Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני חדש בפורום

אודה לכם על עזרתכם.

קניתי לא מזמן סיטרואן סקסו שנת 2000 ( עם 200 אלף ק״מ). בבדיקה נמצא שהרכב במצב טוב. מטופל ומתוחזק יחסית.

האוטו מניע בקלות. אבל לעיתים ( אחת לעשרים שלושים התנעות) האוטו פשוט לא מניע. הסטרטר עובד. המצבר פול. אבל האוטו לא מניע. מה שהכי מוזר פה, שאם אני נותן לאוטו לנוח שעתיים (מינימום) הוא מיד מניע. על הסטרטר הראשון.

התופעה המוזרה הזו כבר קרתה כמה פעמים. בכל פעם חיכיתי שעתיים והאוטו הניע. המוסכניק אמר לי שצריך לחבר את הרכב למחשב ולבדוק. כפי הנראה זו בעיה בכוייל, אמר. כששאלתי כמה יעלה כוייל חדש, אמר אלף שקל. זה מיד הדליק אצלי נורה אדומה. נראה לי תמוהה , לא?

בכל מקרה, אודה לכם על עזרתכם.

האם מישהו פה מכיר את התופעה? אגב, בעיה נוספת שאולי קשורה לתופעה- מדי פעם, בזמן שאני עומד ברמזור, יש נפילות טורים. האוטו מגמגם לשנייה ואז עובד רגיל. הוא אף פעם לא נכבה. בינתיים.

האם זו באמת בעיה בכוייל?

אם כן, האם אני יכול להחליף בעצמי את החלק הזה או רק מוסכניק. יש לי ידיים טובות מאוד.

ואיזה כוייל אני צריך. יש מלא סוגים...

המון תודה מראש על עזרתכם

אייל

פורסם

לגבי הגמגום אני כמעט בטוח שזאת בעיה במחשב, תבדוק את הצינורות של הפילטר אוויר, כנראה המחשב של הרכב לא מורה לפילטר האוויר לשאוב מספיק אוויר וזה כנראה מה שגורם לגמגום, מציע לך לנסוע למוסך ולבדוק את העניין.

פורסם

גם אני חושד בקויל, אבל מחיר של אלף שקל ניראה לי מוגזם למדי.

אתה יכול לחפש קויל בEBAY וכדו' אם המחיר שלו בארץ באמת כזה גבוה.

שים לב לא להתפתות לקויל סיני, אלא חפש יצרן איכותי.

יכול מאוד להיות שהבעיה של הגימגום נובעת גם מקוויל מזייף.

קובי

פורסם

בדקתי. הקוייל ברכב שלי הוא מקורי.

בהמלצתך בדקתי עכשיו ברשת. נראה שזה הקוייל שאני צריך -

http://www.super-auto-parts.com/sd-3050-auto-ignition-coil.html

ב- ebay לא מצאתי, אבל יש באתרים אחרים. המחירים נעים בסביבות ה- 30 פאונד (איך לכל הרוחות המוסכניק אמר לי 1000 ש"ח? כ"כ מסובך להחליף קויל? מדובר ב 4 ברגי פיליפס. חמש דקות עבודה גג).

מה אתם מציעים לי לעשות:

1. לקחת את הרכב למוסך ולהתפלל לאלוהים שהמוסכניק לא יקרע לי ת'צורה

2. להזמין קוייל חדש ולהרכיבו בעצמי (אגב, אולי הבעיה בכלל לא בקוייל).

3. מישהו מכיר פה מוסכניק שאפשר לסמוך עליו באזור חדרה-פרדס חנה. ואם הצחקתי פה מישהו עכשיו, סליחה מראש :-)

תודה!!!

פורסם

תבדוק במוסך מורשה כמה יעלה קוויל.

תבדוק בחנות חלפים כמה יעלה קויל איכותי של BERU( אם יש).

כנס למוסך שיאבחן את התקלה, לרוב זה יעלה בסריקה.

אם הבעיה אכן תתגלה בקויל, ואתה מרגיש שהמוסך שוטח אותך(אל תשכח שמוסך גם צריך להרוויח יש לו משפחה לפרנס, שוחט זה ממש כשהמחיר בשמים) אז תסרב ותחליף לבד.

קובי

פורסם

תודה. כך אעשה.

יש למישהו המלצות על מוסך טוב באזור חדרה-פרדס חנה, או שזה לא נהוג פה בפורום להמליץ...?

תודה מראש

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לכולם

לדעתי,המוסך טעה באבחון,אלו לא סימפטומים של סליל הצתה(קוייל)

לדעתי מדובר בממסר כפול לא תקין או בחיישן גלגל תנופה שעומד לסיים את חייו.

אלו תקלות שקשות שלאיתור מכיוון שבדגם הזה מחשב ניהול המנוע אינו רושם תקלה בזיכרון ברגע שאין אות מחיישן גלגל תנופה,וגם לא כשאין מתח מהממסר הכפול,במיוחד כשהתקלה רגעית ולא קבועה.

אורן

פורסם

אורן תודה. איידע את המוסכניק שלי באבחון שלך

חבל שאני לא יכול להגיע לחולון... קצת רחוק לי :-(

האם יש לך המלצות על מוסך באיזור שלי? חדרה-פרדס חנה...

תודה מראש

• תוכן חדש...