Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5496 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חשבתי על קיה פיקנטו איזה יותר מומלצת,דלק,נסיעה,כוח, קיה פיקנטו הידני 1.0 ,או קיה פיקנטו 1.2 האוטומטי,

פורסם

אם לא מפריע לך להוסיף 12000 ש"ח וחסכון בדלק קח את האוטומט, הרבה יותר נוח לדעתי.

אם אתה קונה רכב בשביל החיסכון קח את הידני.

פורסם

או שתקרא את פיסקת הסיום של המבחן הזה (מתוך אתר cartube, מבחן לפיקנטו הידנית תחת הכותרת "קיה פיקנטו 1.0 ליטר: מבחן דרכים-התיבה הנכונה"):

"קיה פיקנטו 1.0 LX ידנית – סיכום מבחן:

לא סתם האירופאי אוהבים ידניות, מעבר לחיסכון במחיר ובצריכת הדלק, עבור רכבים עם מנועים קטנים אין לזה תחליף. המנוע הקטן והנמרץ בשילוב עם תיבת ההילוכים הידנית, מביאים לתמצית את מה שאמרנו בעבר על הפיקנטו: קטנה שמשרגישה כמו סופרמיני. התיבה הידנית מאפשר לשלב סגנונות נהיגה שונים והרבה יותר חופש לנהג במידת הביצועים הרצויים למול צריכת הדלק לעומת הגרסה האוטומטית.

כל זאת כמובן במחיר אטרקטיבי של 61,900 ש"ח הנמוך בכ-12,300 מהגרסה האוטומטית LX וב-14,300 מהגרסה האוטומטית EX וללא הבדל ממשי ברמת הגימור/אבזור"

לדעתי גם הפיסקה הזו עונה לך על השאלה, (אם כי התשובה אחרת לגמרי).

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

לשאלתך בנוגע לחיסכון בדלק, רק הזמן יגיד בכמה, אך הידני יותר חסכוני בוודאות וכנראה גם שבהפרש לא מבוטל (זאת על סמך מבחנים שונים כי זה מה שיש כרגע).

השאלה היא האם הפער הכספי מצדיק את קניית האוטומט (לדעתי ממש לא), כאשר אין כמעט הבדל מורגש באופי הנסיעה ובהתנהגות הרכב (אלא אם אתה מעוניין רק בגיר אוטמטי ואז השאלה לא הייתה רלוונטית). אדרבא- אם תקרא את כל המבחן שציטטי ממנו (ואת המבחן במגזין "אוטו"), תגלה שההעדפה היא בברור ובאופן חד משמעי לגיר הרגיל.

בהצלחה.

פורסם

בתור בעלים של פיקנטו ידנית פיג'ו 206+ הרבה יותר משתלמת, לדעתי. תקבל צריכת דלק דומה לפיקנטו (כ-15 ק"מ/ל בממוצע) ותהנה מרכב חזק ונוח יותר. אם אתה הולך על פיקנטו אז על אוטומט. צריכת דלק של אוטומט דומה לידנית ואתה מקבל מנוע משמעותית יותר חזק.

פורסם
באתר איך שאני הבנתי ממליצים על אוטומטי,,ובאתר השני שנתתה אומרים ידני מומלץ,בכמה ידני חסכוני?

המבחן של CarsForum כלל את שתי הגרסאות בתנאי נסיעה דומים. הן מבחינת נסיעה "אגרסיבית" והן בנסיעה בין עירונית רגועה. המסקנה אליה אנחנו הגענו היא שלשתי הגרסאות צריכת דלק דומה ולכן המלצנו על הגרסא האוטומטית. ההנחה היא שמי שנוהג ברכב עירוני נוהג בעיקר בעיר, ואז יעדיף רכב אוטומטי מטעמי נוחות.

אם כבר ללכת על קטנה ידנית, אז עושה רושם שמבחינת דלק, נוחות נסיעה וכוח - הספארק לוקחת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חוץ מבמבחן של "קארספורום" בשום מבחן ושום אתר אחר, אין שיוויון בצריכת הדלק בין הידני לאוטומט (גם לא קרוב לכך).

בכל אופן, גם לדעתי ה206+ במחיר של כרטיס אשראי שופרסל, היא קנייה טובה מאוד. את הספארק לא הייתי מכניס כלל לשיקולים הן מטעמי עיצוב (לדעתי לפחות- ממש לא יפה) והן מכיוון שהרכב לא חסכוני ולא מקיים את מה שהנתונים על הנייר מבטיחים (תסע על הפיקנטו הידנית ועל הספארק, תתעלם לרגע מנותני היצרן השונים ונסה להרגיש את ההבדל שאמור להיות גדול- אני בספק) ולזה מצטרף עניין האחריות המורחבת בפיקנטו, ארץ הייצור (עדיין סומך יותר על הקוראנים מאשר על ההודים).

כמובן שיש עוד כמה הבדלים אך לטעמי הם זניחים עד לא מורגשים ויש כאלו שהם לטובת הפיקנטו דווקא (למשל דבר קטן אך משמעותי שלפיקנטו אין רצועת טיימינג אותי זה מרגיע כ"קורבן" של רצועה זו בעבר), אז זה די מתאזן.

בכל אופן אם ה206+ או הפיקנטו הידנית, שניהם לטעמי יעשו את העבודה ומהווים את הבחירה הטובה ביותר בקטגורייה. אך בוודאות צריכת הדלק שלהם לא שווה וגם לא קרובה להיות שווה.

בהצלחה.

פורסם

אולי דווקא הביקורת של קארספורום הכי אמינה? אתה לא יודע איזה אינטרסים יש לאתרים הגדולים. אני כבר בתדלוק השלישי ומקבל 1:16 עם מזגן בנהיגה רגועה על 100. איך הם קיבלו 1:20 אני לא יודע. לא שזה משנה כל כך, אני מאוד מרוצה מהרכב, אבל קח את זה בחשבון. לדעתי 206+ קנייה משמעותית יותר טובה גם ב-74K.

פורסם

בוקר טוב.

לרגע לא פיקפקתי באמינות מבחן הרכב בקרספורום או בכל פורום\עיתון אחר, זה לא העניין בכלל. אני ציינתי את העובדה הבולטת הזו, שהרכב הזה מוציא נתונים שונים בין מבחן למבחן, והביקורות משתנות בכל מבחן (אם כי בכל המבחנים הרכב זכה לביקורות טובות ומחמיאות).

איני חושב שה206+ עם כל חיבתי למותג ולדגם, הוא רכב טוב ומשתלם יותר כאשר ההפרש הוא 12000 ש"ח (לא בטוח שגם ב7000 זה נכון אך כאמור...), אך הוא בהחלט אופצייה ראוייה.

ישנם פרמטרים נוספים וחשובים כמו אחריות, מנועים חדשים, המשך ייצור מול הפסקת ייצור (ויש לכך השפעות שונות) ועוד.

שוב, הדיון הוא ארוך, מפורט ומורכב מאין ספור משתנים. ובכל זאת, במשפחתי הרכב עומד על ממוצע של כמעט 1-18 עד כה, בנהיגה שלא חושבת על צריכה כלל, וכך גם אצל עוד 2 אנשים (לפחות) שהעלו את הנתונים בשירשור הארוך שממשיך להתנהל על הרכב (מכאן אני מציע לפותח השירשור הזה, לעיין בשירשור בפורום הכללי לדעתי אתה תמצא שם את התשובות לכמעט כל שאלה שתחשוב עליה).

בשורה התחתונה הכל עניין של הרגשה והעדפה, אך אין שום ספק שהפיקנטו על מנועיה וגיריה השונים היא קנייה טובה מאוד ומשתלמת מאוד (עד שיתגלה משהו אחר- ממש מחקר אקדמי).

בהצלחה.

פורסם

לא יודע איך בשרשורים האחרונים כולם משווים את ה206+ לפיקנטו בצריכת הדלק, אני אחרי שבועיים עם הפיקנטו ו1400 ק"מ.

ממוצע דלק שלי בפיקנטו 1/18+ נסועה של 70% ביו עירוני ו 30% עירוני מזגן דולק 95% מהזמן ומאמין שזה ישתפר עם הזמן,

הנסיעה נעימה ברכב והרכב מרגיש "מוצק" עם רגישות מסוימת לרוח צד, אני לא אומר שזה הרכב המושלם.

אני לדוגמא נוסע מאוד רגוע וחוסר כח בעליות מפריע לי אבל אנשים כמה עובדות:

1. ה206+ גם במבצע עולה 10% יותר לפני המימון ששווה עוד כ 4000 ש"ח בערך שזה המון כסף ואם מישהו מותח

את התקציב לקנות רכב חדש זה פקטור משמעותי.

2. מנסיעה רגוע אני מאמין שאפשר להוציא מה206+ צריכה של 1/16 בערך שזה יותר מאופן משמעותי מהפיקנטו שעם הזמן

אני מקווה שהצריכה תשתפר (שוב הבדל של 200 ש"ח בחודש בערך דלק יכול להיות כסף לא קטן).

3. הספארק - יש לידידה קרובה אחת חדשה לא שולל גם לא בגלל העיצוב אבל הנסיעה בה פחות נעימה ויותר רועשת לטעמי והמנוע

נשמע הרכה יותר "עסוק" כך שזה ענין אינדבדואלי.

4. האלטו במבצע האחרון- למי שלא זקוק ל5 מקומות משתלמת מאוד ואין לי ספק שאם היא היתה עם 5 מקומות ובמחיר הזה

הייתי הולך על אלטו משקולי חיסכון ועלות (אלא אם הפיקנטו תפתיע ותגיע ל 1/20+ בדלק).

לסיכום אני לא סוכן של קיה (למרות שאירגנו איזה קבוצת רכישה וקנינו ביחד 13 מכוניות) וגם אני מסכים שכנראה (עדיין לא נסעתי עליה) ה206+ יותר טובה מהפיקנטו למרות חוסר בכ"א ושוב אם היא היתה במבצע כשאני רכשתי אבל עם מימון יש סיכוי שלמרות הצריכה הייתי רוכש אותה אבל שוב ההפרש הכספי לדעתי עדיין גבוהה ומשמעותי בסגמנט הזה.

לבוחני CARSFORUM המלצה שלי בכל מבחן של רכב לא ספורטיבי תקדישו חצי יום (כן לא שעה אלא כמה שעות) לנהיגה רגועה

ותנסו להעביר לקוראים את התחושה הזו גם, לפעמים יש הפתעות מרכבים מסוימים (גם אני אוהב לפעמים לנהוג "חזק" אבל 80% מהנהגים נוהגים רגוע).

פורסם

בשורה התחתונה הכל עניין של הרגשה והעדפה, אך אין שום ספק שהפיקנטו על מנועיה וגיריה השונים היא קנייה טובה מאוד ומשתלמת מאוד (עד שיתגלה משהו אחר- ממש מחקר אקדמי).

הפיקנטו היא קנייה טובה ומשתלמת, אבל כשמדובר בידני היא משתלמת קצת פחות. אני כותב את זה אחרי שנהגתי לא מעט גם בפיקנטו הידנית וגם ברוב המתחרות. כשמדובר בגיר ידני הייתי מעדיף את הספארק למשל, על כל מגרעותיה.

לסיכום אני לא סוכן של קיה (למרות שאירגנו איזה קבוצת רכישה וקנינו ביחד 13 מכוניות) וגם אני מסכים שכנראה (עדיין לא נסעתי עליה) ה206+ יותר טובה מהפיקנטו למרות חוסר בכ"א ושוב אם היא היתה במבצע כשאני רכשתי אבל עם מימון יש סיכוי שלמרות הצריכה הייתי רוכש אותה אבל שוב ההפרש הכספי לדעתי עדיין גבוהה ומשמעותי בסגמנט הזה.

ל-206 פלוס יש לא מעט יתרונות על פני הפיקנטו ואין לי ספק שעל הנייר היא עדיפה לחלק מהאנשים, למשל כאלו שצריכים להסיע מידי פעם אנשים במושב האחורי או כאלו שזכו בשני מושבי תינוק. אני לא יודע מתי צריכת הדלק הפכה להיות השיקול העיקרי ברכישה של רכב אבל די ברור לי שלמרות מחירי הדלק הגבוהים זה פשוט לא נכון.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני לא יודע איך אתם מגיעים לנתונים האלה. בתור אחד שחישב צריכת דלק כל תדלוק בשלושת השנים האחרונות וקרא מדריכים ברשת איך עושים זאת נכון, אני משוכנע שהחישובים שלי נכונים. מסלול הנסיעה שלי נוח מאוד בנהיגה רגועה.

ישבתי ב-206+ בסוכנות טרם הזמנת 107. התרשמתי מאוד מנוחות המושב. שיחקתי קצת עם הגיר וידית הילוכים פשוט "נשאבת" להילוך הנכון. אני בטוח שבנהיגה הייתי מגלה עוד יתרונות. הסוכן ניסה לשכנע אותי להוסיף עוד קצת. עכשיו אני מבין שהוא לא דיבר סתם כדי להגדיל מכירה.

פורסם

ל-206 פלוס יש לא מעט יתרונות על פני הפיקנטו ואין לי ספק שעל הנייר היא עדיפה לחלק מהאנשים, למשל כאלו שצריכים להסיע מידי פעם אנשים במושב האחורי או כאלו שזכו בשני מושבי תינוק. אני לא יודע מתי צריכת הדלק הפכה להיות השיקול העיקרי ברכישה של רכב אבל די ברור לי שלמרות מחירי הדלק הגבוהים זה פשוט לא נכון.

קודם גם הפיקנטו למעט סעיף הבאגז' לא קטנה (ממרומי 1.99 ס"מ שלי) ואפילו מאחורי יושב מישהו באופן סביר,

לענינינו ה206+ לא באופן כ"כ משמעותי נוחה מהפיקנטו או טובה ההפרשים בדלק משמעותיים כי לא מדובר כאן על מכונית גרועה מול מצויינת סך הכל ההפרש לא ענק ולכן ההפרש בדלק כן משמעותי (אולי מבחינתי התחרות היתה צריכה להיות מול הפנדה שנפלה בשל מיקום ידית ההילוכים שמפריע מאוד לאנשים גבוהים).

ושוב חלק ניכר מהמכוניות האלו קם ונופל על מחיר ותחזוקה אז גם המחיר יקר וגם התחזוקה השוטפת דלק בעיקר (וגם הטיפולים)יותר גבוהים וזה כבר מצריך יותר ממחשבה.

• תוכן חדש...