Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תדלוק 98 באזור ירושלים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1336 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

מהיום, אני בעלים של קליאו ספורט שנת 2002. :twisted:

כמובן שאני רוצה להמשיך לתדלק ברכב את הדלק שהוא רגיל אליו, רציתי לדעת איפה יש תחנות מומלצות (או כאלה שפחות) באזור ירושלים.

תודה!

פורסם

תתחדש, בחירה מצויינת! :twisted:

לצערי אני לא מהאיזור, ולא אוכל לייעץ בנושא, אבל אשמח לשמוע מעט נתונים על הקליאו שלך, ואם אפשר גם תמונה בשביל התאבון :wink:

פורסם

תחנת פז על דרך חברון לפני "הולנדייה". רוב הירושלמים המוגדשים מתדלקים שם.

ידועה כאחת הזולות, לא יודע לגבי טיב הדלק.

nissan silvia s14

פורסם

אני יודע על תחנת פז מול גן סאקר שיש שם 98, ותדלקתי שם מספר פעמים, בלי שום בעיות.

אבל אני מתדלק באופן קבוע בTEN תלפיות - אחת התחנות היותר טובות בירושלים עם שירות מלא במחיר שירות עצמי + הנחה של כ18-20 אג' מהמחיר בכל שאר התחנות, חבל שזו התחנה היחידה של TEN באזור ירושלים ושם לצערך ולצערי אין 98, רק 95.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
תתחדש, בחירה מצויינת! :twisted:

לצערי אני לא מהאיזור, ולא אוכל לייעץ בנושא, אבל אשמח לשמוע מעט נתונים על הקליאו שלך, ואם אפשר גם תמונה בשביל התאבון :wink:

תודה! הקליאו נקנתה מחבר פורום, מישמיש, צבע בורדו עם 129,000 ק"מ, רביעיית קוני צהובים וג'אנטים של OZ. באמת שלא האמנתי שהיא תיהיה במצב כזה טוב!

תמונה מאצלי אין עדיין אבל הנה תמונה מהמודעה

P2150056.jpg

תחנת פז על דרך חברון לפני "הולנדייה". רוב הירושלמים המוגדשים מתדלקים שם.

ידועה כאחת הזולות, לא יודע לגבי טיב הדלק.

מניסיון קודם עם תחנות דלק פז אני מעדיף שלא להתקרב. אני חושב שהתחנה הזו הייתה ברשימת התחנות המוהלות.

תודה על התגובות!

פורסם

טמפ' הצתה יותר נמוכה ככל שהאוקטן יותר גבוה כך הוא נדלק מהר יותר , נק' דטונציה .

אם יש לך מנוע שמיועד לעבודה בטורים גבוהים בדרך כלל עקומת כוחות סוס תיהיה אקספוננציאלית והספק מקסימלי יתקבל בסל"ד הכי גבוה ,דלק בעל נק' דטונציה נמוכה נותן את ההספק המקסימלי בסל"ד יותר נמוך מאשר דלק בעל נק' דטונציה יותר גבוהה .

מנוע שלא מיועד לעבוד בטורים גבוהים ,לא יוצר גרף הספק אקספוננציאלי לכן נק' מקסימום הספק לא מתקבלת בסל"ד מקסימלי לכן אין טעם להשתמש בדלק בעל נק' דטונציה גבוהה .

בסיכום יש לך מנוע שעובד על טורים גבוהים ועקומת הספק שלו אקספוננציאלית תשתמש באוקטן גבוה כדי לקבל יותר הספק ...

בתאוריה ,בפועל לא בדקתי .

עריכה : לאחר הצתה :) מנועי טורבו מסורסים בדרך כלל ההספק המקסימלי מתקבל לא בסל"ד הכי גבוהה והגרף הספק בדרך כלל לא אקספוננציאלי .

מסקנה ,אין טעם ממשי להשתמש באוקטן 98 אם הגרף לא אקספוננציאלי ואני חושב גם לא במנועי טורבו ... אבל כל מקרה לגופו של עניין .

תחשבו אם שקל לליטר שווה נניח 10 כ"ס במנועי אוהבי סל"ד ...

פורסם

במישור אדומים יש 98 באיכות מצויינת ממה שהבנתי (תדלקתי פעם אחת 98 במקום 95 בטעות, האמת? הרגשתי שיפור קטן אבל אני אטמוספרי)

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

• 11 שנים מאוחר יותר...
פורסם

פז המוזיאון, נווה שאנן

• רעיון טוב! 1

קיה פיקנטו 2015,סיאט לאון 2002 ,פיג'ו 206 2002 (אופל אסטרה 1995 ,פיאט אונו 1985 ,פורד אסקורט 1974 )

אדם כילה יומו, איגרת נכתבה

פורסם
בתאריך 22.9.2011 בשעה 14:46, OhadBH כתב:

שלום!

מהיום, אני בעלים של קליאו ספורט שנת 2002. :twisted:

כמובן שאני רוצה להמשיך לתדלק ברכב את הדלק שהוא רגיל אליו, רציתי לדעת איפה יש תחנות מומלצות (או כאלה שפחות) באזור ירושלים.

תודה!

"לתדלק ברכב את הדלק שהוא רגיל אליו"? כלומר הרכב או יותר נכון המנוע, השתסומים והפלגים יכעסו עלייך נורא ואיום אם תמלא דלק 95 אוקטן?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תוכן חדש...