Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5442 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

הייתי היום בסוכנות של קרייזלר בת"א והוקסמתי (כמו בעבר) מהדגמים של הרנגלר. טרם עשיתי נסיעת מבחן, אבל בתור אחד שאין לו ניסיון בשטח - אהבתי מאוד את צורתו של הרכב (חיצונית ופנימית).

למעשה, אני לא מתכנן כניסה "מקצועית" לשטח. גיחות פה ושם, טיולים, אבל בטח שלא ברמה שהיו מצפים מרכב כמו רנגלר (לפחות למטיב הבנתי). לא בכדי גם הייתי מוכן לשקול את ה-Compass (ומקריאה יבשה של נתונים די ברורים ההבדלים המכאניים והמהותיים בין שני הרכבים).

אבל בלי לדבר על השימושים של זה וזה, יש לי רק מספר שאלות שעלו תוך נבירה בפורום לגבי הרנגלר, ואשמח אם תוכלו לחוות דעתכם:

1) איך המזגן של הרכב? הכוונה היא תפקודו של המזגן בימי הקיץ הישראלי, כאשר הרכב חווה שעתיים-שלוש בשמש.

2) האם נכונות השמועות לגבי "חדירה" של מים מבעד לפלסטיקה של הגג המתפרק?

3) האם נכונות השמועות לגבי רעש של רוח / רעש מנועי בנסיעה על כביש מהיר (במהירות רלוונטית)?

באופן כללי, ובלי להתייחס לפן התקציבי (גם ככה אני שובר את הראש), בתור מי שחובב *מאוד* את צורתו של הרנגלר, אבל כנראה ולא יעשה שימוש ביותר מ-25% יכולת השטח שלו - האם באמת שווה לשקול אותו כרכב פרטי? או שמא לחפש ג'יפונים קצת יותר "עירוניים" ולוותר על התענוג?

תודה!

פורסם

אין לי כל כך תשובת לשאלות שלך על הרנגלר. אבל לדעתי חיבור לעיצוב מסויים או לרכב עצמו לפעמים גובר על מכלול הדרישות שלך.

אולי הוא לא יתאים בדיוק לשימושים שלך אבל בגלל החיבה הגדולה לעיצוב ולמה שהרכב משדר אתה תהנה ממנו.

לא ציינת אם אתה רווק או שאתה מוביל משפחה וכמה ולאן אתה נוסע. אבל רכב כזה יהיה פחות נעים ונוח בשיוט בין עירוני ועקב גודלו ומידותיו גם פחות נוח לשימוש עירוני.

מצד שני אם יצאתי מנקודת הנחה שאתה רווק, רוב הג'יפונים המקובלים לא כל כך משדרים "רווקות מגניבה". דגמים כמו אאוטלנדר או יונדאי I35 הם משפחתיים יותר ובכלל כל הקטגוריה שהחלה מראב 4 שהיה בראשיתו קליל וכיפי ונמכר כאן בגירסת 3 דלתות, התברגנה והפכה למשפחתית וסולידית.

על הקומפאס אני ממליץ לוותר, מדובר ברכב שלא עומד בקו אחד עם שאר הג'יפונים המודרניים ולמרות השדרוג שעבר לאחרונה לא מצליח לעמוד מול שאר חברי הקבוצה, בטח לא במחיר המופקע שבו הוא מוצע.

אם צדקתי ואתה רווק שמחפש רכב שונה וקצת מיוחד עם אפשרות לשטח קל אז אני ממליץ לך להעיף מבט על סוזוקי גרנד ויטארה הקצר, רכב חביב שיהיה גם מספיק נוח ונעים בשימוש רגיל בכבישים. אם החלק של השטח הוא ממש שולי אז גם ניסאן ג'וק בדגם הטורבו יכול להיות אופציה טובה אם כי לטעמי המחיר שלו גבוהה מדי.

אם פספסתי ואתה מחפש רכב לשימוש משפחתי אז הג'יפונים המודרניים שכבר הזכרתי כמו אאוטלנדר ודומיו יספקו לך תמורה עדיפה.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

תודה רבה לך על התגובה ועל ההשקעה בתוכנה!

אני מסכים עם מה שאמרת בהתחלה - אבל אני קצת חושש דווקא מכיוון המזגן. קניתי כבר רכב שאהבתי בגלל הקונספט ומאוד נהנתי ממנו, אבל אין ספק שהסבל של הקיץ גרם להרבה קיטורים :) וחשוב לי לדעתי לגבי הרנגלר איך המיזוג שלו כמו שגם חשוב לי לדעת עניין הנזילות ששמעתי עליהן..

בקשר לקומפאס, אתמול חפרתי שעות באינטרנט והגעתי למסקנה שאתה היית עדין מדי בתשובה שלך לגביו :) מסתבר שהוא נתפש ככשלון ואם כבר חושבים על משהו כזה - אז דווקא להשוות עם הפטריוט (למשל מול כמו שציינת, הויטרה וכו').

אני לא נשוי, אבל עם חברה קבועה. אני לא מחפש רכב לשימוש משפחתי, אבל לצורך הענין התלהבתי הרבה יותר מהרנגלר הארוך מאשר מהקצר. זה מצחיק, כי אני דווקא אוהב הרבה יותר את הלנד קרוזר הקצר מהארוך :) שריטה שכזו.

ד"א, אם מחירו לא היה כל כך נוראי, הייתי בלב שלם ובלי שום הסתייגות הולך על לנד קרוזר קצר. אני פשוט אוהב אותו ומוכן להתגמש עם מגרעות כאלו או אחרות. בקשר לרנגלר, אני חוזר להתחלה ומסכים איתך - העיצוב פשוט שבה אותי. נקודה.

אני כרגע בודק נסיעת מבחן על הרכב, וכמובן אפשרות של יבוא אישי. אני יודע שנסיעת המבחן תהווה אבן דרך מכרעת ולכן אנסה לתאם בהקדם.

צריכת דלק - לשכן שהיה לו ויטרה 2.4 2009, הוא בעצם החבר הראשון שהכרתי שמכר רכב אחרי 7 חודשים. הוא התאכזב קשות מצריכת הדלק יחסית לביצועי הרכב. שלא יהיו אי הבנות, אני מאוד חושש מהצריכה של הרנגלר ואני די בטוח שהוא אוכל יותר מהויטרה, אבל סלידתו של השכן גרמה לי להרים גבה על הרכב. ד"א, בעברי היה לי ויטרה שנת 95' ידנית. למעט הסבל של המיזוג והרעש ("להרגיש את הכביש והרוח") זה היה רכב חלום. באמת. נהנתי מאוד מה-10% יכולות שטח שלו שניצלתי (בשילוב ההילוכים הידניים).

אולי בגלל זה גם יש לי משיכה לרנגלר ;)

פורסם

הפטריוט והקומפאס יושבים על אותו בסיס בעיקרון ולדעתי רוב המתרים גם עדיפים על הפטריוט.

לדעתי אם כבר רנגלר אז הקצר הרבה יותר יפה, פי כמה אפילו.

האם חדש זה חובה אצלך? לנד קרוזר קצר או פג'ארו (שיהיה חדש יותר) יכולים להתאים בתור משומשים.

אני אישית מסתייג מרעיון של רכישת רכב כזה שיועד לשטח אתגרי אם אין שימוש בו למטרה הזאת, איכות החיים עם רכב כזה באיזור עירוני למשל הוא נחותה לעומת סתם ג'יפון מהשורה. צריכת הדלק תהיה הרבה יותר גרועה משל הגרנד ויטארה שהוא עוד רכב קליל וחסכוני לעומת רנגלר.

פורסם

הבעיה היא שכואב לי להגיד שאני מסכים איתך ...

עד כדי כך התאהבתי בחיצוניות (ובתחושה הפנימית) של הרנגלר. ;)

אבל כן. אני חושב שלאחר נסיעת המבחן אני (סיכוי סביר) אאלץ לוותר על התענוג ...

פורסם

בתור אחד עם רנגלר ארוך 2009 לפני מתיחת הפנים הפנימית אוכל לתת לך חוות דעת, המיים לא חודרים פנימה ! המזגן טוב מאוד ואכן יש רעשי רוח ורעשי מנוע, בכל זאת הרכב לא אוירודינמי בעיצובו ואני דווקא נהנה לשמוע את רעש המנוע (בכל זאת מנוע 3.8 ליטר), בנסיעות יומיומיות הרכב לא נוח יחסית למה שאתה מחפש ואתה צריך להבין שהרנגלר הוא רכב לשטח והכביש בשבילו הוא רק בשביל להגיע לשם, ובכל מקרה הרנגלר מהיבואן מגיע עם צמיגי כביש אז אולי זה "ינחם" אותך.

אל תשקיע ברכב הזה אם אתה לא מתכוון לרדת איתו לשטח (ואני לא מתכוון לשבילים), אני מצטרף להמלצה של Mike808 לגבי סוזוקי גרנד ויטארה קצר או ארוך.

ומה עם הג'יפ פטריוט ? העיצוב שלו לא מצא חן בעינייך ? אני לא מכיר אותו מבחינת נוחות אבל לדעתי העיצוב שלו גם נראה טוב (כמו האמר קטן)

פורסם

תודה רבה גם לך על התגובה!

אכן בדקתי את הפטריוט - יחד עם הקומפאס (כי חשדתי שמשהו לא כשר שם). הוא באמת חמוד. פחות התחברתי לחיצוניות שלו (בטח לא כמו שהתחברתי לרנגלר) - אבל הוא בהחלט נשקל כאופציה.

לצערי, הרכבים שבראש הרשימה אצלי הם גם אלו שכנראה לא אוכל לרכוש (לנד קרוזר קצר או פרילנדר). אולי אני גם לא רוצה (במצב של הפרלינדר שנראה כי הוא סחיר פחות מהרנגלר).

אתה גם די פגעת בול - אם כבר ארד לשטח זה בעיקר לטיולים שנחשבים קלים-בינונים (ובטח לא לאלו שמנצלים את התצורה של הרנגלר).

אז אתה אומר שבשביל שימוש יום-יומי על כבישים זה ממש לא בחירה במקום (גם אם העיצוב שבה אותי). אני מניח שלזה מצטרפת תצורכת הדלק הנוראית ...

למען האמת הפתיע אותי (למרות שלא היה צריך להפתיע אותי) עניין הרעש. משום מה בתמימות תיארתי לעצמי שחרף המנוע והפשטות, הקבינה תהיה שקטה "יחסית"..

פורסם
תודה רבה גם לך על התגובה!

אכן בדקתי את הפטריוט - יחד עם הקומפאס (כי חשדתי שמשהו לא כשר שם). הוא באמת חמוד. פחות התחברתי לחיצוניות שלו (בטח לא כמו שהתחברתי לרנגלר) - אבל הוא בהחלט נשקל כאופציה.

לצערי, הרכבים שבראש הרשימה אצלי הם גם אלו שכנראה לא אוכל לרכוש (לנד קרוזר קצר או פרילנדר). אולי אני גם לא רוצה (במצב של הפרלינדר שנראה כי הוא סחיר פחות מהרנגלר).

אתה גם די פגעת בול - אם כבר ארד לשטח זה בעיקר לטיולים שנחשבים קלים-בינונים (ובטח לא לאלו שמנצלים את התצורה של הרנגלר).

אז אתה אומר שבשביל שימוש יום-יומי על כבישים זה ממש לא בחירה במקום (גם אם העיצוב שבה אותי). אני מניח שלזה מצטרפת תצורכת הדלק הנוראית ...

למען האמת הפתיע אותי (למרות שלא היה צריך להפתיע אותי) עניין הרעש. משום מה בתמימות תיארתי לעצמי שחרף המנוע והפשטות, הקבינה תהיה שקטה "יחסית"..

תראה, לא כל מי שקונה רנגלר באמת יורד איתו לשטח, יש שקונים בגלל הפוזה או בגלל שהעיצוב קוסם, בדרך כלל קונים את הרנגלר הקצר בגלל הפוזה ומסתובבים איתו בעיר (צפון ת"א), בנסיעות ארוכות וממושכות הרכב לא נוח, בעיר הוא נסבל.

בכל מקרה לך תעשה נסיעת מבחן ואפילו רק בשביל החוויה, תבדוק גם את הגרנד ויטארה הקצר.

בהצלחה.

פורסם

הרנגלר רכב מעולה!!

אבל, אם אתה לא בעניין של שטח אתגרי ומאסיבי, אני חושב שתהנה במחיר דומה מרכב אחר כדוגמת הגרנד צ'ירוקי החדש, שיהיה הרבה יותר מפנק.

זה על הנייר.. אבל בפועל, אם אתה אוהב את העיצב המרתק של הרנגלר ומה שהוא משדר, אף אחד לא יוכל לשכנע אותך לרדת מזה :)

שיהיה בהצלחה.

Cupra Leon VZ 2025

פורסם
הרנגלר רכב מעולה!!

אבל, אם אתה לא בעניין של שטח אתגרי ומאסיבי, אני חושב שתהנה במחיר דומה מרכב אחר כדוגמת הגרנד צ'ירוקי החדש, שיהיה הרבה יותר מפנק.

זה על הנייר.. אבל בפועל, אם אתה אוהב את העיצב המרתק של הרנגלר ומה שהוא משדר, אף אחד לא יוכל לשכנע אותך לרדת מזה :)

שיהיה בהצלחה.

רק הבהרה, הגרנד צ'רוקי החדש עולה ב20 אלף יותר מהרנגלר, וזה הזכיר לי ששכחתי לציין שאם צריכת הדלק ורעשי המנוע מרתיעים אותך אז בשנה הבאה המנוע של הרנגלר יוחלף לזה של הגרנד צ'ירוקי החדשה, אז הוא יהיה מודרני ושקט יותר ועם צריכת דלק פחותה.

• תוכן חדש...