Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5384 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפי הכתבות "המהוללת" שלך במגזין הרכב המכובד אוטו

הייתי אומר שכן,לי בהחלט יש מושג! בניגוד לך!

אתה מתנסח בשפה גבוהה בזמן שבפועל לא שיפצת שום רכב לרמת קונקורד.

מה שליאור שכח אתה עוד לא למדת.

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה הבעיה ספציפית בקצרה?!

יבאתה רכב - ששמאי המכס העריכו אותו יותר ממה שהוא (לטעמיך - כלומר מי אמור להעריך אותו?!)

ומדוע הם חורגים מהסמכויות שלהם והם נוהגים שלא ע"פ הכללים? מהם הכללים?!

בתודה ובהצלחה!

פורסם
מה הבעיה ספציפית בקצרה?!

יבאתה רכב - ששמאי המכס העריכו אותו יותר ממה שהוא (לטעמיך - כלומר מי אמור להעריך אותו?!)

ומדוע הם חורגים מהסמכויות שלהם והם נוהגים שלא ע"פ הכללים? מהם הכללים?!

בתודה ובהצלחה!

התשובה בגוף השאלה, יונה.

על פי הדין החל, על המכס לקבל את מחיר הרכישה שהוצהר על ידי היבואן אלא אם יש למכס סיבות מוצקות לחשוד שמדובר בתרמית.

רק במקרה כזה, מוסמך מנהל המכס להשתמש בכלי הדרסטי של פסילת הערך המוצהר ולקבוע את הערך על פי אמצעי אחר - למשל לפי חוות דעת שמאי.

בפועל, למרבה הצער, המכס באופן שיטתי פשוט מחזיק את כולם כגנבים ולכן הוא משתמש באופן גורף בחוות הדעת, המחירים נקבעים למיטב השפיטה פעמים רבות ללא היגיון והיבואן מוצא עצמו מול שוקת שבורה ונאלץ לשלם מחיר מופרז.

בקיצור - עולם הפוך.

חמי

Hemi, זה השם. כמו ה-מנוע של קרייזלר.

פלימות' פיורי גראן סדאן הרדטופ 1973

פורסם

היום, הערר שהגשתי בשם לקוח שלי הגיע למשרדי המכס והונח אחר כבוד על שולחן הגורמים הרלוונטיים.

השלב הבא - דיון בועדת ערר בתוך מספר שבועות, אלא אם מישהו שם יתעורר ויבין את העוול שנגרם.

אשמח לעדכן בתוצאות טובות.

חמי

פורסם
היום, הערר שהגשתי בשם לקוח שלי הגיע למשרדי המכס והונח אחר כבוד על שולחן הגורמים הרלוונטיים.

השלב הבא - דיון בועדת ערר בתוך מספר שבועות, אלא אם מישהו שם יתעורר ויבין את העוול שנגרם.

חמי

אני מודה שאני קצת לא מבין את מהות השרשור... התהליך שרשמת לעיל הוא תהליך שעוברים חלק גדול מהמייבאים בשנים האחרונות.. ייבוא, שמאי, ערעור וכו'... לא קרה שערעור זה או אחר ניער או דגדג שם אף אחד ולא מעניין שם אף אחד העוול, העלות ועוגמת הנפש של המייבאים.

הנ"ל כמובן לא הצדקה של המצב המעוות אלא שיקוף מציאות...

אשמח אם תסביר מה שונה/משונה/ייחודי במקרה הזה...

תודה!

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
אני מודה שאני קצת לא מבין את מהות השרשור... התהליך שרשמת לעיל הוא תהליך שעוברים חלק גדול מהמייבאים בשנים האחרונות.. ייבוא, שמאי, ערעור וכו'... לא קרה שערעור זה או אחר ניער או דגדג שם אף אחד ולא מעניין שם אף אחד העוול, העלות ועוגמת הנפש של המייבאים.

הנ"ל כמובן לא הצדקה של המצב המעוות אלא שיקוף מציאות...

אשמח אם תסביר מה שונה/משונה/ייחודי במקרה הזה...

תודה!

ליאור.

ליאור, ידידי

אין ולא אמרתי שיש שוני בין המקרה הנוכחי לבין אחרים שבאו לפניו.

אגב, ידוע לי על עררים שבהחלט התקבלו, ועל כאלה שנחסכו בדיוק משום שיבואנים עמדו על זכויותיהם (וכאן אני מדבר מניסיון אישי). גם אם המדיניות בכללותה טרם השתנתה, אל לנו להשלים עמה.

כוונתי בשרשור היא גם להסביר שוב את מהות הבעיה ולחדד את הויכוח שיש בינינו, אספנים ויבואנים, לבין המכס. לא כולם יודעים, שהמכס פשוט מתעלם מהוראות החוק הרלוונטיות. בנוסף, אני מאמין שרצוי שיבואנים יידעו, שגם שיטת ה"מצליח" בה נוקט המכס ולא פעם ממהר למשא ומתן שיותר דומה למקח וממכר של בזאר טורקי - הנה פסולה.

אני עדיין מאמין, כי כל יבואן שיפעל בנחישות ולא ייכנע למדיניות הזו של המכס - יתרום את חלקו לשינוי המדיניות.

גם אם השינוי לא יגיע מחר, אני מאמין שהוא בוא יבוא.

יום נעים,

חמי

פורסם

שוב אני מחזק את ידיו של חמי.

ליאור - אני מעריך שאם מי מהעוררים אשר הערר שלו נדחה היה פונה לבית המשפט לא היה מנוס לרשות המיסים להתכנס על פי פסיקת בית המשפט.

האם ידוע לכם על מישהו שהתחיל הליך כזה?

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם
שוב אני מחזק את ידיו של חמי.

ליאור - אני מעריך שאם מי מהעוררים אשר הערר שלו נדחה היה פונה לבית המשפט לא היה מנוס לרשות המיסים להתכנס על פי פסיקת בית המשפט.

האם ידוע לכם על מישהו שהתחיל הליך כזה?

לי לא ידוע על מקרה שבו יבואן רכב אספנות פנה לבית המשפט בעניין זה.

אני מניח, שהמכס יעשה הכל כדי שלא להגיע לבית המשפט ושזו הסיבה שלא פעם עררים מתקבלים ומשאים ומתנים מסתיימים בתשלום של מס איפה שהוא באמצע בין עמדות המכס והיבואן.

מכל מקום, בעניין שכן נדון בבית המשפט, של רכב חדש מיבוא אישי, התקבלה עמדת היבואן. ומכיוון שאין הבדל בחוק בין רכב אספנות לבין רכב חדש לעניין הערך המוצהר, הרי שאותם טיעונים שהתקבלו על ידי בית המשפט בעניין כאמור עומדים גם בבסיסו של הערר אותו הגשתי.

חמי

פורסם

אני מניח, שהמכס יעשה הכל כדי שלא להגיע לבית המשפט ושזו הסיבה שלא פעם עררים מתקבלים ומשאים ומתנים מסתיימים בתשלום של מס איפה שהוא באמצע בין עמדות המכס והיבואן.

מכל מקום, בעניין שכן נדון בבית המשפט, של רכב חדש מיבוא אישי, התקבלה עמדת היבואן. ומכיוון שאין הבדל בחוק בין רכב אספנות לבין רכב חדש לעניין הערך המוצהר, הרי שאותם טיעונים שהתקבלו על ידי בית המשפט בעניין כאמור עומדים גם בבסיסו של הערר אותו הגשתי.

חמי

שמור אותנו בתמונה... בהצלחה!

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם
שמור אותנו בתמונה... בהצלחה!

ברור, ותודה!

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

חמי

מה נסגר בסוף עם הערעור שהגשת?
פורסם
מה נסגר בסוף עם הערעור שהגשת?

עדיין מתברר, טרם ניתנה החלטה סופית בעניינו.

פורסם
שלום חברים, זאת ההודעה מ 27.4.2011

בשם יבואן "טרי", שקיבל מהמכס דרישה דמיונית לתשלום מסים, הגשתי לאחרונה למכס ערר סדור ומפורט על פסילת הערך המוצהר של רכב אספנות, שיובא על ידו לישראל ושעומד כחודש במחסני הערובה. כלומר מהחלק השני של מרץ

______

היום, הערר שהגשתי בשם לקוח שלי הגיע למשרדי המכס והונח אחר כבוד על שולחן הגורמים הרלוונטיים. זאת ההודעה מ 1.5.2011

חמי

עדיין מתברר, טרם ניתנה החלטה סופית בעניינו. זאת ההודעה מהיום

חרפה התהליך, חרפה משכו.

ועלויות האיכסון ומסביב על היבואן - האספן.

מעניין מתי תתעוררו

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
חרפה התהליך, חרפה משכו.

ועלויות האיכסון ומסביב על היבואן - האספן.

מעניין מתי תתעוררו

יש פתרון לזה

תשחרר תחת מחאה, כלומר תשלם את השומה שנקבעה תשחרר את הרכב ותמשיך להתנצח איתם שנים, דרך אגב אם תקבל החזר תרוויח יותר מהשקעת הכסף בבנק

פורסם

בשם קומץ זייפני מסמכים אין מידע על קרקעות במדינת ישראל (ממקור ראשון)

בשם קומץ מבריחים (סמים) קשה לייבא חלקי חילוף במדינת ישראל (ממקור ראשון)

בשם קומץ זייפני מסמכי ייבוא לרכבי אספנות ,קשה ליבא רכב שכזה

בשם קומץ מוסכים שסרחו ,נזרקו לפח חלקי רכב בחלקם נדירים ברמה עולמית על ידי יחידת אתגר

בשם קומץ ילדים המאותגרים חינוכית נחלק לכולם ריטלין

והדוגמאות רבות מכדי להכיל

אולי המערכת צריכה להתמודד ! ולא אנחנו ,האנשים שבתוכה יעבדו קשה יותר בכדי להבין מי העומד מולם ולא לשלוח את כולם ,ובלבד שהמערכת לא תערוך שום שינוי ,מרקם החיים משתנה ואיתו הדרישות, ועל המערכת להתאים את עצמה אלינו, ולא אנחנו אליה

אנו משלמים "מחיר" תרתי משמע כדי לשמר את השיטה,

• תוכן חדש...