Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לקנות פיגו 106, והאמת שאני כבר קרוב לרכישה.

אבל קצת מבהיל אותי שאני שומע ממלא אנשים לא לגעת בצרפתיות. הסיבה שאני שואל פה ולא מאמין להם, זה כי לא לכל אחד יש באמת מושג מה הוא אומר.

אז, באמת להתרחק מפיגו 106? או צרפתיות [ישנות] בכלל? משהו אומר לי שאם הם טופלו כראוי אין סיבה לראות חוסר אמינות מצידן.

נ"ב, עשיתי כבר הרבה חיפושים בנושא, מה שהכניס אותי לעוד יותר בלבול - במציאות אנשים אומרים להתרחק מצרפתיות, בפורום יש להם דווקא שם טוב.

פורסם

לא מכיר את ה-106, אבל כיוון שרצית מידע על אמינות בנוגע ל-'צרפתיות ישנות כלל' - הרי שיש מספר רכבים צרפתיים שהפכו לאמת מידה בכל הנוגע לאמינות:

סיטרואן דה-שבו

2CV_Charleston-450.jpg

פיג'ו 404

Peu404vitfr.jpg

404camionette.jpg

הגיע הזמן להכיר..

פורסם

אתה מחפש אמינות?

ומעניין לקנות פיגו,אני ממליץ לא להתייחס ל"עדר",ולמצוא לך פיג'ו שומרה ומטופלת.ואתה תהנה ממנה.

לפי דעתי הסיבה היחידה שיצא לרכבים צרפתיים כזה שם,נעוצה בזה שבאותו זמן המקבילה האמינה סובארו/טויטה

היו פחות עמוסות בחיישנים,מחשבים,דברים חשמליים באופן כללי.

פורסם

תודה על התשובות, אבל הן לא נראה לי ממש רלוונטיות. זה גם ידוע שיש לכל חברה דגמים יותר מוצלחים ופחות מוצלחים.

בכל מקרה אם יצא דגם אחד ממש אמין זה לא אומר כלום לגבי השאר. השאלה היא האם באמת יש ביסוס לדעה שצרפתיות [ובמקרה שלי אני מעדיף להתכוון לפג'ו] הן לא אמינות לאורך השנים [צרפתיות ישנות] ?

פורסם

Alok זה בהחלט אמת מידה היום, אני הייתי מעדיף סויפט ישנה בלי פיצ׳רים חשמליים בכלל מאשר צרפתייה ישנה עם איבזור שלזמנו נחשב מודרני ומפואר והיום הוא כבר ישן ומתכון לבעיות, במיוחד שאני בטוח שלפותח השירשור אין כסף לכאבי ראש של חיישן שהלך או חלון לא נפתח, כי גם הדבר הכי פשוט כמו חלונות חשמל שמתקלקלים זה משהו שאי אפשר לחיות בלעדיו וזה הרבה כסף לתקן.

שמדובר ברכב ישן המוטו שלי הוא כמה שיותר פשוט ככה פחות מה שיתקלקל.

איתמר, אם אין לך כסף מיותר, לך על הרכב הכי פשוט, מזגן ומערכת ושום דבר לא יותר מזה צריך, שתי דברים חשמליים שגם עם לא יפעלו האוטו עוד ייסע ותוכל לחיות עם זה.

בין היתר גם לדוגמה מנוע של סויפט למשל בנוי בצורה יותר נוחה למוסכניק מאשר צרפתייה, מה שמזרז את העבודה וחוסך עלויות של עבודה, לדוגמה רנו קליאו שהמכסה מנוע נפתח הפוך ובשביל להגיע לאיזה משהו באמצע המנוע צריך לפרק את כל המכסה מנוע.

פורסם

עם הגישה הזו, הכי טוב והכי חסכוני אופניים. אין לך מה לחשוש מרכב שיש לו היסטורית טיפולים ותוחזק כראוי. גם רכב צרפתי. מה שכן, אם אתה רוצה שקט, תתרחק מגיר אוטומט. חפש גיר רגיל.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

אני יכול להגיד לך שרכב ישן שעמוס בפיצ'רים חשמליים, זה מתכון לבעיות בכול רכב, לא רק ברכב צרפתי. לצערם של הצרפתים הם מעמיסים את הרכבים שלהם בטכנולוגיה והם הגיעו למדינה שרוב התושבים שלה יכולים להרשות לעצמם רק רכב ישן.

בנוסף ישנם רכיבים מסויימים עם פוטנציאל גבוה לתחלואות, במידה ולא טיפלו ברכב כמו שצריך(ברכב ישן, נדיר למצוא מי שמטפל כמו שצריך) למשל, בלוק מנוע אלומיניום שמפתח קורוזיה בקלילות, בומבות בחלק מהדגמים שגם מתפגרות עם הזמן ודורשות מערכת הידראולית שנוטה לעשות בעיות לעת זקנה, גיר אוטומט AL4 שבשנותיו הראשונות היה צרה צרורה שהרבה פעמים היה מתפגר בשלב מאוד מוקדם.

לסיכום, אם אתה הולך על צרפתייה ישנה, לך על אחת עם כמה שפחות רכיבים עם פוטנציאל לתחלואות, ואחת עם היסטוריית טיפולים כלשהי(תקף לכול רכב ישן, לא רק לצרפתייה).

פורסם

אתה יכול גם לקבל חוות דעת מקצועיות ע"י סבב מוסכים קצר וכך לקבל תמונה יותר "נכונה".

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

קצת מפחיד אותי מה שאתם אומרים, כי ה106 שננעלתי עלייה היא הדגם המפואר. אז בעצם עדיף לי ללכת על הדגם הפשוט יותר? [מבחינת כאב ראש/בעיות שיוכלו לצוץ בגלל זה]

האמת שאני מעדיף לפתוח את החלון ידנית מאשר לתקן את המערכת חשמל ב1000 שקל, מצד שני - זה לא נראה לי מה שבאמת יגרום לתיקונים כל התוספות המינוריות האלה - ח"ח נ"מ וכריות אוויר, הגה כוח זה כבר משו אחר וכן יכול לגרור עוד טיפולים אני מניח

פורסם

אוכל לומר לך אחרי כ10 שנים עם צרפתיות(כמעט עם כולן), כיום 306XSI, צריך רק מזל!!! ולא לחסוך בטיפולים, הצרפתיות רגישות להזנחה, מים ירוקים, שמן איכותי וסע לשלום, אוכל להבטיח לך שאף רכב ישן לא יתן לך חווית נהיגה כמו הצרפתיות... כנס לפורום PSI מועדון פיגו סיטרואן, יש שם המון אנשים עם 106 בשלל דגמיה, תבקש חוות דעת.

צרפתי זה הכי אחי

פורסם
Alok זה בהחלט אמת מידה היום, אני הייתי מעדיף סויפט ישנה בלי פיצ׳רים חשמליים

אני מזכיר לך שכבר קנית סוויפט כזו, מרוב שהיא הייתה אמינה ובלי פיצ'רים - נסעת עד אשדוד כדי לגרוט אותה ולהפוך לאחד מהראשונים בארץ שמכר את הגרוטאה שלו למדינת ישראל.

זה היה רק בשנה שעברה, כבר הספקת לשכוח.

בדרך גם השקעת על העגלה הזו לא מעט כסף ואפילו לא נהנית לשנייה אחת מהרכב, כי הוא היה זבל טהור עוד ברגע שיצא מהמפעל.

אני אישית לא מוכן לנסוע ברכב שאין לו מזגן מקפיא, הגה כוח ושני חלונות חשמל - גם אם יש פוטנציאל לתקלות.

אני לא יודע כמה עולה ספציפית ה-106 הנ"ל וכמה כסף יש לפותח השרשור, אבל אני מניח שאין לו תקציב גבוה.

במקרה הזה - אני לא הייתי פוסל אף רכב ולא מתמקד באחד ספציפי, אלא מנסה כמה - לצורך העניין הוא מחפש רכב קטן, אז יש סקאלה רחבה מאוד של רכבים לקנות:

רנו קליאו, סיטרואן סקסו, פיג'ו 106, קיה פרייד, מאזדה 121 וכו'.

מכאן המטרה היא למצוא את הרכב השמור ביותר שמאפשר התקציב - וזה לא כזה משנה אם מדובר במאזדה 121 משנת 95 או סיטרואן סקסו משנת 97 - העיקר זה רכב שמור, עם מראה כמה שפחות שחוק - בתוך מסגרת התקציב.

אני מאמין שיהיה יותר קל למצוא סקסו שמורה כי המחירון שלה נמוך ואפשר להשיג שנתון צעיר יותר...

לפותח השרשור - הצרפתיות בשנתונים מתקדמים מראות שחיקה בעיקר ברדיאטור החימום הפנימי ובתחום הפלסטיקה.

ברובן תמצא חימום מנותק - קח בחשבון שהתיקון יקר יחסית.

מעבר לזה אין בעיות מיוחדות ואופייניות לצרפתיות.

פורסם

אז אחרי שהנושא הזה נסגר, יש איזה מחלות ידועות? מחר הרכב נכנס לבדיקה של חבר מוסכניק, יותר בכיוון של חוות דעת מאשר בדיקת רכב שתפסול כל דבר ברכב.

פורסם

אני בעלים גאה של פג'ו 205 דגם 1998, יד ראשונה( בדצמבר נחגוג 14 שנים יחדיו )

חוץ מטיפולים שנתיים רגילים, בלאי ( צמיגים ומצבר) ונגד מהירות במזגן שהתקלקל, מעולם לא הושבת הרכב והוא חסכוני לאחזקה בצורה מפתיעה.

אז שוב כמו שנאמר, אם תמצא רכב מטופל היטב, שמור, אין בעיה ללכת עליו. ככלל, ככל שהרכב ספרטני ופחות מתוחכם כך הסיכוי שלו לשרוד עולה ואמינותו גוברת למרות שמדובר בצרפתיה. אז נכון שזה לא רכב חדש עם כל הכיף והפינוקים אבל למטרה שלי הוא יותר ממספק

פורסם

במשך 4 שנים הייתי בעלים גאה של פיג'ו 106XSI. רכבמ דהים! חבל שלא מייצרים עוד רכבים מהנים להניגה כמוהו.

מה שכן, צריך לדאוג לטיפולים בזמן ולשמור על חלפים מקוריים שיאריכו חיים.

בכל מקרה, שלא תעז לגעת ב-106 אוטומטית.

• תוכן חדש...