Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאדיחה בסיבוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אז ככה אני נוסע איזה יום חזרה הביתה מכביש רידינג למחלף איילון דרום ובסיבוב הזה לקחתי פניה וכנראה הבהלתי את האוטו שברתי את ההגה מהר והייתי על בערך 80 קמש לא מהר במיוחד ופתאום האוטו המשיך ישר :shock: לתוך הקיר אני פשוט ניבהלתי ולחצתי ברקס בכל הכח הראלי עצרה סנטימטר מהקיר איזה מזל :wink: אני לא מבין למה זה קרה האוטו אם קוני והנמכה35ממ השאלה שלי היא למה זה קרה ומה הייתי צריך לעשות במצב הזה על תישכחו הייתי רק על 80 לעזאזל למה אני לא קולין מקרי :(

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
טוב אז ככה אני נוסע איזה יום חזרה הביתה מכביש רידינג למחלף איילון דרום ובסיבוב הזה לקחתי פניה וכנראה הבהלתי את האוטו שברתי את ההגה מהר והייתי על בערך 80 קמש לא מהר במיוחד ופתאום האוטו המשיך ישר :shock: לתוך הקיר אני פשוט ניבהלתי ולחצתי ברקס בכל הכח הראלי עצרה סנטימטר מהקיר איזה מזל :wink: אני לא מבין למה זה קרה האוטו אם קוני והנמכה35ממ השאלה שלי היא למה זה קרה ומה הייתי צריך לעשות במצב הזה על תישכחו הייתי רק על 80 לעזאזל למה אני לא קולין מקרי :(

למה זה קרה? כי חשבת בצורה מוטעית שהנמכה של קוני 35 מ"מ תהפוך את האוטו שלך למה שהוא לא.

זה פשוט משתמע מההודעה שלך.

להנמכה כזו יכול להיות אפקט של שיפור רמת האחיזה אך זה ילווה במרבית המקרים בחידוד המגבלות והפיכתם לפחות נשלטים ופרוגרסיביים.

כמו כן, לא התאמת את המהירות, יכולות השלדה\התנהגות של הרכב ויכולותיך שלך לתנאי הכביש ולכן יצאת מופתע.

פורסם

למה זה קרה? כי חשבת בצורה מוטעית שהנמכה של קוני 35 מ"מ תהפוך את האוטו שלך למה שהוא לא.

זה פשוט משתמע מההודעה שלך.

להנמכה כזו יכול להיות אפקט של שיפור רמת האחיזה אך זה ילווה במרבית המקרים בחידוד המגבלות והפיכתם לפחות נשלטים ופרוגרסיביים.

כמו כן, לא התאמת את המהירות, יכולות השלדה\התנהגות של הרכב ויכולותיך שלך לתנאי הכביש ולכן יצאת מופתע.

מה זאת אומרת למה שהוא לא זה אוטו בשביל הנאה מנהיגה ויש לה התנהגות כביש ברמה גבוהה לקחתי את הסיבוב רק על 80 האוטו אמור לקחת סיבובים כאלה במהרויות יותר גבוהות בהרבה לדעתי זה היה כנראה טעות שלי ששברתי את ההגה מהר מאד
פורסם
מה זאת אומרת למה שהוא לא זה אוטו בשביל הנאה מנהיגה ויש לה התנהגות כביש ברמה גבוהה לקחתי את הסיבוב רק על 80 האוטו אמור לקחת סיבובים כאלה במהרויות יותר גבוהות בהרבה לדעתי זה היה כנראה טעות שלי ששברתי את ההגה מהר מאד

אתה באמת רציני? או שאתה חושב שאתה יכול כנגד כוחות הפיזיקה?

תהיה רציני לרגע ותחשוב.

המכונית שלך, שלבטח יש לה התנהגות מבריקה (במיוחד כשהיא היתה בגרסתה המקורית, בלי הנמכות ושטויות :roll: ) - אבל גם לה יש מגבלות.

אני לא יודע מאיפה הגעת למסקנה הזו שהאוטו שלך "חייב" לקחת את הסיבוב הזה ב80 קמ"ש.

הסיבוב הזה חד למדי ולא חלק (נשבר באמצע).

כדאי מאוד שתעצור לחשוב אם אתה לא עובר את המגבלות שלך ושל הרכב שלך.

בעצם למה אולי? זה בטוח. אם "פתאום" הרכב החליק ואם "הפתיע" אותך שהמשיך ישר - סימן שחצית מזמן את מגבלותיך ושלא ידעת לקרוא את המגבלות של רכבך.

המלצה שלי - עד שלא תשפר את המגבלות שלך באמצעות קורס נהיגה, תשמור על החיים שלך ושל הסובבים אותך ותנהג בצורה נכונה יותר, בתוך המגבלות שלך ושל הרכב שלך.

פורסם

חווית את תת ההיגוי המסיבי הראשון שלך ....

סובבת את ההגה מהר מידי והרכב התעלם באלגטיות והמשיך ישר כאשר הברקסים עזרו בצורה מסוימת ואני משאר שלא בלמת בשיא הכח כי היית נועל גלגלים ומחליק לתוך הקיר בדוח.....

( אני זוכר את התת היגוי הראשון המסיבי עם המאזדה על מים ... יצאתי נישקתי את הגלגלים על הABS ... אז בעטתי במזדה... ואמרתי תודה למדרכה ממול שלא רצתה פגישה בסוף :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אתה באמת רציני? או שאתה חושב שאתה יכול כנגד כוחות הפיזיקה?

תהיה רציני לרגע ותחשוב.

המכונית שלך, שלבטח יש לה התנהגות מבריקה (במיוחד כשהיא היתה בגרסתה המקורית, בלי הנמכות ושטויות :roll: ) - אבל גם לה יש מגבלות.

אני לא יודע מאיפה הגעת למסקנה הזו שהאוטו שלך "חייב" לקחת את הסיבוב הזה ב80 קמ"ש.

הסיבוב הזה חד למדי ולא חלק (נשבר באמצע).

כדאי מאוד שתעצור לחשוב אם אתה לא עובר את המגבלות שלך ושל הרכב שלך.

בעצם למה אולי? זה בטוח. אם "פתאום" הרכב החליק ואם "הפתיע" אותך שהמשיך ישר - סימן שחצית מזמן את מגבלותיך ושלא ידעת לקרוא את המגבלות של רכבך.

המלצה שלי - עד שלא תשפר את המגבלות שלך באמצעות קורס נהיגה, תשמור על החיים שלך ושל הסובבים אותך ותנהג בצורה נכונה יותר, בתוך המגבלות שלך ושל הרכב שלך.

אתה צודק במאה אחוז אני כנראה(חייב)לעבור קורס נהיגה ולדעת להשתלט טוב יותר על היגוי יתר ותת היגוי לקחתי ברצינות את ההודעה תודה
פורסם
הנמכה של 35 מ"מ לא תהפוך אותך למה שאתה לא

בדיוק התגובה שרציתי לכתוב.

קורס נהיגה בסיסי יתן לך הרבה עופר, יותר מהשתתפות עצמית.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
דחוף לקורס נהיגה.

יש לך רכב ספורטיבי עם יכולות נהדרות אבל אין לך מושג איך נוהגים בו. אפילו לא בתיאורה, אחרת היית יודע לבד לנתח את מה שקרה לך.

כרגע האוטו "גדול" עליך בכמה מידות, ואם אתה חושב שהרכב בלבד ישפר את רמת הנהיגה שלך אתה טועה, וביום מן הימים לא תצליח לעצור לפני הקיר.

אז לפני שזה יקרה, תשקיע בעצמך קצת, קח קורס נהיגה בסיסי באחד מבתי הספר בארץ. תאמין לי, תוספת ההנאה שזה יתן לך כאשר תוכל למצות את הרכב, תהיה גדולה

אגב אני ממליץ לך להצטרף לחברי הפורום בקורס בפברואר, אצל אלטרנתיבי, צור איתי קשר לפרטים

יובל.

פורסם

עופר באמת תשקול את העניין של הקורס ...מנסיון של אנשים שלקחו אומרים שזה פשוט מעולה...

בכל מקרה זאת רק הצעה ודבר נוסף מזל שהצלחת לעצור את האוטו ולא הצטרפה אלינו עוד ראלי עם שאסי...

הנה ימים רבים חלפו ושני ידי עייפו .. רק להזכר ולהזיל דמעה, הראלי השחורה

פורסם

כול כך הרבה ביקורת , כולם אומרים מה הבחור עשה לא נכון.

אבל אף אחד לא טרח לציין בפניו את הדרך הנכונה לצאת ממצב כזה.

את הדרך לא להיכנס למצב כולם יודעים.

אבל איך יוצאים???????????

תשובות בבקשה!!!

פורסם

לא סומכים על הנמכה של 35 מ"מ שתוציא אותך מהסיבוב.

נכנסים לאט יותר, בטח שאין לך נסיון.

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם

מה שקרה שם זה ברור לכולם - תת היגוי...

תת היגוי נוצר כאשר לצמיגים הקידמיים אין מספיק אחיזה ביחס לקרקע - זה נוצר או ממהירות גבוהה יחסית לסיבוב נתון או מצמיג נעול שפשוט ממשיך ישר לא משנה מה כיוונו.

לא הייתי שם כשזה קרה ולכן אני מסמך על מה שהבנתי מהכתוב :

במצב הנ"ל נראה היה שנכנסת מהר מידי לסיבוב(כנראה עם הרבה גז) ואז הרכב המשיך ישר מחוסר אחיזה לקידמיים .

הדבר האינסטנקטיבי שנהג רגיל תהיה לבלום בחוזקה ולהוסיף הגה לכיוון הרצוי.

דבר זה לא רק שאינו נכון אלא גם מחריף את המצב. מכיוון שהצמיגים הקדמיים

הם ללא אחיזה מספקת הדבר היחידי שצריך לעשות זה להחזיר להם אחיזה או על ידי הורדת גז או על ידי בלימה - לא חירום.

למה לא להוסיף עוד הגה ? מכיוון שאין חשיבות להגה , פשוט אין אחיזה מקדימה וצריך להחזיר משקל קדימה .

סיבה שנייה : כאשר מוסיפים הגה הצמיג נשען על הפינה שלו ולכן יש פחות אחיזה של בצמיג עם הכביש .ככל שהצמיג ישר יותר יש לו יותר אחיזה עם הכביש.

ולכן כאשר מוסיפים הגה ובולמים חזק הצמיג ננעל מהר יותר וכמו שנאמר קודם ממשיך מכוח ההתמדה ישר.

הדבר הנכון הוא לעבור לברקס עדין ומהיר וליישר מעט את ההגה עד קבלת אחיזה מספקת שתחזיר את יכולת ההיגוי.

בקיצור זה לא אבסולוטי ויש ללמוד איך להימנע מלהגיע למצב כזה ולכן

לכל מה שנאמר פה נדרש לימוד ותירגול רב - מה לעשות אי אפשר ללמד נהיגה מתקדמת על גלי האינטנט.

החיים שלכם ושל רכבכם חשובים ויקרים מידי .

פורסם
כול כך הרבה ביקורת , כולם אומרים מה הבחור עשה לא נכון.

אבל אף אחד לא טרח לציין בפניו את הדרך הנכונה לצאת ממצב כזה.

את הדרך לא להיכנס למצב כולם יודעים.

אבל איך יוצאים???????????

תשובות בבקשה!!!

איך יוצאים מתתיגוי טרמינלי?

1. פול ברקס זה רעיון לא רע למתחיל (עם יישור הגה)

2. ניסיון להעביר משקל קדימה ולהקטין את הזווית של הקדמיים (יישור ההגה) זה גם טוב, אבל רק אם כבר לא מאוחר מדי, שזה בעצם אומר שהתתיגוי לא טרמינלי בהגדרה...

3. הנד ברקס גם עם יישור הגה גם יכול לעזור, אבל גם יכול להפוך (תלוי במהירות).

לסיכום, תתיגוי טרמינלי זה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות לך בנהיגה מהירה ולפעמים אין פתרון.

להמנע...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...