Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קורסי נהיגה חדשים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי יותר מ 7 חודשי העדרות, קורסי הנהגה המונעת חוזרים.

הקורסים ימשיכו להתנהל בשלוש מתכונות.

1. רענון למנגים חדשים עד חמש שנים, לאחר שקיבלו את רשיון הנהיגה.

2. קורס בסיסי למי שצברו 12 נקודות חובה.

3. קורס ייעודי למי שצברו 24 נקודות.

מחיר הקורס החדש 205 ש"ח לעומת 147 ש"ח ששילמו הנהגים עד כה.

מ 1 לספטמבר יהיו לכל נהג שזומן לקורס 6 חודשים לעבור אותו, לעומת שנה לפני כן.

מי שלא יסיים את המטלה בזמן רשיונו לא יחודש.

נהג שיכשל פעמיים במבחן המסכם יידרש לשלם שוב עבור הקורס כתנאי להשתתף בו.

המבחן כולל 20 שאלות מתוך מאגר של 200 שאלות, 10 מתוכן ניתן למצא במסגרת "בחן את עצמך".

הכתבה המלאה ושאלות לדוגמא ב:

"ידיעות אחרונות"

מוסף ממון.

עמוד 2-3

22/5/11

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

עשיתי תקורס של הרענון נהיגה בתחילת מאי, עוד לא החזירו לי תשובה אפילו אם עברתי אותו.

בכל מקרה אכן 20 שאלות אך לא שאלות קלות.

מה שכן אפשר להגיד הקורס היה די מעניין והזמן עבר די מהר :)

פורסם

האם יש במקרה מישהו שעבר את הקורס בצבא?

אני יודע שאמורים לשלוח את האישור בפקס לאחד האגפים במשרד הרישוי, אך לא יודע לאיזה מהם.

לפחות דבר אחד טוב יצא מהחודש האחרון בצבא :)

פורסם

אני עברתי את הקורס הבסיסי לפני שבוע בערך ועדיין מחכה לתשובה.

ראוי לציין שרמת המדריך שביצע את הקורס הייתה מעל ומעבר, וראו עליו שהוא מבין עניין.

בקשר למבחן, למזלי קיבלתי שאלות די קלות. גם זה שידעתי את החומר טוב מאוד תרם המון לעניין :).

שאלה קטנה רק.

כשקיבלתי את ההזמנה הביתה, קיבלתי הזמנה לקורס רענון כי יש לי רישיון כבר 5 שנים. הייתי אמור לעשות את הקורס עד מרץ 2011. אבל כפי שידוע, לא היו קורסים בתקופה הזאת. אז עשיתי את הקורס במאי. יהיו בעיות כלשהן עם חידוש הרישיון?.

ועוד דבר. כשניגשתי לעשות את הקורס, התברר לי שאני מחוייב בקורס רענון וגם בבסיסי, כי צברתי 12 נק' על חגורה.

אמרו ברשת עמל שאם אני ניגש לקורס בסיסי, אז אוטומטית פוטרים אותי מקורס רענון.

האם יש אמת בדבר?.

שונא גזענים !.

פורסם

אני היחידי שמחכה מעל לשנה לאוניברסיטה הפתוחה שיחזירו את הקורסים האלו? זה ביזיון שדוחקים אותי לפינה, ואני צריך להשלים את הקורס בתקופה של איזה חודש כי אחרת נגמר לי הרישיון ולא יחדשו לי אותו.

אבי.

פורסם
האם יש במקרה מישהו שעבר את הקורס בצבא?

אני יודע שאמורים לשלוח את האישור בפקס לאחד האגפים במשרד הרישוי, אך לא יודע לאיזה מהם.

לפחות דבר אחד טוב יצא מהחודש האחרון בצבא :)

אני עברתי אותו בצבא.

את האישור אתה מקבל כ15 דקות אחרי סיום המבחן, אחרי שהמרצה שלך מסיים לבדוק אותו ובתנאי שעברת.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אני אחדד את השאלה כי כנראה לא הייתי מובן.

עברתי את הקורס לפני כחצי שנה כשעוד שירתתי בצבא.

האישור אצלי (מלומנקס, על כל צרה שלא תבוא), למי אני אמור לשלוח אותו במשרד הרישוי?

פורסם

אותו מקרה אצלי.

עברתי את הקורס כחודשיים לפני השחרור.

האישור אצלך רק למקרה שתהיה בעיה מול משרד הרישוי כי המורה אמור לשלוח רשימה למשרד הרישוי של כל התלמידים שניגשו ועברו אצלו את הקורס.

בדיוק כמו כל מקום אחר שמוסמך להעביר את הקורסים.

פורסם

סתם שאלה, נגיד ובן אדם שאמור לעבור את הקורס הזה לא עובר אותו, ואז נגמר לו תקופת הזמן של החצי שנה שהוא צריך לעבור את הקורס.

מה עושים לו? לא מחדשים לו את הרישיון עד שהוא יעבור את הקורס, או בכלל שוללים לו את הרישיון?

פורסם

סמיר - לא מעניין אף אחד שאיחרת בחודשיים. העיקר שביצעת.

מאיר - הסנקציה היא אי-חידוש. כלומר כשיגיע מועד החידוש לא יסכימו לחדש בלי שתעשה את הקורס.

עדיף לגמור עם זה וזהו.

לגבי זה שקורס נקודות "מכיל" גם את הרענון - זה היה נכון פעם בשיטה הישנה, ייתכן מאוד שזה כך גם כיום.

מישהו יודע מה מסגרת השעות של הקורסים האלו? 12 שעות סה"כ כמו שהיה פעם?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני לא יודע מה הנוהל ,אני עשיתי לפני כחודש וזה ארך יומיים כאשר כל יום התחלנו ב09:00 וסיימנו ב14:00 בערך.

זה יוצא בין 10 ל-12 שעות (כולל המבחן).

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ביררתי מול משרד הרישוי היום ואכן, הקורס הבסיס נותן פטור מקורס הרענון.

לגבי היקף השעות, אני עשיתי 12 שעות. שני ימי שישי מ 8 עד 14.

ישנה אפשרות לעשות בשעות הערב במהלך השבוע. אבל אז הקורס מתחלק לשלושה מפגשים.

שונא גזענים !.

• תוכן חדש...