Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מים ירוקים פריסטון 50/50

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לגבי המים הירוקים של פריסטון...

המים הירוקים של פרסטון שנמכרים בכל חנות חלפים/אוטודיפו הם בג'ריקן צהוב -האם הם כבר מהולים במים ואנטיפריז?

לא רשום באיזה יחס הם מהולים...

לעומת זאת יש לפריסטון גם (מופיע באתר של פריסטון) מים ירוקים בג'ריקן צהוב שרשום עליהם בפרוש "50/50".

אלו בעצם, הבנתי המים הכי טובים לרדיאטור.

איפה ניתן להשיג "פריסטון 50/50"?

תודה.

פורסם

הנוזל כבר בא מוכן לשימוש, לא צריך לעניין אותך מה היחס שלו.

פשוט מלא וסע. הוא נחשב נוזל איכותי אבל, כמו בכל דבר יש תמיד יותר טוב ויותר יקר.

הוא בהחלט מספיק ונותן תמורה מצוינת לעלות שלו.

פורסם

נוזלי הקרור של החברות הגדולות טובים ועומדים בתקנים של יצרני הרכב .

נוזל הקרור הירוק של דלק , תואם ל פרסטון הירוק .

צריך לבדוק את סוג הנוזל שיש לך ברכב ודרישת היצרן , ולהתאים נוזל מתאים .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

אפרופו מים ירוקים, מה דעתכם על האנטי פריז מתוצרת סאסא?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מידע אישי, חברות דלק/פז/סונול והחברה בקיבוץ סאסא עובדות בהתאם לתקנים בינלאומיים מחמירים וכל המוצרים שלהם אם זה שמנים למנועים או נוזלים לרדיאטורים מיוצרים בהתאם לכל סטנדרט בין לאומי.

כמו בכל תחום, גם בזה יש מותגים, אם לקנות נעל של נייק ב 600 שקל או לקנות נעל של לי-קופר ב 200 שקל זו החלטה שלך ובהתאם לכיס.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

כל רכב והתקן שלו, כל יצרן דורש את הרכב הנוזל לפי המפרט שלו.

כל החברות שציינתם טובות השאלה אם הנוזל שלהם מתאים לרככבכם לפי מפרט היצרן.

נוזלי קירור יכולים לגרום נזק אם הם לא מתאימים.

:twisted:הכל נראה בסדר אבל בעצם שום דבר לא בסדר.:twisted:

פורסם
מידע אישי, חברות דלק/פז/סונול והחברה בקיבוץ סאסא עובדות בהתאם לתקנים בינלאומיים מחמירים וכל המוצרים שלהם אם זה שמנים למנועים או נוזלים לרדיאטורים מיוצרים בהתאם לכל סטנדרט בין לאומי.

אוקיי,אז אם זה ככה מדוע כל החברות הישראליות לא מקבלות דירוג API? הרי לטענתך הם עובדים בהתאם לתקנים בינלאומיים מחמירים. מדוע הן מצהירות שהמוצרים שלהן "תואמים" לתקן API אך אין שום מסמך רשמי או תוצאות מעבדה מקיפות בכל מוצר שמכבד את עצמו? יצא לי לבדוק שמן גיר של חברה ישראלית מסויימת, וצויינו שם 2-4 פרמטרים. במסמכים של חברות מחו"ל שקיבלו דירוג API, המאפיינים הטכניים של המוצרים שלהן הרבה יותר מקיפים.

עקב עניין הדירוג שהזכרתי, אני מסרב שימלאו לי תוצרת מקומית של חברות ישראליות בטיפול ברכב, ואני קונה מחברות בעלות תקן API. אני מעדיף לשלם עוד 150-200 שקל ולדעת שהשמן ונוזל הקירור שהכניסו לי לרכב מתאימים וטובים.

פורסם

אני לא יודע מהו תקן API והאמת שזו לא הנקודה.

אני מכיר את תקני האיכות במפעלים בסדר גודל הזה ויודע שהם לא מתפשרים על הסטנדרטים שקבעו לעצמם.

מה שהתכוונתי להגיד זה שהשמנים ונוזלי הקירור של החברות הישראליות ה"לא-חאפריות" כמו שהזכרתי: פז/דלק/סאסא וכו' הם לא ברמה נמוכה בכלל, ובתהליכי הייצור מקפידים מאוד להצמד לתקנים הסטנדרטיים (או בהתאם להם), ככה שאתה יכול להיות בטוח כמעט לחלוטין שאתה מקבל מוצר שהוא סביר בהחלט.

לא כתבתי שנוזל קירור של דלקול הוא ברמה בין לאומית הכי גבוהה שיש, כי זה לא ככה.

לסיכום, הכל תלוי בכיס ואולי גם במודעות של אחזקת רכב נכונה, אחרת כולם היו קונים את נוזלי הקירור של ולווליין ואת השמנים של MOBILE ו-SHELL, או את המקוריים של היבואנים במחירים מופקעים במוסכים.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

• תוכן חדש...