Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בכל פעם שהמדחס ניכנס לפעולה הוא עושה זאת בליווי מכה חזקה שנשמעת היטב, המכה מרעידה את כל היחידה החיצונית,

אין הבדל בין מצב של חום או קור, טכנאים של אלקטרה בדקו את המזגן ולא מצאו שום תקלה והם טוענים ש"ככה זה" מיותר לציין שהמזגן לא הרעיש כשהיה חדש, הרעש מביא לאי נעימות עם השכנים שחלון דירתם נמצא בסמוך ליחידה החיצונית.

המזגן 3.5 כ"ס מיני מרכזי של חברת אלקטרה, בן 12 שנה.

המזגן מקרר ומחמם מעולה ואין שום בעיה אחרת מלבד הרעש.

רעיונות?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדחסי מזגן מחוברים למסגרת הנושאת באמצעות 4 תותבי גומי, מין גלילים מדורגים המוכנסים לחורים שב-4 הרגליות המרותכות לקונכית המדחס.

אם אחד מהם נקרע או שהם שקעו/התרככו, המדחס יקפוץ ממקומו בכל התנעה (מזגן רגיל, לא אינוורטר בעל התנעה רכה) וסביר שגוף המדחס או אחת הצנרות תפגע בפח ותרעיש.

הגומיות מורכבות בתחתית המדחס כלומר בדרך כלל קשה להגיע אליהן. ניתן להחליפן או לכופף מעט צנרת הפוגעת בגוף וכדומה.

אם אינך מיומן, הבא איש מזגנים (אני יכול להמליץ על מישהו שעשה עבורי עבודה טובה), הסבר לו מה שקורה ותן לו להתמודד.

יוסי

פורסם

יוסי נאם החלפת התושבות מחייבות את פירוק המדחס מהיחידה? האם יש צורך בממומחיות מיוחדת כדי לעשות זאת או שניתן לעשות זאת לבד, והיכן ניתן להשיג את התושבות הללו.

תודה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

במידה והמזגן מעוגן כראוי והתושבות\גומיות תקינות, ייתכן והמדחס עצמו בדרך לאלוהי המדחסים אי-שם בשמיים.

במקרים כאלה מנסים, לעיתים, להתקין כבל התנעה למזגן לצורך התנעה רכה יותר וטובה יותר - אך שוב, לא מן הנמנע שהמדחס עצמו פגום (במדחסים בוכנתיים קיימים קפיצים שמחזיקים את יחידת המנוע והדחיסה בתוך ה"ליבה" של המדחס. לעיתים אחד הקפיצים נשבר ואז המנוע עצמו תלוי על 3 קפיצים במקום 4, או 2 קפיצים במקום 3 - ואז בכל התנעה נשמעת מכה חזקה מאוד כי המנוע פוגע במעטפת שלו בכל התנעה).

לפני שחורצים את דינו של המדחס או WHATEVER, צריך לשמוע את הרעש המדובר בשביל להבין מה יכול להיות המקור שלו.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

בכל מקרה אני מבין שאסור להזניח את העניין וצריך לטפל מייד, האם אני צודק?

פורסם
יוסי האם החלפת התושבות מחייבות את פירוק המדחס מהיחידה? האם יש צורך בממומחיות מיוחדת כדי לעשות זאת או שניתן לעשות זאת לבד, והיכן ניתן להשיג את התושבות הללו.

תודה.

לא צריך מומחיות, פשוט קשה להגיע לחלק התחתון של המדחס, והיות והמזגן ותיק, מסוכן לעמוד עליו או להפיל עליו משקל גדול, לכן נדרשות זריזות ובעיקר ידיים ארוכות.

אם אתה יכול, פרק את המכסה מעל למזגן (היחידה החיצונית כמובן), עמוד לידו ובקש ממישהו שיפעיל אותו. תוכל לראות ולהרגיש אם הרעש נובע מפגיעה של המדחס ו/או הצנרת שלו בקופסה עצמה או מנקישה הנובעת מפנים המדחס.

במדחס של יחידה של 3.5 כ"ס קשה לשתול גומיות חדשות, במיוחד כשהצנרת שלו מולחמת.

יוסי

פורסם
במקרים כאלה מנסים, לעיתים, להתקין כבל התנעה למזגן לצורך התנעה רכה יותר וטובה יותר.

מה הכוונה התנעה רכה יותר?

בתעשייה קיימים מתנעים רכים למנועים תלת פזיים, מין גירסה מנוונת של ממירי תדר. הרעיון הוא לדמות תדר הזנה נמוך יותר מאשר תדר הרשת, וכך לגרום למנוע להתחיל להסתובב יותר לאט ובאופן הדרגתי. אני מציין 'לדמות' כי במציאות קימת מערכת קבלים הנפרקת בתדר גבוה באופן נשלט בעזרת טרנזיסטורי מיתוג, וסלילי המנוע 'חושבים' שהם מוזנים בתדר מופחת.

אם אני מנחש נכון אצל פותח השירשור מדובר במדחס חד-פזי (בעצם דו-פזי, כי יש לו פזת עזר הנוצרת בעזרת קבל עבודה טורי) ובמדחס כזה אין אפשרות לווסת את מהירות ההתנעה.

יש כמובן שימוש ב'סטרטר' הגורם להסטת פזה יותר גדולה כדי להתניע (שימושי במדחסים תפוסים למחצה) אבל לא שמעתי על התנעה רכה במדחס כזה.

האם תוכל להרחיב??

יוסי

פורסם

מדובר במזגן 3.5 כ"ס לא תלת פזי, מכיוון שהמזגן תלוי באוויר בגובה של 10 מטרים מהקרקע זאת לא עבודה שאני הולך לעשות.

אם אכן מדובר בעניין של תושבות, מה יכולה להיות העלות של עבודה כזו?

• 8 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מקפיץ את השרשור.

אלקטרה מיני מרכזי 4 כ"ס תלת פאזי. הרעש עם הזמן התגבר, ועכשיו הוא כבר בלתי נסבל. הוא מרעיש בחדרים שמהצד השני של הקיר, וגם לשכנים.

פתחתי את פתח הביקורת ביחידת המעבה והסתכלתי על המדחס בזמן ההתנעה. בניגוד לציפיות, הוא כמעט לא זז מהמקום בזמן ההתנעה - ובטוח לא פוגע בכלום, הרעש כנראה פנימי.

יש הצעות? האם יש איזה רכיב חיצוני שאפשר לחבר כדי "לרכך" את ההתנעה?

המזגניסט שלי הציע להחליף למדחס סיבובי שההתנעה שלו שקטה יותר. כדאי? יש חסרונות?

תודה!

:turn-l:
פורסם

אשמח לשמוע דיעות.

בינתיים המזגניסט שלי התחרט (נבהל?) וחזר בו מהצעתו להחליף מדחס. לדעתו כדאי להחליף מזגן בחדש - אינוורטר.

האם אינוורטר שקט יותר מבחוץ (אני יודע שאין רעשי התנעה)?

אם אני כבר מחליף, אולי עדיף לותר על המיני מרכזי ולשים מזגנים עיליים (המיני מרכזי ממזג 4 חדרים אבל כרגע רק שניים מאוכלסים. יש דמפרים) מסוג אינוורטר. מה דעתכם על מזגן דו (תלת) מאייד? נראה אטרקטיבי גם במחיר וגם מבחינה אסטטית (פחות מזגנים מכערים את קיר הבית)?

פורסם
אלקטרה מיני מרכזי 4 כ"ס תלת פאזי. הרעש עם הזמן התגבר, ועכשיו הוא כבר בלתי נסבל. הוא מרעיש בחדרים שמהצד השני של הקיר, וגם לשכנים.

פתחתי את פתח הביקורת ביחידת המעבה והסתכלתי על המדחס בזמן ההתנעה. בניגוד לציפיות, הוא כמעט לא זז מהמקום בזמן ההתנעה - ובטוח לא פוגע בכלום, הרעש כנראה פנימי.

יש הצעות? האם יש איזה רכיב חיצוני שאפשר לחבר כדי "לרכך" את ההתנעה?

המזגניסט שלי הציע להחליף למדחס סיבובי שההתנעה שלו שקטה יותר. כדאי? יש חסרונות?

תודה!

אפשר, במדחס תלת פזי, לרכך את ההתנעה ללא שום קושי - מרכיבים ממיר תדר, אבל אתה לא תעשה את זה וזה כנראה לא מקור הרעש כי אתה מדווח שהרעש חודר דרך הקיר ובמשתמע זה רעש מתמשך ולא רק בהתנעה.

אפשר להחליף למדחס סיבובי שהוא אכן שקט יחסית. במזגן בן 12 הייתי מרכיב מדחס קצת יותר קטן מהמקורי (הסוללה החיצונית כבר בלויה ומקררת פחות טוב), נניח 3.5 כ"ס. חשוב מאד להחליף במקרה כזה את הקפילר למתאים למדחס. אם הקפילר מתאים תקבל יחידה בעלת נצילות גבוהה ומשופרת בגלל הסוללה הקצת גדולה מהנדרש). יש לזכור שעלות הגז הישן לא נמוכה. אם אתה ממילא לא משתמש במזגן בכל החדרים זה יצא לדעתי הכי זול.

יוסי

פורסם

יוסי תודה.

מקור הרעש הוא בודאות מתוך המדחס. הוא יוצר צליל מכה שנשמעת למרחוק, וגם מהצד השני של הקיר. גם בזמן העבודה לפעמים יש ויברציות מכיוון המדחס (שוב, בודאות מהמדחס, עמדתי בצמוד אליו, שמעתי ומיששתי) אבל אלו נסבלות (אם רק הן היו קיימות לא היתה בעייה).

יש לך דוגמה / קישור לממיר תדר כזה? ראיתי באינטרנט (בחו"ל) מעגלים להתנעה רכה של מנועים תלת פאזיים ושל מזגנים בפרט, אבל אני לא בטוח אם ההתקנה טריביאלית (דרוש אות פיקוד) ובכל מקרה מה שראיתי מעלה את המתח בהדרגה (במשך ~ שנייה) ולא משנה תדר.

סליחה שבילבלתי אותך. אני לא פותח השרשור - רק "מתעלק" עם בעייה דומה.

המזגן איננו בן 12 אלא בן פחות מ-5, ועם שימוש מועט למדי. כמובן - הגז "חדש" (R410 כמדומני).

• תוכן חדש...