Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

ברשותי VW בורה אשר נועלת מידה 205/55/16

אני מעוניין לשנות מידה ל 225/45/17 האם יש שינוי בספידומטר?

האם אני צריך לשקול עוד דברים מסביב ? שאני לא יודע ? אם אני עובר למידה זו ?

שינוי בצריכת דלק ?

בברכה

נתי

פורסם

מין הסתם - שינוי מידת חישוק גורר שינוי היקף ומשפיע על הספידומטר/מד מרחק.

כיוון שאתה מקטין גם את החתך (מאוד) השינוי הוא ממש מזערי, פחות מאחוז (0.38% לפי התנך) שזה בעברית - זניח! (בוא נגיד זניח יותר מזיוף עקב אי הקפדה על לחצי ניפוח)

אשמח לשמוע במה לדעתך השינוי יועיל!

בעיני השינוי הוא די מיותר ממספר סיבות:

קודם כל ברר (אם באמצעות השרשור הזה, אני במבט ראשון לא הגעתי לתשובה חד משמעית, או בכל דרך אחרת) אם ניתן להכיר בשינוי ברשיון, ואם זה חוקי!

עלות 4 חישוקים מאוד גבוהה, אלא אם תלך לכוון של חישוקים זולים, שגם יראו מזעזע ולא רוצה לחשוב על היבטים אחרים!

עלות 4 צמיגים: החלפת צמיגים תתייקר בכמה מאות שקלים, עד כמה אלפים!

התצרוכת כנראה תגבר, לא אוכל להעריך בכמה ואם זה משמעותי.

גלגל כבד יותר, שמוסיף למסה ללא שיכוך (unsprung mass) מה שיגרום לרכב להיות קופצני יותר (בנוסף לגלגלים בעלי חתך נמוך מאוד = סוג של עינוי!)

בגדול, ברכב כביש (להבדיל מרכב שטח) היתרון היחיד של חישוק בקוטר גדול יותר הוא האפשרות להגדיל את קוטר צלחות הבלימה, ואני מבין שאין בכוונתך לעשות זאת.

יתרון נוסף של הצמיג הרחב יותר יהיה כנראה שיפור מסויים באחיזה. לי אישית נראה שהצמיג שיש לך כרגע אוחז די והותר!

וכן, חישוק גדול יותר אכן נראה טוב יותר. לדעתי מתגמד לעומת החסרונות!

פורסם

אני לא יודע מה לענות!

מה הכוונה, שאלה קיומית?

קח בחשבון בעיקר את הסעיף שמגדיל מאוד עלות החלפת צמיגים, חוץ מההוצאה החד-פעמית.

ובכלל לא התייחסת לאיזו תועלת אתה מצפה!

פורסם

השאלה הייתה כי קטלת את ההגדלה של גאנט בכל צורה כל שהיא .

הציפייה הייתה נוחות ,אחיזה , יופי .

זהו לא יותר מזה .

פורסם

בשבוע שעבר עשיתי משהו כמעט זהה במרצדס C240 שנתון 98. החלפתי את החישוקים ממידה 195/65/15 למידה 225/45/17. והורכבו צמיגים חדשים של TOYO מדגם 225/45ZR17 PROXES-4 ZR 94W TL.

מספר עיצות:

*ראשית בדוק ב"אוטו-דאטה" (נמצא במכון טסטים או בחנויות בצמיגים) אם המידה הזאת מאושרת לרכבך, אם לא אז שכח מזה.

*חישוקי סגסוגת חדשים ואיכותיים (לא מקוריים) נמכרים במחירים מטורפים, אנחנו מדברים על יותר מ 4K לחישוק בודד במידה זו. נסה למצוא חישוקים מקוריים משומשים, מחירם הרבה יותר זול אך הם אינם קלים להשגה.

*צמיגים איכותים במידה זו אינם זולים, אני שילמתי כמעט 700 ש"ח לצמיג.

-האחיזה תגדל פלאים (מניסיון) אך נקודת ההחלקה תהיה הרבה יותר פיתאומית, ראה הוזהרת:?.

-הנוחות תפגם, גם בגלל המשקל המוקפץ המוסף וגם בגלל שדופן הצמיג נמוכה יותר והצמיג משכך פחות את הזעזועים.

-צריכת הדלק אמורה לעלות אך עדיין לא בדקתי (מההחלפה נסעתי כ 300 ק"מ בלבד וטרם הגעתי לחצי המיכל שאז אני ממלא).

-לטעמי, הגלגלים החדשים אצלי הרבה יותר יפים (רכשתי חישוקים מקוריים משומשים של מרצדס שירדו מ S-Class)

פורסם

חיים, אצלך (במפתיע) השינוי בקוטר הצמיג הוא זניח אף יותר!

התוספת באחיזה, זה בעקבות הרגשתך?

איך אתה יודע לגבי איבוד אחיזה פתאומי? גם מהרגשה?

בטוח שככה זה בכל אוטו? לי נראה שלרכבים שונים נטיות שונות.

ו... מגדילים את המסה הבלתי מקופצת :wink:

השאלה הייתה כי קטלת את ההגדלה של גאנט בכל צורה כל שהיא .

הציפייה הייתה נוחות ,אחיזה , יופי .

זהו לא יותר מזה .

בסך הכל שאלת שאלה ועניתי לפי דעתי. אני מתנגד להגדלת חישוק שלא לצורך הגדלת דיסקת הבלימה, מהסיבות שפרטתי.

דווקא הסכמתי לגבי היופי - חישוקים גדולים נראים הרבה יותר טוב! (אלא אם הם זולים ומצועצעים)

לגבי האחיזה - להערכתי לא תוספת משמעותית, לא כזאת שתצדיק את העניין, בכל מקרה אפשר להרכיב צמיג רחב יותר על חישוק באותו קוטר (ולפעמים גם על אותו החישוק)

לגבי נוחות - שינוי משמעותי לרעה!

וכלכלית (שזה עניינך בלבד, אבל בכל זאת, מהתעניינות) הגיע זמנם של הצמיגים בכל מקרה?

פורסם

-הנוחות תפגם, גם בגלל המשקל המוקפץ המוסף וגם בגלל שדופן הצמיג נמוכה יותר והצמיג משכך פחות את הזעזועים.

במקרה הזה להערכתי השינוי בדופן הצמיג הרבה יותר משמעותי!

לגבי נוחות - שינוי משמעותי לרעה!

אז הנוחות תיפגע?

כנראה!

ואני חייב לציין שהחישוקים נראים באמת טוב! לא מהסוג הזול (עד כמה שניתן לראות מהתמונה)

פורסם
חיים, אצלך (במפתיע) השינוי בקוטר הצמיג הוא זניח אף יותר! ואני שמח, שינוי בקוטר הצמיג משנה את ההיגוי/אחיזה/בלימה.

התוספת באחיזה, זה בעקבות הרגשתך? ועוד איך, כיום אני מצליח לשמור על קו הסיבוב בתוך הפנייה במהירויות גבוהות משמעותית והבלימה/האצה שופרו גם הן.

איך אתה יודע לגבי איבוד אחיזה פתאומי? גם מהרגשה? טרם ברכב שלי, אך ברכב זהה עם צמיגים דומים נתקלתי בתופעה זו. איבוד האחיזה אינו חלקי ולינארי בהתאם לעומס בפנייה אלא מופיע בפיתאומיות וקצת מפחיד.

בטוח שככה זה בכל אוטו? לי נראה שלרכבים שונים נטיות שונות. בגדול, כן.

ו... מגדילים את המסה הבלתי מקופצת :wink:שגיאת כתיב :wink:

בסך הכל שאלת שאלה ועניתי לפי דעתי. אני מתנגד להגדלת חישוק שלא לצורך הגדלת דיסקת הבלימה, מהסיבות שפרטתי.

דווקא הסכמתי לגבי היופי - חישוקים גדולים נראים הרבה יותר טוב! (אלא אם הם זולים ומצועצעים)

לגבי האחיזה - להערכתי לא תוספת משמעותית, לא כזאת שתצדיק את העניין, בכל מקרה אפשר להרכיב צמיג רחב יותר על חישוק באותו קוטר (ולפעמים גם על אותו החישוק) לא מובן לי כיצד. ד"א, האחיזה מקבלת תוספת משמעותית.

לגבי נוחות - שינוי משמעותי לרעה! נכון חלקית, אצלי לפחות השינוי היה לרעה אך לא ממש משמעותי.

וכלכלית (שזה עניינך בלבד, אבל בכל זאת, מהתעניינות) הגיע זמנם של הצמיגים בכל מקרה?

ד"א, צריכת הדלק אכן עלתה ב 7% (12 ק"מ/ליטר במקום 13 ק"מ/ליטר).

פורסם

אפשר להישאר עם חישוק באותו קוטר ולהגדיל את רוחב הצמיג (למשל מ 195/65-15 ל 205/60-15) יש טווח מסוים של רוחב סוליה שבו אפשר להישאר עם אותו חישוק (גם מפורט פה), ולפעמים צריך להחליף לחישוק רחב יותר , אבל יכול להיות לו קוטר זהה (הטענה שלי היא שאין הצדקה מוטורית להגדלת הקוטר)

השינוי אצלך בצריכת הדלק הוא משמעותי! אבל לא הייתי מתרגש מזה, ההבדל האמיתי בטח קטן יותר. המדידה לא נעשית בתנאי מעבדה ומזג האויר בדיוק התחמם, אז יכול להיות שהחריגה נובעת משינוי תנאים אחרים.

• תוכן חדש...