Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

החלטתי שגם לברווז מגיע שרשור, ולכבוד זה רכשתי שני אולרים בשוק הפשפשים.

אולר אחד הוא קמילוס מקורי משנת 1987, והשני הוא משהו לא מזוהה מצ'כוסלובקיה (לפיכך יוצר לפני 1993), אבל עם טקסטורה מעניינת (שלא ממש עוברת בתמונות).

שני האולרים עשויים מפלדת אל חלד, ושניהם היו במצב עגום ותקועים. אחרי ניקוי במים רותחים, חומר ניקוי מגעים ושימון הם נראים ומתפקדים בסדר (הצ'כי נפתח יופי, הקמילוס נתקע קצת בלהבי הפותחנים).

ברווז וכל מי שמבין - מה אפשר לספר על האולרים ואיך לנקות ולשמור עליהם?

תודה רבה!

2011-10-11 16.54.45.jpg

2011-10-11 16.50.23.jpg

2011-10-11 16.48.50.jpg

2011-10-11 16.51.08.jpg

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

או את מי...

והעלילה מסתבכת - האולר הצ'כי הוא מיקוב (Mikov), אני עדיין מחפש את הדגם באינטרנט.

מצאתי משהו עדכני ודומה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
שלום חברים,

החלטתי שגם לברווז מגיע שרשור, ולכבוד זה רכשתי שני אולרים בשוק הפשפשים.

LOL...

אולר אחד הוא קמילוס מקורי משנת 1987, והשני הוא משהו לא מזוהה מצ'כוסלובקיה (לפיכך יוצר לפני 1993), אבל עם טקסטורה מעניינת (שלא ממש עוברת בתמונות).

ארחיב למטה (לא נשמע טוב).

שני האולרים עשויים מפלדת אל חלד, ושניהם היו במצב עגום ותקועים. אחרי ניקוי במים רותחים, חומר ניקוי מגעים ושימון הם נראים ומתפקדים בסדר (הצ'כי נפתח יופי, הקמילוס נתקע קצת בלהבי הפותחנים).

ברווז וכל מי שמבין - מה אפשר לספר על האולרים ואיך לנקות ולשמור עליהם?

תודה רבה!

עקרונית, המומחיות שלי היא סכינים (ולא אולרים, וגם לא סכיני מטבח) מייצור סדרתי מאמצע שנות התשעים ועד ימינו.

קאמילוס היא חברה אמריקאית וותיקה ומכובדת, אאל"ט הייתה קיימת עוד מהמאה ה-19 (סביב 1870 למיטב זכרוני), ושנקלעה לקשיים במהלך שנות ה-2000 ולאחרונה "המציאה עצמה מחדש". האתר החדש שלה (ראה לינק) הוא מאד מודרני, ואיבד הרבה מהאיכויות שהיו לאתר הקודם של החברה. גם קו המוצרים שלהם השתנה בהתאם ל"המצאה העצמית המחודשת". אם זה טוב או לא, אני לא יודע לענות. יש קלאסיקות שחבל לשנות.

"אולר קצינים", זה איזו שהיא המצאה צבאית. כמעט לכל צבא יש משהו כזה. לקצינים בארה"ב יש חרבות דקיקות ויפות עבור מדי השרד שלהם, ועוד כל מיני שטויות למיניהן.

זה לאו דווקא אומר שרק קצינים וחברים של מחסנאים מקבלים אולרים שכאלה, זה גם יכול להעיד על משהו "איכותי כל כך שצריך לתת לו שם פלצני כדי שכולם ירצו אותו" (ראה ערך משקפי טייסים וכולי).

לצערי אין לי הרבה מידע לתת על 2 הפריטים הללו, ורק נותר לי לומר לך תתחדש.

לנקות ולשמור- כמו על כל אולר, כמו שעשית. אם אתה לא מעוניין להשתמש, ממליץ לארגן להם ויטרינה קטנה לתצוגה ומניעת אבק (קטליסט של החלדה). שימון לא עם WD40 ודומיו (תורם להיווצרות חלודה בשימון לטווח ארוך) אלא עם ספריי שמן נשק או משהו בסגנון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תודה רבה ברווז.

לגבי הקמילוס, הספקתי בינתיים ללמוד שהאולר יוצר מאז 1949 ללא שינוי, ושיש שנים שנחשבות "יוקרתיות"מאחרים כתוצאה מהיעדר ספסימנים בשוק, 1962 למשל. שלי כאמור משנת 1987 ומצבו לא מבריק - יש בעיה בפתיחת הלהבים ואני חושב שהמנגנון התעקם קצת.

לגבי המיקוב, אני מופתע מהאיכות שלו, חוץ מקצת לכלוך עקשן שאני אוריד בהמשך הוא פועל כחדש. שלחתי מייל לחברה עם בקשה למידע על הסדרה, אעדכן אם יגיע.

לגבי שימוש, כעקרון חיפשתי אולר איכותי וזול למילואים ולטיולים, לא רציתי להוציא יותר מחמישים שקל, וההזדמנות באה בצורה של סיור בשוק הפשפשים. הקמילוס לא מבצעי כרגע, ולכן המיקוב ייצא איתי בקרוב לשטח, למרות שכנראה הוא יקר בשוק האספנות. שם הוא גם יזכה לטיפול עם שמן 9105.

שוב תודה וחג שמח,

אודי

Winston S. Churchill -

פורסם

אל תעשה את זה...

מצאת משהו שכפי הנראה הוא מבוקש מאד, לפי מה שראיתי ב"KNIFE FORUMS" , אם אתה רוצה אולר לטיולים וכולי,

ראשית אני לא ממליץ דווקא על הסגנון הזה, אלא על לדרמן, שגם ישמש אותך היטב ליום-יום,

אבל אם אתה מתעקש, ניתן למצוא כמה באיביי וכולי, תוצרת ויקטורינוקס - אולר הצבא השוויצרי.

פורסם

אתה יכול לתת לי בבקשה לינקים לדיונים על המיקוב? אני לא מוצא משהו רלוונטי.

לדרמן יקר מאד, וחיקויים זה לא זה. יש שוק יד שנייה ללדרמנים?

Winston S. Churchill -

פורסם

ביד2 חיפשת?...

אני יכול להעיד ממקור ראשון (ניסיון של 10 שנים פלוס עם 4 דגמי לדרמן שונים), שהשימושיות והיחס עלות תועלת של לדרמן עדיפה בהרבה מאשר אולר שויצרי או דומה (עברתי ללדרמן אחרי שהשוויצרי התורן לא סיפק אותי פעם אחת יותר מדיי). אני ממליץ לך בחום רב, ומשנים של ניסיון, לשקול את זה בחיוב- לא תתאכזב. זה קנייה אחת טובה, שתחזיק לך שנים רבות (הלדרמן הראשון שלי עוד חי ועובד). הדגם המומלץ על ידי, ואחד הפופולאריים של החברה, WAVE, עולה 400 ובמבה. השקעה שתחזיר עצמה כבר בעשור הראשון...

לגבי הלינקים, מצאתי התייחסות כללית יחסית, שכללה את המשפט "חבל שזה לא אולר קצינים!" לא משהו פרטני- לא העמקתי בחקירה יותר מדיי, מקווה שתסלח לי.

פורסם

אוקיי, תודה רבה על המידע וההמלצה.

עוד שאלה אחת - במידה והקמילוס באמת עקום, יש מה לעשות חוץ מלעבור לו בכיסים לחפש מטבעות? יש אנשים שמתקנים אולרים?

Winston S. Churchill -

פורסם

התקלת אותי.

אני מציע שתשאל בפורום סכינים למבינים, כשהוא יחזור לעבוד- הוא נפל משום מה.

כמו כן, תמיד תוכל לשלוח מייל ליצרן ולשאול אותו.

פורסם

אם זה מעניין מישהו, כנראה שנפלתי על אולר די מיוחס. לפי תמונות זהות מדיונים בצ'כית שגוגל תרגם עבורי, מדובר באולר מסדרה בת 50-70 שנה.

אני עדיין צריך לוודא שמדובר באולר המקורי ולא ברפליקה...

הקמילוס לא שמיש, חבל...

Winston S. Churchill -

פורסם
אוקיי, וויל דו. פתחתי יוזר ב knifeforums, יש פורום מומלץ בישראל?

יש גם יש.

שים לב, שבעת זיהוי עתיקות, יש פרטים מיניאטורים שהם חשובים ביותר כדי לדעת אם זה מקורי, זיוף, או בכלל מהתקופה שאתה חושד בה. כל פיפס במה שכתוב על האולר, על הלהבים, המיקום והחלוקה שלהם, וכולי. כולם בעלי משמעות.

• תוכן חדש...