Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5429 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אם הוא מסוגל, זה לא יקרה :-D

אני חושב שאני פשוט אעבוד עם המנחת הזה עד לחצי סקאלה של הרדיו דיסק ואאזן את היתר עם הגיינים של המגבר כדי להגיע לווליום מקיסמלי. זה יבטיח מינימום עיוות מהרדיו דיסק, לא ישרוף את המנחת ועדיין יאפשר לי טווח ווליום סביר (20 דרגות) לעבודה יומיומית.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני עדיין לא חושב שישרף לך המגבר

כל HU סטנדרטי מוציא את ה18 וואט גם בתקופות שלא היו יציאות למגברים - ממש לא נראה לי שסטינגר לא לקחו את זה בחשבון.

יכול להיות שעד 12W הוא ינחית בצורה נקייה יחסית.

נשמע לי הזוי לגמרי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עדכון:

אחרי שהתלבטתי אם לרכוש את אחד המנחתים שמוזכרים מעלה או מנחת של קונקשן (Connection, שמשום מה זכה בפורום שלנו לכינוי "מנחת של אודיסון") החלטתי ללכת על המנחת הפשוט של סטינגר מדגם SGN11.

הסיבה העיקרית לכך היא שיחס ההנחתה שלו הוא הנמוך ביותר מכל המנחתים שהנתון הזה צויין בהם (2:1) בעוד הקונקשן מציג יחס של 4:1 ומנחתים אחרים אף יחסים גבוהים יותר או חסרי נתונים בכלל, מה שהעלה בי חשש שאולי יחס ההנחתה יהיה גבוה מדי לרדיו הפשוט והחלש משהו שיש לי ברכב.

סיבה נוספת לכך היא מחירו הדו-ספרתי של הסטינגר (כולל משלוח) לעומת מחיר תלת ספרתי שיעלה הקונקשן.

ימים יגידו אם זו הייתה החלטה חכמה, מבטיח לעדכן :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בדיוק שבוע לקח למנחת להגיע מארה"ב. מעניין מה היה קורה אילו הייתי מזמין אותו מחנות וירטואלית בארץ, כמה זמן היה לוקח לו להגיע :wink:

כמו שרואים בתמונות, פתחתי את המנחת והופתעתי לראות שהוא בסה"כ מורכב מארבעה נגדים. אם מישהו יוכל להסביר מה הרעיון שעומד מאחורי זה (למה רק ארבעה נגדים? איפה הסלילים כמו שיש במחנתים האחרים? למה לא נגד אחד? גלים חוזרים?) אני וארכיון הפורום נשמח לדעת.

תודה,

איתמר.

STR 005.jpg

STR 006.jpg

STR 007.jpg

STR 008.jpg

STR 009.jpg

פורסם

טוב, מנחת בקשת, מנחת קבלת. זהו מחלק מתח פשוט. שני נגדים בטור מייצרים מעגל שבו מתחים מתחלקים 1/3 ו-2/3. (יכול להיות שאני טועה, קצת קשה להבחין בצבעים בצילום, אבל זה לא חצי-חצי בטוח.) הטריק הוא להתאים את ערך הנגד להתנגדות כניסה של מגבר.

שנאי זה עסק יקר...

נגדים זה עסק זול.

הערכה שלי שעלות החלקים היא בערך 20 ש"ח וזה בגלל מחיר קונקטורים RCA

טוב, כנראה שבHU מובנה אם יהיה לי אני לא אקנה מנחת, אבנה אחד...

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

סטינגר מצהירים על יחס הנחתה של 2:1, אבל אני מניח שזה קשור להתנגדות הכניסה במגבר.

מצד אחד יש מגברים עם התנגדות 10KOHM ויש כאלה עם 30KOHM, כל אחד מהם משנה את יחס ההנחתה, לא?

האם נגדים כאלה קוטעים \ קוטמים \ מעוותים בצורה כלשהיא את הסיגנל או שהם רק מנחיתים אותו? למה בעצם לא לחבר את יציאות ה HI POWER ישירות ל RCA של המגבר ולעבוד עם גיינים סגורים לחלוטין? הרי ממילא למגבר יש התנגדות בכניסה.

איתמר.

פורסם

איתמר

נכון שהתנגדות של מגבר יכולה להשפיע על יחס ההנחתה. יש לזה פתרון - להוריד את ערך הנגד שממנו לוקחים סיגנל וזה פתרון בעייתי. לצערי לא הצלחתי להבחין בצבעי הנגדים (כנראה שאני מזדקן, נגד כחול - חום-חום-שחור-סגול-צהוב? והנגד הבהיר - ירוק-עפור חום? אכפת לך למדוד את ערך הנגדים?)

לא, נגד רגיל ב-5 אג' ליחידה לא גורם לקטימה או עוות של סיגנל בתחום האודיו ברמה שמרגישים. הלחמות לא טובות יפגעו באיכות הרבה יותר.

ולגבי חיבור ישיר. אם ה-HU המובנה לא עובד בגישור, אז לא צריכה להיות בעיה. ערך RMS של מתח במקרה כזה הוא כ-5.1 וולט מקסימום (כאשר אלטרנטור מספק 14.4 וולט). והרבה מגברים יצליחו להתתמודד עם הערך הזה.

במקרה של יציאות מגושרות (ויש הרבה HU מובנים כאלה, אם אני לא טועה, ב-HU שלך היציאות כן עובדות בגישור) המתח הוא פי 2. ואם אתה ממש זהיר עם כפתור הווליום - לא צריכה להיות בעיה. תמיד אפשר לנסות, לא? :-) רק הבעיה היא שהזרם שאותו הצ'יפ המסכן מסוגל לדחוף, יכול לטגן את מעגל הכניסה של מגבר אבל אתה לא מוגן מהתופעה גם אם אתה משתמש במנחת

מה גם שהעיוותים במגברי צ'יפ מופעים בהרבה מקרים מחוסר יכולת שלהם לספק זרם מספיק והתנגדות גבוהה יחסית של מגבר עשויה לעזור. וואו יותר מדי אותיות לשעה הזאת :-)

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אני מקווה שזו תמונה טובה יותר.

איך ניתן לדעת אם ה HU שלי מגושר או לא? יש לי את ה SERVICE MANUAL המקורי שלו ואת ה PDF של צ'יפ ההגברה, מה לחפש?

האם מנחת קצת יותר רציני מזה יספק הגנה טובה יותר למגבר? מה הקטע של הסלילים? למה המנחת הזה עובד בלי סלילים בעוד 99% מהמנחתים עובדים עם?

איתמר.

STR2.jpg

פורסם

איתמר

יכול להיות שאני מגזים ביכולת של הציפ לגרום נזק. בדקתי קצת דאטהשיטים - לכל צ'יפ יש מנגנון הגנה אז, לא צריך לדאוג לשריפת הכניסה של מגבר.

לגבי יציאה של HU - מה הדגם של הצ'יפ? אני זוכר ששלחת לי את המידע על ה-HU שלך אבל אני לא מצליח לאתר. אני כמעט ובטוח שבHU שלך היציאה מגושרת

פורסם

גם אני עובד עם מערכת מקורית של הרכב.

הונדה סיויק 5 דלתות החדשה.

איתמר, אתה ממליץ על המנחת הזה שקנית עם הנגדים?

אני מחפש פתרון זול, אני לא אודיופיל או משהו, פשוט אני מת כבר לשפר את הסאונד המגעיל ברכב.

פורסם
אני מקווה שזו תמונה טובה יותר.

איך ניתן לדעת אם ה HU שלי מגושר או לא? יש לי את ה SERVICE MANUAL המקורי שלו ואת ה PDF של צ'יפ ההגברה, מה לחפש?

האם מנחת קצת יותר רציני מזה יספק הגנה טובה יותר למגבר? מה הקטע של הסלילים? למה המנחת הזה עובד בלי סלילים בעוד 99% מהמנחתים עובדים עם?

איתמר.

הי איתמר

הסיבה בגינה מנחתים עובדים עם שנאי היא בידוד אות היציאה מאות הכניסה. ביציאה לרמקולים של ה HU אין 'הארקה' המשותפת לשני הערוצים (מגושרים כפי שאמר בובי, אחרת לא תקבל יותר מכ 5W לערוץ. בעצם 4 יציאות מגברים נפרדות, עבור 2 ערוצים), ואילו בכניסה למגבר כן. לכן אתה צריך בעצם לחבר 4 חוטים המוליכים 2 סיגנלים שונים ל 3 חוטים - משותף ושני סיגנלים. איך שלא תעשה זאת תגרום כמובן לקצר.

אשמח לראות את הצד השני של הלוח שקיבלת, להבין מה הם עושים שם.

בנוגע לעכבת הכניסה של המגבר, לא הייתי דואג, היא גבוהה וניתן להזניח השפעתה על המנחת. אני בטוח שערכי הנגדים שם לא מתקרבים לאלפי אומים: אלו נגדי רבע וואט רגילים ויכולים לרדת גם למאות אומים בהתחשב במתחים שנופלים עליהם. אצלי במנחת יש נגד 67 אום להעמסת מגבר ה HU, ובפול ווליום הוא בקושי מתחמם.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

חבר שלי צריך עכשיו מנחת לרדיו מקורי של מאזדה 3 הוא צריך להוסיף רק מונו וסאב, והוא רוצה מחיר סביר המנחת שאיתמר קנה יעשה את העבודה ?

ואיך אני מוציא רימוט למגבר ממערכת מובנת ?

תודה.

Fiat Bravo 1.4 T-JET

למכירה מערכת:

amp: JBL GTO1004 comp: Morel dotech ovation 6

6X9: morel TEMPO HU: pioneer 4950 SW: Hifonics zeus ZX12D4

פורסם

טוב זה לא היה מדוייק. אין כמו דיון בפורום בכדי להעלות את רמת הידע האישית...

מסתבר שאפשר לקבל אות מאחת יציאות הרמקולים והאדמה, וזה כנראה מה שקורה במנחת שקנית.

לפי מה שהבנתי אתה צפוי לקבל 'פופ' הדלקה בגלל שמתח האפס (DC OFFSET) של הסיגנל ביציאה של ה HU הוא כחצי מתח המצבר, והוא מגיע לשם מהר בהדלקה (יחסית לאדמה, מגושר כבר אמרנו). אולי דיליי הדלקה כלשהו למגבר יהיה דרוש. בכל אופן, השימוש בשנאי מונע את הבעיה כי קפיצת המתח משותפת לשתי הכניסות ולכן אין הפרש מתחים (את השנאי מחברים לשתי היציאות ולא לאדמה).

נשאלת גם השאלה אם תקבל את כל ההספק מהמגבר, שכן האות יהיה חיובי בלבד ולא סביב האפס. אבל אולי ככה זה תמיד במגברי רכב? אולי בובי יודע.

בובי, אתה יודע אם ממירי המתח במגברים מוציאים מתחים כפולים? רוצה לומר, גם חיובי וגם שלילי או רק חיובי

לינק שעוזר:

http://www.bcae1.com/loc.htm

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
איתמר

יכול להיות שאני מגזים ביכולת של הציפ לגרום נזק. בדקתי קצת דאטהשיטים - לכל צ'יפ יש מנגנון הגנה אז, לא צריך לדאוג לשריפת הכניסה של מגבר.

לגבי יציאה של HU - מה הדגם של הצ'יפ? אני זוכר ששלחת לי את המידע על ה-HU שלך אבל אני לא מצליח לאתר. אני כמעט ובטוח שבHU שלך היציאה מגושרת

יציאה מגושרת כלומר השילוש הקדוש BTL? אם כן אז הצ'יפ שלי הוא כזה.

הי איתמר

הסיבה בגינה מנחתים עובדים עם שנאי היא בידוד אות היציאה מאות הכניסה. ביציאה לרמקולים של ה HU אין 'הארקה' המשותפת לשני הערוצים (מגושרים כפי שאמר בובי, אחרת לא תקבל יותר מכ 5W לערוץ. בעצם 4 יציאות מגברים נפרדות, עבור 2 ערוצים), ואילו בכניסה למגבר כן. לכן אתה צריך בעצם לחבר 4 חוטים המוליכים 2 סיגנלים שונים ל 3 חוטים - משותף ושני סיגנלים. איך שלא תעשה זאת תגרום כמובן לקצר.

אשמח לראות את הצד השני של הלוח שקיבלת, להבין מה הם עושים שם.

המנחת כבר מורכב ברכב והיום אני רוצה לסיים את ההתקנה כך שלא אוכל לצלם את צידו האחורי של המנחת. מה שכן, הכנתי איור תודות לכשרוני הרב בתוכנת הצייר, אני משער שהוא מספיק מובן.

אם אני מאוד מאוד נזהר עם הווליום אז בעצם המנחת הזה מיותר? בכמה הוא מוריד את המתח שמגיע לכניסות המגבר?

תודה,

איתמר.

SGN11.jpg

• תוכן חדש...