנוע מומלץ למנועי gm 350/400 ובאיזה פלאגים ופילטרים מומלץ להשתמש ומהיכן ניתן לרכוש אותם?

נתקלתי, באתר אמריקאי, במאמר שבו נכתב כי על פי הוראות היצרן, בטמפרטורות נמוכות (עד 32 מעלות פרנההיט = 0 מעלות צלזיוס) מומלץ שמן 5W/30, ושבטמפרטורות שבין 0 - ל- 35 (הפכתי כבר לצלזיוס) ניתן להשתמש ב- 10W/40.

עוד נכתב שם שיש להשתמש בשמים בעלי תכונות ניקוי ולא בכאלה שאינם מתוספים (כגון המינראליים הישנים).

אני מעוניין לדעת האם ניתן ורצוי להשתמש בשמן 5W/40, שהוא שמן חדש יחסית אך מומלץ למכוניות עתירות כח (טורבו וכאלה) ובעל תכונות ניקוי מתקדמות (למניעת בעיית ה"בוצה" שקיימת במכוניות בעלות מנועים חדשים, עתירי כח)

מדובר בפיירבירד משנות ה-70 ובמנוע שעבר שיפוץ (מנוע עליון) לפני כשנה וחצי.

כמו כן באיזה חברת שמנים מומלץ להשתמש והאם מומלץ להשתמש בפלאגים SF אמריקאיים? ומאיפה אני קונה פילטרים של הנשמים המורכבים על מכסי השסתומים.

אני יודע כי הנושא מורכב ואודה לתשובות מפורטות מבעלי ניסיון וידע.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

מנוע v8 בלוק 400 (6,600 סמ"ק).

יש כזאת חיה 20W/50 סינטטי מלא? בד"כ שמן בדרגה הזו אינו סינטטי כלל.

מה היתרונות של שמן זה על 10/40 או 5/40 ואיזו חברה מומלץ לקנות?

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם
מנוע v8 בלוק 400 (6,600 סמ"ק).

יש כזאת חיה 20W/50 סינטטי מלא? בד"כ שמן בדרגה הזו אינו סינטטי כלל.

מה היתרונות של שמן זה על 10/40 או 5/40 ואיזו חברה מומלץ לקנות?

ב 400

יש SMALL BLOCK

ויש BIG BLOCK

מה לך יש?

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם
יש מה? יש לו בלוק של פונטיאק... 400 זה 400 :roll:

תן לבחור לבדוק (או שאתה מכיר את הבחור+המנוע הספציפי)

יכול להיות שבמקרה יש לו שם 403 BIG BLOCK

תודה

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם

אני לא ממש יודע יותר מכך שיש בלוק 400 וגיר 400 4 הילוכים.

זה ממש משנה לעניין הפלאגים והשמן???

בכל אופן, יש תשובות?

אולי נספיק לעשות טיפול מחר 8)...

פורסם

אתה קנית את הפיירברד של ברוך ? אם כן , יש שמן ופלאגים ספציפים שאתה צריך להחליף אחרת תעשה נזק כבד למנוע .

גיר 400 דרך אגב זה 3 הילוכים.

אם זה לא של ברוך אז שמן 20w50 של חברה טובה ופלאגים של acdleco R43 או משהו מקביל למקט הזה .

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
אתה קנית את הפיירברד של ברוך ? אם כן , יש שמן ופלאגים ספציפים שאתה צריך להחליף אחרת תעשה נזק כבד למנוע .

אם זה לא של ברוך אז שמן 20w50 של חברה טובה ופלאגים של acdleco R43 או משהו מקביל למקט הזה .

שאלה-

אצלי ברכב (קרבורטור), אפשר להרכיב פלגים AC Delco RC43??

מכיוון שנדמה לי שהם "משויכים" למנועי הזרקה. או שאני טועה בגדול?

תודה

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם

הרכב לא מברוך, של ברוך 74

יושב לך באוטו מנוע שברולט 350

אני מאמין שקובי מכיר פה את הרכב הכי טוב, ויכול לשפוך לך עוד פרטים על הנושא....

הרכב הזה פנאן לגמרי, מברוק על הקניה

אגב, מאיפה אתה ? צור קשר בפרטי...

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר

פורסם
הרכב לא מברוך, של ברוך 74

יושב לך באוטו מנוע שברולט 350

אני מאמין שקובי מכיר פה את הרכב הכי טוב, ויכול לשפוך לך עוד פרטים על הנושא....

הרכב הזה פנאן לגמרי, מברוק על הקניה

אגב, מאיפה אתה ? צור קשר בפרטי...

נו טוב...

רציתי לפתוח שרשור נפרד עם תמונות וכו... אחרי שאסיים את היישור קו (הקטן יחסית) שיש לעשות ברכב. אבל מהפניות בפרטי וכל הניחושים, אני מניח שבעקבות שרשור זה, איבדתי את אלמנט ההפתעה.

אז... אכן התחדשתי בפיירבירד 73, מושקעת, במשך שנים היתה של אחד החברים בפיול סלאט ונכון... יש לה חזית של 79 (ועוד מרעין בשין שמדמים אותה לטרנס אם 79).

היום הצבע קצת שונה. ולאחר יישור קו + ניקיון יסודי אני אעלה תמונות.

פורסם
אה את הפאנני בירד, קיצור גש לאיציק וקח ממנו שמן ופלגים יש לו הכל

הייתי עסוק בלשלוח לך ה"פ 8).

אני לא מכיר את כינוייה של הפיירבירד שלי, קודם לחתונתינו, אבל מלפני חודש, בערך, היא עונה לשם ניקי (ניקיטה :twisted:).

בקשר לסוג השמן, אני אדבר עם איציק היום (נראה אולי אצליח גם לקבוע תור אצלו - לא משימה פשוטה...)

• תוכן חדש...