Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5500 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צביקה, מנסיונך, אתה חושב שהפיקנטו הידנית תהיה מסוגלת לנסוע בירושלים בצורה מכובדת עם מזגן כאשר חלק מהנסיעה היא גם בינעירונית ואז צריך לקחת בחשבון חזרה לירושלים בעליות? ואם כן האם במצב כזה מבחינת צריכת דלק כבר עדיף לי לקחת רכב מיני כי הפיקנטו תתמודד עם עליות רק בהילוכים נמוכים ויעלו את צריכת הדלק שלי?

אני כרגע ירושלמית שחוזרת פעם בשבוע להורים בת"א.

פורסם

lizakat מניסיון של חברי הקבוצה של פיקנטו בפייסבוק, שם יש כמה שגרים בירושליים, ניתן ללמוד שהידנית עוברת את העליות מעולה בהילוך 3-4, בסל"ד של 3000, אין ספק כי לא מושג כאן חסכון, אבל בקו הכללי זה מתאזן.

בברכה,

אסף בן עטיה

Owner @ Giggsi Cinema Sport's Bar

Alfa Romeo 159 1.9 Manual 2007

פורסם
צביקה, מנסיונך, אתה חושב שהפיקנטו הידנית תהיה מסוגלת לנסוע בירושלים בצורה מכובדת עם מזגן כאשר חלק מהנסיעה היא גם בינעירונית ואז צריך לקחת בחשבון חזרה לירושלים בעליות? ואם כן האם במצב כזה מבחינת צריכת דלק כבר עדיף לי לקחת רכב מיני כי הפיקנטו תתמודד עם עליות רק בהילוכים נמוכים ויעלו את צריכת הדלק שלי?

אני כרגע ירושלמית שחוזרת פעם בשבוע להורים בת"א.

הפיקנטו הידנית תתמודד אבל תדרוש קצת עבודת הילוכים וקצת יותר דירבון עם רגל ימין ממה שאת אולי רגילה ברכב הנוכחי שלך. אני הייתי בוחר ברכב שקצת יותר מתאים למשימה, סופר-מיני עם מנוע גדול וחזק יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
הפיקנטו הידנית תתמודד אבל תדרוש קצת עבודת הילוכים וקצת יותר דירבון עם רגל ימין ממה שאת אולי רגילה ברכב הנוכחי שלך. אני הייתי בוחר ברכב שקצת יותר מתאים למשימה, סופר-מיני עם מנוע גדול וחזק יותר.

אבל התקציב הוא סביב ה60 וקצת ורכב סופר מיני אפילו אם יהיה ידני למשל סקודה פאביה שזהו מחירה בשוק יד שניה יהיה כבר סביר להניח בלי אחריות. עבודת הילוכים ורגל ימין שלוחצת חזק יותר על הגז סביר להניח תתבטא באי חסכון בצריכת דלק. את פז'ו 206+ אני לא רוצה.

נשארתי או עם סקודה פאביה 1.4 משנת 2008-9 או עם פיקנטו חדשה?

אגב האם יכול להיות שהסקודה תהיה יותר חסכונית עבורי בגלל תוואי השטח שאני אנהג בו ?

פורסם
lizakat מניסיון של חברי הקבוצה של פיקנטו בפייסבוק, שם יש כמה שגרים בירושליים, ניתן ללמוד שהידנית עוברת את העליות מעולה בהילוך 3-4, בסל"ד של 3000, אין ספק כי לא מושג כאן חסכון, אבל בקו הכללי זה מתאזן.

אתה יכול לספר לי נתון צריכת דלק של ירושלמי? אני אשמח.

היום יש לי רכב 1.4 85 כוחות סוס ואני עולה את העליות לירושלים ברביעי בטורים מעל 4000 מעניין מה יותר חסכוני מנוע 1.0 או 1.4

פורסם
אבל התקציב הוא סביב ה60 וקצת ורכב סופר מיני אפילו אם יהיה ידני למשל סקודה פאביה שזהו מחירה בשוק יד שניה יהיה כבר סביר להניח בלי אחריות. עבודת הילוכים ורגל ימין שלוחצת חזק יותר על הגז סביר להניח תתבטא באי חסכון בצריכת דלק. את פז'ו 206+ אני לא רוצה.

נשארתי או עם סקודה פאביה 1.4 משנת 2008-9 או עם פיקנטו חדשה?

אגב האם יכול להיות שהסקודה תהיה יותר חסכונית עבורי בגלל תוואי השטח שאני אנהג בו ?

לא הבנתי איך הוכחת לעצמך שפאביה ופיקנטו הן שתי האופציות היחידות. יש אופציות נוספות מלבד שני אלו, גם בידני וגם באוטומט.

גם לא הבנתי כמה קילומטרים את עושה בשנה, שהפרש תיאורטי של קילומטר וחצי לליטר כל כך קריטי עבורך.

פורסם
לא הבנתי איך הוכחת לעצמך שפאביה ופיקנטו הן שתי האופציות היחידות. יש אופציות נוספות מלבד שני אלו, גם בידני וגם באוטומט.

גם לא הבנתי כמה קילומטרים את עושה בשנה, שהפרש תיאורטי של קילומטר וחצי לליטר כל כך קריטי עבורך.

אל שני המכוניות הללו הגעתי מטעמי מחיר בעיקר. פאביה ידנית משומשת היא הזולה מסופר מיני מודרניות שיש להן אי אס פי ואבזור סביר כל השאר משנים 2008-09 לא מגיעות ל60 אלף שקל בטח לא אוטומטיות.

לגבי צריכת הדלק ההיפך - אני עושה 17 אלף ק"מ בשנה בערך אבל זה מה שהתכוונתי התכוונתי דווקא לשיקול של אחריות וחדש 1.4 שכנראה יתמודד טוב יותר עם הדרך מול חדש 1.0 שאולי יגביל אותי יותר. את השאלה לגבי אם ייתכן גם שהמנוע הגדול יותר יהיה חסכוני יותר מבחינת צריכת דלק שאלתי סתם כדי לדעת אם זה הגיוני כי זה סיקרן זה לא השיקול האמיתי השיקול האמיתי הוא נוחות בנסיעה (אני נוסעת פעם פעמיים בשבוע ת"א-ירושלים והשאר בתוך ירושלים), יכולת הרכב לעמוד בתנאי הדרך שלי בצורה הטובה ביותר עם מזגן כמובן בקיץ וכמובן חדש חדש מול ישן. פיקנטו הגיע לאופציה כי אהבתי את המראה שלה, היא הרגישה לי נוחה יחסית והמנוע שלה שקט מאוד במהירות גבוהה שמאוד אהבתי את זה והפאביה גם כי אהבתי את המראה, מאובזרת בצורה סבירה, ידנית (=חסכונית יותר מאוטומט) ומחיר זול בשוק יד שניה יחסית לקטגוריה של סופר מיני

אני מודה לך על העזרה

פורסם

תבקשי לעשות נסיעת מבחן על הפיקנטו באיזור ירושלים , אולי תעדיפי את הגרסה האוטומטית עם המנוע הגדול יותר :)

וגם אני לא הייתי קונה אוטו משומש כמו פביה , אם אפשר לקנות פיקנטו חדשה עם אחריות ארוכה

פורסם

נסעתי על הפיקנטו הידנית באזור המרכז כי בירושלים הם נותנים נסיעה רק על האוטומט.

לצערי האוטומט יקר מדי בשבילי. אבל במרכז הנסיעה הייתה נעימה מאוד. אילו הם היו מאפשרים נסיעת מבחן על הדגם הידני בירושלים סביר שהייתי מקבלת כבר קנה מידה

פורסם

אז תלכי לסוכנות אחרת ותזמיני נסיעה על ידנית , תגידי להם שאת ממש רוצה לקנות את האוטו אבל את לא בטוחה , ואת רוצה נסיעת מבחן קצת יותר ארוכה לכיוון ירושלים (אם את משאירה מקדמה אז זה נראה לי שיסכימו , אפילו שזה כאב ראש לא קטן למוכר )

פורסם
אז תלכי לסוכנות אחרת ותזמיני נסיעה על ידנית , תגידי להם שאת ממש רוצה לקנות את האוטו אבל את לא בטוחה , ואת רוצה נסיעת מבחן קצת יותר ארוכה לכיוון ירושלים (אם את משאירה מקדמה אז זה נראה לי שיסכימו , אפילו שזה כאב ראש לא קטן למוכר )

היי אייל,

אולי אם אני אשים מקדמה אני באמת אוכל לקחת נסיעה קצת יותר ארוכה (עדיין אני לא יודעת אם יסכימו לנסיעה עד כדי כך ארוכה זה יוצא סביב השעה וחצי הלוך חזור) אבל אז אם אני לא אתרשם לטובה וארגיש שזה לא זה אני עלולה להרגיש מחוייבת וחוסר נעימות לבטל :?

פורסם

אז תשכירי פיקנטו ליום שלם ותיסעי לאן שאת רוצה , זה לא יקר במיוחד ודי משתלם אם תחזיקי אוטו ל3 שנים

פורסם
אל שני המכוניות הללו הגעתי מטעמי מחיר בעיקר. פאביה ידנית משומשת היא הזולה מסופר מיני מודרניות שיש להן אי אס פי ואבזור סביר כל השאר משנים 2008-09 לא מגיעות ל60 אלף שקל בטח לא אוטומטיות.

לגבי צריכת הדלק ההיפך - אני עושה 17 אלף ק"מ בשנה בערך אבל זה מה שהתכוונתי התכוונתי דווקא לשיקול של אחריות וחדש 1.4 שכנראה יתמודד טוב יותר עם הדרך מול חדש 1.0 שאולי יגביל אותי יותר. את השאלה לגבי אם ייתכן גם שהמנוע הגדול יותר יהיה חסכוני יותר מבחינת צריכת דלק שאלתי סתם כדי לדעת אם זה הגיוני כי זה סיקרן זה לא השיקול האמיתי השיקול האמיתי הוא נוחות בנסיעה (אני נוסעת פעם פעמיים בשבוע ת"א-ירושלים והשאר בתוך ירושלים), יכולת הרכב לעמוד בתנאי הדרך שלי בצורה הטובה ביותר עם מזגן כמובן בקיץ וכמובן חדש חדש מול ישן. פיקנטו הגיע לאופציה כי אהבתי את המראה שלה, היא הרגישה לי נוחה יחסית והמנוע שלה שקט מאוד במהירות גבוהה שמאוד אהבתי את זה והפאביה גם כי אהבתי את המראה, מאובזרת בצורה סבירה, ידנית (=חסכונית יותר מאוטומט) ומחיר זול בשוק יד שניה יחסית לקטגוריה של סופר מיני

לדעתי פיקנטו 1000 סמ"ק ידנית לא מתאימה לנסיעות כאלו. לא בגלל שהיא לא יכולה לעמוד בהן, לא בגלל שהיא לא תסחב בעליות של ירושלים ולא בגלל שהיא זולה. זה בגלל שהיא פשוט לא מיועדת לזה. זה כמו שתיקחי את קרין גורן, תתני לה כדורגל ותגידי לה לבעות לשער. אני לא יודע מה כישורי הכדורגל של קרין גורן, אבל אני מניח שהיא לא טובה בכדורגל כמו שהיא טובה באפייה (או בהגשת תוכניות טלוויזיה חופרות במיוחד). אז נכון שבסופו של דבר היא תצליח לבעוט לשער, אולי אפילו תבקיע גול פה ושם, אבל עדיין כל כדורגלן סוג ב' בדימוס היה מנצח אותה בלי להתאמץ.

על אותו המשקל הפיקנטו והנסיעות לירושלים. כן, היא תגיע לירושלים וכנראה שגם תחזור. אבל כמעט כל סופר מיני תעשה את העבודה טוב יותר ממנה. אפילו אם היא משומשת.

ב-60 אלף ש"ח אפשר למצוא לא רק פאביה ידנית אלא גם פיאט פונטו, סיאט איביזה, יונדאי i20 (נראה לי) ופיג'ו 206. כולן נמכרו גם עם גיר ידני וכולן יתאימו יותר לנסיעות כאלו מהפיקנטו. אם את הולכת לכיוון האוטומטי אז תוכלי להוסיף לרשימה הזאת גם ניסאן מיקרה, סוזוקי סוויפט או רנו קליאו. וכן, גם אלו יתאימו יותר לנסיעות כאלו.

נ.ב - מתנצל מראש אם הדוגמא שלי עם קרין גורן נשמעת שוביניסטית. מבחינתי את יכולה להחליף את השם הזה באבי ביטר, אדיר מילר או חיים השכן.

• תוכן חדש...