Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צמיגים לmx5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי המון ניסיון על ה T1R, ה R1R והפאלקן 912.

ה T1R הוא צמיג ספורטיבי טוב, מצטיין בתמורה מלאה לכסף. אנשים שמפריע להם הדופן הרכה שלו (כמו שלי היא הפריעה) פשוט מוזמנים למלא לחץ אוויר גבוה יותר, ה T1R דורש לחץ אוויר גבוה ואז האחיזה עולה והשחיקה יורדת.

ה R1R הוא צמיג מצויין, דופן קשיחה מאוד, אחיזה פנטסטית ומראה קרבי. אבל החסרונות שלו הן שחיקה מהירה. אנשים טוענים לחוסר לינאריות ותחושה פחות טובה.

ה 912 הינו צמיג משפחתי - ממש לא ספורטיבי. אם האחיזה חשובה הוא בכלל לא שיקול, אם זמן החיים והעבודה ברטוב הוא בהחלט סביר.

ההמלצה שלי לפותח השירשור - T1R.

להצעת מחיר אתה מוזמן לפנות לפרונט מטלון בפתח תקווה, יש לו מחיר טוב במיוחד לרודסטרים. 054-3002028

פורסם

אני לא יודע מה איתך,שלי מנופח ב10Psi יותר מהמלצות היצרן,אתה מוזמן לבוא לראות את הסוליה החיצונית,או שבעצם לא,כי היא כבר לא קיימת....

רכה כמו חמאה.

הצמיג אוחז וכיפי מאוד שלא תבין לא נכון,רק חבל שאחרי כמה טיולי נהיגה הסוליה החיצונית מתה לחלוטין.

פורסם

כמה שקיים יותר קאמבר שלילי ככה הגלגלים מפוסקים יותר , כמו עמידה עם רגליים רחוקות מהגוף .

ככל שהקאמבר השלילי גדול יותר , עד מידה מסויימת , ככה צפוי שתהיה יותר אחיזה בפניות (על חשבון אחיזה בקו ישר , מה שיפגע בבלימה ובהאצה בקו ישר) .

יותר אחיזה בפניות , היא תוצאה של שטח מגע מלא יותר בין הצמיגים החיצוניים לפנייה לבין הכביש .

זה לא מבטיח שהצמיג לא יתגלגל על הדופן שלו (יש צמיגים שישברו אחיזה לפני שיגיעו למצב הזה , ויש צמיגים שלא , כמו ה-T1R) , אבל זה בהחלט דרך אחת לוודא שהפחתנו את הגלגול על הדופן באופן משמעותי , וככה את השחיקה שלה .

הצמיגים הפנימיים פחות מעניינים אותנו , הם דווקא חשופים לגלגול על הדופן הפנימית של הצמיג , אבל העומס עליהם נמוך משמעותית מהצמיגים החיצוניים , ואפשר להתעלם מהם למעשה (במקרה הזה) .

קאסטר הוא דבר אחר לחלוטין , הוא כמה הגלגלים הקדמיים נוטים קדימה (חיובי , יש גם שלילי בו הגלגלים נוטים קדימה , אבל זה לא טוב :lol:) .

הגדלת הקאסטר מניבה שינויים רבים בהתנהגות הרכב , שהבולטים הם יציבות גבוה יותר של המכונית המהירויות גבוהות והגדלת המאמץ שנדרש לסובב את ההגה (מורגש פחות במכוניות עם תגבור הגה משתנה בהתאם להתנגדות , כמו שלי עם היגוי חשמלי) .

השפעה נוספת של הגדלת הקאסטר , היא הגדלת הקאמבר הדינאמי (בפנייה) , אם כי היא עלולה להפחית את הקאמבר המקסימאלי שניתן להשיג (למזלינו , לא תמיד אנחנו רוצים את הקאמבר המקסימאלי) .

היתרון מבחינת השחיקה של הצמיג הוא , שבעוד שקאמבר סטאטי מגדיל את השחיקה בחלק הפנימי של סוליית הצמיג (בעצם בלאי ביום יום) , קאמבר דינאמי לא (היות ולא ניתן להגיע לזויות משמעותיות איתו , למשל ברכב שלי כל 6 מעלות קאסטר מתבטאות בעומס מלא כ-1.5 מעלת קאמבר שלילית , בערך) .

ככה אתה מרוויח משני העולמות , מפחית את הקאמבר הסטאטי ומרוויח פחות שחיקה בנסיעה המנהלתית , בעוד שאתה מגדיל את הקאמבר הדינאמי ומפחית הן את שחיקה הדופן והן את שחיקת הסולייה בנסיעה אתגרית .

עם זאת , אי אפשר לוותר לחלוטין על הקאמבר הסטאטי , ואנחנו חייבים לשמור על מידה מסויימת שלו .

פשוט יותר , נכון שאנחנו רוצים הרבה קאמבר (עד מידה מסויימת) , ובזמן שאנחנו אכן רוצים לשמור על כמות מסויימת של כיוון קאמבר שלילי גבוה (סטאטי) , אנחנו רוצים לשלב איתו קאמבר דינאמי גבוה (ע"י הגדלת הקאסטר , ורווח בשאר היתרונות של הגדלת הקאסטר) .

עד לפה הכל טוב ויפה , כשזה נוגע למספרים בשטח , אני כבר לא יכול לעזור לך .

יש לך מכונית שונה , ואופי נהיגה אחר .

פשוט לעשות מקסימום קאמבר ומקסימום קאסטר לא בהכרח יגרום למכונית להתנהג טוב יותר , יתכן ההפך המוחלט (כאמור , פחות אחיזה בקו ישר ואף בפניות במהירות נמוכה , והכי חשוב התנהגות לא מאוזנת) .

מי שבאמת מתעניין , מתחיל "מעבודת מחקר" באינטרנט , ומגלה את הנתונים המועדפים על אנשים (כאלה שבאמת משתמשים באירועי נהיגה , אוטוקרוס , מסלולים וכו') .

אח"כ הוא צריך להיות מוכן לניסוי וטעייה , אני עשיתי הרבה כיווני פרונט עד שהגעתי למכונית כנראה הכי מאוזנת שניתן עם הסט-אפ המקורי .

ניסיתי לדייק עד כמה שיכולתי , יש איי אילו הסתייגויות (תופעות לוואי , גורמים נוספים כמו טו וכו') שלא נכנסתי אליהן כדי לא להגזים עם החפירה , וגם גבול לידע שלי .

האינטרנט מוצף במידע מעניין , בזמנו הצלחתי לקרוא מאמרים על כיווני פרונט במכוניות מירוץ כמו נאסקאר , פורמולה וכו' - מאוד מעניין .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

R1R זה תלוי איך אתה נכנס בסיבובים מניסיון אם אתה משתולל הוא לא עושה 10000:-D ק"מ מקדימה האחוריים עושים 20000 ק"מ

• תוכן חדש...