Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מעוניין לקנות מאזדה לאנטיס עם 150K LX שנת 2003 . הרכב נקנה במקור מחברת ליסינג, ועכשיו הוא יד 2 .

הרכב של אבא שלי שאין לו כוח להתעסק במכירה, אני מעוניין לקנות ממנו ב25K, אבל אני והוא רוצים לבדוק קודם שהרכב במצב סביר שלא יהיו אי נעימויות (המחיר מאד זול, בערך 10 מתחת למחירון, לוקח בחשבון תיקונים קלים פה ושם).

הוא החליף לאחרונה בלמים קדמיים, משאבת מים +טיימינג, שמן מסנן רדיאטור טרמוסטט + רצועה. גלגלים בני שנתיים מצבר בן שנה.

להלן תוצאות בדיקת הרכב, הוספתי הערות משלי בסוגריים. אשמח לשמוע חוות דעתכם לגבי כדאיות הרכישה. תודה

----------------------------------------------------------------------------------------------

מנוע, מערכות קירור מערכת דלק מערכת הצתה: נזילות שמן מנוע, לחץ שמן לפי נורית תקין, רעשים מגלגלות מנוע ורצועות, בלאי גבוה - מספר ק"מ רב רשום. לבדוק צריכת שמן בנסיעה (נבדק ונמצא תקין). לבדוק תזמון טיימינג (משאבת מים + טיימינג הוחלף לפני כמה חודשים), קורוזיה בצינורות ואביזרו קירור, טיפול במערכת קירור \ נוזל קירור

co2 14.8 (%) HC 20 (PPM) co 0.04 % X 0.2 X% lambda 1.007 o2

מערכת פליטה: אין הערות

סרן קדמי ומערכת היגוי: נזילות שמן ממערכת הגה לבדוק\לתקן זוויות במתלה קדמי, נקישה במסרק ההגה

שילדת מרכב ליקויים בעלי משמעות נמוכה: צבע דהוי פגמי צבע שריטות מעיכות פח מסביב למרכב, פגיעה פח סף חיצוני, תיקון פגיעה פח חזית מולחם. פגמי צבע + לחיצות גג ומשקופים, תיקונים כללים בגוף המרכב, הוחלפו חלקי מרכב, החלפה מכסה מנוע , החלפה כנף קדמי ימין+שמאלי המחוברת עם ברגים

ליקויים בעלי משמעות שולית: כיפוף\תיקון בפגושי(ים) קדמי\אחורי

מערכת בלמים (לא פירוק גלגלים): לבדוק רפידות במוסך רעש בזמן בלימה (בלמים קדמיים חדשים, בלמים אחוריים במצב טוב)

צמיגים: (צמיגים איכותיים בני שנתיים)

מערכת תאורה: ללא הערות

העברת כוח: נזילות שמן תיבת הילוכים, חופש יתר לציריות\רעש. רעש מערכת הנעה, תושבת גיר פגומה. תמסורת אוטומט לטיפול הוראות, שמן כהה - בלאי דיסקיות וגיר אוטומטי, נקישות בשילוב \ החלפה

מחוונים:

הערות כלליות: דרוש סריקה ממוחשבת במוסך מורשה, מנורה כרת אוויר דולקת

קומפרסיה:

מקסימום -2

מינימום - 1

דיפ - 0-0.5

engine 749 rpm

start consumption 0 amp

end cdonsumption 2.5 amp

load duration 2.12 sec

attention: no cylinder allocation

יש פה עוד טבלה שאני חושב שלא רלוונטית

פורסם

בלאי דיסקיות וגיר זה קריטי מבחינתך.

בלאי לגיר זה אומר בעיות גיר בעתיד בד"כ ואם יש בלאי לדיסקיות זה אומר לזרוק עוד כמה מאות שקלים על דיסקיות חדשות.

תושבת גיר פגומה בתוספת בלאי לגיר זה אומר שהרכב לא במצב הכי טוב ודי התעללו לו בגיר...

בקיצור אני הייתי מתרחק, אני לא יודע איך הרכב בנהיגה אבל מפה אפשר להבין שהרכב הזה יעשה לך הרבה צרות ודרוש פה יישור קו כמו שצריך.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

חולק על יוחאי.

הרכב במצב סביר לשנתון.

אני הייתי מודאג רק מנורת כרית האוויר הדולקת. זה עלול להיות תיקון יקר.

לגבי הגיר-תושבת פגומה אכן כדאי להחליף.

אבל להסיק שהדיסקיות שחוקות מתוך צבע הנוזל ההידראולי זה בדיוק כמו לומר "אין לנו מושג מה מצב הגיר, עזוב אותנו באמש'ך, קח בחשבון שהגיר גמור ואל תבוא לתבוע אותנו עוד חצי שנה"

ואני אגלה לך עוד סוד- הם צודקים. הדיסקיות שחוקות. אחרי כמעט 10 שנים ומאה-חמישים-אלף-קילומטר, אני יודע שהדיסקיות שחוקות בלי לראות את צבע השמן.

אבל השרידות של הגירים האלה לפני שהם מתחילים להחליק היא בסביבות ה300K (בנהיגה סבירה). אם הגיר לא מחליק כרגע (נסה לאתגר אותו בזינוק בשיפועים חדים, תראה שהשילוב לרוורס חלק,סע בחלונות פתוחים ובלי רדיו ונסה לשמוע אם יש שריקות או יללות ובצע נסיעה רצופה בכביש פתוח בה תדגום כמה פעמים החלפה רצופה בלי קפיצות של כל ההילוכים).

אם כל זה עבר בשלום אין שום בעיה בגיר.

הבוחן לא ראה את הדיסקיות והוא בעצם לא יודע מה מצב הגיר. אף אחד לא ידע בלי לפרק אותו.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

בבדיקה למאזדה הם לא כתבו לי את זה.

לעומת זאת היה רשום בפונט גדול במיוחד "לבדוק החלפת רצועת תזמון" :roll:

(במאזדה3 אין רצועת תזמון, זו שרשרת שלא דושת שום טיפול ,למי שלא יודע למה זו הערה מגוחכת)

פורסם

הי

תודה על התגובות

השאלה היא כזו - אני מקבל את הרכב במחיר מאד אטרקטיבי - בערך 10 מתחת למחירון

נניח שבתסריט הכי גרוע הגיר הולך, ואני מחליף לחדש, זה לא יוצא משתלם למרות הכל?

דרך אגב לגבי בדיקת הקומפרסיה, הערכים של הצילינדרים זה 2 2 2 ו 1 . קראתי שההפרש אמור להיות עד 10 אחוז, אבל הערכים עצמם מאד נמוכים משום מה. מישהו יכול להסביר לי את העניין?

תודה

אריאל

פורסם

הגיר אכן יעלה פחות מההפחתה במחיר.

אבל הגיר בסדר גמור. עזוב אותך מהשטויות של המכון ותהנה מהאוטו.

אכן, כל המספרים מאד נמוכים. זה כנראה נובע מזה שגם מתח ההתנעה הרשום נמוך מאד.

לא ממש מבין את ההשלכות של זה, חכה למומחים ממני או פתח שאלה בפורום טכני.

פורסם

הבוחן לא ראה את הדיסקיות והוא בעצם לא יודע מה מצב הגיר. אף אחד לא ידע בלי לפרק אותו.

נתקו

טעות!

דווקא יש דרך לבדוק את התקינות של הגיר.

המכונאי שלי בטיפול 10 האחרון שנעשה לי עשה לי בדיקה כזאת.

די פשוטה אפילו. הוא מסתכל לתוך המנוע באיזור הגיר ומבקש ממך להעביר הילוך D,N,R כמה פעמים וככה הוא בודק את התקינות של הגיר ויכול לדעת עם התושבת תקינה או לא ואם העברת הילוכים מתבצעת באופן חלק או לא.

לי למשל התושבת לא תקינה, הבעיה היחידה שאני מחכה שתגיע לו תושבת חדשה כבר ארבעה חודשים ואז הרכב יעבוד פיקס.

ארבעה סאאבים בטייסת: 9-5 2002 2.3 טורבו 185 סוסים שוודים באורווה, 9-5 1999 2.3 טורבו 230 סוסים ולבסוף שלי 900 1997 2.0 ידנית ומטורבתת בעלת 230 סוסים באורווה עם פאק אחד בייצור: אדומה! 900 1995 2.3 קבריולט עם עוד 150 סוסים לנשמה

פורסם

יוחאי.

חבל שאתה מתעקש.

אתה טועה ומטעה.

יש הבדל בין בדיקה של מצב התושבת (שהיא חיצונית) לבין בדיקה של מצב הדיסקיות (שהן פנימיות בתוך הגיר ומצריכות פירוקו כדי לראות אותן).

פורסם

תאמינו לי, עסק מעולה זה להחזיק מכון בדיקה.

באים אלייך אנשים, משלמים 500 שקל לבדיקה, אתה מסתובב חצי שעה ליד הרכב, לאחר מכן הולך למחשב , עושה "קופי פאסט" לסעיפי גיר והמנוע מנוסח קבוע שיש לך , אחר כך מוסיף שאין אחריות על גיר וממיר קטליטי , ושלום על ישראל.

כסף מהיר, בלי לעבוד קשה!

• תוכן חדש...