Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איתמר

כן כן אותו שילוש BTL - Bridge tieed load . יאללה, חישוב מהיר

בהספק מקסימלי, יש ביציאה בערך 9.75 וולט. אני מאמין שככל שאתה לא עובר את חצי מהלך הווליום - אין צורך רציני במנחת

אפשר גם לעשות כיוון מגבר "הפוך" - לסגור את הגיין למינימום ואז להעלות את הווליום עד שאתה מזהה קליפינג. זה יהיה המקסימום האפשרי (מן הסתם, בהתחלה לסגור את הווליום למינימום) אני לא זוכר מה המגבר שאתה מרכיב ומה הרגישות שלו.

איך הסתדרת עם REMOTE? מחובר לסוויץ'? לגבי ההנחתה, ההנחתה היא בערך 470:680 (זה ישתנה קצת לפה או לשם בגלל השפעת התנגדות מבוא של מגבר, ולכן 1:2 זאת הערכה מספיק טובה)

guyst

מה קורה, יש פרוייקטים חדשים?

כעיקרון זה לא משנה בכלל אם הסיגנל בכניסת מגבר רוכב על DC או לא, בכניסת המגבר יש קבל (פתרון מאוד נפוץ) או קבל ומעגל סרוו (פתרון מאוד נדיר) שמבטל את ה-DC. אז מבחינת מגבר זה לא משנה אם הסיגנל נע מ-0 עד 10 או מ-5- עד 5, המגבר יראה תנועה מ-5 ל-5-. וכן, כמובן שספק של מגבר מייצר מתח שלילי וחיובי לכל הדרגות. אגב יציאה מגושרת, הסיגנל בה רוכב מסביב ל-0V (בקירוב). הסבר : החצי החיובי של הסיגנל רוכב מסביב ל-6V והחצי השלילי רוכב מסביב 6V-, ביחד מקבלים 0

הבעיה היא ביציאה לא מגושרת, שבה הסיגנל רוכב מסביב ל-6V. ולגבי POP, אם המגבר מספיק איכותי, הוא מסוגל להתמודד עם קפיצת DC בכניסה. אם עדיין ישמעו את הבום , הוא לא יהיה חזק.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המגבר שאשתמש בו יהיה ג'נסיס Four Channel סדרה III. לא הצלחתי למצוא ברשת את הנתונים הטכניים שלו, אפילו באתר של ג'נסיס זצ"ל אי אפשר היה להשיג את המדריך למשתמש שלהם :?

את הרימוט אני לוקח דרך ממסר שחברי הגאון בנה, הוא "נועל" את הסיגנל שיוצא מהרדיו לאנטנה. המגבר נדלק רק אם מעבירים לפונקציית "רדיו" ב HU. החסרון הוא שלא ניתן לכבות את המגבר במהלך נסיעה, רק עם הסוויצ'.

עוד מעטי אני חוזר לאוטו להמשיך את העבודה, אני אעדכן בקשר לווליום והמנחת.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
איתמר

כן כן אותו שילוש BTL - Bridge tieed load . יאללה, חישוב מהיר

בהספק מקסימלי, יש ביציאה בערך 9.75 וולט. אני מאמין שככל שאתה לא עובר את חצי מהלך הווליום - אין צורך רציני במנחת

אפשר גם לעשות כיוון מגבר "הפוך" - לסגור את הגיין למינימום ואז להעלות את הווליום עד שאתה מזהה קליפינג. זה יהיה המקסימום האפשרי (מן הסתם, בהתחלה לסגור את הווליום למינימום) אני לא זוכר מה המגבר שאתה מרכיב ומה הרגישות שלו.

איך הסתדרת עם REMOTE? מחובר לסוויץ'? לגבי ההנחתה, ההנחתה היא בערך 470:680 (זה ישתנה קצת לפה או לשם בגלל השפעת התנגדות מבוא של מגבר, ולכן 1:2 זאת הערכה מספיק טובה)

guyst

מה קורה, יש פרוייקטים חדשים?

כעיקרון זה לא משנה בכלל אם הסיגנל בכניסת מגבר רוכב על DC או לא, בכניסת המגבר יש קבל (פתרון מאוד נפוץ) או קבל ומעגל סרוו (פתרון מאוד נדיר) שמבטל את ה-DC. אז מבחינת מגבר זה לא משנה אם הסיגנל נע מ-0 עד 10 או מ-5- עד 5, המגבר יראה תנועה מ-5 ל-5-. וכן, כמובן שספק של מגבר מייצר מתח שלילי וחיובי לכל הדרגות. אגב יציאה מגושרת, הסיגנל בה רוכב מסביב ל-0V (בקירוב). הסבר : החצי החיובי של הסיגנל רוכב מסביב ל-6V והחצי השלילי רוכב מסביב 6V-, ביחד מקבלים 0

הבעיה היא ביציאה לא מגושרת, שבה הסיגנל רוכב מסביב ל-6V. ולגבי POP, אם המגבר מספיק איכותי, הוא מסוגל להתמודד עם קפיצת DC בכניסה. אם עדיין ישמעו את הבום , הוא לא יהיה חזק.

הי בובי, איפה נעלמת?:-)

ראשית, אני לא רואה קשר לסינון ה DC בכניסה כי האופסט לא מעניין כאן, מה שמעניין אותי כאן זה שהסיגנל חיובי לחלוטין. ו DC SERVO משמש למניעת אופסט ביציאת המגבר ולא בכניסה?

איך שאני רואה את זה, ל HU הרי אין ממיר מתח שמוציא גם שליליים (כי אין לו בכלל...), לכן הוא עובד ב SINGLE SUPPLY והיציאה ממנו היא בין 0 (הארקת הרכב) ל 12+~, נכון? כלומר, אחרי מנחת התנגדותי כזה, הסיגנל לכניסת המגבר לא ירד מתחת ל 0 (כלומר לא יהיה שלילי לעומת האדמה, שהרי משותפת ל HU ולכניסת המגבר), ולכן גם המוצא לא ירד מתחת לאפס. בעצם המגבר ינצל רק חצי מאספקת המתח שלו ולכן ייתן כרבע מההספק.

עד כאן ההגיון שלי. תוך כדי שאני כותב שורות אלו אני מבין שגם יציאת ה LINE OUT של ה HU למגבר, כאשר ישנה כזו, היא כנראה חיובית, ועכשיו אני כבר מבולבל.

האם יש למגברי הרכב דרך לקבל אות חיובי ולהפוך אותו לאות סביב 0?? מנקודת מבט של OPAMP זה לא מסתדר לי.

בנוגע למחלק המתח - שים לב שהתנגדות שווה של הנגדים לא תתן יחס של 1:2 אלא 0V. זהו תמיד האמצע בין שתי הפאזות המנוגדות. אני לא מצליח לראות את הצבעים (כן גם אני מזדקן) ולכן לא יכול להגיד מה היחס.

איתמר, אשמח לדעת אם ההספק שאתה מקבל מהמגבר נשאר בעינו או ירד.

עריכה:

עשיתי סימולציה קטנה והבנתי שלא הבנתי את רעיון ה DC OFFSET במלואו. אכן המתח אחרי קבל הסינון סביב אפס.

עולה לי השאלה - אז למה באמת משתמשים כמעט כל היצרנים בשנאים?? ולמה לעזאזל אני השתמשתי בשנאים...

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
אגב יציאה מגושרת, הסיגנל בה רוכב מסביב ל-0V (בקירוב). הסבר : החצי החיובי של הסיגנל רוכב מסביב ל-6V והחצי השלילי רוכב מסביב 6V-, ביחד מקבלים 0

.

במקרה של HU, איך היציאה יכולה להיות שלילית שהרי אין לו אספקת מתח שלילית? לפי מה שהבנתי שתי היציאות הן מסביב 6V אבל הפאזות פשוט הפוכות

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

אוקיי, הגיע זמן העדכון.

רבותיי, Crisis :x

בהדלקה הראשונית הופיעו רעשי אלטרנטור חזקים מאוד.

חיבור ה GROUND האופציונלי במנחת העלים אותם כמעט לחלוטין, אבל נשאר הרעש המזורגג שהיה לי בימי העבודה ללא הצ'יפ, תקתוקים ושריקה חלשים שמתגברים עם הסל"ד. כשעובדים ללא מגבר חיצוני (כלומר עם ההגברה של ה HU) אין שום רעשים.

אני אובד עצות :?

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

שלום איתמר אין ספק שהמבחר גדול וההיצע ענקי.

אבל עדיף לשים עוד כמה שקלים ולקבל מנחת טוב. ה אקסס של דרור עובד יפה מאוד ועצם הקנייה בארץ פותרת בעיות שנובעות מהרבה מקרים שאני מכיר שלקוחות שלי רוכשים בחול ומגיעים להתקנה ובסוף ההתקנה לעיתים יש תקלות ואז נוצר מצב לא נעים .

ונכון להיום ההבדלים לא גדולים .

פורסם

איתמר אני לא מבין אותך.

גם אם אתה מפחד מגניבות

ביטוח של פיוניר 2250 בעלות 400 שח עולה 40 שקל בשנה

וזה מכשיר יותר טוב מכול קומבינה שתנסה.

לדעתי אתה מתאמץ לחינם.

פורסם

הבעייה לא במנחת, הוא תקין.

אני לא מבין למה גם עם צ'יפ שוב יש לי רעשים בחיבור מגבר :roll:

מכשיר אפטר-מרקט לא בא בחשבון. המכשיר היחידי שכן בא בחשבון הוא מכשיר דאבל-דין סיני דמוי מקורי שגם ישמר את השליטה מההגה וזה יפתור לי את כל הבעיות.

איתמר.

פורסם

המנחת ממוקם באמצע הדרך בין ה HU למגבר. התקלה שמתרחשת היא פשוט 1:1 אותה תקלה שהייתה גם ללא הצ'יפ. אני לא מבין למה עם הצ'יפ הכל בסדר ועם המנחת שוב יש רעשי לוואי.

למה בעצם המנחת לוקח גם את ה + וגם את ה - של הרדיו דיסק ומאחד אותם לסיגנל אחד? למה לא להשאיר את ה + עם הסיגנל והמינוס כהארקה כמו שכבל RCA רגיל עובד?

איתמר.

פורסם

איתמר

תקשיב לGUYST - פה כבור הכלב!

בקורולה 2001 - מנוע VVTI היתה לנו את הבעיה הזו עם המנחתים ואז גילינו שמיקום המנחת הוא קריטי.

דווקא בקונסולה המרכזית של הקורולה, איפשהו באזור הרצפה כנראה שנמצא לו איזה מחשב רכב או יחידה אלקטרונית כזו או אחרת שהמנחתים היו סופחים ממנה רעש.

הזזה של המנחת למיקום אחר פטרה את הבעיה - נאלצנו להאריך קצת את החוטים אבל זה פתר את הבעיה.

זה היה פשוט מגניב להזיז את המנחת בזמן שהמנוע פועל ולראות איך הרמקולים מתנהגים כמו איזה מונה גייגר...

מעבר לכך - תנסה ללפף את הRCA באיזולירבנד שלא יהיה אף חלק מתכתי שלו חשוף.

עכשיו גם עולה לי השאלה - האם ניסית לחבר את המגבר הזה אחרי שתיקנתם אותו על רכב אחר? אולי רעש האלטרנטור מגיע מהג'נסיס??? הייתי בודק גם מגבר אחר ליתר בטחון.

אם אתה צריך "קורבן" לבדיקה במקרה יש לי שניים פנויים :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מאחר ומדובר באותם הרעשים בדיוק כמו במצב ללא הצ'יפ אני מרשה לעצמי לומר שניסינו כבר הכל כדי לבודד את הרעשים ושום דבר לא עזר, כולל הפעלה של הרדיו כשהוא מוחזק באוויר ורחוק מהקונסולה המרכזית, מחשב הרכב וה ABS הממוקמים בקרבתו. כנ"ל לגבי ה RCA מה גם שנבדקו שלושה כבלים שונים. מעבר לכך אין שום מחשב \ כבל מתח \ חייזר הפולט קרינה אלקטרומגנטית בסביבת הרדיו או המגבר. גם המנחת כרגע ממוקם בסביבה נייטרלית אבל לא ניסיתי לשנות את מיקומו. אני מאוד מאוד מאוד בספק שזה יעזור.

לגבי המגבר, המגבר תקין כי ברגע שמחברים מקור אחר ל RCA שלו והרכב מונע אין שום רעשים.

אם למישהו יש עוד רעיון מהפכני אשמח לשמוע, למחר בינתיים נקבעה פגישה עם חבר שלי והסקופ החדש משהו שלו, אולי ממנו תבוא הישועה.

איתמר.

פורסם

יש לך HU אחר לניסוי? רק לחבר פרוביזורי ולבדוק.

איפה חיברת את הארקה של מנחת?

עוד, קבל 4700 מיקרו בין + ו- של HU ועוד אפשר ללפף את חוט ה+ של HU מסביב לטבעת צהובה מספק כח של מחשב.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אין לי HU נוסף בשביל ניסויים.

את מה שאתה מציע לגבי בידוד הרעשים בכניסה ל HU כבר ניסיתי בכל הוריאציות, כולל שני משתיקים ייעודיים (ותודה לפולני) שלא שינו כלום, אפילו לא במעט.

יותר מזה, אפילו כשהHU קיבל מתח ממקור חיצוני (סוללה של מברגה) והרכב היה מונע היו רעשים, כלומר אלה רעשים שלא מתקבלים מהזנות המתח של הHU אלא מיוצרים \ נספחים בדרך.

את ה GROUND של המנחת חיברתי לאותה נקודת GROUND שהמגבר מחובר אליה, נקודת מינוס מקורית של הרכב.

הרעשים פחתו בצורה ניכרת אך נשאר אותו זמזום מעצבן שמתגבר עם הסל"ד בדיוק כמו שהיה בתקופה ללא הצ'יפ.

איתמר.

פורסם

איתמר

קודם כל תשובה לשאלה שלך:

למה בעצם המנחת לוקח גם את ה + וגם את ה - של הרדיו דיסק ומאחד אותם לסיגנל אחד? למה לא להשאיר את ה + עם הסיגנל והמינוס כהארקה כמו שכבל RCA רגיל עובד?

כי יש לך יציאה מגושרת ב-HU, אין שם מינוס אמיתי אלא סיגנל הפוך לכבל +. אפשר לנסות לחבר את הסיכוך של RCA למינוס של יציאה אבל אני מאמין שזה רק יחזק את הרעש, מצד שני אין לך יותר מדיי מה לעשות.

משהו שלא הבנתי. לקחת את ההארקה של מנחת והובלת את החוט עד נקודת המינוס של המגבר?

עוד שליפה מהמותן: נתק את הממסר שחבר שלך בנה. חבר את ה-REMOTE במגבר ישר לפלוס של מגבר. (נראה לי הכי פשוט לנתק את החוט של REMOTE במגבר ולחבר חוט קצר מ-REMOTE לפלוס של מגבר לצורך ניסוי.) תקבל בום לא קטן בהדלקה של HU אבל תוכל לפחות לבדוק שאין השפעה של REMOTE על המגבר. ראיתי פעם הלחמה קרה של REMOTE שגרמה לרעשים(אומנם מגבר של סוני ולא GENESIS אבל ספקי כוח של סוני בנויים לא רע בכלל).

את האמת, אני נוטה לחשוב שיש בעיה ב-HU. אולי איזה קבל מת, נגד מקצר או השד יודע מה עוד.

תנסה את שני הדברים : חבר את ההארקה של מנחת לאחד המינוסים של ערוץ בHU ותשמע רק את הערוץ הזה

תנסה לחבר REMOTE ישירות בלי הממסר

• תוכן חדש...