Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פאדיחה בסיבוב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8544 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היציאה נעשית בשני שלבים ... הראשון עזיבת הגז עד כמעט לגמרי ( אתה עדיין רוצה להפעיל כוח על הכביש כיוון שהוא נותן לך אחיזה ... אך שיעורי פיזיקה ) ולאחר מכן לישר מעט את ההגה ( לא לגמרי ) עד שהוא "נתפס" ( הגלגלים מתחילים לפנות ) ואז להמשיך תוך ניסיון לא לאבד אחיזה בסיבוב של ההגה בעדינות ולהמשיך לסוע... לחיצה על הברקס ועזיבה מידית של הגז לא תפיק תוצאה כזאת חביבה....

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום

אמרתם שצריך ללחוץ חלש על הברקס כדי שהגלגלים לא ינעלו

אבל עם יש לי abs ברכב לא כדי ללחוץ בכל הכוח ולהפעיל את הabs ואז אני מקבל עצירה חזקה ללא נעילת גלגלים ומרחק קטן שאני עובר?????????

עמית

נולדתי עם הגה!

פורסם
עם כל הכבוד לעצות המכובדות של האנשים פה (שעל רובם ככולם הייתי סומך בעיניים עצומות כנראה...) - נהיגה לא לומדים בהתכתבות ואחת כמה וכמה נהיגה מתקדמת.

חברי הזרזיר המלומד שאל שאלה בתאוריה וקיבל תשובה בתיאוריה. מי שלקוח על עצמו את יישום התאוריה עושה זאת על אחריותו בלבד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
עם כל הכבוד לעצות המכובדות של האנשים פה (שעל רובם ככולם הייתי סומך בעיניים עצומות כנראה...) - נהיגה לא לומדים בהתכתבות ואחת כמה וכמה נהיגה מתקדמת.

חברי הזרזיר המלומד שאל שאלה בתאוריה וקיבל תשובה בתיאוריה. מי שלקוח על עצמו את יישום התאוריה עושה זאת על אחריותו בלבד.

מסכים בהחלט, רק הרגשתי חובה לציין כי עצות המתקבלות בפורום חייבות להיות מיושמות קודם כל בתנאים סטריליים במסגרת לימודית ולא בתנאי נהיגה "רגילים" בכביש פתוח.

לגבי החזרזיר המלומד... ובכן לו - אני לא דואג :wink:

פורסם

הזרזיר הוא חברך??

תעשה לעצמך טובה - ואל תגיד כזה דבר. הוא יתחיל להתקשר אליך באמצע הלילה ולשאול אם הוא העיר אותך (כשתגיד כן הוא יגיד יופי, כשתגיד לא הוא יגיד שהוא יתקשר יותר מאוחר)

:lol:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

גם אני מסכים שלא לומדים נהיגה בהתכתבות.

עם זאת, אני חושש שללא שעדיין לא נאמרה פה התשובה המלאה לגבי מה שבדיוק קרה שם.

ובכן, הנה כמה דברים שכדאי לזכור :

1. נעילת גלגלים = אבדן היגוי (ברכב ללא ABS).

2. הפעלת ABS = הרחבת רדיוס הפניה (אבל לא נכון ולא קשור לבלימה בקו ישר).

3. סיבוב הגה נוסף ("הוספת הגה") כאשר הרכב כבר מתחיל לפתח תת-היגוי = תת-היגוי טרמינלי.

4. "יישור ההגה" במצב של תת-היגוי = וויתור על יכולת הפניה של הרכב.

5. לחיצה על הגז במצב של תת-היגוי = החרפת התת-היגוי.

6. "שבירת הגה" בכניסה לסיבוב = יצירת תת-היגוי.

7. הקשחת רכב = ירידה בכמות האחיזה של הרכב. עם זאת ראוי לציין כי החלפת בולמי זעזועים לטובים יותר עשוי לשפר את האחיזה למרות היותם גם קשים יותר.

8. "עזיבת דוושת הגז" לצורך תיקון התת-היגוי = ביטוי לא נכון ! ראוי לכתוב "הרפייה", משום שעזיבת הדוושה מתרחשת רק במקרים בהם אין ברירה וגם אז רק לאחר שהרפנו ממנה בהדרגתיות ולא היה די בכך.

9. שימוש בבלמים במצב כזה יכול להועיל או להזיק. מקור ההבדל הוא באופי השימוש ובנסיון.

10. צמיג מסוגל לספק מקסימום אחיזה ברגע נתון בכיוון אחד בלבד. כאשר מבקשים מהצמיג לספק אחיזה ליותר מכיוון אחד, כמות האחיזה האבסולוטית שלו מתחלקת בין הכיוונים השונים. כך למעשה מקבלים פשרה ואף כיוון לא מקבל מקסימום אחיזה אלא חלק יחסי. כאשר רוצים להפנות את הרכב, מבקשים אחיזה צידית. כשמפעילים כח בלימה בסיבוב, לוקחים מהאחיזה הצידית לצורך הבלימה ומקבלים יכולת פניה מופחתת.

אז מה כן ??

1. מוציאים מהראש את הרעיון ש"הרכב חייב לקחת סיבוב במהירות כזו".

2. חלק ניכר מיכולת הרכב לבצע, תלויה ביכולת הנהג לשלוט ברכב ולהעביר לו הוראות נכונות לביצוע (שגם אינן סותרות את עצמן).

3. את ההגה מסובבים לאט ומוקדם פנימה לתוך הסיבוב.

4. טיפול במצב חירום חייב להיעשות על סמך ידע ונסיון מוקדם ולא על סמך עיצות מהאינטרנט.

5. השימוש באמצעי השליטה ברכב (בלימה, האצה, היגוי) במצב חירום חייב להיעשות עם רגש ובשום אופן אין לנסות לאלץ את הרכב לעשות משהו - משום שלא מדובר במשא ומתן ושכנוע.

6. את ההגה יש להחזיר מעט ולהפנות הפניה מחודשת. בשום אופן לא "ליישר" אותו.

7. אם הרפייה מדוושת הגז אינה עוזרת ניתן גם ללטף את דוושת הבלם. כמה איך ולמה - לא כאן המקום להסביר.

8. העמסת הרכב בכוחות מיותרים תביא לירידה ביכולת הביצוע שלו.

9. הפעלת כח האטה קל אשר עוזר לנו להעביר משקל קדימה ולדרוך את המתלים הקידמיים עשוי להועיל יותר מאשר להזיק.

את השאר ניתן ללמוד ובעיקר לתרגל - רק בקורס נהיגה מתקדמת !!!

דני G.

פורסם

הזרזיר הוא חברך??

תעשה לעצמך טובה - ואל תגיד כזה דבר. הוא יתחיל להתקשר אליך באמצע הלילה ולשאול אם הוא העיר אותך (כשתגיד כן הוא יגיד יופי, כשתגיד לא הוא יגיד שהוא יתקשר יותר מאוחר)

:lol:

רוני

לי אין חברים, בעיקר בגלל שאני לא נותן להם סיבוב באוטו של אבא, אבל זה סיפור אחר.

ב"חברי" התכוונתי לחבר במובן הקולגה לפורום של הביטוי...

לא שיש לי משהו כנגד זרזיר, אני לא יודע עליו כלום חוצמיזה שיש לו שם פרטי מוצלח

פורסם

לפני שמנמיכים אוטו, צריך להבין שעל הנמכה משלמים מחיר-

ככלל, ככל שמתלי רכב יותר רכים, יש יותר אחיזה (בהנחה שיש ריסון תקין).

בכביש ללא שיבושים (מסלול מירוצים טוב למשל) תוספת האחיזה בפניות שנובעת מהנמכת מרכז הכובד, היא גדולה מההפחתה שנובעת כתוצאה מההקשחה (בהנמכה כמובן חייבים להקשיח מכיוון שמהלך המתלה לאורכו ניתן לספוג מהלומה נתונה מתקצר), אבל בכביש משובש המצב יכול להתהפך.

מספיק שיבוש רוחבי אחד בכניסה לפניה, שיתכן שקפיץ/בולם סטנדרטי סופג בלי בעייה, כדי לגרום לאובדן אחיזה פתאומי וחריף במכונית שמונמכת/מוקשחת יתר על המידה.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

כולם מדברים פה שיש להעביר משקל קדימה כדי שהגלגלים הקדמיים יקבלו אחיזה.

זה בהנחה שנוהגים במכונית אם הילוכים ידניים - יש בלימת מנוע ברגע שעוזבים את הגז.

אבל באוטומאט ברגע שעוזבים את הגז התיבה מעבירה להילוך הבא וכמעט ואין בלימת מנוע.

לכן לפי דעתי באוטומאט חייבים ללחוץ מעט על דוושת הבלם כדי להעביר משקל קדימה ושהגלגלים יקבלו אחיזה.

או שאני טועה?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם

לכן לפי דעתי באוטומאט חייבים ללחוץ מעט על דוושת הבלם כדי להעביר משקל קדימה ושהגלגלים יקבלו אחיזה.

או שאני טועה?

בעיקרון, גיר אוטומטי מסרס אותך, גם בהעברות משקל (אלא אם כן בא לך להתעסק בבורר הילוכים דבר שאני לא ממליץ)

זה היתרון שנותן ה-AL4..... בלימת מנוע וכו', אבל עדיין, שום מחשב לא יכול לחזות את רצון הנהג בכל רגע נתון - רק ידני

יובל.

פורסם

או שאני טועה?

אוטומט זה דרעק .

אין מה לעשות, עם הAL4 המופלאה במצב ספורט, האוטו לא מוריד הילוך, יש בורים שחושבים שזה חסרון, יש כאלה שמבינים קצת יותר ורואים את הפן הבטיחותי בזה (מעבר לעובדה שזה יותר מהנה).

עוד אפשרות זה להשאיר את הבורר בהילוך מסויים.

פורסם

או שאני טועה?

קודם כל, אם אתה בא במהירות לסיבוב מומלץ לבלום לפני, בין כה וכה, ולא להסתמך רק על בלימת מנוע.

אם נכנסת במהירות שאינה דורשת בלימה סביר להניח שלא תיכנס לתת היגוי מסיבי בן כה וכה, לא?

בלכ מקרה, כפי שכבר נאמר פה, אוטומטית זה דראק בכל מה שקשור לשליטה במכונית.

פורסם

או שאני טועה?

יכולה להיות מצב שגם באוטומט עזיבת הגז תספיק, בחלק מרכבי המירוץ יש בלימת מנוע מועטת מאוד.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

• תוכן חדש...