Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עדיין מתקשה להאמין שמנהל פורום שהיה לו פיוניר P9 נאבק על חייו של HU מקורי של טויוטה אחרי כל התלאות האלו רק בכדי - לשמור על המראה המקורי של הרכב.

איתמר - הגיע הזמן לקנות אייפון!

להושיב אותו על מתקן שממנו יוצאת רתמת חוטים של אייפון שמוציאה USB, שקע טעינה וDATA ושלושה חוטי RCA (וידאו, שמע ימין, שמע שמאל) למקם את האייפון במקום נוח ולהנות משיא הטכנולוגיה.

לא תפגע ככה במראה המקורי של הרכב, האיכות תהיה מצויינת (מנסיון) אפילו יהיה לך GPS ואינטרנט :-P:-P:-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
משהו שלא הבנתי. לקחת את ההארקה של מנחת והובלת את החוט עד נקודת המינוס של המגבר?

המגבר ממוקם תחת הכסא של הנוסע. המנחת ממוקם משהו כמו 30 ס"מ מנקודת ההארקה של המגבר (שהיא נקודת מינוס מקורית של היצרן).

בוריס (נכון?), למה עם הצ'יפ הכל בסדר ואין שום רעשים? אם הצ'יפ מנטרל כל מיני רעשים, למה הם חוזרים גם כשהמגבר מחובר למנחת?

איתמר - הגיע הזמן לקנות אייפון!

היייתי רושם פחחחחחחחחחח אבל אז הייתי צריך לתת לעצמי התראה על שפה לא נאותה.

מצטער, דעתי על מוצרי הנישה מבית אפל לא ממש חיובית, כמו גם יתר הסמארטפונים. עד לא מזמן היה לי פלאפון עם מסך שחור לבן.

אני אנסה היום את מה ש BOBBY הציע למרות שאני מאוד בספק. באמת שנסינו כבר הכל.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אממממם או קיי

:-P

פעם הבאה אני מפעיל ברכב שלי את האייפון ולא את הCARPC - אני חושב שאחרי שאתה תישאר ככה :shock:

הדעה שלך קצת תשתנה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הכוונה היא למגבר עצמו בתוך הHU

המגבר עצמו זה בסה"כ שבב אלקטרוני.

Pioneer TS-X150

פורסם

ייתכן שגילינו למה משתמשים בשנאים בכל זאת, השנאי מסנן רעשים המשותפים לשתי הכניסות.

איתמר, אני יודע שזה אלמנטרי אבל האם ניסית מנחת יותר איכותי (מבודד=עם שנאים) כדי לבדוק אם משם הבעיה?

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

גיא, אין לך מושג כמה אתה צודק.

עדכון מהיום.

חברי ואני ישבנו היום מהבוקר ועד לפני שעה וניסינו להבין מה העניינים.

ברגע שהוצאנו את המנחת מהעסק וחיברנו את חוטי הרמקולים מהHU ישירות ל RCA של המגבר הרעשים פחתו בצורה ניכרת ונשארו בדיוק אותם רעשי לוואי שהיו גם ללא צ'יפ ההגברה. עם זאת, מווליום בינוני ומעלה הסאונד שהתקבל היה מעוות מאוד.

חבר שלי חיבר סקופ (חובבני משהו, אבל עדיין) וגילה שישנו מתח DC של 25MV על הקו. חיבור שנאי (680:600 או משהו כזה, אני לא זוכר את המספרים אבל מדובר בשנאי קטן ייעודי לאודיו) חתך את ה DC והתקבל סאונד נקי. חיבור המנחת אחרי השנאי שוב הכניס רעשים אך חלשים בהרבה :?

לא ניתן לעבוד ללא מנחת מאחר ובמצב הנוכחי אולי אין רעשים, אבל הווליום המקסימלי מגיע כבר בעוצמה 10 והקפיצות קטנות מדי ולא נוח לעבוד ככה.

לסיום הסאגה הזמנתי לפני שעה קלה מנחת מדגם SGN12 של סטינגר, מנחת קצת יותר רציני שכולל בתוכו מנגנון סינון רעשים שלא קיים במנחת הפשוט. הייתי אומר שאני בטוח שכאן תבוא לסיומה הפרשייה, אבל המציאות כבר הוכיחה לי אחרת :wink:

מבטיח לעדכן.

תודה לכל מי שעזר!

איתמר.

נ.ב - למכירה מנחת סטינגר, כחדש :-D

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר

אמרת ששמת את השנאי לפני המנחת - מה יקרה אם תשים אותו אחרי המנחת? או מה יקרה אם תשים שנאי כפול? לפני ואחרי?

Pioneer TS-X150

פורסם

איתמר

למה אתה חושב ש-SGN12 הרבה יותר טוב? אולי SGN13 יועיל יותר?

ולגבי חיבור ישיר - כנראה שבקר הווליום לוגריתמי ולכן אתה מקבל את מקסימום העוצמה כבר ב-10. שכחתי לגמרי על זה... SORRY

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אדי, זה כבר לא יקרה וכנראה שלעולם לא נדע :wink:

אני מאוד נגד עניין השנאים ודי שמחתי לראות שבמנחת שלי אין שנאי מהסיבה הפשוטה ששנאי מעוות את הסאונד.

כשהייתי עובד ללא הצ'יפ נתת לי זוג משתיקים, אחד של סטינגר אני חושב והשני של קליפורניה בום או משהו עלום שם כזה. שני המשתיקים החלישו (אך לא העלימו) את רעש הלוואי ואיתו ביחד נעלמו גם חלק מהתדרים הגבוהים. אני מקווה שהתופעה הזו לא מתרחשת במנחתים ממותגים בעלי מנגנון סינון רעשים.

בוריס, עיין ב PDFים של שני המנחתים. ב SGN12 נכתב בבירור שיש לו DC INSOLATION מה שאין ב SGN11. לדעתי אין כל הבדל בין ה SGN12 ל 13 מלבד עניין הפוטנציומטרים שאני בשמחה אוותר עליהם.

איתמר.

פורסם

איתמר

אוקיי קיבלתי הסבר מצויין.

ברור לך שאני מת לראות מה יש בתוך ה-SGN12?

גם אם זה דרך הודעה פרטית...

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

אל חשש, ברגע שהוא יגיע הוא יפורק לגורמים ויעבור תיעוד מצולם קפדני! :-D

איתמר.

פורסם

אני יכול לתת ספוילר לסרט הזה, יש שם שנאי וכמה נגדים8)

אני לא מבין איך מוציאים מוצר כזה לשוק(דגם 11), זו חברה סינית במקרה?

איתמר, אני חושב שאתה יכול לישון בשקט, אני השתמשתי במנחת שלי בשנאים מבודדים לקווי טלפון שתחום התדר שלהם הוא 300-3.4K, ושומעים מעולה, לא חותכים כלום. מבדיקות עלה שהשנאי מנחית בערך 8db ב 20Hz אז פחדתי שהנמוכים יהיו חלשים אבל התבדתי.

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם

ברור, המנחת יכלול זוג שנאים, נגדים ואולי איזה קבל או שניים. לדעתי יהיה קל מאוד להבין מי נגד מי במנחת, לפענח את ערכי הרכיבים ולבנות מנחת כזה בעלות אפסית.

300-3.4K לא מספיק. מנחתי אודיו צריכים לטפל ב 20-20K והסטינגר מצהיר שהוא עושה את זה ב +-2DB, שזה "בסדר".

STINGER היא דווקא אחת החברות היותר מוכרות בתחום אביזרי ההתקנה ולכן הלכתי על המנחת שלה ולא על מנחת סיני עלום שם.

ההשערה היחידה שעולה לי לראש היא שאולי המקרה שלי הוא קיצוני בעניין ה DC, שכן תיאורטית ולפי הבנתי לא אמור להיות שום DC ביציאה מצ'יפ ההגברה. אם לא היה DC המנחת היה עושה את עבודתו.

איתמר.

פורסם

מה שאני מנסה לומר זה שהשנאי שאני קניתי, שהוא הכי פשוט שיש, שמיועד לתחום הצר שלו בתכלס עושה עבודה מצויינת על כל התחום (ייתכן שהאקולייזר מספיק בכדי לפצות), כך שכנראה לא פשוט ליפול על שנאי מחורבן עד כדי סינון תדרים משמעותי בתחום האודיו.

ותסלח לי, ההצהרות של סטינגר הן בדיחה, אין כזה דבר הענות תדר למחלק מתח, כפי שהם פירסמו בד"ש של דגם 11. הענות התדר שלו היא פחות או יותר אינסופית...

בנוגע לDC, כפי שכתב בובי הוא בכלל לא עובר את האינפוט של המגבר, וגם אם היה לא היית שומע אותו (אלא אם אתה יודע לשמוע 0Hz:wink:). מעבר לכך שכמה עשרות עד מאות של מיליוולטים במוצא נסבלים בכל מגבר.

הבעיה לדעתי היא רעש שנקלט לפני המנחת, ובגלל ששתי הכניסות לסליל הראשוני של השנאי חוטפות את אותו הרעש בדרך (כי החוטים פחות או יותר צמודים) הרעש הזה מתבטל. ע"ע CMRR כמו במגברים.

אבל תכלס, במבט לאחור פשוט הייתי מזמין כמוך כי ההפרש קטן ולא שווה להתעסק עם זה.

תקנו אותי אם אני תועה

• תוכן חדש...