Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5468 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה זה אומר, ואיפה זה מציב את המכונית מבחינת יכולתה לזנק \ הכוח של המכונית בעליות למשל?

מומנט מירבי קג"מ \ סל"ד: 4300 / 17.4

(הונדה סיוויק 1.8 ליטר, 140 כ"ס)

מומנט מירבי קג"מ \ סל"ד: 4000 / 19

(מאזדה 3 החדשה 2.0 ליטר, 150 כ"ס)

מומנט מירבי קג"מ \ סל"ד: 3800 / 18

(שברולט קרוז 1.8 ליטר, 140 כ"ס)

אני שואל לגבי ההסבר המעשי של הקג"מ ומהו, לעומת הסל"ד. ממש ההסבר של המומנט במספרים האלה (אל תסבירו לי בבקשה מה זה מומנט, אלא איך הוא בא לידי ביטוי במספרים האלה).

שאלה נוספת: איך המספרים האלה מעמידים כל אחת משלושת המכוניות האלה אחת מול השניה (השוואת כוח \ יכולת זינוק...) ?

תודה!

פורסם

חיפוש בפורום יעניק תשובה.

לא ניתן לדעת ביצועי המכונית על סמך נתוני שיא של המנוע בלבד.

למעשה, את הקונה צריכים לעניין הביצועים בפועל ולא נתוני המנוע, כאשר הביצועים מושפעים גם מהגיר, משקל ועוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

חיפשתי בפורום ומצאתי הרבה תשובות, אבל לא כאלה שענו לי ישירות על השאלה.

הבנתי את הקטע עם חוקי ניוטון, אבל בכל זאת רציתי לדעת מה המספרים אומרים בפועל, כי הבנתי שמומנט לפעמים נותן אינדיקציה יותר רצינית לגבי הכוח של מכונית, מאשר כוח סוס.

אם אתן לך מספרים כאלה, תוכל לומר לי?

3500 \ 40

לעומת:

4500 \ 15

זה אומר שלראשון יש יותר כוח? איך זה בא לידי ביטוי? למה ניתן להסיק ממומנט יותר מאשר מכוח סוס?

פורסם

התשובה היא פשוטה לשאלה שלך,

מומנט זה ביטוי לכוח שהמנוע מייצר. ברור שיותר מומנט יותר כוח, תעשה השוואת מומנטים בין מכונית 1.6 סטנדרטית לבין מנוע V8 אמריקאי ותבין את ההבדל. מומנט=כוח, שורה תחתונה!

ההספק הוא נתון המבטא את יכולת המנוע להפיק מומנט איכותי בטווח רחב של סל"ד. מה שמכונה "גמישות מנוע" ועל זה אתה יכול לקרוא גם.

פורסם

דמיין שמומנט זה כוח דחיפה. דחיפה מקסימלית נוצרת בסלד הנתון ושווה למומנט הנתון.

תשווה בין מומנטים על מנת לקבל דעה על הפרשי כוח, חוץ מזה אין טעם להסביר במדויק כי אחרת עדיף לך לקחת שיעורי פיסיקה. :-)

במאזדה 3 בלם היד נמצא בתוך התחת של הנוסע ליד הנהג.
פורסם

תשובה ציורית מעט כדי להמחיש לך יותר טוב

בוא ניקח 2 לוחמים יפאניים

הראשון ברוס לי - טיפוס קטן, קל, גמיש ומהיר

השני - לוחם סומו, יוקוזונה של 200 קילו

שניהם צריכים להעביר ערימת אבנים מנקודה א ל-ב

ברוס לי יעביר במהירות ובכמה נגלות כמה אבנים כל פעם

היוקוזונה יקשור את כל האבנים ביחד ויגרור הכל במכה

שניהם יעשו את אותה עבודה בסופו של דבר, אבל בצורה שונה, ומבחינת כוח פיזי יוקוזונה חזק יותר

איך זה מתפרש ברכב?

מנוע עם מומנט גבוה יותר, ובסל"ד נמוך יותר יהיה הרבה יותר גמיש והרבה יותר חזק ביום יום. כל מנועי הטורבו המודרניים עם שיא המומנט ב-1500 סל"ד הם דוגמא טובה

בצד השני של הספקטרום יש לך את המנועים של הטורים (הונדות למשל) ששם בשביל להתחיל להרגיש דחיפה בגב, צריך למשוך את הטורים אל מעל ל-5000 או אפילו 6000 סל"ד

לחיצה על הגז בסל"ד נמוך יותר לא תעשה כלום חוץ מרעש

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

שניהם יעשו את אותה עבודה בסופו של דבר, אבל בצורה שונה, ומבחינת כוח פיזי יוקוזונה חזק יותר

איך זה מתפרש ברכב?

מנוע עם מומנט גבוה יותר, ובסל"ד נמוך יותר יהיה הרבה יותר גמיש והרבה יותר חזק ביום יום. כל מנועי הטורבו המודרניים עם שיא המומנט ב-1500 סל"ד הם דוגמא טובה

בצד השני של הספקטרום יש לך את המנועים של הטורים (הונדות למשל) ששם בשביל להתחיל להרגיש דחיפה בגב, צריך למשוך את הטורים אל מעל ל-5000 או אפילו 6000 סל"ד

וואלה לא הבנתי.

פורסם
וואלה לא הבנתי.

מה שהוא שכח לציין, בשביל לסגור את התיאור המושלם הזה ולהמחיש אותו הכי טוב שאפשר, הוא ש- יוקוזונה זה המומנט \ Torque ו-ברוס לי זה כוח סוס.

בעוד שמומנט זה עניין של כוח, כוח סוס זה עניין של מהירות.

(הבנתי נכון?)

פורסם

איך זה מתפרש ברכב?

וואלה לא הבנתי.

לא הבנת כי אין שום אנלוגיה בין הדוגמא להסבר מהם כ"ס ומומנט ומה יחסי הגומלין בינהם.

ההסבר בקישור מנטקאר חסך לי את ההסבר עם האופניים והוא מצויין.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...