Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה רכב יתאים לי? (עד 60K)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5328 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

נכון לעכשו יש לי מצובישי לנסר 07, ויש לי איתה מספר בעיות שלא קשורות למכאניקה:

ערך הרכב צונח באיזה 8K לשנה, צריכת הדלק שלה סבירה (1:13 בבינערוני) והיא נוסעת כמו סבתא (המנוע בדגמים האלה די עצלן).

לפני זה היה לי גולף 2002 שהיו לה בעיות מכאניות בכל מערכת שרק אפשר, אבל אהבתי את אחיזת הכביש, התגובה של המנוע ואת זה שהשווי שלה ירד כמעט בחצי מהערך שהוא יורד למצובישי.

אני מעוניין בעתיד הקרוב להחליף רכב אבל לא יודע איזה.

אני רוצה רכב שמגיב בצורה טובה- כשאני רוצה להאיץ שיאיץ ולא יקח לו שעה כמו במצובישי

אני רוצה רכב ששומר על הערך שלו קצת יותר

צריכת דלק טובה (לפחות כמו המצובישי)

אמין.

פחות משנה לי התצורה של הרכב אבל רצוי שיכנסו לשם 4 אנשים לפחות, רצוי עם 4 כריות אויר, לא צריך מערכות בקרה ומחשבי דרך (רק מתקלקל)

נכון לעכשו אני יודע רק על השברולט אופטרה- שאומנם הערך שלה צונח יותר מהמצובישי אבל היא זולה יותר, חזקה יותר וחסכונית יותר, ככה שבסופו של דבר אני יכול לקחת אותו שנתון (07), ישאר לי עודף ואני גם אהנה קצת יותר מהנסיעה.

וסקודה פאביה ספורט או 16V גם מאותן הסיבות.

יש עוד הצעות שכדאי לי לשקול?

אני מוכן גם לשים 90K על רכב חדש אם זה שווה את זה

תודה לעוזרים :)

Golf 1.6 2002-> Lancer 1.6 2007-> Swift 1.2 2013

פורסם

באמת?!

לאף אחד אין רעיון לרכב שעונה לדרישות האלה? :?

OK, אז אני אשנה את השאלה: מה היתרונות\ חסרונות של האופטרה?

פורסם
באמת?!

לאף אחד אין רעיון לרכב שעונה לדרישות האלה? :?

OK, אז אני אשנה את השאלה: מה היתרונות\ חסרונות של האופטרה?

השאלות שלך מאד לא ממוקדות - ורוב הסיכויים שבשום פורום לא תקבל יותר מדיי יחס.

בוא נרא קודם איפה אתה עומד?

החלטתה על האופטרה?

למרות שהאלה שאני מאמין שעלייך לשאול את עצמך לפני כן היא "מה הצרכים שלי?"

תנסה לענות כמה שיותר בדיוק ואמת לעצמך - ותנסה להמנה מלהגיד - "הכל"

טל.

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

OK, לרשום מה לא בסדר עם השאלה שלי כדי שאני אתמקד יותר זה גם עזרה, אז תודה על זה.

אני לא מקובע על האופטרה. האמת שאני מנסה להמנע ממנה אם אפשר.

95% מהנסיעות שלי זה בינערוני, כשלפחות חצי מזה זה כביש 6.

הדרישות שלי, לפי סדר הן:

אמינות

בטיחות

ביצועים- האצה ל-100 קמ"ש בפחות מ-13 שניות

עלות אחזקה נמוכה

צריכת דלק

ירידת ערך נמוכה.

רכב שנכנסים בו-4 אנשים לפחות מחוץ לרשימה בתור דרישה כללית

האופטרה, עד כמה שאני יודע ויכול להיות שאני טועה, עונה על הכול חוץ מהירידת ערך (יורדת ב8~9 אלף בשנה).

אני רוצה לדעת אם יש עוד רכבים שכדאי לי לבדוק במסגרת התקציב שלי, ובשנתונים לא ישנים מידי (נגיד 2005 והלאה).

פורסם

אני לא רואה אפילו סיבה אחת להחליף מיצובישי לנסר 2007 בשברולט (דייהו) אופטרה.

כמה שלנסר זה רכב בינוני, אופטרה תהיה ירידה ברמה.

רוצה רכב יותר חזק? תחפש מאזדה 3 עם מנוע 2000 סמ"ק.

רכב אמין, איכותי ויותר חזק. אבל תצטרך לרדת בשנתון, כמובן.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היי I.G

אני יודע שהעלת את הנושא כדי לקבל ייעוץ... אבל האם מדדת באמת את צריכת דלק שלך בלאנסר? 1:13 זה נתון הרבה יותר טוב ממה שאנשים טוענים פה בפורום (1:9-10)

אשמח לתשובה, תודה

פורסם

כעיקרון, רוצה רכב שלא מאבד הרבה ערך בשנה? קנה רכב בפחות כסף.

תקנה את הרכב ששומר על הערך שלו הכי טוב, ב-90 אלף, ועדיין אתה תפסיד את אותו סכום בשנה פחות או יותר.

הייתי ממליץ לך לחפש טויוטה קורולה או ניסאן אלמרה שנתונים 05-06.

פורסם

^^ האלמרה גם די עגלה, לא נראה לי שבסה"כ אני אהיה יותר מרוצה ממנה.

והבנתי שהקורולות מהשנתונים האלה (עד 08 או 09) קצת בעייתיות

אני לא רואה אפילו סיבה אחת להחליף מיצובישי לנסר 2007 בשברולט (דייהו) אופטרה.

כמה שלנסר זה רכב בינוני, אופטרה תהיה ירידה ברמה.

רוצה רכב יותר חזק? תחפש מאזדה 3 עם מנוע 2000 סמ"ק.

רכב אמין, איכותי ויותר חזק. אבל תצטרך לרדת בשנתון, כמובן.

מזדה 3 טוחנת דלק בצורה לא סבירה, במיוחד בשנתונים האלה. להורים שלי יש 2006 1.6 סמ"ק והיא עושה 1:10 בבינעירוני במיקרה הטוב (הממוצע שלהם הוא פחות מ 1:9 כאלו זה איזה קורבט).

לחבר שלי יש אופטרה והיא לא עושה לו בעיות, הוא עושה 1:14 והיא מאיצה הרבה יותר טוב מהלנסר. אשמח לפרוט לגבי הירידה ברמה- מה בדיוק פחות טוב בה (שנתון 06~07).

היי I.G

אני יודע שהעלת את הנושא כדי לקבל ייעוץ... אבל האם מדדת באמת את צריכת דלק שלך בלאנסר? 1:13 זה נתון הרבה יותר טוב ממה שאנשים טוענים פה בפורום (1:9-10)

אשמח לתשובה, תודה

הממוצע שלי זה בערך 1:12.5. כאמור הרוב המוחלט של הנסיעות שלי זה בינערוני (כולל פקקים וכו') ואני נוסע בממוצע על 110 קמ"ש (בכביש 6 ללא פקקים אבל כולל שעות עומס בין 80 ל-140).

הרכב גם לא שותה טיפה שמן, הממיר קטליטי חדש (אם כי לא הכי איכותי שיש) ואני שם תוסף דלק כל 10K ק"מ.

הרכב אולי עבר 126K ק"מ, אבל המנוע חדש :)

אני מחשב כל תידלוק.

בנסיעה עירונית יש סיכוי טוב שהצריכה תהיה גבוהה יותר.

פורסם

מה אני אגיד לך, לך על השברולט אופטרה, כי לאור הדברים שאתה אומר, אתה רק מנסה להצדיק את הבחירה שלך.

האלמרה גם די עגלה, לא נראה לי שבסה"כ אני אהיה יותר מרוצה ממנה

הגרסה של ה-1.8 לא עגלתית בכלל יחסית למשפחתית רגילה.

הקורולות מהשנתונים האלה (עד 08 או 09) קצת בעייתיות

הבנת לא נכון. קורולה מ-04 עד 07 רכב מצויין, לאחר מכן היא עברה לגיר הרובוטי(שמבחינת אמינות לא בעייתי בכלל) שלא כולם מסתדרים איתו

מזדה 3 טוחנת דלק בצורה לא סבירה

אם אתה מוציא מלנסר 1 ל-13, ממאזדה 3 אתה תוציא בערך אותו דבר.

פורסם

צודק- אני באמת נשמע כאילו אני מצדיק את האופטרה, אבל בגלל שהיא ה"ברירת מחדל" שלי נכון לעכשו אני לא יכול להמנע מזה.

אלמרה- לשני חברים הייתה כזו. היא נוסעת כמו טנק (מאוד דומה לוולוו 800 ומשהו שיש לחבר אחר). פניות צריך לקחת ממש לאט כדי לא לעוף, מאיצה לאט וקשה למצוא במצב טוב (כאמור, אחד החברים חיפש חודשיים עד שמצא רכב אצל איזה זקנצ'יק שכמעט ולא נסע עליה. שאר הרכבים שהוא בדק היו די גמורים)

קורולה- אני לא התכונתי לגיר הרובוטי (הזוועתי בטרוף... למדתי להעביר הילוכים בצורה חלקה יותר בשיעור הרביעי בערך) אלא לזה שהם ייצרו בטורקיה ולא ביפן. האמינות הכללית של הרכב ירודה יחסית

מזדה 3- צריכה של 1:12.7 זה הנתון הרשמי של מיצובישי עבור הלנסר. למזדה אאל"ט זה 1:10 בערך, ככה שאני לא מוציא שום דבר מיוחד מהרכב. דבר נוסף, המזדה אוהבת טורים גבוהים ולא נותנת יותר כוח מהלנסר בטורים הנמוכים. להגיע לטורים גבוהים על הלנסר צריך ללחוץ על הדוושה כמעט עד הסוף ולחכות כמה שניות טובות שתהיה תגובה. זה אומר שצריכת הדלק תהיה גבוהה ממש או שאני לא ארוויח כוח. וב-60K אני יכול לקנות רק משנתון ישן יחסית (05)

נראה לי שאני אכניס את הקורולה 06-07 לרשימה.

יש אולי המלצות לרכבים קטנים יותר?

פורסם

אם אתה מחפש רכב קטן יותר ומשמעותית יותר חיסכוני,

תחפש הונדה ג'אז או טויוטה יאריס (האחרונה עד 2006, כי אחרי זה הגיע אותו הגיר הרובוטי).

כאן יש הפרשים משמעותיים בהוצאות דלק.

אגב, לפי האתר KML צריכת דלק של אופטרה האצ'בק 2008 יותר גרועה משל לנסר\מזדה3\אלמרה:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98_%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%94_2008_9018

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קורולה 2005 מיוצרת ביפן. לפחות מהשנים האלו (05-07) לא שמעתי על בעיות אמינות שהיו בדגם הזה, במיוחד לא בקורולה שיש לנו בבית (05). היא אמינה מאוד, חזקה (ביחס למשפחתיות דאז כמובן), ויחסית חסכונית (משהו כמו צריכת הדלק שאתה מחפש). הן גם בתקציב :-)

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

זה לא מהשנתונים עם הבעיות בבלמים ובמצערת (או דוושת הגז... לא זוכר)

הרבה אנשים אמרו לי שלא כדאי לקנות קורולה מהשנתונים האלה פשוט.

אבל אין בעיות אז זו אופציה טובה.

אם אתה מחפש רכב קטן יותר ומשמעותית יותר חיסכוני,

תחפש הונדה ג'אז או טויוטה יאריס (האחרונה עד 2006, כי אחרי זה הגיע אותו הגיר הרובוטי).

כאן יש הפרשים משמעותיים בהוצאות דלק.

אגב, לפי האתר KML צריכת דלק של אופטרה האצ'בק 2008 יותר גרועה משל לנסר\מזדה3\אלמרה:

http://www.kml.co.il/Car/%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%95%D7%9C%D7%98_%D7%90%D7%95%D7%A4%D7%98%D7%A8%D7%94_2008_9018

ביד 2 כתוב אחרת

וגם חבר שלי שיש לו כזאת שנתון 06 טוען שהוא עושה בממוצע 1:13.5- 1:14

פורסם

לא, זה לא הדגם הזה עם הבעיות. ה-2005-06 זה השנים שהקורולות היו נקיות מתקלות.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

למה אני מקפיץ?

אז ככה: בדקתי לגבי הקורולה והכול טוב ויפה (טוב, לא יפה אבל לפחות אמין)

חוץ מבעיה אחת- לא בא לי רכב גדול.

חשבתי על היאריס 2008 ידני עם 100 כ"ס והמזדה 2 שנתון 2008 (אמורות לעלות באזור ה-60K בעוד חודשיים).

איך הן מבחינת עלויות ביטוח, אמינות ואיכות הנסיעה? (הבנתי שהיאריס קצת בעייתית והביטוח של המזדה גבוה מאוד... המידע שלי נכון או הנפצה?)

• תוכן חדש...