Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הבדל בין מנוע 1.5 ל1.8 בפריוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז BT זה בסדר אבל WIFI זה לא? למרות ששניהם 2.4GHZ ועם הספקים נמוכים עד כדי גיחוך? ולמרות שבשימוש ב WIFI אתה לא מחזיק את המכשיר 3 ס"מ מהראש אלא חצי מטר או יותר?

ו GPS הוא בכלל מקלט. המשדרים נמצאים עשרות ומאות קילומטרים מעל הראש שלך, אתה מוזמן לחפש בגוגל ולראות מה ההספק שאתה מקבל מהם, פחות או יותר (רמז- נמוך יותר אפילו ממשדר ה BT שיש לך בסלולרי)

קרינה בלתי מייננת היא, כשמה, בלתי מייננת, ולכן קשה לה להיות גורם ישיר לסרטן. המחקרים כרגע מתמקדים בהשפעות עקיפות, כמו חימום רקמות רכות, שעלול בצורה עקיפה לגרום לסרטן, אבל גם קשר כזה עוד לא הצליחו להוכיח.

זה גם לא סוד שאם תדבר בלי סוף בסלולרי האוזן שלך תתחמם ויהיה נזק לטווח קצר. אבל בין זה לנזק לטווח ארוך עוד יש מרחק, והכוחות- אין.

נ.ב-

כטלפון, אייפון ספציפית היא מכשיר לא עד כדי כך מוצלח.

זו סיבה לצאת ב bashing כנגד כל הסמארטפונים? להתחיל למנות את הסמארטפונים שמוצלחים גם כטלפון סלולרי וגם כמכשיר חכם?

סתם בשביל הפרוטוקול, הגלאקסי S שכ"כ פופולרי ברחבי העולם הוא אחד המכשירים עם פליטת הקרינה הנמוכה ביותר (ב SAR) שיש כיום בשוק, ושהוצגו אי פעם בכלליות.

הוא גם במקרה לא נוטה להפיל שיחות כל הזמן, ואת הצלצול שלו אפשר לשמוע היטב מהקומה השלישית בבית לראשונה, ככה שאם מישהו מפספס שיחות, הבעיה היא כנראה באוזן שלו. (הנאמ לעיל נכון גם לגבי 85% מהסמארטפונים האחרים, יש כמה דוגמאות בודדות כמו המכשירים המוקדמים של HTC שאכן סובלים מספיקר חלש)

מזה גלאקסי S, אני מדבר על הגלאקסי שיש לכולם, הרמקול שלו כמו של האייפון, חלש. (לא בדקתי בספיקר, בצלצול רק. שזה אותו דבר).

(מצטער שאני לא מבין בזה כי זה לא מעניין אותי, אני לא הולך לרכוש אחד.)

פורסם

גלאקסי S זה הגלאקסי שיש לכולם.

הספיקר שלו לא חלש, התוכנה העלובה של סלקום/אורנג'/פלאפון משום מה מגבילה את עוצמת הצלצול.

למרבה המזל במכשירי אנדרואיד יש אפשרות להתקין רומים צד שלישי ולא חייבים להישאר עם התוכנה העלובה של המפיצות בישראל.

פורסם
עד לפני כמה זמן גם לא היה הוכחה שהסיגריות הורגות אנשים.

כן מאז עברו כ40 שנה. בלי קשר לכמה זמן עבר, הוכחה לכך שסיגריות מזיקות קיימת, לגבי טלפונים אין. אז מה הנקודה שלך?

בגלל שפעם האמינו שסיגריות לא מזיקות ולבסוף הוכח אחרת אז הנך מנבא את אותו התרחיש לגבי טלפונים סלולריים? חלש...

רכבי דיזל מזהמים הכי פחות. (גם אוכלים פחות, וגם פולטים פחות חומרים מזהמים מבנזין).

לא נכון. בערים וריכוזי אוכלוסין פליטות מזהמים מסוימות של רכבי דיזל הינן מסוכנות יותר לבריאות הציבור, יותר מבנזין. תריץ חיפוש לגבי NOx.

לגבי הסמאטפונים, התכוונתי לאנשים שסתם מחזיקים באחד, כמו הילדים הקטנים, הם לא משתמשים בעשירית מהפונקציות שלו, ושיהיו בריאים הורים שלהם שהם מוכנים להוציא 8 ו10 אלף על מכשיר פלאפון. (וזה לפני שהוא שובר או מאבד אותו).

מאיפה הבאת את הסכומים הללו? יש לי 3 סמארטפונים במשפחה, עלותם הכוללת היא 0 ש"ח (כולל אחריות מלאה גם נגד אובדן וגניבה). אגב, סביר להניח שבני נוער מכירים את השימושים השונים של הסמארטפון יותר טוב ממך וממני.

לגבי הזמינות, לא יודע מה, אבל אני מתקשר עונה המענה של החברה.

או שהם לא שומעים את הצלצול\רטט, כמו בנוקיות ובאייפונים, יש להם רמקול חלש מאוד, שזה מה שמוריד אותו מקטגוריה של פלאפון לעבודה.

השקיעו במעבד ובכ.מסך ובמה לא, אבל את הדברים הבסיסיים הזניחו. (כמו הסוללה באייפון.)

מעולם לא שמעתי תלונות כאלו מבעלי סמארטפון (למעט אולי אייפון 4 בתחילת דרכו) לא מחברים, לא מבני משפחה וגם אני אישית מעולם נתקלתי בבעיות קליטה, הרמקול מצויין. למעשה עם הגלקסי הקליטה יותר יציבה מסוני אריקסון ונוקיה שהיו לי בעבר. איני מסכים גם עם קביעתך שסמארטפון אינו מתאים להיות "פלאפון עבודה", אני מכיר מספר אנשים ששומרים עליו ומצליחים להוציא\לקבל שיחות במקום העבודה הרועש שלהם ואפילו שומעים אותו.

אני פטרתי את העניין, יש לי פלאפון פשוט ב300 שקל רק בשביל שיחות וSMS, ועוד אייפוד ב1K ש"ח שעושה כמעט את אותה עבודה של האייפון. (גם משלם פחות, וגם נהנה יותר כאשר אני יוצא לריצה או לפעילות שבה האייפון יכול להתרסק.) מה בדיוק פתרת פה? טמנת את ראשך בחול וזהו, לא שזה אסור...

לגבי NOx, קרא כאן:

http://www.ecotravel.org.uk/fuels_5.html

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

כמה שטיות בשירשור אחד.

לגבי הסוללות בפריוס, האחריות בחדשות היא 5 שנים, עד כה הפריוס קיימת בעולם מעל ל-10 שנים בערך וגם על פי הקונסיומר ריפורטס וגם על פי טיוטה כמעט ולא ניצטרכו אנשים להחליף את הסוללות וקיימות המון פריוסים עם סוללות מקוריות בנות 10 שנים שעדיין עובדות! גם ברכבים עם 300-400 אלף ק"מ.

החלפת הסוללות לא עניין יקר כל כך כפי שניתן לחשוב, עלותן פורסמה לא מזמן והמחיר הוא 6400 ש"ח לערך במידה והרכב כמובן מחוץ לאחריות.

בהשוואה לרכב דיזל מודרני שהוא הכי קרוב בצריכת דלק הבין עירונית לפריוס (ועדיין לפריוס יש יתרון- בתוך העיר ההפרש אפילו גדול יותר) אז הפריוס כמובן חסכונית יותר ובתוך העיר מזהמת הרבה פחות, יחד עם זאת איזה ערובה יש שאחרי 5 שנים למשל לא יתקלקל ברכב הדיזל טורבו, משאבת סולר, אינג'קטורים או אחד מהחיישנים המאוד יקרים שקיימים שם?

עלות כל אחד מאלו בקלות יכולה להגיע ולעבור את מחיר הסוללות בפריוס וכמובן שאז אין אחריות מורחבת כמו בפריוס.

עוד עובדה מעניינת לגבי הפריוס זה הברקסים, הם מחזיקים הרבה יותר זמן מברכב רגיל וכמעט ולא נגמרים הסיבה לכך פשוטה, הרכב משתמש בחלק הראשון של דוושת הבלם בכוח בלימה חשמלי ומטעין את המצברים על הדרך, רק בבלימה חזקה יותר נכנסים גם הברקסים הרגילים ובולמים את המכונית. המערכת החשמלית לא דורשת תחזוקה מיוחדת. מנוע הבנזין ברכב מתאמץ פחות ועובד פחות מרכב בנזין או דיזל עקב התיגבור של מנוע נוסף.

ברכב קיים הילוך אחד או שניים בכל מיקרה גיר מאוד מאוד פשוט, בטוח הרבה פחות מורכב מכל גיר פלנטרי או רובוטי מורכב כפול מצמדים. בד"כ פשטות מכנית = אמינות. ככל הניראה גם במיקרה הזה.

הפריוס בדור הנוכחי גדולה יותר מרכב משפחתי רגיל ולמעשה בגודל של משפחתית מנהלים (כגון מאזדה 6) ולא עולה יותר מהן וכמובן חסכונית בפער גדול. הביצועים אגב לא רעים עם 10 שניות במיאוץ הקלאסי ל-100 (קצת כמו משפחתית עם מנוע 2000+ זריז)

בקיצור בחישוב הכללי בעיקר לאורך זמן, מי שמחפש לחסוך בדלק זה הרכב האולטימטיבי לזה וחדל קשקשת ברשת על כל מיני הנפצות מוזרות של עליות אחזקה גבוהות או קרינה שמחר תהרוג אותך.

פורסם
לגבי NOx, קרא כאן:

http://www.ecotravel.org.uk/fuels_5.html

0 שקל, אולי אתה מנהל איזה מפעל, ואישתך מנהלת איזשהי רשת.

אני נער מתבגר, אני מכיר כל מילימטר באייפון, פרצתי כמה אייפודים, אבל אני עדיין לא רואה סיבה לשלם 250 שקל בחודש.

(אחרי 3 שנים אני מביא עוד קוואליר).

כמה שטיות בשירשור אחד.

לגבי הסוללות בפריוס, האחריות בחדשות היא 5 שנים, עד כה הפריוס קיימת בעולם מעל ל-10 שנים בערך וגם על פי הקונסיומר ריפורטס וגם על פי טיוטה כמעט ולא ניצטרכו אנשים להחליף את הסוללות וקיימות המון פריוסים עם סוללות מקוריות בנות 10 שנים שעדיין עובדות! גם ברכבים עם 300-400 אלף ק"מ.

החלפת הסוללות לא עניין יקר כל כך כפי שניתן לחשוב, עלותן פורסמה לא מזמן והמחיר הוא 6400 ש"ח לערך במידה והרכב כמובן מחוץ לאחריות.

בהשוואה לרכב דיזל מודרני שהוא הכי קרוב בצריכת דלק הבין עירונית לפריוס (ועדיין לפריוס יש יתרון- בתוך העיר ההפרש אפילו גדול יותר) אז הפריוס כמובן חסכונית יותר ובתוך העיר מזהמת הרבה פחות, יחד עם זאת איזה ערובה יש שאחרי 5 שנים למשל לא יתקלקל ברכב הדיזל טורבו, משאבת סולר, אינג'קטורים או אחד מהחיישנים המאוד יקרים שקיימים שם?

עלות כל אחד מאלו בקלות יכולה להגיע ולעבור את מחיר הסוללות בפריוס וכמובן שאז אין אחריות מורחבת כמו בפריוס.

עוד עובדה מעניינת לגבי הפריוס זה הברקסים, הם מחזיקים הרבה יותר זמן מברכב רגיל וכמעט ולא נגמרים הסיבה לכך פשוטה, הרכב משתמש בחלק הראשון של דוושת הבלם בכוח בלימה חשמלי ומטעין את המצברים על הדרך, רק בבלימה חזקה יותר נכנסים גם הברקסים הרגילים ובולמים את המכונית. המערכת החשמלית לא דורשת תחזוקה מיוחדת. מנוע הבנזין ברכב מתאמץ פחות ועובד פחות מרכב בנזין או דיזל עקב התיגבור של מנוע נוסף.

ברכב קיים הילוך אחד או שניים בכל מיקרה גיר מאוד מאוד פשוט, בטוח הרבה פחות מורכב מכל גיר פלנטרי או רובוטי מורכב כפול מצמדים. בד"כ פשטות מכנית = אמינות. ככל הניראה גם במיקרה הזה.

הפריוס בדור הנוכחי גדולה יותר מרכב משפחתי רגיל ולמעשה בגודל של משפחתית מנהלים (כגון מאזדה 6) ולא עולה יותר מהן וכמובן חסכונית בפער גדול. הביצועים אגב לא רעים עם 10 שניות במיאוץ הקלאסי ל-100 (קצת כמו משפחתית עם מנוע 2000+ זריז)

בקיצור בחישוב הכללי בעיקר לאורך זמן, מי שמחפש לחסוך בדלק זה הרכב האולטימטיבי לזה וחדל קשקשת ברשת על כל מיני הנפצות מוזרות של עליות אחזקה גבוהות או קרינה שמחר תהרוג אותך.

קראתי את השורות הראשונות, ואת השאר בדגש.

מוזר לי, אבל הגיוני, שסוללות מחזיקות 10 שנים, או 400KKM.

6500 שקל זה סכום זניח, הרכב כל כך חסכוני, שזה שטויות.

אם ככה, למה כל העולם חיי על פריוסים? (היא גם לא יקרה כל כך, כמה אלפים מעל משפחתית).

:-D בעשב של השכן, יש איזה גנגסטר שקנה כמה פריוסים לקנופיה שלו, בגלל שהם נוסעות בשקט, זה טוב למערבים.:-)

נקרעתי, כי יש שם איזה ילד שאומר שזה רכב של גייז, בדיוק אחרי שהוא קנה.

• תוכן חדש...