Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אולי הספקתם כבר לראות בהודעות קודמות את לבטיי לגבי אספנות ראשון שלא יכניס אותי ליותר מדי בורות (עד כמה שאפשר לנחש), יש לי חיבה לפורדים הישנים הללו וההתלבטות היא בין אסקורט דור 2 (כלומר סוף ה70) וקורטינה דור 3 (אמצע השבעים). הכוונה שלי היא ללכת לכיוון רכב שהוא כמה שפחות "אספנות מובהק" וללכת לכייון סוף ה70\תחילת ה80.

השאלה: איך הרכבים האלו היו בזמנם מבחינת אמינות כשהיו אקטואליים(כל אחד בזמנו אל מול השוק) ואיך הם מתנהגים כיום(אני יודע שהשאלה כללית מדי וכל עניין לגופו, אבל אני חייב לשלול אופציות). יש לציין כי בתקציבים שלי אני מכוון לרכב שמור אך לא משופץ, והמטרה למצוא רכב ששמיש גם לנסיעה וגם להתעסקות ולמידה.

מצפה לתגובותכם,

תודה.

פורסם

הכיוון שלך מאוד נכון בעיניי לרכב אספנות ראשון.

מבחינת אמינות, הן נהדרות. רכבים פשוטים, אמינים וחזקים. קח בחשבון שאורך החיים של המנוע הוא לא ברמה מודרנית של מאות אלפי קלומטרים רבים, אבל גם שיפוץ שלהם הוא הכי פשוט שיש, כל מכונאי טוב יאכל את זה בקלות ובזול, וחלקים זולים יש בלי סוף במיוחד אם תשלב את זה בטיול לאנגליה :wink:

כמו כמעט כל רכבי שנות ה 70 הן מחלידות, וזה יצריך תשומת לב.

האסקורט יכולה להפתיע אותך בהתנהגות כביש מענינת ביותר, תלוי כמה אתה אוהב את זה. החסרון שלהן הוא אחד, וקוראים לו מזגן. לרכב אספנות יומיומי אתה חייב כזה, ועדיף מקורי. אני עוד זוכר בזוועה איך התבשלתי במזגן האלכס של הפיאסטה כשהיתה חדשה.

כל זה מוביל אותי לכיוון הסיירה. מבחינת מבנה מכאני דומה לקורטינה, לפחות בפשטות ברוב הדגמים, אבל עם תוספות מודרניות. יש הרבה כאן שאוהבים אותן, ולחלוטין בצדק.

פורסם

תודה EZL, העניין הוא שמצאתי קורטינה 70' ובהתייעצות עם אדם ותיק בענייני מכונאות רכב קיבלתי עצה להתרחק משנת 70' בטוענה שהשנתון עשה את שלו והיא ישנה מדי, לכן אני נותה עכשיו לסוף 70' תחילת 80'. היתרון של האסקורט בעיניי הוא שה"קלאסיות" יותר עדיין מיוצרות בשנתוני 79,78 והקורטינות הנאות נגמרות ב76'... האם שיקול השנתון של כמה שנים לפה או לשם משנה או שלאחד מהרכבים יש יתרון אמינות ברור על השני, מה שכן שמעתי שהקורטינות, גם בזמנן לא התבלטו באמינותם...

פורסם

לגבי ההתלבטות האם לקחת רכב שנת 79-80 אוו לקחת רכב שנת 76 אין לכך שום משמעות כי אפילו בתכנון של היצרן הוא לא תכנן אותן לכל כך הרבה זמן ואם אתה כבר מעוניין ברכב ישן ומה שניראה לך זו קורטינה דור 3 אוו אסקורט דור 2 אז תחפש את שתיהן ( זה לא שהן פזורות כמו מזדה 3) וברגע שתמצא אחת במצב אידיאלי ולדעתי עדיפות לפנים הרכב במצב שמור ובודי טוב מאשר מכאני, גם אם אין מנוע וגיר אפשר להשיג אותו, ביתר קלות מאשר להשיג כנף לאסקורט לדוגמא.

היית צריך לבוא למפגש פורד ואולי היית מקבל פרספקטיבה נכונה.

נדב.

פורסם

אני מצטרף לנדב. אין הבדל בין רכב שהוא בן 30 או 35 מנסיון שלי אתה יכול למצוא רכב שהבודי שלו יפה שמור מושלם וישן יותר.

לגבי אמינות לדעתי זהה לשני הדגמים ,אני אישית הייתי נמנע מאוטומט שני הדגמים בסטנדרט אינם מצטיינים בבצועים והאוטומט מדגיש זאת יותר. הסיירה מעניינת ביותר וגם יותר נפוצה אך עדיין לא אספנות ובנוסף צריך לקחת בחשבון את נושא הפלסטיקה שבסיירה רב יותר ומתייבש למוות.לגבי מזגן צודק אבל אני לא זוכר קורטינה או אסקורט שהיגעו לארץ עים מזגן מקורי, מנסיון ניתן בהתקנה פשוטה אך לא זולה במיוחד להתקין מזגן אונברסלי.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם

אמינות- למה הכוונה? אם הרכב מניע בנגיעה? אז כמו כל דבר זה תלוי בתחזוקה, מצב המנוע וכו'. היו לי צרות צרורות בהתנעה עד שעשיתי למנוע אוברול (לבד-וגם לזה נגיע). הנעה אחורית אמין יותר מבחינת מכלולי הנעה (אין ציריות).

פשטות- מנוע ומכלולים פשוטים. אם הצלחתי לעשות אוברול ואני לא מכונאי אז תבין לבד. (האוברול יצא מושלם טפו טפו).

פופולריות-טובה וסבירה. אם אתה צריך עזרה בידע פנה אלי.

לא להתקרב לאוטומט, אלא אם הבודי ממש טוב ואז פשוט תחליף גיר.

אוטו נפלא. לא משנה סיירה (פחות מקסים בעיניי) קורטינה או אסקורט (עדיף דור 2 כי יש לו בלמיי דיסק מקוריים).

פורסם
אמינות- למה הכוונה? אם הרכב מניע בנגיעה? אז כמו כל דבר זה תלוי בתחזוקה, מצב המנוע וכו'. היו לי צרות צרורות בהתנעה עד שעשיתי למנוע אוברול (לבד-וגם לזה נגיע). הנעה אחורית אמין יותר מבחינת מכלולי הנעה (אין ציריות).

פשטות- מנוע ומכלולים פשוטים. אם הצלחתי לעשות אוברול ואני לא מכונאי אז תבין לבד. (האוברול יצא מושלם טפו טפו).

פופולריות-טובה וסבירה. אם אתה צריך עזרה בידע פנה אלי.

לא להתקרב לאוטומט, אלא אם הבודי ממש טוב ואז פשוט תחליף גיר.

אוטו נפלא. לא משנה סיירה (פחות מקסים בעיניי) קורטינה או אסקורט (עדיף דור 2 כי יש לו בלמיי דיסק מקוריים).

גם דור ראשון 1300 יש דיסק מקדימה

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם
לדעתי בכלל חפש סיירה שנת 1983 ושמור אותה עוד שנה וקצת לאספנות, גם אופציה.

מחזק את הדברים,

רכב מודרני הרבה יותר מהשאר, מזגן ו-5 הילוכים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

• תוכן חדש...