Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הבדל בין מנוע 1.5 ל1.8 בפריוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5426 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין ברכישת טיוטה פריוס שנת 2009 או 2010, והוצע לי דגם מ2009 (מAVIS, אם זה חשוב) שבמפרט שלו רשום 1.5.

אמנם ראיתי במחירוני רכב שונים שיש 2 סוגים של מנוע, 1.5 ו1.8. מצד שני, בכתבות על סיקור על הדגם, לא מצאתי שמתייחסים להבדל (ודובר שם רק על 1.8 ).

ולכן רציתי לשאול, איך מורכב המנוע בפריוס, כלומר, האם המנוע החשמלי הוא חלק מה1.5 או ש1.5 זה רק הבנזין ו1.8 זה כולל החשמלי. או שלא זה ולא זה נכון?

אשמח אם מישהו שמבין, יאיר את עיני בנושא

דובי

פורסם

למה שתקנה פריוס ?

לחיסכון בדלק תקנה דיזל

לשמירה על הסביבה אל תקנה 500 קילו של מצברים רעילים בטירוף שיצטרכו לקבור בזמן ולהרעיל את האדמה

ככל הידוע לי מנוע חשמלי גם מסרטן, בזמן הפעולה שלו בכל חצי סיבוב מתהפכים החיבורים ובכך יש בשניה אחת כמה חיבורים מחדש ובכל חיבור נפלטת קרינה אלקטרומגנטית בתדר גבוה (מסרטן)

וכמובן לשמירה על הטוסטוסטרון ברמה שתחזיק אותך גם בגיל 60 :lol:

פורסם

DreamT, בפרצוף אחד: :shock:

שמעתי כבר על עניין הפריוס והקרינה המגנטית. אם זה המצב אז אני מציע לך ולכולם להפסיק ולהשתמש בטלפון אלחוטי וסלולרי, לפתוח את הרכב רק באמצעות המפתח, כשעוברים ליד עמודי חשמל ברחוב לעשות את זה בריצה ולא להעיז לצאת לרחוב או חוף הים כי יש קרינה מהשמש. בבית רצוי לישון על מיטה במרכז החדר הרחוקה כמה שיותר מהקירות אשר בהן יש תשתית חשמל ומומלץ להתכסות בשמיכת אלומיניום בכדי ליצור כלוב פאראדיי.

לעניין הפריוס, עד דגם 2009 הפריוס הגיעה עם מנוע בנזין בנפח 1.5 ל' ובנוסף מנוע חשמלי. בדגם 2009 הפריוס עברה מתיחת פנים, מגיעה עם מנוע בנזין בנפח 1.8 ל' ובנוסף מנוע חשמלי. אני לא יודע מה היו השיקולים של טויוטה בבחירת המנועים או ההספק שלהם. נסה לקבל נסיעות מבחן על שני הרכבים ולהחליט מה טוב יותר עבורך.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
DreamT, בפרצוף אחד: :shock:

שמעתי כבר על עניין הפריוס והקרינה המגנטית. אם זה המצב אז אני מציע לך ולכולם להפסיק ולהשתמש בטלפון אלחוטי וסלולרי, לפתוח את הרכב רק באמצעות המפתח, כשעוברים ליד עמודי חשמל ברחוב לעשות את זה בריצה ולא להעיז לצאת לרחוב או חוף הים כי יש קרינה מהשמש. בבית רצוי לישון על מיטה במרכז החדר הרחוקה כמה שיותר מהקירות אשר בהן יש תשתית חשמל ומומלץ להתכסות בשמיכת אלומיניום בכדי ליצור כלוב פאראדיי.

לעניין הפריוס, עד דגם 2009 הפריוס הגיעה עם מנוע בנזין בנפח 1.5 ל' ובנוסף מנוע חשמלי. בדגם 2009 הפריוס עברה מתיחת פנים, מגיעה עם מנוע בנזין בנפח 1.8 ל' ובנוסף מנוע חשמלי. אני לא יודע מה היו השיקולים של טויוטה בבחירת המנועים או ההספק שלהם. נסה לקבל נסיעות מבחן על שני הרכבים ולהחליט מה טוב יותר עבורך.

איתמר.

זה ממש לא ענייני מה שאמרת. לקרינה אלקטרומגנטית יש שני פרמטרים חשובים: תדר/אורך גל , ועוצמה.

פלאפון סלולרי זה דבר מסרטן בהחלט וגורם המנוי למוות מסרטן מוח: תדר גבוה והספק חזק.

טלפון בבית, צריך לשדר למשהו כמו 20 מטר. עם המרחק העוצמת שידור גדלה בריבוע אז אם תשווה קרינה של טלפון בבית (באותו התדרים) שנמצא 20 מטטר מהמקלט/משדר לפלאפון סלולארי שנמצא לפחות 2000 מטר מהתחנה: יש לך קרינה פי 1000. כאילו 1000 פעמים עוצמת הקרינה של הטלפון בבית.

החשמל בבית הוא בתדר נמוך שלא יכול ליינן (שזה מה שגורם לסרטן) ולכן אפילו אם יהיה לך זרם ענק בחוטים בבית אין סיכון לסרטן.

עם האוטו אותו הסיפור של הטלפון בבית - הטווח קטן. אף מפתח מקורי לא יעבור נניח 50 מטר, בעוד שפלאפון סלולרי יעבוד טוב סביר להניח גם במרחק 10 אלף קילומטר.

והשנאים ברחוב דווקא כן מסוכנים, הם פולטים קרינה בתדר גבוה (לא בתדר של החשמל כמובן) אבל כמובן מדובר על השנאים ולא על ה"סתם" עמודים שמחזיקים את הכבלים.

בקצרה: כשאומרים שמנוע חשמלי חזק כמו ברכב מסרטן מתכוונים לזה שהקרינה שלו עלולה לינן. לא לכך שהוא פולט בכלל קרינה, כי העובדה הזאת ממש לא מספיקה בפני עצמה.

פורסם
אני מתעניין ברכישת טיוטה פריוס שנת 2009 או 2010, והוצע לי דגם מ2009 (מAVIS, אם זה חשוב) שבמפרט שלו רשום 1.5.

אמנם ראיתי במחירוני רכב שונים שיש 2 סוגים של מנוע, 1.5 ו1.8. מצד שני, בכתבות על סיקור על הדגם, לא מצאתי שמתייחסים להבדל (ודובר שם רק על 1.8 ).

ולכן רציתי לשאול, איך מורכב המנוע בפריוס, כלומר, האם המנוע החשמלי הוא חלק מה1.5 או ש1.5 זה רק הבנזין ו1.8 זה כולל החשמלי. או שלא זה ולא זה נכון?

אשמח אם מישהו שמבין, יאיר את עיני בנושא

דובי

מנוע 1.8 הוא דגם חדש לגמרי. ההבדל הוא משמעותי, לא רק החלפת מנוע.

יש מנוע בנזין, ויש מנוע חשמלי, והם עובדים לחליפין בהנעת האוטו.

פורסם
למה שתקנה פריוס ?

לחיסכון בדלק תקנה דיזל

לשמירה על הסביבה אל תקנה 500 קילו של מצברים רעילים בטירוף שיצטרכו לקבור בזמן ולהרעיל את האדמה

ככל הידוע לי מנוע חשמלי גם מסרטן, בזמן הפעולה שלו בכל חצי סיבוב מתהפכים החיבורים ובכך יש בשניה אחת כמה חיבורים מחדש ובכל חיבור נפלטת קרינה אלקטרומגנטית בתדר גבוה (מסרטן)

וכמובן לשמירה על הטוסטוסטרון ברמה שתחזיק אותך גם בגיל 60 :lol:

למה לדבר שטויות ?

לדוגמא: הפריוס שוקלת 1460 ק"ג בערך. כמו משפחתית גדולה רגילה, ו 100 ק"ג יותר ממשפחתית קטנה (קורולה). אז 500 ק"ג ?

אין בעיית קרינה בפריוס. נבדק בעולם ונבדק ע"י המשרד לאיכות סביבה - נמוכה מזו של מזדה 6.

בעיר, הפריוס היא החסכונית ביותר , מחוץ לעיר, רק דיזל ידני מתקרב לחיסכון שלה.

95% מהסוללה ממוחזרת.

פורסם

אותי לא מעניין קרינה ולא כלום.

אבל כמה אחריות תאכלס מקבלים על הסוללות? (וחייב במשך האחריות לטפל רק במורשה?)

כי בסופו של דבר החיסכון יפה, אבל הסוללות עולות הרבה מאוד.

פורסם

דור שני (1.5 ליטר) - 8 שנות אחריות על הסוללות.

דור שלישי (1.8 ליטר) - אם זה לא השתנה, 5 שנות אחריות על הסוללות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
דור שני (1.5 ליטר) - 8 שנות אחריות על הסוללות.

דור שלישי (1.8 ליטר) - אם זה לא השתנה, 5 שנות אחריות על הסוללות.

5 שנים זה כבר לא משתלם (תלוי במחיר של הסוללות).

אבל 8 שנים, שווה גם בתור מונית. (בערך 160KKM, בשימוש ממוצע של משפחה)

פורסם
זה ממש לא ענייני מה שאמרת. לקרינה אלקטרומגנטית יש שני פרמטרים חשובים: תדר/אורך גל , ועוצמה.

פלאפון סלולרי זה דבר מסרטן בהחלט וגורם המנוי למוות מסרטן מוח: תדר גבוה והספק חזק.

טלפון בבית, צריך לשדר למשהו כמו 20 מטר. עם המרחק העוצמת שידור גדלה בריבוע אז אם תשווה קרינה של טלפון בבית (באותו התדרים) שנמצא 20 מטטר מהמקלט/משדר לפלאפון סלולארי שנמצא לפחות 2000 מטר מהתחנה: יש לך קרינה פי 1000. כאילו 1000 פעמים עוצמת הקרינה של הטלפון בבית.

החשמל בבית הוא בתדר נמוך שלא יכול ליינן (שזה מה שגורם לסרטן) ולכן אפילו אם יהיה לך זרם ענק בחוטים בבית אין סיכון לסרטן.

עם האוטו אותו הסיפור של הטלפון בבית - הטווח קטן. אף מפתח מקורי לא יעבור נניח 50 מטר, בעוד שפלאפון סלולרי יעבוד טוב סביר להניח גם במרחק 10 אלף קילומטר.

והשנאים ברחוב דווקא כן מסוכנים, הם פולטים קרינה בתדר גבוה (לא בתדר של החשמל כמובן) אבל כמובן מדובר על השנאים ולא על ה"סתם" עמודים שמחזיקים את הכבלים.

בקצרה: כשאומרים שמנוע חשמלי חזק כמו ברכב מסרטן מתכוונים לזה שהקרינה שלו עלולה לינן. לא לכך שהוא פולט בכלל קרינה, כי העובדה הזאת ממש לא מספיקה בפני עצמה.

וואו יש הוכחה שטלפון סלולרי מסרטן?! מדהים! תן לינק להוכחה...

עד היום לא הוצליחו להוכיח שקרינה בלתי מייננת (טלפון סלולרי, שנאי ועוד, פולטים קרינה בלתי מייננת) גורמת לסרטן.

פורסם

עד היום לא הוצליחו להוכיח שקרינה בלתי מייננת (טלפון סלולרי, שנאי ועוד, פולטים קרינה בלתי מייננת) גורמת לסרטן.

אתה אפילו לא יודע מה זה יינון אז למה אתה מנסה להכנס לזה :?

פורסם

עזוב הוכחה, כל אחד שלמד אלקטרוניקה, ויש לו גישה למעבדה יגיד לך שזה דופק תצורה.

יותר מיזה, אחי קצין בצבא, עם המירס שפולט יותר קרינה מפצצת אטום, יום אחד הלך לישון וקם שכל הכרית רטובה ממים שיצאו לו דרך האוזן.

בחיים לא היה לו דלקת או משהו, ומה שכן הוא דיבר באותו שבוע בלי סוף.

(כל 8 שעות הולכת לו סוללה! ואפילו פחות), הלך קנה סוללה כפולה ממירס, היא נגמרת תוך 20 שעות בערך.

רק להמחיש לך מזה לדבר הרבה.

גם אוזניה רגילה (חוטית) מוליכה את כל הקרינה שהמכשיר פולט, רק אוזניית BT היא פתרון.

(BT משדר ל10 מטר, ולכן זה חלש וזניח, מה גם שזה זול, קניתי מDX ב50 שקל, עובדת יותר טוב ממוטורולה ב200).

מספיק לחשוב שזה לא מסרטן וזה סתם חרטה של מכוני מחקר משועממים, כל הפלאפונים האלה מסרטנים מאוד.

גם אם זה לא מסרטן, זה מטגן את השכל!

ובמכשירים החדשים יש לך גם WIFI וגם GPS בנוסף לכל, שזה עוד קרשים למדורה.

סתם בזבוז כסף למי שלא מדבר הרבה, אנשים איבדו ערך לכסף.

(אני אולי מבין היחידים בארץ שמסתובב עם סוניאריקסון פשוט ב300 שקל מזומן מאורנג', שעושה את העבודה יותר טוב מכל הסמארטפונים, תנחש מה, מאז שחברים שלי שידרגו לאייפון, 40% מהזמן הם לא זמינים).

סמארט-פון, סטופיד פיפל.

פורסם

האם קיימת הוכחה חד משמעית לכך שהקרינה של טלפון סלולרי אכן מזיקה? לא.

לצעוק שהם מטומטמים, משועממים או כל דבר כזה לא מבטל את הצורך בהוכחה המדוברת.

יתרה מזאת, במהלך 26 שנות קיומו של הטלפון הסלולרי, האם תועדו מקרים בכמות משמעותית בהם הטל' הסלולרי חולל מחלות (סרטן לצורך העניין) באנשים?

כנ"ל לגבי רכב חשמלי. רכבי בנזין ואף יותר מכך רכבי דיזל פולטים חומרים המזיקים לאדם והריכוז של חומרים אלו במרכזי ערים גבוה אף יותר. אולי כדאי לחזור לעגלה וסוס?

ולגבי עניין הסמארטפונים. מה בדיוק הבעיה איתם? אם אתה יודע לנצל אותו כמו שצריך אז מדובר על מכשיר מתקדם שפותח לך אפשרויות רבות שלא היו זמינות בעבר או לחילופין היו מסורבלות לביצוע.

"לא זמינים 40% מהזמן" - מה הכוונה? שאין להם קליטה?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
האם קיימת הוכחה חד משמעית לכך שהקרינה של טלפון סלולרי אכן מזיקה? לא.

לצעוק שהם מטומטמים, משועממים או כל דבר כזה לא מבטל את הצורך בהוכחה המדוברת.

יתרה מזאת, במהלך 26 שנות קיומו של הטלפון הסלולרי, האם תועדו מקרים בכמות משמעותית בהם הטל' הסלולרי חולל מחלות (סרטן לצורך העניין) באנשים?

כנ"ל לגבי רכב חשמלי. רכבי בנזין ואף יותר מכך רכבי דיזל פולטים חומרים המזיקים לאדם והריכוז של חומרים אלו במרכזי ערים גבוה אף יותר. אולי כדאי לחזור לעגלה וסוס?

ולגבי עניין הסמארטפונים. מה בדיוק הבעיה איתם? אם אתה יודע לנצל אותו כמו שצריך אז מדובר על מכשיר מתקדם שפותח לך אפשרויות רבות שלא היו זמינות בעבר או לחילופין היו מסורבלות לביצוע.

"לא זמינים 40% מהזמן" - מה הכוונה? שאין להם קליטה?

עד לפני כמה זמן גם לא היה הוכחה שהסיגריות הורגות אנשים.

רכבי דיזל מזהמים הכי פחות. (גם אוכלים פחות, וגם פולטים פחות חומרים מזהמים מבנזין).

לגבי הסמאטפונים, התכוונתי לאנשים שסתם מחזיקים באחד, כמו הילדים הקטנים, הם לא משתמשים בעשירית מהפונקציות שלו, ושיהיו בריאים הורים שלהם שהם מוכנים להוציא 8 ו10 אלף על מכשיר פלאפון. (וזה לפני שהוא שובר או מאבד אותו).

לגבי הזמינות, לא יודע מה, אבל אני מתקשר עונה המענה של החברה.

או שהם לא שומעים את הצלצול\רטט, כמו בנוקיות ובאייפונים, יש להם רמקול חלש מאוד, שזה מה שמוריד אותו מקטגוריה של פלאפון לעבודה.

השקיעו במעבד ובכ.מסך ובמה לא, אבל את הדברים הבסיסיים הזניחו. (כמו הסוללה באייפון.)

אני פטרתי את העניין, יש לי פלאפון פשוט ב300 שקל רק בשביל שיחות וSMS, ועוד אייפוד ב1K ש"ח שעושה כמעט את אותה עבודה של האייפון. (גם משלם פחות, וגם נהנה יותר כאשר אני יוצא לריצה או לפעילות שבה האייפון יכול להתרסק.)

פורסם

ובמכשירים החדשים יש לך גם WIFI וגם GPS בנוסף לכל, שזה עוד קרשים למדורה.

אז BT זה בסדר אבל WIFI זה לא? למרות ששניהם 2.4GHZ ועם הספקים נמוכים עד כדי גיחוך? ולמרות שבשימוש ב WIFI אתה לא מחזיק את המכשיר 3 ס"מ מהראש אלא חצי מטר או יותר?

ו GPS הוא בכלל מקלט. המשדרים נמצאים עשרות ומאות קילומטרים מעל הראש שלך, אתה מוזמן לחפש בגוגל ולראות מה ההספק שאתה מקבל מהם, פחות או יותר (רמז- נמוך יותר אפילו ממשדר ה BT שיש לך בסלולרי)

קרינה בלתי מייננת היא, כשמה, בלתי מייננת, ולכן קשה לה להיות גורם ישיר לסרטן. המחקרים כרגע מתמקדים בהשפעות עקיפות, כמו חימום רקמות רכות, שעלול בצורה עקיפה לגרום לסרטן, אבל גם קשר כזה עוד לא הצליחו להוכיח.

זה גם לא סוד שאם תדבר בלי סוף בסלולרי האוזן שלך תתחמם ויהיה נזק לטווח קצר. אבל בין זה לנזק לטווח ארוך עוד יש מרחק, והכוחות- אין.

נ.ב-

כטלפון, אייפון ספציפית היא מכשיר לא עד כדי כך מוצלח.

זו סיבה לצאת ב bashing כנגד כל הסמארטפונים? להתחיל למנות את הסמארטפונים שמוצלחים גם כטלפון סלולרי וגם כמכשיר חכם?

סתם בשביל הפרוטוקול, הגלאקסי S שכ"כ פופולרי ברחבי העולם הוא אחד המכשירים עם פליטת הקרינה הנמוכה ביותר (ב SAR) שיש כיום בשוק, ושהוצגו אי פעם בכלליות.

הוא גם במקרה לא נוטה להפיל שיחות כל הזמן, ואת הצלצול שלו אפשר לשמוע היטב מהקומה השלישית בבית לראשונה, ככה שאם מישהו מפספס שיחות, הבעיה היא כנראה באוזן שלו. (הנאמ לעיל נכון גם לגבי 85% מהסמארטפונים האחרים, יש כמה דוגמאות בודדות כמו המכשירים המוקדמים של HTC שאכן סובלים מספיקר חלש)

• תוכן חדש...