Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם..

כרגע מחפש מונובלוק שיזיז קומפ וי אר.

כשנכנסתי לעומק התחלתי לחפור בנושא הקלאסים של המגברים.

רוצה חוות דעת ברמה הפרקטית - האם עדיף מגבר מקלאס A או B, אשר יפיק ככל הנראה איכות קול טובה יותר, אבל כמו כן יתחמם מאוד וידרוש המון צריכת חשמל, או שמה עדיפות היא למגברי קלאס D הדיגיטליים, אשר חוסכים בחשמל, אך למיטב הבנתי הסאונד שלהם הוא מפועמח, ובעצם לעולם אינו יכול להתחקות אחרי המקור האמיתיתי.

אשמח לתשובה מפורטת, ולא רק בנוגע למגברי מונובלוק.

תודה

פורסם

עבור CVR שהוא סאב שלא דורש הגברה חזקה והוא גם לא כ"כ איכותי- הקלאס הוא לא העניין המשמעותי.

אם תתן לנו תקציב נוכל לעזור לך ביתר פירוט.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

מתי שיש הרבה כסף :)

בדרך כלל לכל השאר הולכים על AB, קלאס D זה לסאבים בלבד לטעמי, אחרי ניסיון מאוד מר אם כמה מגברים מהסוג הזה...

CLASS A נדירים ויקרים בדרך כלל.

פורסם

הבן אדם מדבר על סאב וופר...

איזה סאב וופר? CVR!

מדובר בסאב לא נציל, לא מדוייק במיוחד ולא בדיוק טונאלי - אפשר להגיע איתו לתוצאות טובות נוכחתי לדעת במפגש צפרכז האחרון... אבל זה עדיין סאב שנועד יותר לתת בום טוב ולא הרבה מעבר לזה.

בנוסף לכך מדובר בתחום הבאס הנמוך - לא מדובר במידבאס גם לא מדובר בוופר - מדובר בסאב.

סאב וופרים מנגנים תחום תדר שיש בו מעט מאוד מידע - מעט מאוד.

מה שזה אומר גם שתחום הבאס יכול לספוג אחוז גבוה יותר, הרבה יותר גבוה - של עיוות.

מה שאומר שזה פשוט מיותר ברוב המוחץ של המקרים להשתמש במגבר שהקלאס שלו יותר גבוה מD בשביל להגביר סאב בצורה פרפקטית.

מה שחשוב כשמגבירים סאב זה להושיב אותו על מגבר שיתן לו מספיק כוח, מגבר שיוכל לעבוד מול סאב שמסוגל לקבל הספק יותר גדול בגלל התנגדות יותר קטנה כשרוצים ובסופו של דבר נתון דמפינג פקטור טוב שזה בעצם נתון שמצביע על יכולת טובה של המגבר לשלוט ברמקול שמסוגל ברגע נתון לעוף מצריכת זרם אפסית לצריכת זרם גבוהה.

בגלל שהרגישות לאחוז עיוות היא נמוכה יותר ובגלל שצריך לספק לסאב הרבה יותר כוח משאר הרמקולים במערכת זה יהיה חכם יותר לספק לו מגבר שיצרוך פחות זרם ועדיין יתן אחוז עיוות שיהיה לא שמיע דרך הסאב - כאן נכנס לתמונה מגבר קלאס D

אם הייתי שם בקדמת הרכב סאב קטן יחסית ומאוד זריז ומאוד טונאלי כמו למשל 8 אינטש ונותן לו לנגן קצת יותר גבוה - בהחלט הייתי שוקל מעבר להגברת קלאס AB.

להגביר סאב או אפילו וופרים על מגבר קלאס A יהווה שחיטה של מערכת החשמל - אני לא חושב שיש מערכת חשמל סטנדרטית שיכולה לעמוד בכלל בכזה עינוי יותר מכמה דקות בהילוך סרק...

ונחזור לפתיחת תיבת פנדורה ישנה - ישנם היום מגברי קלאס D שהם פול ריינג' שנותנים אחוז עיוות פשוט אפסי ובלתי שמיע ולעומת זאת הם חזקים יותר, קטנים יותר, חסכוניים יותר וגם קרים יותר (מתחממים פחות) והם נותנים תוצאות מדהימות שיספקו גם קהל לא קטן של אודיופילים - מעניין למה אני כותב את זה :-D מישהו ראה במקרה תכנית על לוויתנים בזמן האחרון? :wink:

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי, שלא תתחיל לספר לנו על ערוץ דיסקאברי, ראינו ליוויתנים שמענו אותם וקנינו אותם ובסוף שיחררנו אותם בחזרה לתיזינזיבי.

שמעתי כמה מהם אחרי זה ובכולם אותה בעיה... תיכנון לקוי.

CLASS D לא מספק את אותה חיות מוזיקלית ולא טונאליות, הם מספקים סאונד סטרילי וחד לא יותר מזה.

אין ארוחות חינם, רוצים לשמוע אז צריך לשלם...

פורסם

יבגני

בול-שיט

זה לא נושא השרשיר ולכן אני לא אכנס לזה - רק אומר שחוץ מקטע מרגיז לפעמים בהדלקה וכיבוי אין לי יותר בעיות עם הלוויתן מאז שהוא תוקן והוא נותן עם המערכת הנוכחית ואני לא רואה יותר צורך לשדרג הגברה.

השרשיר הזה הוא לא על הלוויתן אבל ציינתי שפתחתי תיבת פנדורה.

השרשיר הזה הוא על שאלת קלאס למגברים בכדי להגביר סאב וופר

אין שום טעם ושום הגיון לשים סאב וופר על מגבר קלאס AB, זה פשוט טמטום.

אני רואה את ההגיון להגביר סאב על מגבר קלאס A/B רק עם יש לך מערכת ברמה מאוד אבל מאוד גבוהה ואתה רוצה לשמור על אחידות בהגברה שלך ולאותה סדרת מגברים פשוט אין מגבר מונובלוק קלאס D

כמו למשל DLS אולטימייט

אם היתה לי הגברה כוללת של DLS בהחלט הייתי מוכן לשים גם מונובלוק שלהם שהוא קלאס A/B רק בכדי לשמור על האחידות בהגברה שלי לכל הרכיבים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש הטוענים כי דווקא הסאב הוא לב המערכת. שדווקא שם אתה תרצה צליל חם ועמוק, ולא צליל דיגיטלי מפוענך ו"יבש" שיוצא ממגברים קלאס D

פורסם

על סאבים איכותיים שלא דורשים הספק גדול או במידה ויש מערכת חשמל חזקה מונו / דואל מונו איכותי בגישור קלאס A/B יתנו תוצאה טובה יותר, בעיקר בשליטה על הסאב.

ובמיוחד על מגברי זרם גבוה.

קלאס D יתן תוצאה קצת פחות טובה אבל יהיה הרבה יותר נציל ולא יכביד על מערכת החשמל.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

איך אתה רוצה שסאב יהיה "לב המערכת" אם הוא מנגן תחום תדרים שהדבר היחידי שיש בו זה בעיקר הבדל של טונים ובקושי יש בהם בכלל מידע אמיתי???

ב99 אחוז מהמערכות בעולם סאב וופר בכלל מנגן MONO - איזה לב מערכת בדיוק???

למגבר קלאס D אין סאונד יבש, אין סאונד קראנצ'י אין סאונד קר ואין סאונד חם

אחוזי עיוות גבוהים יכולים לגרום לסאונד חם - אבל זה כבר בעיקר מגברי נורות וזה ממש לא קלאס D...

למגבר קלאס D יש על הנייר אחוז עיוות גבוה יותר ממגבר בקלאס AB

למגבר קלאס D יש סיכוי לאבד חלק זעיר מהמידע הודות לשיטת העבודה שלו - בפועל, מגבר קלאס D מספיק מהיר - זה בלתי שמיע! (אני מדבר על הגברת סאבוופר כרגע)

לסאב וופר יש תפקיד אחד במערכת והוא להשלים את תחום התדר התחתון שהמידבאסים\וופרים לא יכולים לנגן חזק. תוך כדי התפקיד הזה הסאב וופר צריך להיות טונאלי בצורה כזו שהחיבור בינו לבין המידבאסים ירגיש טבעי - כאילו והוא היה חלק בלתי נפרד מהם או יותר נכון - לא קיים בכלל ברכב.

תשימו לב למילה טונאלי לגבי סאב וופר - זה מושג שמשתמשים בו רק לתיאור סאב וופרים - מעניין למה... כי כל מה שהוא מנגן זה טונים! ולכן, טונאלי.

סאבוופרים לא נמדדים לגבי לינאריות כמו שמודדים מידבאסים.

סאבוופרים לא מיוחסים במערכת SQ ליכולת לצייר במה - כי הם לא מנגנים שום דבר שיש לו כיווניות אמיתית...

סאבוופרים לא משחזרים שום דבר שאפשר לאמר עליו - נאמן למקור.

מה שהם צריכים זה כוח ואת היכולת לקבל אותו באופן מידי כי הם צריכים להתחרות ברכיבים הרבה יותר מהירים מהם ועדיין לעמוד בקצב.

מה ששגיא אריה אמר לגבי סאב וופרים עם דרישה להספק נמוך זו בהחלט סיבה טובה כן ללכת על מגבר קלאס A/B לסאב ואם זאת אני רואה את זה כמו כוסות רוח למת - מיותר.

Pioneer TS-X150

פורסם
יש הטוענים כי דווקא הסאב הוא לב המערכת. שדווקא שם אתה תרצה צליל חם ועמוק, ולא צליל דיגיטלי מפוענך ו"יבש" שיוצא ממגברים קלאס D

לא הבנתי מדוע תיארת כך את הסאונד שיוצא כביכול ממגבר קלאס D..:roll:

דוגמה מהחיים על אותו סט אפ דומה שלי ושל שגיא.הד יוניט ודאבל סאב. אצלו הסאבים על קלאס D ושלי בגישור על קלאס AB.

אם ננפה לרגע את ההבדלים התהומיים (קלאס וגישור) ונתמקד בתוצאה השמיעה, אצל שגיא (קלאס D) הסאבים פשוט לוקחים אותך לגן עדן מוסיקלי ופשוט יורקים על התוצאה אצלי.

חד וחלק ,ללא מערכת חשמל בריאה מאד אין טעם לחבר קלאס AB לסאב למרות היתרונות שמייחסים לכך.

אישית,מעדיף קלאס D עם עדיפות לקלאס BD הנדיר (שאגב ,כך בנוי במגבר ה5 ערוצים של הרוקפורד :wink:) על מנת להפיק את המירב מהסאב.

לא חסרות כאן דוגמאות למכביר על חיבור סאב לקלאס AB ופתיחת שרשור לבקשת עזרה ופתרון לניצול טוב יותר של הרכיבים.

ליאור

פורסם

אני לא מתוכח לגבי CLASS D לסאב.

אבל ממש לא לשאר החלקים. אולי יש איזה מגבר היי אנד שלא יצא לי לשמוע שנותן תוצאה אבל מהנסיון שלי PDX ו ולוויתן שניהם מעכזבים.

פורסם

יש גם יש

גם קלאס A

גם נורות

וגם הולך לצאת בקרוב מגבר היברידי - קדם הגברה נורות - הגברה קלאס D פול ריינג' שוב, זד אודיו.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...