Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5445 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב קאווליר 99 מצבר של וולטה

הרכב בקושי מניע אחרי שהוא יושב כמה שעות (ממש הסטרטר איטי בטירוף וגם האנטה של הרדיו ממש איטית לפני שמניעים)

כשהוא מונע עם מנוע חם (700 סל"ד בערך) המתח על המצבר 13.15-13.25 וולט (משתנה כל כמה שניות ב0.01)

אחרי שהנעתי אותו ועשיתי סיבוב קצר 10 דקות וכיביתי המצבר היה טעון למשהו כמו 11.8 וולט

אין לבן על המגעים

הבעיה התחילה לפני בערך שבוע שהרגשתי שהסטרטר איטי וגם האנטנה של הרדיו ועכשיו כבר בקושי מניע

המים במצבר מלאים ב3 חורים כמעט עד הסוף וב3 הנוספים יש משמעותית פחות מים. יכול להיות שפשוט חסר מים ?

המצבר בן שנתיים בערך אגב.

פורסם

לך לכל חשמלאי, יש לו מכשיר טעינה שמחברים לאלטרנטור.

המתח הדרוש הוא 13.8V עד 14.4 (או 2.).

כל מקרה תבדוק טעינה של האלטרנטור, אם לא החלפת בחיים, הגיע הזמן לשפץ\להחליף.

אני לא יודע לומר לך במדוייק, כי גם בטריה קטנה שיוצאת מטעינה, המתח עליה יורד בכמה אחוזים (מראה 93% נראה לי), צריך לבדוק טעינה ישירות מהאלטרנטור.

לא מזמן שיפצתי בקוואליר שלי ב800 שקל, אבל את כולו כמעט. (מודל 95', נראה לי שכבר טיפלו בו בעבר ביד הקודמת.)

פורסם

המצבר לא מכיל את המתח המירבי וזאת משום שהאלטרנטור ככל הניראה לא טען אותו כראוי. יש מצב שתיצטרך לבצע החלפה או שיפוץ לאלטרנטור וניראה שגם יוחלף המצבר.

:)
פורסם

אז המתח על המצבר באיזור 13.2 וולט כאשר הרכב מונע לא תקין ככל הנראה ? או שיכול להיות שזה רק המצבר ?

פורסם

עושה רושם שהמצבר חלש בכל מקרה, מים אתה חייב למלא בכל החורים, המים צריכים להיות מעל הפלטות ממתכת שאתה רואה. ולא מלא עד הסוף

האלטרנטור כמו שאמרו לך צריך להטעין סביב 14.4 והכי נמוך 13.8.

מה המצב בנסיעה \ 3000 סלד?

האם הטעינה סביב ה 14?

דיי שכיח שבמכוניות ישנות בעמידה הטעינה לא תהיה כמו ברכב חדש.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אין לי איך לבדוק מתח כשמעלים סל"ד

ובנוגע למצבר אני לא מבין מה זה הפלטות שמדברים עליהם בכל מקום, ידוע לי שבקאוואליר יש מצברים מיוחדים כי החיבורים במקום שונה מרוב הרכבים אז אולי בגלל שהמצבר מעוצב אחרת זה ככה

כשאני פותח את המכסים שיש מתחת 6 חורים אני יכול לראות רק נוזל בפנים אבל אי אפשר לראות פנימה מהנוזל אז אני לא מוצא לוחות :?

דבר חשוב שבדקתי, כשאני מדליק אורות בחניה ומשחק עם הסל"ד אין שום שינוי בעוצמת האורות ולכן נראה לי שההטענה תקינה

בכל אופן בסל"ד סרק כפי שציינתי זה מתחת ל13.5 וולט ואחרי סיבוב של עוד 20 דקות המצבר (כשהרכב כבוי) מראה 11.9 וולט

אז מה הבעיה , טעינה או מצבר ? כי נראה שהטעינה בסרק נמוכה מידי אבל כשמשחקים בסל"ד אין שינוי באורות מצד שני.

פורסם

אתה לא תראה לוחות כי ככל הניראה המיים המזוקקים מכסים אותם וזה בסדר גמור. מבחינת טעינה הערך של 13.5 הוא ערך לא תקין לאלטרנטור שאמור לתת מינימום 13.8 ובעליית סל"ד לעבור את ה-14 מייד. המצבר שלך נושא כרגע מתח חלש שעם הזמן גם יירד (בהתאם למצבו ולמצב האלטרנטור) ואם הוא ישן אז בכל מצב תצטרך לבצע לו החלפה. תמצא מישהו שייבדוק לך טעינה שהסל"ד למעלה מעט ושצרכני החשמל ברכב עובדים ותראה כמה מתח הוא משדר. מעבר לזה אי אפשר לתת לך תשובה חד משמעית מי מהשניים בעייתי. כדי לטפל ברצף בעיות צריך להתחיל במשהו כי דבר גורר דבר ואין פה חד משמעי.

:)
פורסם

לדעתי יש להתחיל מהקל לכבד.

לבצע בדיקת טעינה לאלטרנטור, כנ"ל לגבי זליגת זרם.

לבדוק את תאריך המצבר ואת מצבו בעומס, להשלים את המים החסרים ולבדוק אפשרות של טעינה למשך לילה.

לדעתי המצבר נפרק והוא פשוט נמצא בתהליך של פריקה איטית.

קובי

• תוכן חדש...